Renewi « Terug naar discussie overzicht

Forum Renewi geopend

4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Op basis van vergelijking met Suez kunnen we op fundamentele basis vaststellen dat de koers veel te laag is.
Belegger 86
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 september 2020 16:15:

[...]
Renewi wordt vanzelf een 'fundamentele koopkandidaat', maar dan is de koers allang verdubbeld.
Het is gewoon een bedrijf wat afval verwerkt met slechte marges al sinds jaar en dag.
Er zal echt een hele omslag gemaakt moeten worden om het aantrekkelijk te maken voor investerdeers/ oeen overname.
Nel
0
Als een koers teveel door zakt zal er een herstel volgen , en na vluchtig doorlezen maakt het bedrijf vorderingen in zijn herstel en dat zal als LT belegger een keuze zijn.
aextracker
0
Daar denkt de markt momenteel anders over, getuige het feit, dat RENEWI-koers door de euro 0.25\ aandeel zakt. Vergelijk met Suez kent hoge portie ; " Wishfull thinking".

RENEWI kent naast een berg afval, ook een berg aandelen, i.c.m. een stevige schuldenlast.
In de markt moet blijken, hoe de afvalverwerking beinvloedt wordt door consumenten gedrag en bedrijvigheid.
Voorlpoig zit ook RENEWI in een " kramp van de krimp" veroorzaakt door covid-19.
Ook RENEWI lijkt er niet aan te ontkomen.

De weg naar euro 0.20\aandeel ligt open einde week bij een koers die de euro 0.25 \ aandeel onderschrijdt. Einde maand volgende meetmoment voor conclusies.
Amsgier
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 september 2020 17:04:

Op basis van vergelijking met Suez kunnen we op fundamentele basis vaststellen dat de koers veel te laag is.
De huidig koers is een lachertje inderdaad. Twee forumpaginas terug staan de belangrijkste argumenten al door anderen aangedragen dus die ga ik niet herhalen.
De schuldpositie wordt al teruggebracht, en de regelgeving (EU) geeft ook wind mee. Het voornaamste verschil voor en na corona is dat er door corona minder omzet is geweest, maar dat is tijdelijk, en de afgeboekte verliezen zijn minder dan geraamd.
Dit aandeel lijdt op dit moment vooral omdat er geen nieuwe cijfers zijn nog en er dus weinig ruchtbaarheid is. Er worden kleine volumes verhandeld en bij kleine porties is een cent meer of minder niet zo belangrijk, met als gevolg dat de koers relatief erg hard daalt.
Persoonlijk zie ik dit aandeel wel als een van de grote kansen in mijn portefeuille, hoewel het op dit moment relatief hard naar beneden gaat. Per cent ruim 4% verlies is niet leuk. Laten we hopen op een stijging binnenkort, dan lachen we weer om de 4% stijging per cent verschil.
Nel
1
Als er op een gegeven moment meer kopers komen is de trend snel anders en is de praat op een forum ook anders.
Zie nu vooral een oversold situatie en dat brengt zoals ik weer andere beleggers in het aandeel , en het bedrijf zal met cijfers het waar moeten maken.
Voordeel is dat er door de overnamens in de sector ook weer aandacht komt voor dit soort bedrijven.

Zoals gezegd zal mijn rondje hier gaan meedraaien en met de gedachte dat er meer upside is dan down bied kansen.

Fijne avond
aextracker
0
quote:

troebadoer schreef op 2 september 2020 17:16:

Gaat door het afvalputje
Bij RENEWI staat ineens de stortkoker open om het afval te lozen wat er niet komt t.g.v. vraag uitval covid-19
Amsgier
0
quote:

aextracker schreef op 2 september 2020 20:03:

[...]

Bij RENEWI staat ineens de stortkoker open om het afval te lozen wat er niet komt t.g.v. vraag uitval covid-19
Bij ons stond er een vette rij voor de afvalstraat de afgelopen 5 maanden. Iedereen heeft zn zolder opgeruimd. Ben ik niet bang voor. Maar dat is niet alles wat ze doen ook bij RENEWI.

Suez gaat in ieder geval lekker omhoog op het nieuws.

Misschien wat voor RENEWI om Suez over te nemen, punt 3 van de bedrijfsstrategie: expand. ;-)
Nel
0
Tesla was eerst ook de underdog totdat men er toekomst muziek in zag en beleggers het tot ongekende hoogte bracht wat totaal niet in verhouding staat met het bedrijf.
Aandelen is handel en als men er zin in krijgt kan een renewi na deze forse daling op een gegeven moment ook de wind meekrijgen en hun bedrijfsvoering is ook toekomst muziek .

Dus in deze oversold positie bied het kansen en zal het wachten zijn wie de trein in beweging gaat brengen en dan snel erop springen.
aextracker
0
quote:

Amsgier schreef op 2 september 2020 22:23:

[...]

Bij ons stond er een vette rij voor de afvalstraat de afgelopen 5 maanden. Iedereen heeft zn zolder opgeruimd. Ben ik niet bang voor. Maar dat is niet alles wat ze doen ook bij RENEWI.

Suez gaat in ieder geval lekker omhoog op het nieuws.

Misschien wat voor RENEWI om Suez over te nemen, punt 3 van de bedrijfsstrategie: expand. ;-)

Afvalverwerking van de grote massa wordt betaald vanuit gemeenschap \ publiek op te brengen middelen. Daar zullen de marges niet "ongekend luxe"zijn. De Groei zou idd veel meer vanuit vernieuweing en verruiming van de strategie naar B2B verlegd moeten worden. In dat geval op een wijze, dat er fors meer waarde gecreeerd wordt, bijv. vanuit groene energie o.b.v. afvalstromen.

Daar horen dan tevens weer forse investeringen bij als je 't mij vraagt. Binnen onze onderneming wordt veel gewerkt (en geinvesteerd) in de herbenutting van restsromen. Zowel o.b.v. energie (restwarmte- en afvalwater, etc.) als zon- en windenergie. Daar is in dat geval geen externe partij voor nodig, anders dan af en toe een consultant met een specifiek (deel)specialisme.

Vraag me daarom hardop af, in welke mate de industrie de verwaarding van reststromen voor het overgrote deel zelf zou kunnen oppakken als inkomstenbron en daarmee de beperking vormt voor groei van afvalverwerkers. Dat gezegd hebbende, hangst succes in de afvalverwerking blijkbaar samen met schaal(baarheid) van de specialist.
In dat speelveld vormen VEOLIA & SUEZ spelers van een ander formaat dan RENEWI.
Dat blijft relatief een kleintje, die tzt opgeslokt kan worden door de "big players < EU verband)
adri67
3
Van het Engelse forum:

I've got research notes from Investec, there's obviously peel hunt and few other investment houses all with valuations closer to 50p, with strong potential from there. The Renewi 2.0 focus on secondary production is interesting and welcome addition, with plenty of value and growth potential in the medium term. The ATM was a big hurdle overcome and there are still a few more. I just really struggle to see how this company is in a worse position to when it was valued at 45p in February. We know that there has been an impact but nothing too significant when it comes to covid. It's cheap among it's peers, it's cheap on a multiples front. The debt is reducing and well within the covenant. The ESG angle etc etc. For me the biggest problem besides the journey to profitability is interest. It appears that there's only interest around earnings time. To the point where volume is almost non existent during other periods. On Monday, when only Amsterdam listing was open, volume was somewhere in the low thousands.
adri67
1
quote:

adri67 schreef op 1 september 2020 15:08:

[...]
Mocht Suez door Veolia worden overgenomen dan volgt vaak een moeizaam integratieproces. Ik denk dat Renewi daar van kan profiteren en marktaandeel kan winnen.

Suez geeft nu zelf ook aan dat een overname door Veolia zou leiden tot disynergie en verlies van kansen in Frankrijk en in het buitenland. Bovendien zou de complexiteit van het gekozen proces leiden tot een operationele onderbreking van twee jaar. Ik denk dat Renewi als marktleider in de Benelux verder marktaandeel zal winnen als de overname doorgaat.

Geconfronteerd met het ongevraagde bod van Veolia herhaalt de RvB van SUEZ zijn vertrouwen in het strategische project “SUEZ 2030”

Door Atlas Nieuws database -sep 2, 2020

Naar aanleiding van het persbericht dat zondag door concurrent Veolia werd gepubliceerd, kwam de Raad van Bestuur van SUEZ op 31 augustus 2020 bijeen.

De Raad van Bestuur herhaalde unaniem zijn volledige vertrouwen in het strategische project van SUEZ dat aanzienlijke waarde zal creëren voor SUEZ als onafhankelijk bedrijf. SUEZ toont een sterke operationele veerkracht, zoals blijkt uit de resultaten van het tweede kwartaal, de implementatie van het transformatieplan “SUEZ 2030” van de Vennootschap en de versterking van haar balans als onderdeel van het activarotatieplan van de Groep. De aanpak van Veolia is ongevraagd en SUEZ had geen discussie met Veolia over een mogelijke fusie.

Aangezien urgentie op het gebied van het milieu de sleutel is tot de toekomst van onze burgers, roept het aanbod van Veolia zorgen op over de toekomst van de waterzuiverings- en distributieactiviteiten in Frankrijk, evenals over het werkgelegenheidsniveau gezien de hoeveelheid synergieën die door Veolia is aangekondigd.

De door Veolia voorgestelde strategie zou leiden tot disynergie en verlies van kansen in Frankrijk en in het buitenland. Bovendien zou de complexiteit van het gekozen proces leiden tot een operationele onderbreking van twee jaar, terwijl de teams, in een post-Covid-context, gefocust zijn op de uitvoering van hun strategisch plan.

Vanaf deze eerste fase van het bod aan Engie wil de Raad zijn rol vervullen.
Het heeft een ad-hoccomité opgericht dat specifiek de transactie zal onderzoeken die door Veolia wordt voorgesteld, met het oog op het maatschappelijk belang van het bedrijf voor alle stakeholders van SUEZ en het creëren van waarde voor al zijn aandeelhouders.

[verwijderd]
2
Ik ben met 133500 stuks op 0,25 ingestapt. Genoeg met ECP opgehaald om dit te kunnen betalen. Succes allemaal!
[verwijderd]
0
Kreeg er maar 120k nu. De rest houd ik nog even in cash aan. Toch een prima bodempje gemaakt denk ik.
[verwijderd]
0
Item aangaande na-scheiden en (al dan niet) de toekomst hieromtrent:
eenvandaag.avrotros.nl/item/troep-op-...

Gisteren ook uitgebreid op TV bij éénVandaag.
DeZwarteRidder
0
quote:

adri67 schreef op 3 september 2020 10:46:

[...]
Suez geeft nu zelf ook aan dat een overname door Veolia zou leiden tot disynergie en verlies van kansen in Frankrijk en in het buitenland. Bovendien zou de complexiteit van het gekozen proces leiden tot een operationele onderbreking van twee jaar. Ik denk dat Renewi als marktleider in de Benelux verder marktaandeel zal winnen als de overname doorgaat.
Geconfronteerd met het ongevraagde bod van Veolia herhaalt de RvB van SUEZ zijn vertrouwen in het strategische project “SUEZ 2030”

Door Atlas Nieuws database -sep 2, 2020

Naar aanleiding van het persbericht dat zondag door concurrent Veolia werd gepubliceerd, kwam de Raad van Bestuur van SUEZ op 31 augustus 2020 bijeen.

De Raad van Bestuur herhaalde unaniem zijn volledige vertrouwen in het strategische project van SUEZ dat aanzienlijke waarde zal creëren voor SUEZ als onafhankelijk bedrijf. SUEZ toont een sterke operationele veerkracht, zoals blijkt uit de resultaten van het tweede kwartaal, de implementatie van het transformatieplan “SUEZ 2030” van de Vennootschap en de versterking van haar balans als onderdeel van het activarotatieplan van de Groep. De aanpak van Veolia is ongevraagd en SUEZ had geen discussie met Veolia over een mogelijke fusie.

Aangezien urgentie op het gebied van het milieu de sleutel is tot de toekomst van onze burgers, roept het aanbod van Veolia zorgen op over de toekomst van de waterzuiverings- en distributieactiviteiten in Frankrijk, evenals over het werkgelegenheidsniveau gezien de hoeveelheid synergieën die door Veolia is aangekondigd.

De door Veolia voorgestelde strategie zou leiden tot disynergie en verlies van kansen in Frankrijk en in het buitenland. Bovendien zou de complexiteit van het gekozen proces leiden tot een operationele onderbreking van twee jaar, terwijl de teams, in een post-Covid-context, gefocust zijn op de uitvoering van hun strategisch plan.

Vanaf deze eerste fase van het bod aan Engie wil de Raad zijn rol vervullen.
Het heeft een ad-hoccomité opgericht dat specifiek de transactie zal onderzoeken die door Veolia wordt voorgesteld, met het oog op het maatschappelijk belang van het bedrijf voor alle stakeholders van SUEZ en het creëren van waarde voor al zijn aandeelhouders.
Suez stribbelt voor de vorm een beetje tegen om het bod nog wat hoger te krijgen.
[verwijderd]
0
Gaasp
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 3 september 2020 12:50:

Jammer dat het dan toch weer zo terugzakt. Ik had gehoopt op meer aankopen :)
De koers zit al een tijdje in een neerwaartse trend, en zoiets is lastig te doorbreken.
Goed nieuws zou wel helpen, denk ik.
[verwijderd]
0
quote:

Gaasp schreef op 3 september 2020 12:52:

[...]

De koers zit al een tijdje in een neerwaartse trend, en zoiets is lastig te doorbreken.
Goed nieuws zou wel helpen, denk ik.
De laat word wel elke keer aangevuld en verlaagd. Het lijkt mij ook meer een gemaakte trend ipv een werkelijke trend..
4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 16:44
Koers 6,580
Verschil -0,140 (-2,08%)
Hoog 6,710
Laag 6,580
Volume 51.558
Volume gemiddeld 75.846
Volume gisteren 61.447

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront