Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
vankuipie
1
Wat gebeurd er na de 10 jaar deal met GIL? Is inmiddels 1 jaar al voorbij. Filgotinib zal na die 10 jaar waarschijnlijk ook nog op de markt zijn?
de tuinman
3
quote:

bezinteergebelegt schreef op 21 augustus 2020 12:37:

Jezus Voda, dat zijn wel bedragen zeg. Ook hier bij mij Gala in ene bij far de meest dramatische performance van 2020 maar gaat niet om die bedragen die jij laat zien.

Ik heb er nu 100 doordat ik werd gecalled op mijn geschreven put. Netto betaalde prijs 154 euro.

September calls waardeloos nu, december calls idem dito en de maart 2021 190 call staat ook op een mega verlies. En ook dat gaat niet meer goedkomen want me dunkt dat het vertrouwen in Gala een mega deuk heeft opgelopen.

En ondanks alle verhalen alhier, zie ik het met Filgo in RA in de VS niet meer goedkomen. Die 200 was cruciaal en die gaat mi gewoon sneuvelen. En zo wie zo weer minimaal 1,5 jaar w88.

Overige programma's blijven een dobbelsteen qua uitkomsten en evtl commercieel succes.

Ongelofelijk dat het landschap voor Gala overnight zo drastisch is gewijzigd.

Hoop voor jou en ieder1 die er nog dik inzit dat de koers alsnog weer een keer vleugels gaat krijgen maar dat zal dan de echt lange adem worden, opnieuw.

Ik w8 de EC af nav CHMP advies. Valt ook dat nu tegen dan gaan die 100 stukkies er uit want dan is de chaos echt compleet.

Heb je het verhaal van Versteegh gezien?
Nog steeds kan Filgotinib een grote markt pakken in de IBD indicaties.
Daarvoor is die 200 mg (denk ik) wel noodzakelijk. En voorlopig zie ik alleen die manta studies als een drempel die nog overwonnen moeten worden.
Ik las ergens dat mannen wel getest zijn op testosteron gehaltes en dat daar geen verschil te zien was.

Ellendig dat we niet kunnen lezen wat voor problemen de FDA ziet bij de 200 mg dosering, zeker als je ziet welke JAK remmers al goedgekeurd zijn.

Voorlopig lijkt het er ook op dat Filgotinib in Europa wel de markt op kan en Galapagos met hulp van Gilead gewoon die verkoop organisatie op poten kan zetten.

Hier krijgt Galapagos ook een groter deel van de opbrengst.
De kosten natuurlijk ook, maar daarmee wordt ook een verkooporganisatie op poten gezet.
En die kunnen ze goed gebruiken als '1690 de markt op gaat.

(sorry, roze bril, optimistische opleving,)
EFBO
0
quote:

The Saint schreef op 21 augustus 2020 12:43:

Beurskingpin wees niet zo naïef. Die flarden tekst zijn genomen uit officiële lezingen van Galapagos. v.d. Stolpe en Walid van Gilead hebben wellicht informeel met een of meer leden van FDA de voortgang Manta studie besproken en aan hand van dat gesprek verondersteld dat onderzoeksresultaten niet wordt meegewogen door FDA bij beoordeling Filgotinib.
Na dat gesprek roeptoetert v.d. Stolpe dat ook herhaaldelijk in de pers. Mijn gegronde twijfel gaat dan terecht uit naar wat voor rechten je kan ontlenen aan dat gesprek met FDA??? Dat recht kan slechts gelden als de toezegging van FDA dat Manta studie niet zou meewegen in goedkeuring schriftelijk zou zijn bevestigd. Dat zou een normale procedure zijn. Het gaat immers om enorm veel geld van o.a. ook beleggers.

Onduidelijk blijft met wie van FDA v.d. Stolpe en Walid hebben gesproken. Heeft dat gesprek überhaupt plaatsgevonden of is het een verkooppraatje van vd Stolpe om andere reden? Waarom moet de Manta studie zo lang duren? Mijns inzien zou deze na 21/2,jaar afgerond kunnen zijn. Schriftelijk bewijs is er niet, anders zou Gilead/Glpg langs juridische weg de afkeuring van Filgotinib kunnen aanvechten.
Ik verwijt GLPG/Gilead nalatigheid waardoor de beleggers enorm veel zuur verdiende spaarcenten zijn verloren.
Zowel Galapagos als Gilead zouden transparanter moeten zijn naar de beleggers toe. Ze hebben veel uit te leggen.,.

Overigens afronding Manta onderzoek en nieuwe aanvraag gaan geen 11/2 jaar duren. Ik lees dat in eerste half jaar Manta onderzoeksresultaten aan FDA kunnen worden verstrekt. In dat kader staat de huidige koers veel en veel te laag. Het duurt dus hooguit 9-12 maanden voor goedkeuring FDA,. In eerdere persberichten lees ik dat Galapagos anticipeert op positieve onderzoeksresultaten Manta studie.
Negen maanden geleden stond koers GLPG op rond 190€. Vanuit dit uitgangspunt en redenatie is er geen reden voor paniek en is er slechts vertraging van goedkeuring. Inmiddels is er in 2921 een vaccin en kan vermarkten Filgotinib in Corona vrij VS 2e helft 2021 plaatsvinden. In deze Corona periode zonder vaccin is vermarkten niet gunstig,
"Mijn gegronde twijfel gaat dan terecht uit naar wat voor rechten je kan ontlenen aan dat gesprek met FDA??? Dat recht kan slechts gelden als de toezegging van FDA dat Manta studie niet zou meewegen in goedkeuring schriftelijk zou zijn bevestigd. Dat zou een normale procedure zijn. Het gaat immers om enorm veel geld van o.a. ook beleggers".
Absoluut mee eens.
Veel vragen. Bedankt voor je bericht, echt goed.
[verwijderd]
0
Mensen, ik lees hier overal wic wic wic, maar ik vind nergens zijn post terug? Kan iemand me dit sturen aub? Alvast bedankt
de tuinman
1
quote:

vfleuven schreef op 21 augustus 2020 12:54:

Mensen, ik lees hier overal wic wic wic, maar ik vind nergens zijn post terug? Kan iemand me dit sturen aub? Alvast bedankt
09:41 hrs
Missolapola
1
quote:

Woman in Chains32 schreef op 21 augustus 2020 09:41:

[...]

Het 'waarom' ik eind juli mijn alias veranderde, en niet meer heb gepost sinds nu, is wegens:

1) de afgelopen +5,5 jaar navenant veel tijd besteed aan Galapagos met overwegende focus op ontwikkeling van de diverse moleculen, voornamelijk Filgotinib (GLPG0634). Meermalen ook met IR/MT Galapagos gemaild, alsmede de IR Gilead met cc MT.
Binnen diverse topics heb ik getracht in te zoomen op de positieve ontwikkelingen, welke ook zeker tot medio mei volledig van kracht waren (excl. COVID-19 pandemie).
De wijze waarop AbbVie Upadacitinib heeft doorontwikkeld, dwong steeds meer respect af bij mij, terwijl Gilead als licentienemer van Filgotinib steken heeft laten vallen (aantal indicaties, combi's..?, PsA en AS eerst fase 2 terwijl je direct een fase 2b/3 studie had kunnen opstarten, alsmede 3 jaar doen over 250 MANTA patiënten rekruteren).

Tot medio juli overtuigt dat Filgotinib, met zowel de 100mg en 200mg dosis, goedgekeurd zou worden voor USA-markt. De redenen meermaals geventileerd. Geen significante toename bijwerkingen bij gebruik 200mg en 100mg (dose dependancy), de concurrente veiligheidsprofielen van JAK's, MANTA niet gating, en aanstelling reumatoloog M. Genovese etc. etc.

Nagenoeg iedereen van de stakeholders was overtuigd. Dit gaat goedkomen.
Toen kwam de CHMP-goedkeuring. Koers Galapagos verder down.
Dit bevreemdde mij. Mijn offensieve Galapagos-positie ging verder down. Toen heb ik in een bericht heel duidelijk geuit dat ik twijfels begon te ervaren (analistenrapporten en koersbijstellingen / duiding MANTA, matige CC-call Gilead q2 2020 waar weinig vertrouwen uitsprak inzake Filgotinib en positie AbbVie-medewerker FDA advisory committee).
Ik was eind juli teleurgesteld in mezelf, en heb toen gas terug genomen en bewust daarvoor alias veranderd.

Ik loop niet weg voor deze ontwikkeling. Ik vind wel dat FDA Gilead/Galapagos een klotestreek heeft geleverd inzake markttoelating Filgotinib. Zondag wil ik daar verder op inzoomen, alsmede vragen die leven. Zelf is mijn portefeuille net als bij velen ook sterk verlaagd. Dat is bijzaak t.o.v. andere aspecten in het leven.

Ik zal blijven posten en geloof in de vele moleculen van Galapagos die het leven van patiënten kunnen verbeteren. GLPG1690 / GLPG1972 / GLPG1205 / GLPG3970 etc. Dat Gilead nu een slechte beurt maakt, zegt niets over toekomstige toelatingsaanvragen. Galapagos zal transparantie moeten verlenen over wat er zich heeft afgespeeld, en komt dus snel met updates over TOLEDO-programma en data andere programma's.

Galapagos komt hier sterker uit. Dat is mijn overtuiging.
*voetnoot
0
quote:

Woman in Chains32 schreef op 21 augustus 2020 09:41:

[...]

Ik zal blijven posten en geloof in de vele moleculen van Galapagos die het leven van patiënten kunnen verbeteren. GLPG1690 / GLPG1972 / GLPG1205 / GLPG3970 etc. Dat Gilead nu een slechte beurt maakt, zegt niets over toekomstige toelatingsaanvragen. Galapagos zal transparantie moeten verlenen over wat er zich heeft afgespeeld, en komt dus snel met updates over TOLEDO-programma en data andere programma's.

Galapagos komt hier sterker uit. Dat is mijn overtuiging.
@WiC32
Fijn weer een mailtje van u te zien.
Ook mijn overtuiging is dat het allemaal uiteindelijk goed komt maar voor nu een zeer zure appel.
Voor de patiënten als de LT’ers in Galapagos. FDA is volgens mij niet geheel onpartijdig wat natuurlijk zeker niet zou mogen. Voor ieder bij Galapagos, schouders eronder en succes met de andere programma’s.
Voor alle anderen: we zullen meer geduld moeten hebben.
Zelf hou ik mijn aandelen.
EFBO
0
quote:

Missolapola schreef op 21 augustus 2020 12:58:

[...]
[b]De wijze waarop AbbVie Upadacitinib heeft doorontwikkeld, dwong steeds meer respect af bij mij, terwijl Gilead als licentienemer van Filgotinib steken heeft laten vallen (aantal indicaties, combi's..?, PsA en AS eerst fase 2 terwijl je direct een fase 2b/3 studie had kunnen opstarten, alsmede 3 jaar doen over 250 MANTA patiënten rekruteren).

Heel interessant. Inderdaad, hoe kan zoiets ? Het gaat hier toch over professionals die alles weten hoe het moet, maar blijkbaar niet. Behalve als er iets anders bezig is. Dingen zijn niet zo simpel als het lijkt, heel vaak.
Ampligen
0
Lijkt me echt sterk om op dit moment te zeggen dat ze hier sterker uitkomen
Er bestaat ook zoiets als concurrentie....

Ze hebben een kapitale fout gemaakt door te snel te willen zijn dat is het en nu krijgen ze het deksel op de neus....

De eerste 5 jaar moet je hier niks verwachten

Geld komen ophalen dat zie ik snel gebeuren en verwatering van de aandelen als gevolg

Eerlijke prijs ... 25 euro
de tuinman
0
quote:

EFBO schreef op 21 augustus 2020 13:03:

[...]
[b]De wijze waarop AbbVie Upadacitinib heeft doorontwikkeld, dwong steeds meer respect af bij mij, terwijl Gilead als licentienemer van Filgotinib steken heeft laten vallen (aantal indicaties, combi's..?, PsA en AS eerst fase 2 terwijl je direct een fase 2b/3 studie had kunnen opstarten, alsmede 3 jaar doen over 250 MANTA patiënten rekruteren).

Heel interessant. Inderdaad, hoe kan zoiets ? Het gaat hier toch over professionals die alles weten hoe het moet, maar blijkbaar niet. Behalve als er iets anders bezig is. Dingen zijn niet zo simpel als het lijkt, heel vaak.
Misschien heeft het uitblijven van meerdere indicaties wel te maken met het Toledo programma.
Als ze in het lab hiermee betere uitslagen zien, gaan ze misschien hiermee verder.
Immers een nieuwe indicatie voor Filgotinib moet starten in fase 2 terwijl Toledo dit jaar ook de 1e poc studies gaat starten.
Het is maar een gedachte, natuurlijk.
targus
15
quote:

Ampligen schreef op 21 augustus 2020 13:05:

Lijkt me echt sterk om op dit moment te zeggen dat ze hier sterker uitkomen
Er bestaat ook zoiets als concurrentie....

Ze hebben een kapitale fout gemaakt door te snel te willen zijn dat is het en nu krijgen ze het deksel op de neus....

De eerste 5 jaar moet je hier niks verwachten

Geld komen ophalen dat zie ik snel gebeuren en verwatering van de aandelen als gevolg

Eerlijke prijs ... 25 euro
@Henk, kan je deze even bannen voor hij het forum helemaal kapot maakt ?
de tuinman
8
quote:

Ampligen schreef op 21 augustus 2020 13:05:

Lijkt me echt sterk om op dit moment te zeggen dat ze hier sterker uitkomen
Er bestaat ook zoiets als concurrentie....

Ze hebben een kapitale fout gemaakt door te snel te willen zijn dat is het en nu krijgen ze het deksel op de neus....

De eerste 5 jaar moet je hier niks verwachten

Geld komen ophalen dat zie ik snel gebeuren en verwatering van de aandelen als gevolg

Eerlijke prijs ... 25 euro
Kun jij niet gewoon terug gaan met de post? Je loopt al op meerdere biotech fora dezelfde onzin te verkondigen. Daar heeft echt niemand wat aan.
Je weet echt niet waar je het over hebt.
[verwijderd]
0
quote:

Ampligen schreef op 21 augustus 2020 13:05:

Lijkt me echt sterk om op dit moment te zeggen dat ze hier sterker uitkomen
Er bestaat ook zoiets als concurrentie....

Ze hebben een kapitale fout gemaakt door te snel te willen zijn dat is het en nu krijgen ze het deksel op de neus....

De eerste 5 jaar moet je hier niks verwachten

Geld komen ophalen dat zie ik snel gebeuren en verwatering van de aandelen als gevolg

Eerlijke prijs ... 25 euro
25? Meen je dat nu? Hoe kom je zelfs daaraan?
Daydreamke
0
Ik had Glpg nog niet terug gekocht sinds maart. Verbaasde me afgelopen weken (augustus) dat de koers niet sneller opliep naarmate goedkeuring dichterbij kwam. Hier is dus zeker voorkennis mee gemoeid.
Ik ben gisteren trouwens short gegaan op Glpg (ja sorry, maar de beurs is geld verdienen, ook al voel je je er soms niet goed bij bij manier van werken).

Filgotinib moet nu wachten op resultaten Manta studie, ik vrees er beetje voor dat het kalf al verdronken is. Dit aandeel kan volgens mij nog veel lager.
[verwijderd]
0
quote:

Wall Street Trader schreef op 21 augustus 2020 10:55:

Bull/Bear: Galapagos (GLPG.AS)

€ 145 target price


Citi Research 19 August 2020

Upcoming catalysts carry some risk

[

We do believe there is a reasonable debate amongst investors as to how much investment Gilead should make into filgo anyway - and if they backed off of filgo investments....

Gilead management acknowledged that the 200mg dose is important to the commercial profile of filgotinib in a very crowded class and that it may have to re-evaluate its filgotinib strategy if it cannot receive approval for the 200mg dose in RA.

Weer zo een gelikte sheet van GLPG erbij, komt me een beetje de strot uit.

Het ziet er allemaal heel professioneel uit maar ik heb liever dat ze met begrijpelijke taal en resultaten komen.

Dus hou het simpel, als je groter wil worden als Philips zou ik maar eens je eigen organisatie tegen het licht houden. De obsessie om groter te worden als Philips zal daar moeten beginnen, de topmensen bij onze trots uit Eindhoven hebben nog niet een kwart van de salarissen die jullie opstrijken.

Dit moest ik even kwijt, niks gepresteerd en toch rondom gevuld, pfffffff.
voda
0
quote:

targus schreef op 21 augustus 2020 13:09:

[...]

@Henk, kan je deze even bannen voor hij het forum helemaal kapot maakt ?
Gewoon op de NOK toets drukken, dan komt de moderator vanzelf wel.
Egomarinus
2
quote:

Ampligen schreef op 21 augustus 2020 13:05:

Lijkt me echt sterk om op dit moment te zeggen dat ze hier sterker uitkomen
Er bestaat ook zoiets als concurrentie....

Ze hebben een kapitale fout gemaakt door te snel te willen zijn dat is het en nu krijgen ze het deksel op de neus....

De eerste 5 jaar moet je hier niks verwachten

Geld komen ophalen dat zie ik snel gebeuren en verwatering van de aandelen als gevolg

Eerlijke prijs ... 25 euro
Bijlage:
EFBO
0
quote:

Creationist schreef op 21 augustus 2020 13:14:

[...]

Weer zo een gelikte sheet van GLPG erbij, komt me een beetje de strot uit.

Het ziet er allemaal heel professioneel uit maar ik heb liever dat ze met begrijpelijke taal en resultaten komen.

Dus hou het simpel, als je groter wil worden als Philips zou ik maar eens je eigen organisatie tegen het licht houden. De obsessie om groter te worden als Philips zal daar moeten beginnen, de topmensen bij onze trots uit Eindhoven hebben nog niet een kwart van de salarissen die jullie opstrijken.

Dit moest ik even kwijt, niks gepresteerd en toch rondom gevuld, pfffffff.
de topmensen bij onze trots uit Eindhoven hebben nog niet een kwart van de salarissen die jullie opstrijken.
Misschien zullen ze wel hun salarissen verantwoorden met veel resultaten in de toekomst, want ja tot nu toe is het niet gebeurd. Frustratie is niet goed, maar het is hoe ik mij nu voel. Geld verliezen op de beurs is normaal maar gefrustreerd zijn door zoveel fouten is iets anders. En ja, dit had niemand zien aankomen. Niemand ? Wel, all animals are equal...
targus
0
quote:

voda schreef op 21 augustus 2020 13:16:

[...]
Gewoon op de NOK toets drukken, dan komt de moderator vanzelf wel.
Ik hoop dat Henk er iets aan doet of ik vertrek terug voor een paar jaar naar het andere forum.
9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:39
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,680
Laag 27,160
Volume 104.556
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront