Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

lostcause
0
quote:

Buyandhold2020 schreef op 2 september 2020 11:10:

[...]

Maar als ik de wijsheid in pacht had dan zat ook ik niet op een forum te typen maar m'n geld te tellen.
Mee eens LoL
bp5ah
3
quote:

BBman schreef op 2 september 2020 09:49:

Shell is oude economie.....Koers komt niet meer boven de 15, nooit meer. Grote investeerders zoals pensioenfondsen zijn fors aan het afbouwen, vandaar de koersdruk.
Pensioenfonds voor oud indiëstrijders zojuist ingestapt op € 12.53
adjzkebidjr
0
vraagje, ik zie sommige vermeldingen;

"ABP ingestapt op € 12,52" > hoe kun je dat zien?
bp5ah
0
quote:

mjorter schreef op 2 september 2020 12:35:

vraagje, ik zie sommige vermeldingen;

"ABP ingestapt op € 12,52" > hoe kun je dat zien?
Lolletje, even wat tegengas voor BBMan.
Opentop
0
Er zijn niet alleen pensioenfondsen actief, ik zie bijvoorbeeld een beleggingsporto van de Rabo.
Die volg ik vanaf Augustus 2019 die doen 5% plus . Beheerd Beleggen Basis heet dat
vanaf february tot april zakte die ook onder 0% maar vanaf juni lopen ze iedere maand weer in de plus .
Dat kan bijna niet anders dan dat die onderwogen in RDS zitten.
Zo zullen er nog wel meer zijn.
Rai444,44
0
Ik heb gisteren nog eens naar de grafieken van Chevron, Total en Exxon gekeken. Het is echt alleen RDS die richting de dieptepunten van maart dreigde af te dalen. Zo gezien, wordt die dividend cut nog steeds zwaar bestraft door de markt. En de strategie update is nog ver weg, dus ws vergt het veel geduld voordat de underperformance verdwijnt.
bp5ah
0
Inventories keep oil well supported

The U.S. government will release its weekly estimate of U.S. oil supplies, a day after the American Petroleum Institute suggested that last week saw another sharp drop in crude stocks.

Crude stocks are estimated to have fallen 1.89 million barrels last week while gasoline stocks are expected to have dropped by 3.04 million, with retailers having to draw down stocks to replace supplies from refineries that closed during the onset of Hurricane Laura.

The API on Tuesday had estimated a draw of 6.36 million barrels of crude, something that kept both U.S. futures and Brent well supported. They were up by 0.3% and 0.2% respectively by 6:30 AM ET.
kooning
0
Gaan we dan eindelijk weer eens een paar centjes in het groen eindigen vandaag of loop ik nu te hard van stapel.?Als dat gebeurd dan ga ik toch eens een goeie fles wijn opentrekken om het te vieren.
[verwijderd]
1
quote:

kooning schreef op 2 september 2020 13:07:

Gaan we dan eindelijk weer eens een paar centjes in het groen eindigen vandaag of loop ik nu te hard van stapel.?Als dat gebeurd dan ga ik toch eens een goeie fles wijn opentrekken om het te vieren.
nee hoor. Gewoon weer rood slot vandaag.
Als US open gaat zakt alles weer in elkaar.
Dan zal de AEX het laatste uur toch weer wat herstellen maar zal shell weer op z'n gat blijven liggen.

lostcause
0
quote:

Rai444,44 schreef op 2 september 2020 12:44:

Ik heb gisteren nog eens naar de grafieken van Chevron, Total en Exxon gekeken. Het is echt alleen RDS die richting de dieptepunten van maart dreigde af te dalen. Zo gezien, wordt die dividend cut nog steeds zwaar bestraft door de markt. En de strategie update is nog ver weg, dus ws vergt het veel geduld voordat de underperformance verdwijnt.
Tja we hebben nog geen verklaring gekregen waarom er 66% af moest i.p.v bijv 50%. Of heb ik iets gemist ?
Gaan ze het opkoop programma herstarten bij deze lage koers ?
ToTheTop
1
quote:

Buyandhold2020 schreef op 2 september 2020 11:37:

[...]

Je moet bij meerjarige periodes dan natuurlijk niet alleen de beste periodes pakken, want dan kan je elk fonds er positief opzetten. Feit blijft dat Shell underperformer is ten opzichte van de index. En ik zit er met m'n prive aandelen al in van voor de dotcom tijd, dus verder eerder gebiased om pro-Shell te zijn (en ik verkoop ook echt niet). Ik zat in Shell in 2009 toen de wereld zou vergaan en later in 2016 was het niet anders. Uiteindelijk komt Shell echt wel terug daar heb ik persoonlijk geen angst voor (heb ook een hele sloot call opties 2024 op lage strikes).
Maar dat is iets anders dan tevreden zijn met de prestaties ongeacht hoe goed of slecht ze zijn, want van een groot fonds als Shell mag je ook best wat verwachten. Dus het lijkt me alleen maar terecht om kritisch te blijven op je investering.

Zelf ben ik oprecht blij met kritische mensen op dit forum, want alleen zo leer ik bij (wat er goed is aan Shell weet ik al langer, want anders was ik niet al 20+ jaar lid van de club). Jammer dat er, als er een inhoudelijk argument op tafel gooit dat steek houdt (underperformance), zo fel negatief gereageerd wordt.

Mochten we verder dippen (dat weet je maar nooit in dit bizarre beursjaar) dan koop ik calls op strike 10 en strike 15, december 2024 bij. Dit om aan te geven dat ik ook echt een true believer ben die er op termijn echt wel brood in ziet tegen deze koersen. Tegelijkertijd vind ik het fijn als mensen me scherp houden en zo kunnen we allemaal bijleren.
Wat zie jij als "underperformance", je weet dat veel aandelen gemiddeld te hoog staan en dat is bij veel aandelen nu ook weer zo zoals op de Dow Jones. De bank spaar rentes zijn bijna jaar op jaar gezakt tot het negatieve toe. Er wordt nu meer in aandelen en onroerend goed gepompt, waardoor je steeds vaker bubbels ziet. Dus een stand van een AEX of een Dow Jones bepaald nog niet of een aandeel die niet mee optrekt "underperformed" is, eerder dat andere aandelen zich "overperformed" gedragen. De hele bankindustrie heeft dit steeds meer aangemoedigd, gedreven door de winstverlangens van hun aandeelhouders.
Onder de regenboog
0
Wij denken doordat het aantal Groenen ( waaronder wij ) aandeelhouders aan stijgen is bij Shell, een ander weg eind dit jaar zichtbaar zal worden. Wij weten dat achter de schermen in het "geheim" een mega operatie aan de gang is gezet om Shell te transformeren naar GAS-Waterstof- Elektra. Olie zal blijven, maar zal worden gezien als een aflopend product waar nog jaren behoefte aan is. Dit was natuurlijk al bekend, maar eind dit jaar komen ze met de plannen hoe ze deze transitie gaan aanpakken. Iedereen die ik ken bij Shell verteld niets, ook niet tijdens een feestje als de borrel al lekker is rondgedeeld. Iedereen wist dat het verlagen van het dividend niet nodig was en toch hebben ze deze stap gezet, er zitten nu mensen bij Shell die de boel echt goed aan het opschudden zijn. Dat dividend verlagen heeft als voordeel dat Shell er veel beter voor zal staan na Corona en een goed gevulde kas. Wij investeren in starters, maar vonden het zeer belangrijk deze Groene club van aandeelhouders te steunen in hun strijd voor een nieuw beleid. Voor dat je het weet ben je een kodak verhaal met onderuitgezakte aandeelhouders. Nadeel van hoog dividend is dat aandeelhouders niet wakker meer zijn, maar inslapen door het hoge rendement op hun centjes. Net als subsidie, een tijdje oke, maar na een tijd verliest het zijn echte werking. Die tent is gewoon wakker aan het worden. Reken maar dat die reorganisatie niet alleen gaat over het afslanken van afdelingen, eerder het optuigen van een nieuwe afdeling ( zijn ze al in 2018 mee gestart ) Denk ook dat ze veel bedrijven gaan overnemen in deze sector, ze zullen op overnamen pad moeten en samen werking moeten aangaan met elektriciteit bedrijven wereldwijd. Denk zelfs dat Shell nog groter gaat worden, Nederland loopt behoorlijk voorop met zijn technische kennis op het gebied van elektra en vergroening. Al waren we wel een beetje laat op gang gekomen, dat dan weer wel :-)

follow-this.org/shell-krijgt-een-jaar...
www.ad.nl/economie/groene-aandeelhoud...
Rai444,44
0
Vandaag in het groen geloof ik wel. Morgen en overmorgen is meer spannend. Hopelijk kan er ook eens een kleine uptrend gestart worden. Met 13€ ben ik al blij.
Opentop
0
Nou lage rente , goed dividend zou inhouden dat een UNIbail het goed zou doen, die is net zo slecht als RDS . Dit is een IT bubble net als 2000 . Je word nu wel gedwongen in aandelen te beleggen
ING stuurt ook een brief dat je saldo nu belast wordt., ook je saldo op je beleggersrekening. Dus cash kost geld. Dan maar in RDS zou je denken. Helaas klopt het niet. Ik vermoed dat de impact van het stopzetten van inkoop eigen aandelen plus het uitstappen van de Saudis gewoon te weinig bodem aan de koers geven.
boldie
0
quote:

wizz schreef op 2 september 2020 13:22:

[...]

nee hoor. Gewoon weer rood slot vandaag.
Als US open gaat zakt alles weer in elkaar.
Dan zal de AEX het laatste uur toch weer wat herstellen maar zal shell weer op z'n gat blijven liggen.

slot straks rind de 12.7:)
Rai444,44
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 2 september 2020 13:34:

Wij denken doordat het aantal Groenen ( waaronder wij ) aandeelhouders aan stijgen is bij Shell, een ander weg eind dit jaar zichtbaar zal worden. Wij weten dat achter de schermen in het "geheim" een mega operatie aan de gang is gezet om Shell te transformeren naar GAS-Waterstof- Elektra. Olie zal blijven, maar zal worden gezien als een aflopend product waar nog jaren behoefte aan is. Dit was natuurlijk al bekend, maar eind dit jaar komen ze met de plannen hoe ze deze transitie gaan aanpakken. Iedereen die ik ken bij Shell verteld niets, ook niet tijdens een feestje als de borrel al lekker is rondgedeeld. Iedereen wist dat het verlagen van het dividend niet nodig was en toch hebben ze deze stap gezet, er zitten nu mensen bij Shell die de boel echt goed aan het opschudden zijn. Dat dividend verlagen heeft als voordeel dat Shell er veel beter voor zal staan na Corona en een goed gevulde kas. Wij investeren in starters, maar vonden het zeer belangrijk deze Groene club van aandeelhouders te steunen in hun strijd voor een nieuw beleid. Voor dat je het weet ben je een kodak verhaal met onderuitgezakte aandeelhouders. Nadeel van hoog dividend is dat aandeelhouders niet wakker meer zijn, maar inslapen door het hoge rendement op hun centjes. Net als subsidie, een tijdje oke, maar na een tijd verliest het zijn echte werking. Die tent is gewoon wakker aan het worden. Reken maar dat die reorganisatie niet alleen gaat over het afslanken van afdelingen, eerder het optuigen van een nieuwe afdeling ( zijn ze al in 2018 mee gestart ) Denk ook dat ze veel bedrijven gaan overnemen in deze sector, ze zullen op overnamen pad moeten en samen werking moeten aangaan met elektriciteit bedrijven wereldwijd. Denk zelfs dat Shell nog groter gaat worden, Nederland loopt behoorlijk voorop met zijn technische kennis op het gebied van elektra en vergroening. Al waren we wel een beetje laat op gang gekomen, dat dan weer wel :-)

follow-this.org/shell-krijgt-een-jaar...
www.ad.nl/economie/groene-aandeelhoud...
All agreed, het enige wat ik mis, is een goede marketing strategie hierachter. Ze zouden dit veel beter kunnen uitdragen op een manier die groei en winst in de toekomst uitstraalt.
Juargo
1
[verwijderd]
0
quote:

boldie schreef op 2 september 2020 13:37:

[...]slot straks rind de 12.7:)
nee hoor.
de 12,67 komt ie telkens niet voorbij.
Yes we can
3
quote:

Buyandhold2020 schreef op 2 september 2020 11:10:

[...]

Zijn punt is dat op termijn, Shell steeds een underperformer is geweest ten opzichte van de index. En dat niet alleen nu, maar over meerdere meerjarige periodes.
Het ergste is, dat hij nog gelijk heeft ook. Want natuurlijk heb ik dit nagezocht.
Of dit ook zo is tegen huidige koersen? Mij lijkt van niet. Maar als ik de wijsheid in pacht had dan zat ook ik niet op een forum te typen maar m'n geld te tellen.
Op dit moment lijkt me dit weinig relevant... de koers is met 50% a 60% onderuit getrapt. Zelfs al zou Shell een underperformer zijn over lange jaren, en ja dat geloof ik wel... zou bv. nooit ingestapt zijn op Shell aan koers rond de 25€... dan is het koerspotentieel van Shell ten aanzien van de huidige koers heel erg hoog. Het vangnet is dan inderdaad het dividend dat nu tussen de 4 en 5% fluctueert. Ik ken niet veel aandelen met dit dividend rendement...
Wat denk je dat er na corona gebeurt ? Business as usual uiteraard. Hoelang gaat het duren voor we terug op pre-corona zijn aanbeland is een beetje koffiedik kijken. Pessimistisch geschat: 4 a 5 jaar. Waar staat de koers van Shell dan ? Uiteraard duidelijk hoger dan nu en hoe hoog weet niemand...
Over hernieuwbare energie: hangt aan het infuus van subsidies, dalen de subsidies dan dalen de investeringen in hernieuwbare energie. Ook mensen met geitewollen sokjes denken aan hun portemonnee. Hebben trouwens meestal minder geld dan mensen met andere sokjes :)
Subsidies dan maar ? Yeah, forget it. Met toenemende staatsschulden overal is er minder en minder geld voor kadootjes...
Elektrische voertuigen ? Ja tuurlijk, mijn laatste voertuig wordt ook elektrisch, zal wel een rollatortje of zo zijn denk ik.
Kort samengevat: binnen een paar jaar is alles business as usual, en staat de koers van Shell terug Behoorlijk hoger.
Sommige forumleden slagen er niet in verder te kijken als vandaag en morgen en denken dat een bijna leeg glas nog veel leger kan raken, en vergeten dat de kans dat het glas terug wordt bijgevuld vele malen groter is.
Boosdschap: laat je niet gek maken door trolletjes op dit forum. Die zullen altijd doorgaan, op om het even welke koers. Bij postNl die ik in portefeuille had bleven er trolletjes drammen na een stijging met 250%. De lange termijn koers van Shell is gewoon omhoog, net zoals is gebeurd met postNL
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2728 2729 2730 2731 2732 2733 2734 2735 2736 2737 2738 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,535
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront