Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Ampligen
0
Je moet tegen de kritische kant kunnen anders bekijk je het allemaal door een roze bril

Als je eerlijk bent weet jezelf dat galapagos nu meer dan ooit overgewaardeerd is

Simpel toch
Philippe61
0
quote:

Ampligen schreef op 21 augustus 2020 13:05:

Lijkt me echt sterk om op dit moment te zeggen dat ze hier sterker uitkomen
Er bestaat ook zoiets als concurrentie....

Ze hebben een kapitale fout gemaakt door te snel te willen zijn dat is het en nu krijgen ze het deksel op de neus....

De eerste 5 jaar moet je hier niks verwachten

Geld komen ophalen dat zie ik snel gebeuren en verwatering van de aandelen als gevolg

Eerlijke prijs ... 25 euro
Dat er kapitale fouten zijn gemaakt is nu wel duidelijk. Dat verwijt ik Galapagos en Gilead want ze hebben te snel willen handelen en dachten dat ze ermee weg konden. Maarf toch had de FDA er een black label aan moeten hangen want bij de concurrentie doen ze dat wel; de FDA lijkt daarom niet betrouwbaar en kan je speculeren of er geld onder tafel is geschoven door de concurrentie. Echter heb je daar allemaal niets aan. Vwb die enorme sommen geld die door het mgt van Galapagos al is opgestreken dit jaar vind ik een lastig vraagstuk maar ook dit heeft geen zin meer op dit moment. Vwb de eerste 5 jaar dat je niks moet verwachten is overtrokken en eerlijke prijs van 25 euro slaat echt op niks.
targus
0
quote:

Ampligen schreef op 21 augustus 2020 13:22:

Je moet tegen de kritische kant kunnen anders bekijk je het allemaal door een roze bril

Als je eerlijk bent weet jezelf dat galapagos nu meer dan ooit overgewaardeerd is

Simpel toch
Simpele geest, 25 euro dat meen je toch niet ?
Derwing
8
Ik ben altijd wat voorzichtig geweest met Galapagos, heb er een mooi ritje mee gemaakt maar vond dat de koers wel heel erg hard werd opgeblazen de laatste tijd en heb altijd mijn gezonde twijfels gehad, 100% zekerheid dat filgotinib een succes ging worden was er gewoonweg niet.

Niemand had daadwerkelijk kunnen voorspellen dat dit zou gaan gebeuren. Ik snap de frustratie van beleggers die geld hebben verloren de laatste weken, maar het is achteraf altijd makkelijk om te zeggen "ze hadden dit bij Galapagos/Gilead moeten zien aankomen". Iedereen maakt fouten of slordigheden. Dat een CEO positief is over zijn eigen bedrijf is logisch, dat er af en toe wat aandelen worden verkocht op het moment dat de koers skyhigh staat is ook logisch mijns inziens.

Ik denk dat beleggers die nu veel hebben verloren vooral naar zichzelf moeten kijken. Als je daadwerkelijk dacht dat niks fout kon gaan dan is dit een goede levensles. Er zijn geen zekerheden, zeker niet in de beleggingswereld. Spreiden kan daarom erg belangrijk zijn, tenzij je heel bewust het risico neemt maar dan moet je ook accepteren dat het mis kan gaan. Zuur, maar het leven gaat door.

Waar ik mij oprecht over verbaas is dat mensen nu zo enorm gefrustreerd zijn. Het aandeel is slechts 25% gedaald, of 50% over een aantal maanden t.o.v. de top. Het aandeel staat nu nog steeds 50% hoger dan in 2018 toen ik dit aandeel in mijn bezit had. 2018...dat is slechts 2 jaar geleden. Ik zou mensen hier bijna willen feliciteren met het succes. Een goed rendement op de beurs is 6-8% op jaarbasis. Dit blijft biotech, dit soort stijgingen en daling zijn heel normaal. Ik heb wel eens 90% verloren met een aandeel. Probeer je emoties aan de kant te zetten en een rationele beslissing te maken. Met een beetje geluk kun je die 25-50% binnen een paar jaar weer goed maken. Met Galapagos, of met een ander fonds, dat laat ik in het midden.
[verwijderd]
3
quote:

vfleuven schreef op 21 augustus 2020 13:13:

[...]

25? Meen je dat nu? Hoe kom je zelfs daaraan?
Vraag hem/haar of "het" aub niet om die volstrekte onzinnigheid ook nog eens nader toe te lichten!

Dan krijg je alleen nog maar meer bullshit berichten hier op het forum!

Gewoon niet doen...... svp echt niet!!
[verwijderd]
0
quote:

EFBO schreef op 21 augustus 2020 13:18:

[...]
de topmensen bij onze trots uit Eindhoven hebben nog niet een kwart van de salarissen die jullie opstrijken.
Misschien zullen ze wel hun salarissen verantwoorden met veel resultaten in de toekomst, want ja tot nu toe is het niet gebeurd. Frustratie is niet goed, maar het is hoe ik mij nu voel. Geld verliezen op de beurs is normaal maar gefrustreerd zijn door zoveel fouten is iets anders. En ja, dit had niemand zien aankomen. Niemand ? Wel, all animals are equal...
Beste,

ik probeer alleen aan te geven dat ze naar aanleiding van dit debacle de salarissen, warrants, bonussen etc. onder de loep moeten nemen.

Ik heb eens gekeken naar het verslag van de AVA"s, wat ik zie is dat GLPG de agenda bepaald, het enige wat de aandeelhouders mogen is akkoord gaan of niet. Ik bemerk, corrigeer me als ik er naast zit, dat aandeelhouders niks mogen inbrengen in de agenda.

We hebben totaal geen keus, ik denk dat het tijd is voor hervormingen en dat we uit meerdere voorstellen moeten kunnen kiezen.

Voorbeeld.

Hoeveel warrants gaan we de directieleden nu weer toeschuiven.

Onno

A. 100000

B. 50000

C. 25000

D. helemaal niks

Dus geef de aandeelhouders de keuze om hun beoordeling van het functioneren van een lid van het management kenbaar te maken.

Ik ben bang dat Walid dan kan rekenen op 99.9 % van de stemmen op optie D. die andere 0.1% stemmen op A. maar dat is betrokkene zelf alsmede vrienden en bekenden die tijdig ingeseind waren.

Dit is een beetje gekscherend, maar het zijn allemaal voorstellen die door GLPG door onze strot worden geduwd, zonder ook maar enige inspraak, buiten het feit dat je ja of nee mag kiezen.
RJ 80
1
quote:

Woman in Chains32 schreef op 21 augustus 2020 09:41:

[...]
Ik zal blijven posten en geloof in de vele moleculen van Galapagos die het leven van patiënten kunnen verbeteren. GLPG1690 / GLPG1972 / GLPG1205 / GLPG3970 etc. Dat Gilead nu een slechte beurt maakt, zegt niets over toekomstige toelatingsaanvragen. Galapagos zal transparantie moeten verlenen over wat er zich heeft afgespeeld, en komt dus snel met updates over TOLEDO-programma en data andere programma's.

Galapagos komt hier sterker uit. Dat is mijn overtuiging.
Dank je voor je post vanochtend! Is wel even ontnuchterend in positief opzicht, en tegelijkertijd ook bevestigend zorgwekkend. Links of rechtsom, zeer blij dat je terug bent!
Ikkedike
0
quote:

Daydreamke schreef op 21 augustus 2020 13:14:

Ik had Glpg nog niet terug gekocht sinds maart. Verbaasde me afgelopen weken (augustus) dat de koers niet sneller opliep naarmate goedkeuring dichterbij kwam. Hier is dus zeker voorkennis mee gemoeid.
Ik ben gisteren trouwens short gegaan op Glpg (ja sorry, maar de beurs is geld verdienen, ook al voel je je er soms niet goed bij bij manier van werken).

Filgotinib moet nu wachten op resultaten Manta studie, ik vrees er beetje voor dat het kalf al verdronken is. Dit aandeel kan volgens mij nog veel lager.
inderdaad, ik ook short
[verwijderd]
3
Ik heb me ook teveel opgetrokken aan de positieve berichten en verwachtingen. Mede omdat ik zelf ook een ras opportunist ben maar ook omdat ik niet zo diep in de biotech zit. Uiteindelijk all-in gegaan met de deksel op mij neus. Nu kan ik alles en iedereen hier en om me heen de schuld gaan geven maar ik heb zelf op de koop-knop gedrukt. Verleid, dat misschien wel....maar het was niemand anders dan ikzelf.

Oftewel...neem je verlies als een man en zeik er niet continue over.
Als je verkocht hebt neem ik aan dat je hier ook niets meer te zoeken hebt. Ga maar ergens anders je gram halen of uithuilen bij je vrouw.

Ik zit er nog in en ben mijn positie aan het heroverwegen. Verlies is zuur en groot en zie zo snel niet hoe ik dit terug ga verdienen. Het is even niet anders.
targus
0
quote:

Ikkedike schreef op 21 augustus 2020 13:32:

[...]
inderdaad, ik ook short
Als je short wou gaan moest je veel vroeger positie ingenomen hebben. Mag ik vragen op welk bedrag je short bent gegaan ?
HaBe
1
quote:

Creationist schreef op 21 augustus 2020 13:31:

[...]

Ik ben bang dat Walid dan kan rekenen op 99.9 % van de stemmen op optie D. die andere 0.1% stemmen op A. maar dat is betrokkene zelf alsmede vrienden en bekenden die tijdig ingeseind waren.

Ik stel voor dat Walid verplicht zijn aandelen terugkoopt. Maar dan krijgt hij er nu 2x zoveel voor terug in aantal en heeft zijn bonus dan al binnen.
The Saint
3

Beurskingpin wees niet zo naïef. Die flarden tekst zijn genomen uit officiële lezingen van Galapagos. v.d. Stolpe en Walid van Gilead hebben wellicht informeel met een of meer leden van FDA de voortgang Manta studie besproken en aan hand van dat gesprek verondersteld dat onderzoeksresultaten niet wordt meegewogen door FDA bij beoordeling Filgotinib.
Na dat gesprek roeptoetert v.d. Stolpe dat ook herhaaldelijk in de pers. Mijn gegronde twijfel gaat dan terecht uit naar wat voor rechten je kan ontlenen aan dat gesprek met FDA??? Dat recht kan slechts gelden als de toezegging van FDA dat Manta studie niet zou meewegen in goedkeuring schriftelijk zou zijn bevestigd. Dat zou een normale procedure zijn. Het gaat immers om enorm veel geld van o.a. ook beleggers.

Onduidelijk blijft met wie van FDA v.d. Stolpe en Walid hebben gesproken. Heeft dat gesprek überhaupt plaatsgevonden of is het een verkooppraatje van vd Stolpe om andere reden? Waarom moet de Manta studie zo lang duren? Mijns inzien zou deze na 21/2,jaar afgerond kunnen zijn. Schriftelijk bewijs is er niet, anders zou Gilead/Glpg langs juridische weg de afkeuring van Filgotinib kunnen aanvechten.
Ik verwijt GLPG/Gilead nalatigheid waardoor de beleggers enorm veel zuur verdiende spaarcenten zijn verloren.
Zowel Galapagos als Gilead zouden transparanter moeten zijn naar de beleggers toe. Ze hebben veel uit te leggen.,.

Overigens afronding Manta onderzoek en nieuwe aanvraag gaan geen 11/2 jaar duren. Ik lees dat in eerste half jaar Manta onderzoeksresultaten aan FDA kunnen worden verstrekt. In dat kader staat de huidige koers veel en veel te laag. Het duurt dus hooguit 9-12 maanden voor goedkeuring FDA,. In eerdere persberichten lees ik dat Galapagos anticipeert op positieve onderzoeksresultaten Manta studie.
Negen maanden geleden stond koers GLPG op rond 190€. Vanuit dit uitgangspunt en redenatie is er geen reden voor paniek en is er slechts vertraging van goedkeuring. Inmiddels is er in 2921 een vaccin en kan vermarkten Filgotinib in Corona vrij VS 2e helft 2021 plaatsvinden. In deze Corona periode zonder vaccin is vermarkten niet gunstig,
durobinet
0
Camul
1
Deze al voorbij gekomen? Tussen al het onkruid, donkere struiken nog een groene boom! Vol gas voorwaarts' Van die instelling hou ik wel! www.quotenet.nl/zakelijk/a33653357/ga...
BioBio
1
Video: aandeel Galapagos te ver teruggevallen

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Galapagos is de afgelopen dagen te hard afgestraft. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera tegen ABM Financial News.

"Dat de FDA nader onderzoek vereist naar de bijwerkingen van filgotinib is een forse tegenslag, maar het medicijn kan nog 'best in class' worden", aldus Versteeg. Wel is zeker dat Galapagos een flinke vertraging oploopt van bijna anderhalf jaar.

Maar, zo betoogt Versteeg, Galapagos is meer dan filgotinib. Allereerst is er een netto kaspositie van 86 euro per aandeel, aldus de analist. En dat betekent dat de pijplijn van Galapagos op minder dan 30 euro per aandeel wordt gewaardeerd, en dat vindt Versteeg onterecht.

In de tweede helft van het jaar komen er belangrijke resultaten van lopende onderzoeken, en dat kan positief uitpakken, verwacht Versteeg.

Galapagos blijft op de Aanbevolen lijst van InsingerGilissen met een koersdoel van 200,00 euro.

Herhaling kan geen kwaad
RW1963
1
quote:

BLOO7 schreef op 21 augustus 2020 10:08:

[...]

Eigenlijk heb je groot gelijk,
maar daar hebben de meesten hier nu geen oren naar.
Zij denken of hopen dat ze hun verliezen hier weldra terug kunnen ombuigen in winsten.
Ik denk dat met dit geschonden vertrouwen en de torenhoge cashburn ZONDER gewaarborgde inkomsten de koers de komende jaren alleen maar lager gaat.
De GROOTSTE WINDVAAN van dit forum.

Eerst superpositief met zijn € 300,-. Rond de Corona-tijd geswitched naar negatief. Nog niet zo lang geleden opeens weer positief. En nu weer zo negatief.

Man, man, man, wat een figuur!
Ikkedike
0
quote:

targus schreef op 21 augustus 2020 13:35:

[...]

Als je short wou gaan moest je veel vroeger positie ingenomen hebben. Mag ik vragen op welk bedrag je short bent gegaan ?
109
HaBe
2
Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen dagen bloednerveus ben. Er komt weinig uit mijn handen en vandaag maar vrij genomen om wat in de tuin te doen waar niets van terecht komt. Ik handel maar niet en tast volledig in het duister.
[verwijderd]
0
quote:

Paniekvogel schreef op 21 augustus 2020 14:03:

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen dagen bloednerveus ben. Er komt weinig uit mijn handen en vandaag maar vrij genomen om wat in de tuin te doen waar niets van terecht komt. Ik handel maar niet en tast volledig in het duister.
Vreemd voor iemand die zo overtuigd is van een volledige overname door Gilead.

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 14:04
Koers 27,800
Verschil -0,340 (-1,21%)
Hoog 27,960
Laag 27,740
Volume 22.629
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront