TomTom « Terug naar discussie overzicht

Sept 2020: De Maand Van D Deals En Nieuwsberichten En Natuurlijk De Langverwachte Stijging Van De Koers olv Goddijn&Co

1.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 70 71 72 73 74 » | Laatste
I Love Melbourne
1
Er is gisteren voor ca 4 miljoen euro aan aandelen verhandeld en het bedrijf is met 50 miljoen euro gedaald! VIJFTIG MILJOEN EURO. Ikzelf denk dat de 650.000 verhandelde aandelen continue worden rond gepompt om de koers naar beneden te krijgen. Stel dat dit spelletje 500.000 euro kost omdat sommige aandelen door andere aandeelhouders wordt opgepikt dan hebben ze toch 50 miljoen beurswaarde van de koers afgesnoept.

Het kan toch niet anders dat de koers door een concurrent / high tech of HG bewust wordt gemanipuleerd.
boem!
0
Koersmanupilatie komt voor.

Koersmanupilatie die jaren duurt is onmogelijk.

Koersmanupilatie is enkel mogelijk indien er met zekerheid sprake is van overwaardering/onderwaardering.

Dat de aanwezige assets een forse onderwaardering in zich hebben is daarbij niet voldoende.

Om die assets nu te gelde te maken tegen 4 a 5 miljard behoeft nl de toestemming van aandeelhouders.
De FF hebben aangegeven niet open te staan voor een normale verkoop, zij geven aan zelfstandig een relevante positie te willen verwerven op het terrein van LBT via haar HD-maps.

Het is de onzekerheid over het welslagen van deze ambitie waardoor de markt de koers op de borden zet.
De gedachte dat er manupilatie in het spel is getuigt van naiviteit.
Men suggereert dat de markt geld dat op tafel ligt niet aan wil raken.

Iedere dag zien we handel in het aandeel.
Het handelsvolume bij TT is het grootste van de AScX en zou bij een notering aan de AEX tot de top 10 behoren.
Het aandeel is gegijzeld door de FF, zij hebben een gedetaileerd groepad voor omzet en winst aangegeven met daarbij de opmerking dat om deze ambitie waar te maken grote investeringen nodig zijn.

Ik heb niet zoveel op met aldoor wisselende koersprojecties die slechts uitgaan van verkoop van de assets en daarbij te pas en te onpas de meest onwaarschijnlijke te weten de dirty exit ten tonele te voeren.
Indien men de dirty exit serieus zou overwegen had men deze al uitgevoerd voor de verkoop van TTT en zou men geen gedetaillerd ambitienivo neerleggen met wpa's van enkele euro's.
Ook het investeringsnivo van de FF wordt onvoldoende in zulk een scenario meegewogen.
Waar vind je een aanwending voor de honderden miljoenen die er vrijkomen in een dergelijk scenario.

Accepteer gewoon , dat TT haar ambitie tracht te verwezenlijken en concentreer je op de sneue, boekhoudkundige FCF die dat oplevert.
Dat is namelijk de wijze waarop de markt TT nu beoordeelt.
Uit de koersvorming valt duidelijk af te lezen, dat men geen hoge verwachtingen heeft in het welslagen van de uitgeproken ambitie.

De markt laat nl nooit en te nimmer geld op tafel liggen.

ketchup
14

je ziet hier m.i. zo ongelofelijk naast voor gedachte

de hele reverse-split versus kapitaaluitkering is juist gedaan om minder aandelen beschikbaar te maken en juist om interesse van derden onmogelijk te maken
niemand kan een serieus belang opbouwen in dit aandeel van 30% om daarna een vijandig bod te doen

daarbij wat HG gezegd heeft, HG geeft lip-service en daarom zijn analisten afgehaakt , dus stop nou maar deze man heilig op zijn woord te geloven , met HG heeft dit gezegd of dat gezegd, de man heeft al zoveel gezegd en is daarop teruggekomen.

hier een simpele vraag
wat is er na de reverse spilt aan bonus incentives gewijzigd ?
zijn de bonus optie share incentives ook met 45% gereduceerd ?
maw indien alle aandeelhouders 45% van hun aandelen inleveren voor een kapitaaluitkering zijn dan ook de toekomstige bonus share optie allocaties met 45% gereduceerd ?
en vervangen door een alternatieve compensatie vorm, of krijgen de werknemers die in aanmerking en aanspraak kunnen maken uit het bonus share programma een extra hulpmiddel om bij minder uitstaande aandelen toch ongewijzigd verhoudingsgewijs versus de gedane reverse-split meer aandelen te kunnen bijschrijven ?

verder weten jij noch ik wat er echt voor agenda is bij TT, dat weet enkel de inner circle, dus stop met hier de overtuiging uit te spreken dat je het allemaal zo goed weet , want je weet nop - en dat is hier van hetzelfde, ook ik weet nop wat ze wel of niet als geheime agenda achter de hand houden.

wat ik wel weet dat 3 jaar geleden op CMD voor een uitverkoren gezelschap ze in volle overtuiging verklaarden dat TT op de rails stond om uit al haar cilinders te vuren en dat een jaar later Sports dicht gehakt werd, daarna Telematics in de verkoop en een reverse spit op de aandelen, degradatie naar divisie 3 en de beurswaarde van TT door haar hoeven en al sinds 2015 in verval.

dat is de realiteit en al de rest is pie in the sky.

zo en jij wacht op FCF van 5 euro per aandeel bij 2030 en ik wacht op een koper voor het bedrijf hopelijk binnenkort.

boem!
0
Dat jij,noch ik, noch HG weet hoe de toekomst eruitziet mogen we hoop ik nog steeds als uitgangspunt nemen.

Dat jij, ik en HG daar voorspellingen voor af geven is goed, ook om die gedane voorspellingen daarna te toetsen aan de werkelijkheid.

Ik ga er vanuit, dat jij, ik en HG die voorspelingen eerlijk afgeven.

Dat de werkelijkheid de verwachtingen inhaalt is voor mij ook een gegeven.
Dat Sports na een weergaloos begin niet aan de verwachtingen kon voldoen is een feit, evenals dat het tot melkkoe verkozen onderdeel te weten Consumer die kwalificatie al binnen een jaar is kwijtgeraakt.

Daar staat tegenover dat TT ons een FCF voorspiegelt die onwaarschijnlijk hoog is in relatie tot de huidige koers.
En jij weet ook dat sustainable aandeelhoudersuitkeringen alleen betaald kunnen worden vanuit een positieve FCF.

Indien we naar de feitelijke situatie kijken zien we een bedrijf met 135 mio aandelen waarvan 45% in handen is van de FF.
De FF hebben aangegeven zelfstandig te willen oogsten en hebben ons daarbij een gedetailleerd groeipad meegegeven voor omzet en winst.
Daarnaast is de waarde van HERE bekend.

Tatje en ik maken ons in het geheel geen zorgen omdat wij gevoed door berichten vanuit TT steeds meer vertrouwen krijgen in de door haar afgegeven ambitie .
Jij maakt je meer en meer zorgen omdat TT haar assets niet wenst te verkopen waardoor jij een een zekere winst mogelijk ziet verdampen.

Tot zover niets bijzonders. Ik hecht er echter wel aan, dat de discussie gevoerd wordt vanuit feiten en niet vanuit emotionele frustatie.

Dat jij TT telkenmale probeert neer te zetten als een aandeel met te weinig handel omdat de FF te weinig aandelen hebben overgelaten in de free-flow wordt geloogenstraft doordat TT het meest verhandelbare aandeel is van de AScX en indien genoteerd aan de AMX daar ook binnen de top 10 zou scoren.
Ook jouw betoog mbt tot de reverse split slaat de plank volledig mis.
Er is nl geen verschil of je 44% aandelen van het aantal aandelen bezit of dat er nu 44 of 44 miljoen zijn het maakt nl geen enkel verschil in de ongewijzigde controle.
En dacht jij nu echt dat ik de mensen die dit allemaal moeten waarmaken de extra verkregen aandelen via optieconstructies zou ontzeggen indien zij erin slagen om de ambitie waar te maken.

Jij hoopt erop dat TT er niet is slaagt om haar ambitie te verwezenlijken maar tijdig tot inkeer komt om alsnog de assets te verzilveren.'
Ik hoop erop dat TT wel in zijn missie slaagt en ons kan voorzien van een jaarlijks dividend ter grootte van enkele euro's.

Dat is volgens mij de realiteit.
Ik kan mij jouw zienswijze indenken maar maak bezwaar tegen oneigenlijk ingebrachte argumenten die feitelijk onjuist zijn.

Ik sluit af in het vertrouwen dat wij op een volwassen wijze onze verschillende standpunten kunnen blijven toetsen.

marathon 11
2
Dat er gisteren vreemde transacties bij TT waren werd mij duidelijk toen er toch constant op hogere koersen uit de laat werd gehandeld waarna de koers weer gesynchroniseerd door bied en laat verlaging omlaag werd gezet.
Die dumps zouden ook het doorschuiven van de op de dag verzamelde stukken kunnen zijn geweest.
De indruk die vanwege het tijdstip van de handel werd gewekt dat die vanuit de USA kwamen lijkt mij iets te doorzichtig.
Het blijft jammer dat het bestuur van TT zo met het bedrijf laat sollen en geen enkel belang hecht aan de aandeelhouders die het bedrijf te hulp schoten toen ze kopje onder dreigden te gaan als gevolg van door datzelfde bestuur genomen verkeerde beslissingen. Hulp is blijkbaar eenzijdig en vergeten toen de patiënt van de IC kon worden ontslagen.
Egoïstisch of gewoon per definitie overal lak aan hebben?
Fijn weekend allemaal en misschien dat HG c.s. ooit nog eens tot het besef komen dat ze weliswaar hun eigen doelen perfect hebben kunnen uitvoeren maar dat ze achteromkijkend zullen zien hoe ze hun redders in nood die niet tot de family en friends behoorden keihard hebben laten vallen.
tatje
0
Ha Marathon 11.

""Die dumps zouden ook het doorschuiven van de op de dag verzamelde stukken kunnen zijn geweest. "" ( jouw woorden en ik zie het ook zo )

Jij hebt het ook over verzamelen, wie verzamelt een verzamelaar, kunnen 1 of meerdere liquiditeitsverschaffers zijn.

Die verzamelaar ( s ) heeft ( hebben ) al genoeg verzameld voor het restant aandelen inkoop.

De rest kan ie ( kunnen ze ) verkopen, zoals gisteren o.a die 57000 transactie.

Vertel ze maar over de diverse platformen van aandelenhandel.

Heb het gezien bij USG, ook veel van die grote transacties.

Van 12 naar 5 en opties en turbos kosten toen ( USG ) veel geld.

Gelukkig had ik de recht zaak eind 2015 van USG goed ingeschat.
Recht zaak USG werd geregeld, met de optie dat USG eenzijdig ( dus ook de koper van USG ) in beroep kon gaan.

Een koper wil die recht zaak niet, dus we zaten bij de ontknoping.

Naast de aandelen, nog veel opties gekocht ( na de recht zaak ) en toch heel goed uit USG gekomen.

Maar we kunnen wel bepalen wat en hoe het doel wordt, maar nooit wanneer de ontknoping is.

Geen dirty, dan komt er een tijd dat mensen denken, had ik maar gekocht op 6.

Meld me wel, na corona.

Kom dan op de koffie met Sara 13/15.

is chosen, betekent toch gekozen, uitverkoren .

HD keuze moment, 42 maanden nog 12 te gaan.

Maar goed, iedere mening verdient respect.

Alhoewel er op dit form enkele droef snoeten zitten.

Groeten ook aan Cokkie.
tatje
0
quote:

vCalker schreef op 4 september 2020 12:15:

[...]

In 2016 waren er 250 miljoen wijzigingen in de mapdatabase per maand. in augustus 2019 waren er 2350 miljoen wijzigingen, waarvan er 85% geautomatiseerd is en tegen (bijna) dezelfde kosten als 250 miljoen wijzigingen.

Dit is een klein voorbeeld van wat er onder de oppervlakte allemaal ontwikkeld wordt. Automatisering (via deeplearning/AI) heeft hoge aanloopkosten, maar als het eenmaal draait, zijn er ook vrijwel direct de voordelen. Maps maken de laatste jaren 1 van de grootste automatiseringsprocessen door van haar bestaan en wij gaan zien waar de ontwikkeling stopt (wellicht verder dan het HDmaps-vraagstuk). Door de automatisering komen er ook nieuwe mogelijkheden om maps verder te integreren in ons bestaan (smart cities, indoor mapping, flight simulator, connected cars, fleet management).

Tevens zorgt de extra complexiteit er ook voor dat het voor nieuwe toetreders steeds lastiger wordt om een wereldwijde mapdatabase op te tuigen op basis van (bijna) realtime en tegen de laagst mogelijk prijs.

En dit alles doet TomTom vanuit een positie waar er alleen maar marktaandeel te winnen is. Automotive gaat wellicht al naar de 40% en een aanval op de developers community in Enterprise is pas net begonnen. De markt van HDmaps begint pas vanaf 2021 omzet te generen en met een subscription based model, ziet het er (met brutomarges van 85%/90%) wat mij betreft rooskleurig uit.

De ontwikkelingen en deals zijn de laatste jaren zo gigantisch goed, dat ze echt vollledig in de sweetspot zitten. Wij hebben het hier over een fucking SAAS-bedrijf dat deals sluit met de grootste bedrijven van de wereld. Die bedrijven sluiten die deals echt niet omdat het allemaal zo eenvoudig is om aan de data en de software te komen.

Nog eens het bericht van vCalker, waar ik het voor 100% mee eens ben.

Ja dat zei Taco ook op de CMD.
SD marktaandeel automotive tussen de 30 en 40% ( had het over high 30 )

Adas en HD gaan vanaf 2021 in de omzet lopen.

Was nog iemand die de volgende uitleg gaf aan chosen van Sara 13/15

Hij zei de oems werken, testen met iedereen.

Denk je dat 13/15 nu nog testen of hebben ze hun keuze al gemaakt.

Je denkt toch niet dat 13 van de top 15 vd wereld oems, nog testen.

Willem zei op de CMD sept 2019, dat tussen de afgelopen 18 maanden en de komende 2 jaar ( dus uiterlijk sept 2021 ) de oems hebben gekozen.

Ik denk toch echt dat chosen, gekozen voor HD is.

Stel dat Sara gelijk heeft 13 vd wereld top 15 aan oems, hebben gekozen voor TT.

Qua tijd zou dit goed mogelijk zijn.

Willem had het op de CMD ook over ADAS map market value en HD map market value.

Bij Watch the whole video worden die 2 slides door Willem toegelicht.

Kijk je bij de presentatie van Willem alleen, daar staan die 2 slide over value ADAS en HD niet.

Bij ADAS is in 2030 ongeveer 400 miljoen addressable ( rest is China dark red ).
Bij HD is in 2030 ongeveer 2 miljard addressable

Dus in 2030 is excl China 2,4 miljard addressable.

Stel onze Sara heeft gewoon de waarheid gesproken.

13/15 ( volume speelt ook een rol ) van 2,4 is 2080 miljoen.

Hoe groot is Enterprise in 2030 ( mijn schatting ) 500 miljoen.

Ik werk gewoon met gegevens die voorhanden zijn.

De marktpotentie moet zich vertalen in marktaandeel.

sniklaas
2
quote:

boem! schreef op 5 september 2020 08:36:

Ook jouw betoog mbt tot de reverse split slaat de plank volledig mis.
Er is nl geen verschil of je 44% aandelen van het aantal aandelen bezit of dat er nu 44 of 44 miljoen zijn het maakt nl geen enkel verschil in de ongewijzigde controle.
En dacht jij nu echt dat ik de mensen die dit allemaal moeten waarmaken de extra verkregen aandelen via optieconstructies zou ontzeggen indien zij erin slagen om de ambitie waar te maken.
rekenkundig verandert er niets, iedereen heeft hetzelfde percentage van de TOMTOM koek die kleiner is geworden en de kruimels zijn heel wat lastiger te verdelen..

in de gaarkeuken staat een ketel waarin dagelijks 100 liter maaltijdsoep wordt gemaakt en verdeelt waarvan de 4 koks ieder 11 liter voor zichzelf houden en 6 liter wordt ingevroren.
Blijft over 50 liter aan soep te verdelen onder de overige 96 personen.

Ketel wordt vervangen voor eentje van 50 liter, de 4 koks passen het recept aan, minder vulling erin nemen elk 5,5 liter en 6 liter wordt ingevroren.
Blijft over 22 liter aan soep te verdelen onder de overige 96 personen.

50 liter voor de overige 96 personen was al jarenlang een karige maaltijd, 22 liter een nog minder gevulde soep is niet veel meer dan een aalmoes waarvoor de 96 personen nog meer moeten dringen om iets van soep in hun mok te krijgen..
beursbeurs
0
quote:

tatje schreef op 5 september 2020 12:00:

[...]

Hoe groot is Enterprise in 2030 ( mijn schatting ) 500 miljoen.

Ik werk gewoon met gegevens die voorhanden zijn.

Hoe maak je deze inschatting uitgaande van het volgende:

1) TomTom GO Navigation offers users to subscribe priced at €12.99 per year. These subscriptions
can be purchased via Google Play, Huawei AppGallery and Apple Store accounts.
2) omzet Apple, Uber, Viamichelin, Smartcities etc
3) omzet Bing maps, MCVP

Hoeveel mobiele telefoons zijn er wereldwijd en hoeveel daarvan zouden in de toekomst de TT app kunnen gaan downloaden en bij hoeveel telefoons zit dit er vanaf 2021 standaard op via
Huawei of Verizon maar dan tegen een sterk gereduceerd tarief?

Kunnen we er vanuit gaan dat de opbrengst per gebruiker via MCVP ook minimaal 12,99 euro zullen zijn?
ketchup
4

Boem, je slaat de plank helemaal mis, je begrijpt echt helemaal niets van de handel van aandelen aan een beurs, echt helemaal niets
het aantal uitstaande aandelen maakt natuurlijk geen verschil voor de procentuele verhouding of je 10% van 10.000 hebt of 10% van 1.000 , je hebt nog altijd 10% van de toko of dat nu uit 1 miljoen aandelen bestaat of 100.000, maar het maakt een enorm verschil voor de algehele beschikbaarheid voor een markt qua a) prijs en b) de volume omzetten per eenheid.

Apple heeft zojuist een spilt gedaan , daar komen een heleboel aandelen beschikbaar voor meer verhandelbaarheid , dat zal voor een Buffett niet uitmaken die heeft X% van de toko en die blijft gewoon zitten ook al krijgt hij nu na de spilt veel meer aandelen

maar voor fondsen maakt het een enorm verschil uit, die kunnen veel meer mandjes nu verpakken met Apple er in en toch nog een mix geven , want de prijs is toegankelijker en er staan meer aandelen uit

boem!
0
[quote alias=ketchup id=12711038 date=202009050700]

je ziet hier m.i. zo ongelofelijk naast voor gedachte

de hele reverse-split versus kapitaaluitkering is juist gedaan om minder aandelen beschikbaar te maken en juist om interesse van derden onmogelijk te maken
niemand kan een serieus belang opbouwen in dit aandeel van 30% om daarna een vijandig bod te doen.

[/quote

Je kan wel doorgaan met ZEGGEN dat ik er volledig naast zie en NIETS begrijpt van hoe de handel in elkaar steekt maar ik breng je graag in herinnering dat ik reageerde op bovenstaande stelling van jou waarbij je aangeeft dat de reverse-split door de FF is toegepast om een opbouw door een derde partij van 30% onmogelijk te maken.

Indien jij wilt blijven ontkennen dat het aantal beschikbare uitstaande aandelen daar geen enkele rol in speelt zegt dat voor mij genoeg hoe ik jouw kennis van de markt moet beoordelen.

ketchup
2
ja, dat bemoeilijkt aanzienlijk een opbouw door een externe partij, want ze kunnen niet bij de Banken langs om dit op te bouwen, het zit vanwege de toch beperktere verhandelbaarheid vast in handen bij founders, family en friends en die hun grip is nu nog vaster toen het aandeel weg zakte uit de midcap
fondsen krijgen namelijk een andere weging of je aan de midcap noteert of aan de smallcap voor investeringsfondsen en dan moet men exposure aanpassen

verder moet je niet vergeten dat er ook rekeningen zijn waar aandelen geparkeerd staan voor een Meester, de bank bezit de aandelen in naam, doch " for account and on behalf of "

maar het is overduidelijk bij TT, de controle van de grootaandeelhouders maakt een vijandige overname quasi onmogelijk zonder de goedkeuring van de Founders, maar het is wel mogelijk voor de Founders de free-float uit te kopen




boem!
0
@Wies

Omdat ik iedere post tracht te begrijpen vanuit het standpunt van de poster kan ik me volledig vinden in jouw nadere verklaring hoe eea werkt met mandjes, uitstaande aandelen en controle door dga's.

Jouw mi onterechte zorg voor een dirty exit kan ik niet wegnemen omdat dat in theorie nog steeds mogelijk is.

Ik had het wel plezieriger gevonden indien je daarbij had toegegegeven dat jouw suggestie dat het aantal uitstaande aandelen daarbij een rol spelen had teruggenomen.

In onze emotie laten we ons soms meeslepen.
Voor mij helpt het om me in te leven in het toekomstbeeld dat de ander schetst.

Voor jou is dat verkoop assets en voor mij uitnutting van diezelfde assets.
ketchup
2
Martin, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn

waar jij vol vertrouwen hebt in HG en zijn bereidheid om aandeelhouderswaarde te delen met alle investeerders
denk ik dat hij het belang van een paar ter harte neemt en de werknemer in TT en verder geen ene moer geeft om de reguliere aandeelhouder die in het aandeel zit en deze liever kwijt dan rijk is

daar werkt hij dan ook naartoe en welk beter excuus straks " wij krijgen geen erkenning aan de beurs voor de inspanningen die we leveren en daarom halen we het eraf "

er zit verdorie dadelijk meer cash in de toko dan ondernemingswaarde aan de beurs, dat geloof je zelf toch ook niet, dat is een open invitatie om te jatten.

goed, we wachten de ontwikkelingen af
voor nu ligt bij mij de focus voornamelijk op Apple, daar ga ik weer voor

Wereldbelegger
0
Mooie rendementsverhogers
Daar kunnen we wat van leren.

quote:

NewKidInTown schreef op 4 september 2020 21:36:

[...]
Als je ambities niet hoger liggen, heb ik de volgende suggestie voor je:

- VERKOOP de call jun-2022 7,00 voor 1,33

Scenario's

TT < 7,00 heb je bescherming tot een daling naar 6,48-1,33= 5,15 dus t/m 5,15 verlies je dus niets tov van vandaag

TT > 7,00 heb je dus 7,00+1,33= 8,33 is een stuk meer dan 7,50 in VIJF jaar.

OF - VERKOOP de call jun-2022 8,00 voor 0,98 is ook een mogelijkheid

OF - VERKOOP de call jun-2022 10,00 voor 0,45 is ook een mogelijkheid, heb je ook "dividend" van 6,9% in 21,5 maand of 3,8% op jaarbasis.

Die laatste zal vast boem aanspreken, zit tegenwoordig erg op dividend te wachten. "Dividend", bescherming en groei tot wel 10,45. What will you nog more ?
Wereldbelegger
0
Ik herhaal maar even uit onderstaande post:

"De gedachte dat er manupilatie in het spel is getuigt van naiviteit."
Men suggereert dat de markt geld dat op tafel ligt niet aan wil raken.

quote:

boem! schreef op 5 september 2020 03:05:

Koersmanupilatie komt voor.

Koersmanupilatie die jaren duurt is onmogelijk.

Koersmanupilatie is enkel mogelijk indien er met zekerheid sprake is van overwaardering/onderwaardering.

Dat de aanwezige assets een forse onderwaardering in zich hebben is daarbij niet voldoende.

Om die assets nu te gelde te maken tegen 4 a 5 miljard behoeft nl de toestemming van aandeelhouders.
De FF hebben aangegeven niet open te staan voor een normale verkoop, zij geven aan zelfstandig een relevante positie te willen verwerven op het terrein van LBT via haar HD-maps.

Het is de onzekerheid over het welslagen van deze ambitie waardoor de markt de koers op de borden zet.
De gedachte dat er manupilatie in het spel is getuigt van naiviteit.
Men suggereert dat de markt geld dat op tafel ligt niet aan wil raken.


Iedere dag zien we handel in het aandeel.
Het handelsvolume bij TT is het grootste van de AScX en zou bij een notering aan de AEX tot de top 10 behoren.
Het aandeel is gegijzeld door de FF, zij hebben een gedetaileerd groepad voor omzet en winst aangegeven met daarbij de opmerking dat om deze ambitie waar te maken grote investeringen nodig zijn.

Ik heb niet zoveel op met aldoor wisselende koersprojecties die slechts uitgaan van verkoop van de assets en daarbij te pas en te onpas de meest onwaarschijnlijke te weten de dirty exit ten tonele te voeren.
Indien men de dirty exit serieus zou overwegen had men deze al uitgevoerd voor de verkoop van TTT en zou men geen gedetaillerd ambitienivo neerleggen met wpa's van enkele euro's.
Ook het investeringsnivo van de FF wordt onvoldoende in zulk een scenario meegewogen.
Waar vind je een aanwending voor de honderden miljoenen die er vrijkomen in een dergelijk scenario.

Accepteer gewoon , dat TT haar ambitie tracht te verwezenlijken en concentreer je op de sneue, boekhoudkundige FCF die dat oplevert.
Dat is namelijk de wijze waarop de markt TT nu beoordeelt.
Uit de koersvorming valt duidelijk af te lezen, dat men geen hoge verwachtingen heeft in het welslagen van de uitgeproken ambitie.

De markt laat nl nooit en te nimmer geld op tafel liggen.

pwijsneus
0
In de bijlage zie je 4 dagkaarten van resp. TomTom, Tesla, Nasdaq en onze eigen AEX index. Vanaf begin dit jaar zijn dit samen met de SP500 de enige posities waar naar heb gekeken. TomTom eigenlijk pas sindskort.

De eerste grafiek is van TomTom. Het valt direct op dat na de lows in maart het aandeel niet veel heeft mogen herstellen. Sterker nog, het zit niet meer ver van de lows in maart vandaan.

De tweede grafiek is van Tesla, welke voorlopig niet in de SP500 wordt opgenomen, en hoofdrolspeler was in de SoftBank-Ponzi van afgelopen weken. Ten opzichte van juli dit jaar - 2 maanden geleden - is Tesla verdubbeld. Ik zeg het gewoon nog een keer om het duidelijk te maken: in 2 maanden tijd is Tesla in waarde verdubbeld.

Waarom: Only God knows.

Dan krijgen we als 3e grafiek de Nasdaq composite. Naar mijn bescheiden mening is een belangrijk fundament van de sterke uptrend in de indexen van afgelopen maanden het opblazen van de Tech-bubbel. Amazon, Apple, MS, Nividea, ASML, ADYEN en posterchild het aandeel Tesla hebben torenhoge K/W verhoudingen ervoor gezorgd om nieuwe ATH's te bereiken.

Het beleid van de centrale banken speelt misschien nog wel een grotere rol.

De vierde en laatste grafiek is de AEX, en je ziet dat het nog niet is gelukt de highs van februari dit jaar te evenaren. Toch heeft de AEX wat mij betreft veel correlatie met de SP500 en vooral de Nasdaq ivm de hoge weging van ASML en ADYEN. Sectorrotatie doet niet zoveel, want noteringen als DSM, AKZO, UNI's, PHILIPS en Randstad zie ik niet meer omhoog vliegen, die staan al ruim gewaardeerd. Alleen Shell is koopwaardig in mijn ogen, en natuurlijk Just Eat en good-old Appie Heijn.

Mijn verwachting is dat in aanloop naar de Amerikaanse verkiezen er geen nieuwe ATH's meer worden ingezet. Er kan een (kleine) correctie komen, of een volatiele fase in de indexen.

Wat betekend dit voor TomTom?

Bij een kleine correctie komt het aandeel weer op koopniveau. Vind het aandeel TomTom stoffig, oubollig en eigenlijk gewoon ronduit saai. Dat vinden de oprichters denk ik ook, want Investor Relations, of het aandeel een beetje glans geven, daar doen ze bij TomTom niet aan.

Echter komt het aandeel op een niveau waarmee het kasgeld plus misschien nog wat extra kleingeld van de founders of PE voldoende moet zijn om het dmv een kleine premie van de beurs te halen.

Dat zou strategisch een zeer belangrijke en nuttige stap zijn, om het door Boem geschetste toekomst slash vergezicht een goede kans en volledige focus te geven.

Bijlage:
1.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 70 71 72 73 74 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,980
Verschil -0,205 (-3,31%)
Hoog 6,230
Laag 5,980
Volume 668.949
Volume gemiddeld 301.687
Volume gisteren 2.045.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront