Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omdat het moet: goud vs aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 efreddy 5 augustus 2020 13:37
    Hoewel ik gisteren las dat je bij goud geen rekenwerk had .

    Even wat simpel rekenwerk bij goud vs aandelen d.m.v. een simpele ratio Dow/goud waarbij goud werd gekocht tegenover aandelen boven een Dow/goud ratio van 15 en aandelen werden gekocht tegenover goud bij een ratio van 5. .Dit voorbeeld zou de laatste 100 jaar resulteren in 6 trades en een hoger rendement opleveren dan enkel een simpele buy & hold met herinvesteren dividenden in de dow.

    Aandelen verdienen geld en goud kost geld klopt hier overduidelijk toch niet .
    www.bullionvault.com/gold-news/dow-go...

    Het gaat hem hier om een simpel voorbeeld maar je kan die ratio natuurlijk evengoed met andere getallen uitvoeren naargelang je eigen keuze en het hoeft dus ook niet zo te zijn dat je voortdurend of enkel goud of enkel aandelen bezit,je kan met percentages werken naargelang het niveau van die Dow/goud ratio.
    (Ik heb momenteel zowel goud als aandelen,waar het voorbeeld momenteel dus nog altijd 100% goud en 0% aandelen aanhoud sinds 1996 zit ik momenteel met 44% fysiek goud,1% crypto,10 % cash en 45 % aandelen).
  2. forum rang 7 ffff 5 augustus 2020 14:26
    Oordeel verder zelf maar, na al het gescheld en getier tijdens de vorige bull run heb ik zelf geen behoefte meer aan disscussies over goud.......

    Beste Arend Jan,

    Je gaat nu toch een beetje uit de bocht! GISTEREN vroeg JIJ expliciet om een reactie in je artikel over goud. Ik heb een uitvoerige reactie gegeven, waar zoals begrijpelijk nooit op gereageerd wordt. Maar dan is het toch best flauw om NU ineens te schrijven: Ik heb geen zin in gouddiscussies. Dat hoeft ook helemaal niet! Maar vraag dan ook niet om reacties gisteren in je artikel! Zwijg dan ook over goud of houd het bij een eenvoudige opmerking: Ik heb geen interesse in goud. PRIMA, zoals ik geen interesse in ballet of hash heb. Ieder zijn meug.

    Overigens kan ik je verzekeren Arend Jan dat je jarenlang prachtpostings in de KK over goud gemist hebt. Zo'n kleine twintig jaar worden daar tussen geblaat ook prachtpostings geplaatst. Ennuh ruzie hoeft er helemaal niet gemaakt te worden. Henk doet voortreffelijk zijn werk als het uit de hand loopt.

    Een beetje verontwaardigde Peter.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links