Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
trab33
1
vandaag is mijn werken toch nog wat beloond
trade van 107.5 verkocht aan 120.2
trade van 111 en 115 verkocht aan 119
en omdat ik zo blij was mijn verlies wat te kunnen inperken heb de rest er ook uitgekieperd op 119 met nog een flink pak verlies van 35 euro per aandeel
hoop toch rond de 100 euro terug wat in te kopen ,ondertussen koop ik nog wat novacyt bij waar volgens mij 1 dezer de bom gaat ontploffen
[verwijderd]
0
quote:

Bruyne schreef op 19 augustus 2020 16:43:

[...]
Flauwekul. O'day gaat zeker niet het mes in de rug van Onno steken.
We wachten af, ik zeg je dat GILEAD als geen ander had kunnen inschatten dat het Manta-gedoe een issue zou gaan worden, zelfs GLPG is misleid, is toch een klucht dit, gewoon een opzetje en we zijn er met open ogen ingelopen.
geldmaker
0
[verwijderd]
0
quote:

Creationist schreef op 19 augustus 2020 16:40:

[...]

Kijk maar uit dat ze niet aanvullen tot 100%, Onno en staf staan met hun rug tegen de muur, denk dat ze straks een "offer you can't refuse" gaan krijgen.
Wishfull thinking. Niemand wilt deze bubbel nog. Denk dat Onno op zn knietjes gaat liggen en de voeten kust van Gilead als die nog een bod willen doen op zn fata morgana...maar ik denk niet dat Gilead zich 2 keer laat scheren door nen Ollander.
robbie123
0
Wow

Amerikaanse Big Pharma

Die Amerikaanse Pharma wereld is zo corruot als wat

Die afkeuring lijkt puur op pesten

Machtspelletjes

Er is een boek Bad Pharma
Meer over trujes en dealtjes in US Pharma wereld
Niet alleen wetenschappelijk is t corrupt
Het gaat om geld heel veel geld

Stinkt aan alle kanten
de tuinman
1
quote:

The Saint schreef op 19 augustus 2020 16:34:

In hoeverre is de quote ‘ als je geschoren wordt moet je blijven zitten. En waar is het houden advies van institutionele bedrijven zoals banken op gebaseerd, in de wetenschap dat de institutionelen ook verliezen op hun investering en niet nog meer willen verliezen. Een ander bedrijf met te verkopen producten kan in volgend kwartaal herstellen of heeft dividend. Wat heeft Galapagos. behalve hoge kosten? Vandaag hoog volume zal de koers nog niet verder laten zakken. Maar bij een lage volume zullen de shorters GLPG verder doen bloeden. Groot risico op nieuwe Corona virus uitbraak zal de koers nog verder weg drukken naar 90€ vrees ik.
Ik vind het moeilijk.

Filgotinib was een zekerheid. Ik zit er ook stevig in.
Ik had weinig twijfels over de uitslagen fase 3 studies. Dankzij Abbvie waren de fase 2 studies zo uitgebreid dat de kans dat fase 3 uitslagen niet veel anders zouden zijn.
En ik had ook veel vertrouwen in de goedkeuring. Maar blijkbaar hecht het FDA meer waarde aan de spermacellen van ratten en honden dan trombose problemen bij mensen.
(Is de JAK van Abbvie hier wel eens op onderzocht?)

Nu is die zekerheid in 1 grote klap weggevallen.
Wat blijft is natuurlijk de pipe-line. Deze kan deze tegenslag zo weer herstellen.
Maar dat deze uitslagen goed zullen zijn weten we natuurlijk niet. Waarbij ik dacht dat Galapagos redelijk safe was, is dat nu behoorlijk omgeslagen.

Ik vind het moeilijk.
*voetnoot
1
quote:

arreno schreef op 19 augustus 2020 16:45:

Het is (nog) niet goedgekeurd, zeker niet afgekeurd. Naar mijn idee komt het wel weer goed met de koers als deze kater is ingedaald.

@arreno
Ik denk ook dat als de paniek en schrik van vandaag een beetje is ingedaald dat de koers weer iets omhoog zal gaan. Heb iets bijgekocht en zal zeker proberen de gem. aankoopkoers iets omlaag te brengen door af en toe te handelen.
Ben eigenlijk een LT’er maarja nood breekt wet.
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 19 augustus 2020 16:42:

Positivos gelukkig verdwenen
Meer realistische leden over
Onno kan hier toch niet zo mee wegkomen
Komt er nou nog actie uit zijn /Gilead hoek
Ze laten zich afslachten door FDA die maar wat doet en ook nog een concurrentie lid in the Board heeft zitten> die altijd tegen goedkeuring stemt uiteraard
Moeten we nou 1.5 jaar gaan wachten en hopen dat ze dan wel een goedkeuring krijgen met waarschijnlijk BB als label
Kom verdorie met iets Management en steun die koers
Praat over overname ventileer dat of koop bakken met eigen aandelen in dat laat je je aandeelhouders wat zien
Bedroevend zwak zo een berichtje van Onno op het forum met louter teksten als: ik ben erg teleurgesteld, dit hadden we niet zien aankomen, blijf bij ons, het komt wel goed
Ik wil teksten waar we echt vertrouwen van krijgen
Op dit moment voel ik me verschrikkelijk in de maling genomen
En de al maandenlange daling van koers is toch 100% voorkennis en Strafbaar; wie waren die partijen
MM directe toon stoot wat mensen af maar toegegeven, je had wel een beter gevoel over wat er aan de hand was dan vele anderen incl deels mijzelf. Gilead +/- 4% en net een nieuwe investering gedaan. Het lijkt wel of dit al ingecalculeerd was een de aandeelhouders van Galapagos meer als speeltje zien. Leuk proefballon en jammer dat het niet werkt.

Galapagos moet nu een STERK signaal geven, openheid over Toledo ofzo, waaruit blijkt dat ze kunnen leveren en we weer vertrouwen kunnen krijgen want dat is met de radiostilte van afgelopen tijd niet positief te noemen.

Inhoudelijk vind ik het echt een beginnersfout dat als in 2015 al over Manta gesproken is dit risico niet gemitigeerd is. Dan zit je niet scherp in de wedstrijd. Wellicht dat de wetenschappers van Galapagos een aantal ervaren operational risk managers aan moeten stellen om het process beter in te schatten, met alleen inhoud kom je er niet.
[verwijderd]
0
quote:

Creationist schreef op 19 augustus 2020 16:40:

[...]

Kijk maar uit dat ze niet aanvullen tot 100%, Onno en staf staan met hun rug tegen de muur, denk dat ze straks een "offer you can't refuse" gaan krijgen.
225 offer bied ik met een strik erom alles aan wat ik heb aan Galapagos aandelen
Sec_Brut
0
quote:

geldmaker schreef op 19 augustus 2020 16:48:

[...]
Wie kan het plaatsen..
Een klein stukje dan:

"Er is ook geen reden voor ongerustheid. Heel lang geleden hebben we bij dierproeven een beperkte afname gezien van de spermaproductie, alleen bij een hele hoge dosering. We hebben nooit aanwijzingen gehad dat ook bij mensen de spermaproductie afneemt. Bij mannelijke patiënten zien we geen verlaging van het testosteron.'

Wat is er dan afgelopen jaar veranderd?

'Ik zou het niet weten. Misschien zijn er in de reumatologiedivisie van de FDA veranderingen geweest of zijn ze gewoon voorzichtiger geworden. We hebben geen nieuwe data die de FDA aanleiding geven om hun inschatting te wijzigen."
nr36
10
Galapagos-topman: 'Een klap in ons gezicht, volkomen onverwacht'

Onno van de Stolpe bouwde biotechbedrijf Galapagos in 22 jaar uit tot een van de 25 grootste bedrijven op de Amsterdamse beurs. De kroon op het werk had dit najaar moeten volgen: het eerste goedgekeurde medicijn van Galapagos zou op de markt komen. Maar dat gaat niet door, maakte het bedrijf woensdag bekend.

Juist op de belangrijkste farmaceutische markt ter wereld, de Amerikaanse, ging het mis. De Amerikaanse toezichthouder, de FDA, wil eerst meer informatie over bijwerkingen van het reumamedicijn filgotinib. De FDA vreest met name dat het geneesmiddel de vruchtbaarheid van mannelijke patiënten aantast.

Hoe hard komt dit besluit van de FDA aan?

'Dit is een enorme opdoffer. De grootste tegenslag in 22 jaar, sinds de oprichting van Galapagos. We werken al vijftien jaar aan dit medicijn. Met de finish in zicht worden we nu teruggestuurd naar het parcours om verder te rennen. Het is een klap in ons gezicht.'

Konden jullie niet zien aankomen dat de FDA eerst meer duidelijkheid wilde?

'Dit besluit is volkomen onverwacht. We begrijpen wel dat de toezichthouders meer onderzoek willen naar het effect van filgotinib op de spermaproductie. Daar zijn we ook mee bezig. Maar een jaar geleden heeft de FDA aangegeven dat ze positief waren over de vordering van ons onderzoek. Op basis daarvan hebben we goedkeuring gevraagd.

'Nu blijkt dat de FDA toch eerst de uitkomst van de studies wil afwachten. De Europese toezichthouder EMA accepteert wel dat die data pas na de goedkeuring komen. De FDA kiest voor een veel conservatievere benadering. Dat is ongelooflijk zuur. '

'Er is ook geen reden voor ongerustheid. Heel lang geleden hebben we bij dierproeven een beperkte afname gezien van de spermaproductie, alleen bij een hele hoge dosering. We hebben nooit aanwijzingen gehad dat ook bij mensen de spermaproductie afneemt. Bij mannelijke patiënten zien we geen verlaging van het testosteron.'

Wat is er dan afgelopen jaar veranderd?

'Ik zou het niet weten. Misschien zijn er in de reumatologiedivisie van de FDA veranderingen geweest of zijn ze gewoon voorzichtiger geworden. We hebben geen nieuwe data die de FDA aanleiding geven om hun inschatting te wijzigen.

Het is ook nog eens zo dat reuma vooral een vrouwenziekte is. Van de patiënten is 80% tot 85% vrouw. En het is ook een ouderdomsziekte. De patiënten zijn meestal ouder dan 60 jaar. Die mannen hebben over het algemeen geen kinderwens meer.'

De FDA heeft ook zorgen over andere bijwerkingen bij de hoge dosering filgotinib. Hoe ernstig is dat?

'Wij gingen ervan uit dat we ook goedkeuring zouden krijgen voor de hoge dosering, als eerste in deze klasse van reumamedicijnen. Juist omdat filgotinib een heel veilig profiel heeft, dus weinig bijwerkingen. Het zou ons een belangrijk voordeel bieden ten opzichte van de concurrentie.

De EMA is Europa is ook akkoord met de hoge dosering. Maar de FDA is erg behoudend. Die wil nog meer data zien. In de loop van volgend jaar hebben we ook meer gegevens van langlopende onderzoeken. We hopen dan de hoge dosering goedgekeurd te krijgen.'

Kunt u zich nog wel motiveren om verder te gaan na zo'n tegenslag?

'Ja. Ik krijg hier ook adrenaline van. Om half elf was er een zoompresentatie voor onze eigen medewerkers. Zeker als ceo moet ik voor de troepen gaan staan en de organisatie motiveren om terug te vechten. Dat is wel aan mij is toevertrouwd. Dit is een tijdelijke tegenslag. We gaan hier sterker uitkomen.'

FD
F_VR
3
quote:

de tuinman schreef op 19 augustus 2020 16:50:

[...]

Ik vind het moeilijk.

Filgotinib was een zekerheid. Ik zit er ook stevig in.
Ik had weinig twijfels over de uitslagen fase 3 studies. Dankzij Abbvie waren de fase 2 studies zo uitgebreid dat de kans dat fase 3 uitslagen niet veel anders zouden zijn.
En ik had ook veel vertrouwen in de goedkeuring. Maar blijkbaar hecht het FDA meer waarde aan de spermacellen van ratten en honden dan trombose problemen bij mensen.
(Is de JAK van Abbvie hier wel eens op onderzocht?)

Nu is die zekerheid in 1 grote klap weggevallen.
Wat blijft is natuurlijk de pipe-line. Deze kan deze tegenslag zo weer herstellen.
Maar dat deze uitslagen goed zullen zijn weten we natuurlijk niet. Waarbij ik dacht dat Galapagos redelijk safe was, is dat nu behoorlijk omgeslagen.


Ik vind het moeilijk.
Eens.
Hoe kan het gebeuren dat bij indiening NDA de Manta-data niet nodig zijn en dat het nu de bottleneck vormt voor goedkeuring..? Waarom is ook de 100mg niet goedgekeurd?
Waarom ook geen Adcom, wellicht had deze nog iets uit kunnen richten.

Veel vragen, geen antwoorden. Al sinds 2014 aandeelhouder maar wat ben ik teleurgesteld op dit moment in het bedrijf, management en partner Gilead.
HaBe
3
Ik ben benieuwd naar de vragen die van Herck gaat stellen aan Onno. Misschien ff geen warrant plannen meer voor de top. Die verkopen ze toch.
de tuinman
0
quote:

Sec_Brut schreef op 19 augustus 2020 16:54:

[...]

Een klein stukje dan:

"Er is ook geen reden voor ongerustheid. Heel lang geleden hebben we bij dierproeven een beperkte afname gezien van de spermaproductie, alleen bij een hele hoge dosering. We hebben nooit aanwijzingen gehad dat ook bij mensen de spermaproductie afneemt. Bij mannelijke patiënten zien we geen verlaging van het testosteron.'

Wat is er dan afgelopen jaar veranderd?

'Ik zou het niet weten. Misschien zijn er in de reumatologiedivisie van de FDA veranderingen geweest of zijn ze gewoon voorzichtiger geworden. We hebben geen nieuwe data die de FDA aanleiding geven om hun inschatting te wijzigen."
Zijn de andere JAK 's getest op dit onderwerp? Moeten ze de verkoop dan niet stoppen voordat dit duidelijk is?
Al Kipone
0
quote:

BalletjeBalletje schreef op 19 augustus 2020 16:41:

[...]

U heeft een bijzonder goede morgen?
U zit short in Gala ? Of u heeft de koers nog niet gezien?

Glpg bestaat nog steeds, toch? Dikke tegenvaller, maar de zon schijnt en morgen ook.

Tis maar een spelletje
zonsverduistering
5
Met open ogen erin getrapt.
Het stinkt aan alle kanten.
De CEO doet alles fout.
Wallid loopt met geld weg.
Enz. enz.

Waarom nu dit moddergegooi als het tegenzit.
Je weet waar je in belegt en dat heeft tijd nodig.
Hier is vandaag uiterst onsportief gedrag tentoon getyped en ook begrijpelijk uit frustratie.
Maar waar haal je de g.. moed vandaan om alles wat Gala doet zo simplistisch onderuit te halen.
Dit is one event en is helaas NOG niet goed gekomen, maar het moet meteen nu en wel snel bij velen.
Jammer en wel terecht deze frustratie, maar onterecht om Gala nu af te serveren als een foute belegging.
Ik heb nieuws voor al die afbrekers van Gala....Je hebt het zelf gedaan om erin te investeren.
Geloof erin of ga.
9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 27,560
Verschil +0,220 (+0,80%)
Hoog 27,600
Laag 27,180
Volume 52.063
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront