IBA « Terug naar discussie overzicht

Forum IBA geopend

987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Valère
0
IBA kondigt nieuwe deal in China aan
Gepubliceerd op 26 augustus 2020 10:32 |
IBA (25 aug)
EUR 7,110 0,000 (0,00%)

(ABM FN) Ion Beam Applications werd in de eerste zes maanden van 2020 hard getroffen door de coronacrisis, maar boekte wel een nieuwe deal in China. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Belgische bedrijf.

“Ondanks de uitdagingen die de coronacrisis met zich meebracht en die hebben geleid tot enkele onvermijdelijke vertragingen bij zowel de ondertekening van nieuwe protontherapie-contracten als de omzetting van onze bestaande orderportefeuille van 1,1 miljard euro, zijn we blij met de solide prestaties van onze andere divisies”, aldus CEO Olivier Legrain van IBA in een toelichting op de cijfers.

De topman had wel goed nieuws te melden. “Wij zijn verheugd vandaag een licentieovereenkomst in China aan te kondigen ter waarde van meer dan 100 miljoen euro met de eerste betaling van 20 miljoen euro in de komende dagen”, aldus Legrain.

De omzet daalde in het afgelopen halfjaar met 14,3 procent tot 109,7 miljoen euro, tegenover 128,1 miljoen euro een jaar eerder. Deze daling is vooral toe te schrijven aan de omzetdaling van 16,8 procent van de protontherapie divisie.

Wel benadrukte topman Legrain dat er aanmoedigende tekenen op de protontherapie te zien waren.

De REBITDA landde in negatief terrein op 3,9 miljoen euro, terwijl er een jaar eerder nog een winst van 1,4 miljoen euro geboekt werd.

De REBIT ging verder in het rood van 4,4 miljoen naar 9,9 miljoen. Dit vertegenwoordigt de vertraging van de achterstallige verwerking van orders vanwege de coronacrisis. Dit werd wel gedeeltelijk opgevangen door een strakke kostenbeheersing en een vlakke brutomarge, aldus IBA.

Netto boekte IBA een verlies van 12 miljoen euro. Dit is meer dan twee keer het verlies van een jaar eerder. Toen boekte IBA een nettoverlies van 5,3 miljoen euro.

Per eind juni had IBA nog 3,8 miljoen euro in kas.

Leefloon
0
quote:

Valère schreef op 24 augustus 2020 17:50:

wat zou er nu aan de hand zijn , hoog volume en - 7% ....ik als leek ... ;-)
Ik heb niet de gewoonte om op koerscommentaren te reageren, maar het kan bij de vzw IBA iets te maken hebben met de later door jezelf geplaatste cijfers. IBA is een ietwatovergewaardeerd handelaarsaandeel, waarvan de cijfers weleens voor een reality check zorgen. Dat kan een reden zijn om even geen positie in IBA te willen hebben.

Vanaf COVID-19 op de beurs tot vandaag is de gemiddelde intraday koersuitslag van IBA 4,65%. Dat geeft aan dat IBA een volatiel handelaarsaandeel is, maar ook dat 7% geen al te belachelijke uitschieter is. Luttele procenten boven het gemiddelde, en dat dan toevallig één kant op. Vermoedelijk door de mogelijke donkere wolk van de cijfers, gedeeltelijk verborgen onder een order in hetzelfde bericht.

YTD, tot maandag, lag de intraday volatiliteit van IBA 10x boven die van maandag. Voor het eerst op 8 januari (hoog 13,30, laag 11,95) en voor het laatst op 26 maart (hoog 8,50, laag 7,66). Het is dus eigenlijk lang geleden dat de koers intraday nog eens flink bewoog.

De overwaardering komt doordat de meesten eerst moeten kopen om mee te kunnen spelen, en bij verkoop van zulke posities, op basis van een agenda, kun je een versnelde daling krijgen. Naar (nieuwe) adviezen of prognostiek heb ik niet gekeken; mijn punt is dat het een volatiel aandeel is waarbij 7% niet bijzonder is, en met aangekondigde cijfers van de vzw als goede reden om als handelaar geen risico te willen lopen.

Wat de 7% betreft, YTD tot maandag was de koersschommeling 25x 7% of meer. Voor het laatst op 5 augustus. Best veel, maar voor iBA niet buitengewoon veel. Is iedereen het met de richting eens, zonder van de cijfers wonderen te verwachten, dan is een daling met zo'n percentage ook niet opmerkelijk. IBA is nou eenmaal een volatiel handelaarsaandeel.
kummel07
0
Dankzij de licentie overeenkomst maakt iba kans van 10 a 16 contracten voor proton installatie in china :-)

we gaan op termijn terug naar 40 @ 50 € dit wordt kassa kassa
Tellen
0
Hmm ineens veel vacatures voor Kansas. Is hun systeem al geïnstalleerd ? Dat was normaal gezien pas in 2021
Tellen
0
Verkoop van een Cyclotron = 12.000.000 euro Negatieve reactie bij dit kleine nieuws lijkt me overdreven.
Ditismijnalias
0
quote:

Tellen schreef op 10 september 2020 13:36:

Hmm ineens veel vacatures voor Kansas. Is hun systeem al geïnstalleerd ? Dat was normaal gezien pas in 2021
Is er al nieuws hierrond?
Tellen
1
Nergens een persbericht. Als je in de geschiedenis van de vacatures gaat kijken, zijn er telkens vacatures na een installatie. Dit gaat nu niet anders zijn, dus weer eentje dat service revenue opbrengt.
Tellen
0
Vandaag weer een daytraders dagje en zodra Amerikaantje open gaat, gaat de koers weer naar beneden. Nochtans met de licentiedeal met China ( 100 mil/5 jaren ) en weinig prestaties daar tegenover gaan ze zowiezo winst draaien de komende jaren en is mi de beurskoers een beetje belachelijk. Maar bon, vertrouwen terug opbouwen gaat nog een tijdje duren....
Tellen
0
Amerika open en knal naar beneden. Waarom begrijp ik niet; ondersteuning van VARIAN is niet meer nodig, dat is Duits ondertussen.
Valère
0
In Leuven is het eerste centrum voor protontherapie in België succesvol opgestart. Zeven patiënten die lijden aan gevaarlijke kankers en tumoren waar gewone bestraling niet of niet goed bij kan, zijn al succesvol behandeld. Op termijn moet het peperdure centrum tot 200 patiënten per jaar kunnen redden.
Vergelijk het met een scherpschutter die altijd raakt schiet en nagenoeg geen collateral damage veroorzaakt. De zeven patiënten die al behandeld zijn met protontherapie in het UZ in Leuven krijgen bestraling die veel preciezer is dan de klassieke radiotherapie, die elk jaar zo’n 30.000 Belgen krijgen om hun kanker of tumor te behandelen.

Het UZ moest daarvoor letterlijk een bunker bouwen, twee verdiepingen onder de grond met muren die meer dan drie meter dik zijn, tegen de radioactieve stralen. In die bunker staat apparatuur die geladen deeltjes van waterstofatomen – protonen – versnelt tot 200.000 kilometer per seconde. Met die straal wordt dan uiterst precies op de tumor geschoten. De apparatuur werd geplaatst door het Belgische bedrijf IBA, dat al over de hele wereld installaties zette. Totale kostprijs: 45 miljoen euro.
Tellen
0
Volume van 678K !! Normaal dagvolume is 30K. Is onze Chinese partner zich aan het inkopen bij IBA ?
Leefloon
0
quote:

Tellen schreef op 16 september 2020 15:57:

Amerika open en knal naar beneden. Waarom begrijp ik niet
www.watwasdieknal.be

HTH.
Tellen
0
Mooi zo ! Dat is al 20 milj in the pocket en (maar) 12 milj verlies in eerste jaarhelft dus dat is dan 8 milj profit als ze break-even draaien in tweede jaarhelft
belegger1981
1
Hallo,is dit een aandeel om bij te houden?
Ik zie vooral positieve berichten maar de koers blijft toch wat hangen...
Kan iemand mij wat info verlenen?
Mvg
Leefloon
0
quote:

belegger1981 schreef op 4 oktober 2020 11:09:

Hallo,is dit een aandeel om bij te houden?

Kan iemand mij wat info verlenen?
Dat doe je toch al wanneer je zowat 2x teveel hebt betaald voor een ander BEL Mid-aandeel, dus aan dit aspect hoeft verder geen enkele aandacht besteed te worden.

Enerzijds wellicht het goede nieuws, en anderzijds te vaak zwakke cijfers. Ofschoon dat tegenwoordig in mindere mate het geval is, is IBA bovenal een volatiel Brussels handelaarsaandeel. Jeukt de koopdrift tóch? Overweeg dan eventueel, bijvoorbeeld na een intraday koersdaling van enkele procenten, én bij koopbereid, eventueel een mogelijke instap met een kortlopende, just-out-of-the-money short putoptie.
Tellen
0
short putoptie op IBA aandeel ? wat een gezever ! Je koopt het of je koopt het niet. Ofwel geloof je dat er 9 cyclotrons in China verkocht zullen worden ( 16 mogelijk minus 7 al een licentie gekregen ) ofwel niet. Opties zijn zowiezo al niets voor een kleine belegger laat staan op een klein aandeel als IBA.
Leefloon
0
quote:

Tellen schreef op 5 oktober 2020 10:17:

wat een gezever !
Je koopt het of je koopt het niet.
Ofwel geloof je ... ofwel niet.
Opties zijn zowiezo al niets voor een kleine belegger laat staan op een klein aandeel als IBA.
Deze ijzersterke argumentatie is verder de moeite van het reageren niet waard.
seadoc
0
:-).
Wat wel een puntje is , is dat de spread op opties in de Zuidelijke Nederlanden vrij groot is. En het volume is maar mager. Dat kost je gewoon geld. Zeker bij de wat kleinere aandelen. Maar het basisidee van Leefloon, daar kan ik me wel in vinden.
987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 13,300
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 13,440
Laag 13,240
Volume 17.590
Volume gemiddeld 52.514
Volume gisteren 17.590

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront