Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Bob777
0
Winkelcentra trekken minder bezoekers maar die geven dan wel weer meer uit. De omzet daalt namelijk minder hard als het aantal bezoekers. Dat is voordelig voor de huurders ze hoeven namelijk geen onnodige vragen te beantwoorden van klanten die toch niets kopen.
Er wordt door grootbanken nu een sfeertje gecreëerd dat het allemaal heel erg is om vervolgens goed koop te kunnen mee liften voor hunzelf of hun klanten. In nederland krijgt een particulier 100% Hypotheek op zijn woning voor 2,5% en in het vastgoed krijgen we al slappe kienen als dit naar 70% loopt. Denken we nu echt dat de wereld vergaat?

Er komt een turn, of betere medicijnen en vaccin of gewoon de realiteit dat mensen met een zwakke gezondheid linksom of rechtsom een keer dood gaan.

Ik profiteer lekker van deze paniek positie verdubbeld.
BeleggerMetGeduld
0
Houtje-touwtje sommetje van mijn kant. Veronderstel verdubbeling aantal aandelen en structureel 20% lagere winst en dito dividend. Neem een vereist rendement van 6%. Koersdoel over twee jaar (10.8 *0.8 / 2)/6%= 72 euro. Een maand geleden durfde ik dit nog een redelijk conservatieve inschatting te noemen...maar nu eigenlijk niet meer
DancingSun
0

Nieuwe aandelen Unibail Rodamco. Een zwaktebod?
Geplaatst door Eddy Schekman | 17 september 2020 Nog geen reactiesVastgoed, Tips van Eddy Schekman

Unibail Rodamco, beter gezegd URW, gaat voor 3,5 miljoen euro nieuw aandelen uitgeven. De emissie is gegarandeerd. Een zwaktebod?

Nieuwe aandelen Unibail Rodamco. Een zwaktebod?De onderneming komt met een financiële herstructurering. Dat moet 9 miljard euro opleveren via de opbrengst van de nieuwe aandelen, beperking van de winstuitkering (1 miljard), minder ontwikkeling en verkoop van 4 miljard euro aan vastgoed. Kortom, een verarming van de portefeuille. Een keuze heeft men niet met een schuldenlast van 24 miljard euro en een verlies over de eerste 6 maanden van 3,7 miljard euro.

De nieuwe aandelen zullen via het verkoopkanaal van de zakenbanken aan de man worden gebracht. Zij hebben de emissie gegarandeerd. Dus zal extra druk worden uitgeoefend bij de doorplaatsing.

De koers van URW (40 euro) lijkt structureel onder druk te staan. Sinds begin dit jaar is de koers met 71% gedaald en met 82% over de afgelopen 5 jaar. VastNed daalde met 8% sinds begin dit jaar en met 35% over de afgelopen 5 jaar. Voor de breed gespreide VanEck Vastgoed ETF is dat 21% sinds begin dit jaar en slechts 13% over de afgelopen 5 jaar.

Deze koersontwikkelingen maken duidelijk dat het management van Unibail Rodamco niet in staat lijkt te zijn om problemen voor te zijn en ze doeltreffend op te lossen. Dat staat echter los van de charttechnische mogelijkheden, ruimte die de zakenbanken kunnen gebruiken om het aandeel te pimpen.
[verwijderd]
4
quote:

MFCons schreef op 17 september 2020 09:52:

Ik begrijp niet dat mensen in URW blijven zitten. Kijk eens goed naar de objecten in de US en UK.... Kijk naar de plannen. Er komt nu een claimen emissie om de oude lijken te bedekken. Waarom de gemiddelde belegger niet kiest voor ECP is mij een raadsel. 1% leegstand.... stabiele inkomsten...

Tip: ga eens kijken bij ECP.

Disclaimer: long WHA en ECP
Ach als dat US allemaal zo slecht was waarom is SPG dan inmiddels zoveel gestegen en URW gezakt dat de koers van URW inmiddels 2x in SPG past terwijl het pre corona en diep in corona nog bijna gelijk liepen.

Maakt niet uit welk argument maar dat was er dan pre corona ook al, hogere ltv misschien, dan was daar pre corona ook al sprake van en was SPG daardoor extra gewaardeerd en URW lager en daardoor gelijk ...

Nee dat is niet de uitleg.

Waarom wil URW met man en macht ineens naar 30% LTV op het allerslechtste moment terwijl ze zelf ook gelijktijdig aangeven dat zaken aan het verbeteren zijn maar dat wordt allemaal ondergesneeuwd door het emissie nieuws.

Dat is een vrijbrief voor shorters om de boel helemaal kapot te gooien, hoe lager de koers, hoe lager de emissiekoers dus gratis geld.

Tenzij er een grote partij nu de value wel ziet en denkt dat een LTV van 30% wel heel interessant is en nu aandelen koopt en straks ook de claims verzilverd, maar ook die partijen kopen gewoon rustig omlaag in want die hebben dan ook geen haast.

Er blijft met zo een emissie altijd wel wat over van de claims die dan met korting gaan noteren tov de theoretische koers na emissie.

Zelden staat een claim hoger wat in dit geval met een 100% verwatering met bijstorten van 25 euro op een koers van 40 euro, 7.50 zou zijn.
Staat de koers na claim 32.50 maar heb je dus een claim die 7.50 waard is om een aandeel bij te kopen voor 25 euro.

Dan zou de koers daarna dus omhoog moeten al nog voor de claims omgezet worden.

Wie heeft ooit zoiets meegemaakt??

Het is niet uitgesloten omdat de koers natuurlijk al helemaal naar de klote is tov de value die er zeker wel is.

Zeker omdat ze nu met dit vernietigende nieuws juist het nieuws bekend maken waarop we zaten te wachten.

Duidelijke verbetering van de huurinkomsten in juli en dat tov alles en niet zoals anderen die een heleboel kwijtschelden en dan melden dat 95% binnen is gekomen, van de rest wat niet kwijtgescholden is.

Duidelijk verbetering voor de winkels in augustus en dus is er nog verdere verbetering te verwachten van de huurinkomsten en ook al zouden die blijven steken op 80% dan nog komt er ruim voldoende binnen om het geheel uit te zingen binnen de convenanten, moet je alleen als management accepteren (of de opdracht krijgen van de echte bazen, de aandeelhouders) om de LTV niet nu terug te brengen naar 30% maar met alle maatregelen van inhouden dividend en verkopen assets te laten dalen pro forma naar 34% en dan zal het wel weer oplopen door nog wat afschrijvingen op vastgoed, goodwill en mogelijk op een gedeelte van de inkomsten van Q2 die wel zijn opgevoerd volgens IFRS maar toch niet binnen komen.

Ga je mogelijk weer naar 40%, nou en, in nog gekker geval ga je naar 45%, maar URW zegt weer dat de assets zo goed zijn...

Iets klopt er duidelijk niet.
We worden of compleet voor de gek gehouden door het bestuur met betrekking tot de value van de assets.
Of we worden opgelicht door het bestuur in samenwerking met de wel bekende professionele oplichters, de investment banks, nooit schuldig bevonden want dat kopen ze af...

staats fonds maleisie....
deelname griekenland EU, financiele situatie verbloemen met swaps.
Handelen voor eigen rekening tegen de eigen klanten in tijdens de financiele crisis
en nog legio zaken natuurlijk

en dat is alleen Goldman, nooit schuldig, allemaal gesettled.
[verwijderd]
0
quote:

Bob777 schreef op 17 september 2020 10:05:

Winkelcentra trekken minder bezoekers maar die geven dan wel weer meer uit. De omzet daalt namelijk minder hard als het aantal bezoekers. Dat is voordelig voor de huurders ze hoeven namelijk geen onnodige vragen te beantwoorden van klanten die toch niets kopen.
Er wordt door grootbanken nu een sfeertje gecreëerd dat het allemaal heel erg is om vervolgens goed koop te kunnen mee liften voor hunzelf of hun klanten. In nederland krijgt een particulier 100% Hypotheek op zijn woning voor 2,5% en in het vastgoed krijgen we al slappe kienen als dit naar 70% loopt. Denken we nu echt dat de wereld vergaat?

Er komt een turn, of betere medicijnen en vaccin of gewoon de realiteit dat mensen met een zwakke gezondheid linksom of rechtsom een keer dood gaan.

Ik profiteer lekker van deze paniek positie verdubbeld.

Waarom niet wachten tot het emissie is doorgevoerd? Worst case scenerio moet je weer bijkopen anders verwater je belang?
Gaston Lagaffe
0
Het enige positieve wat ik bij deze emissie kan verzinnen is dat de LTV-discussie (LTV dan ca. 35%) duidelijk van een ander niveau is als nu. De komende afwaarderingen op het OG (en die gaan er echt wel komen dus de opmerking van die koekenbakkers dat ze dit niet voorzien slaat nergens op) kunnen dan weggestreept worden tegen eventuele succesvolle verkopen (moet wel mogelijk zijn) aangevuld met ingehouden winst (= in beide gevallen verlaging schuld) Ik zie die LTV dus niet snel richting die 30% zakken omdat ik stevige afwaarderingen verwacht. Probleem blijft dat je stevig bij moet storten om in gelijke mate te kunnen profiteren van een mogelijk herstel. Het risico gedurende een eventueel herstel is wel wat lager nu de LTV substantieel verlaagd wordt. Niet waar ik voor zou kiezen maar het is nu niet anders. Die Jaap L. Tonckens (CFO) doet me trouwens denken aan die Cornelis (Cees) H. van der Hoeven die Ahold verrampeneerd heeft. Ook zo'n haan met stront aan zijn poten (-> Albert Heijn).
Ha AMG
1
quote:

longshort schreef op 17 september 2020 09:57:

Was er al geruime tijd uit
Mag ik je handtekening ??
Stephan010
1
URW gaat ten onder als de huidige zakkenvullers (voltallig bestuur) niet vertrekken.
CEO heeft gefaald, timing emissie niet al te best.......alles gaat fout.
Marco19
0
Goldman en Morgan Stanley hebben. 17% en bepalen wat het management moet doen. Lekker goedkoop inslaa
....er zal nog (denk ik) een miljard afgeboekt moeten worden op US en de flagships niy moet naar 4.5-5%
MOEdig Voorwaarts
0
De dag die je wist dat zou komen.

Ik ben op zich opgelucht dat ik eindelijk zo ver ben gekomen om mijn verlies te nemen. Mijn strategie "going forward" is ongedekt calls schrijven bij eventuele (hoewel onwaarschijnlijke), forse upticks (mits de premies "sappig genoeg" zijn) en wellicht tijdens de "claimperiode" wat aandelen terugkopen @ single digits, speculerend op een bounce "post claimemissie".

Uitgaande van een "Hammerson-light" scenario ga ik namelijk uit van een emissiekoers van een euro of vijf (claimemissie van 5:1) en zal de koers tijdens de claimhandel in elkaar gebeukt blijven worden richting uitgiftekoers. Voorlopig echter nog maanden onzekerheid over die uitgiftekoers, wat ook niet echt een pluspunt is ;-)
MartijnN1932
0
quote:

Profitmaker schreef op 17 september 2020 09:36:

Management heeft prima balansversterkende maatregelen doorgevoerd! Weliswaar wat laat maar zeer belangrijk en zal mooi bodem onder de koers gaan leggen. PM stapt nu in! op 37 euro
Lijkt mij zeer onverstandig,

1: je legt geld in terwijl je niet weet tegen welke prijs de emissie plaatsvind
2: het is nog niet duidelijk of het een onderhandse of claimemissie wordt
3: je legt nu geld in met de wetenschap dat je straks nog meer geld moet inleggen om niet te verwateren.
4: dit is een zwakte bod van het management (ze hadden natuurlijk al veel eerder de schuld moeten verlagen), en doet dan ook de vraag of dit management wel capabel genoeg is, URW in de komende jaren tot succes te brengen.

ik zou zeggen zit je er nog niet in, dan kan je beter wachten totdat de emissie voorbij is, of in ieder geval tot er meer duidelijkheid is, over wat voor emissie en tegen welke prijs..

(ps: ik heb mijn postitie vanochtend verkleind (deel verkocht op 38,50)
[verwijderd]
0
quote:

R0ME0 schreef op 17 september 2020 10:09:

[...]
Iets klopt er duidelijk niet.
We worden of compleet voor de gek gehouden door het bestuur met betrekking tot de value van de assets.
Of we worden opgelicht door het bestuur in samenwerking met de wel bekende professionele oplichters, de investment banks, nooit schuldig bevonden want dat kopen ze af...
Jaap Tonckens heeft op de livestream benadrukt dat de regional malls weg moeten en dit is niet opgenomen in de 4 mrd disposals.

Er gaan zware verliezen worden genomen @ Westfield, De LTV zal daarom hoger uitvallen dan de 30% die in het persbericht vermeld staat en daarom is de aandelenemissie toch nodig.
agapim
0
Een interessante uitdaging voor het Team Aanpak Corruptie om (als ze klaar zijn binnen de "overheid") eens terug te kijken hoe de deal met Westfield destijds is verlopen ??

.
thedutch
0
Ik hoop dat er andere oplossingen zijn (zoals komende jaren geen dividend) i.p.v. deze flinke verwatering.
Nuchtertransparant
0
Ik heb medelijden met alle URW aandeelhouders. Ik heb ze in grote aantallen gehad. Op koers van 250 ingestapt en met pijn in het hart op 180 uitgestapt. Toen weer op 130 ingestapt (kon toch niet lager dacht ik toen) op 80 weer uitgestapt. En meest recent op 60 ingestapt en op 40 gedacht ik stap uit en ze zien me nooit meer. Ik weet het echt niet meer met dit aandeel en als ik ze nu nog zou hebben, zou ik weer uitstappen. Ken echt heel veel mensen in grote bedrijven: daar gaat het echt nooooooooooit meer worden zoals het was. Mensen gaan structureel en voor de rest van hun leven een flink deel van hun tijd thuiswerken. Niet vanwege de pandemie maar omdat ze erachter zijn dat het gewoonweg enorm goed werkt. En ken ook veel retailers en ook dat gaat noooooooooooooit meer goedkomen. Online shoppen is here to stay. Het is echt een Kodak moment in de geschiedenis van het commercieel vastgoed. Aandeel kan zo naar de 10 euro en dan eindelijk op dat niveau tot rust komen.
marktwaarde
0
Bij URW moet een nieuw bestuur komen. Maar lijkt me lastig om wat eerlijkheid, transparantie en visie aan te trekken bij zo een oude elitaire hut. Het management heeft zich lelijk verslikt in de overname van Westfield. Ik denk dat het plaatje er nog negatiever uit ziet dan men nu laat zien.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

R0ME0 schreef op 17 september 2020 10:09:

[...]

Waarom wil URW met man en macht ineens naar 30% LTV op het allerslechtste moment terwijl ze zelf ook gelijktijdig aangeven dat zaken aan het verbeteren zijn maar dat wordt allemaal ondergesneeuwd door het emissie nieuws.

Ik heb je al eerder uitgelegd dat er op die LTV wel het een en ander af te dingen is.

URW hanteert nu de volgende strategie:

1) geld ophalen in een lege markt rond kersttijd

"Upon approval of the capital raise by the EGM, and subject to market conditions and necessary regulatory approvals being received, final terms and conditions, including the subscription price, are expected to be determined and announced in Q4 2020, and the transaction to close by year-end."

2) fors afschrijven per 31-12-2020

"The proceeds of the capital raise would be used to immediately reduce leverage. Pro forma for the capital raise, LTV would decrease to 35.7%(8) from 41.5% as at June 2020. Pro forma for both the capital raise and the full €4 Bn disposal programme, LTV would stand at 30.9%(9)."

Waarbij je dus niet moet vergeten die voetnoten goed te lezen:

8) June 30, 2020, valuations
9) June 30, 2020, valuations

Ik heb meermaals voorgerekend hoe "makkelijk" die taxatiewaarden omlaag kunnen storten als je ook maar iets aan de parameters verandert (NIY, ERV). Gezien de omstandigheden lijken de huidige boekwaarden in ieder geval niet realistisch. De "comfortabel" lage LTV is dat dus ook niet.
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 76,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 77,800
Laag 76,480
Volume 278.555
Volume gemiddeld 377.993
Volume gisteren 278.555

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront