PostNL « Terug naar discussie overzicht

Postnl - Oktober 2020

1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
prinszicht
2
quote:

Makita schreef op 9 oktober 2020 08:54:

Prins gaan vandaag eens een stukje buiten lopen, doet je hopelijk goed.
Dank. Ga ik doen. Wie weet zie ik het licht.
Kester
0
Ik hou ook rekening met 10 cent dit jaar, en vermoed ook dat de consensus daar zal liggen. Een hoger dividend zal een navenante koersstijging tot gevolg hebben.
Global-analist1
0
gpjf
0
Het is me eerlijk gezegd nog niet eerder opgevallen maar kreeg gisteravond het gevoel, dat Post,nl meer reclame op tv maakt en aan haar profilering werkt. Beide keren makte het op mij een positieve indruk en had ik als aandeelhouder het gevoel van een vriendelijke goed lopende postbezorging voor iedereen. Reclame was de ene keer gericht op mkb en de andere gericht op particulier
[verwijderd]
0
Reclame is m.i. niet nodig in deze tijden. Enig goedbesteed geld aan reclame zou een naamswijziging zijn in het spreekwoordelijke ‘PakketBNL‘X’ nu >55% omzet uit pakketbezorging komt. De naam zou duidelijk moeten maken dat PostNL de marktleider in de Benelux is mbt b2c pakketbezorging. Het zou de status van COVID-19 stock goed doen en duidelijk maken dat het een groeibedrijf is.
[verwijderd]
1
quote:

Global-analist schreef op 9 oktober 2020 09:24:

Goed morgen, Hoe gaat het aandeel van PostNL doen vandaag? Richting €3.24 ?
3,024 zit zo te zien meer in de richting.
Cerburus
0
volgende week zal berenberg ook nog wel komen... wie weet zorgt dat nog voor wat opwaarts rumoer.
Jestbread
2
Zalando opnieuw zijn prognoses omhoog geschroefd. En reken maar, nu het thuiswerken deze winter definitief een vaste plek zal hebben, dat er steeds meer mensen/bedrijven massaal bureaus, bureaustoelen, laptops, toetsenborden, monitoren, headsets laat bezorgen. Ik heb een pluk bijgekocht op 3,028
[verwijderd]
0
Zo rond de 3 a 3.25 tegen wat weerstand aan lopen is gezien het verleden van de koers ook niet zo raar.
Neem de grafiek sinds afsplitsing er maar bij, dat is wel heel vaak een bodem of een top geweest.

Echter ben ik er van overtuigd dat we de 3.20/3.25 opwaards gaan doorbreken en als je dan het verleden erbij pakt dan is die ook duidelijk, next stop 4 euro.

En het vergelijk zoals Toekomstbeeld het aangaf met 2013 en dan vooral de grafiek op maandbasis is wel heel overeenkomstig en dan hebben we nog 2 dikke maanden voor de boeg en dan zouden we dit jaar, wat ik eerder ook al uitsprak, die 4 euro al gaan opzoeken, met natuurlijk een goede Q3 update waar reeds op voorgesorteerd is en een druk en winstgevend Q4, zodra iedereen dat doorheeft zal dat de rest doen en dan maar weer kijken hoe de wereld er dan voor staat en de markt in het algemeen en hoe groot is de positie in absolute vorm met een koers op 4 euro, misschien dan weer wat balanceren in de portefeuille, afhankelijk ook van bijvoorbeeld de koers van Bpost en andere achterblijvers.
[verwijderd]
1
Positie 17,5% uitgebreid. Met winst-update postnl, huidige waardering van 6x ebitda (dhl doet 8x, UPS 18x), de aanstaande Sandd synergie in 2021 en de langere (nog 1,5 jaar) gevolgen van Corona in het vooruitschiet zijn hogere koersen een kwestie van tijd.

Succes allen, ik ga naar buiten.
[verwijderd]
0
quote:

Jestbread schreef op 9 oktober 2020 10:08:

Zalando opnieuw zijn prognoses omhoog geschroefd. En reken maar, nu het thuiswerken deze winter definitief een vaste plek zal hebben, dat er steeds meer mensen/bedrijven massaal bureaus, bureaustoelen, laptops, toetsenborden, monitoren, headsets laat bezorgen. Ik heb een pluk bijgekocht op 3,028
Ach als ik zelf al kijk wat ik allemaal weer laat komen.

Goed terug te zien in de PostNL app natuurlijk, zie ik het afgelopen kwartaal zelf al 10x en ik weet dat mijn vrouw en kinderen ook nog het 1 en ander hebben laten komen en natuurlijk is het ook niet alleen PostNL wat hier aan de deur komt, dat kan ik niet selecteren, dat doet de webwinkel.

Ik doe het alleen met alles wat toch standaard is en vaak heb ik dan ook een vaste website die het goedkoopste is in dat spul zoals vaatwasblokjes bij website x en koffie in grotere verpakkingen bij website Y en dan boven een x bedrag dan is bezorgen 'gratis', al is gratis natuurlijk altijd een verkeerd woord want je kan er net zo goed neerzetten 'bij een grotere bestelling vanaf X heeft u de bezorgkosten al betaald'.
recital
0

Kwetsbare en veilige bedrijven bij een tweede golf

Nu de wereld op de rand van een tweede coronagolf staat, heeft KBC Securities nagegaan welke Benelux-bedrijven in de huidige omstandigheden het meest kwetsbaar zijn en welke het veiligst. Dat levert twee lijsten met 15 namen op, die we alvast meegeven. Hoofdeconoom Jan Van Hove van KBC Groep wijst er wel op dat economisch gesproken het ergste achter de rug is en dat er maar een kleine kans is dat landen weer overgaan tot een strikte lockdown.

De 15 meest kwetsbare bedrijven (in alfabetische volgorde): AB InBev, AKKA Technologies, Balta, Barco, Basic-Fit, Bois Sauvage, EVS, Jensen-Group, Kinepolis, Leasinvest, RELX Group, Roularta, Sligro, TKH Group en Van de Velde.

De 15 veiligste bedrijven volgens KBC Securities: Adyen, Ahold Delhaize, ASML, Corbion, DSM, Elia, Euronext, Fagron, Flow Traders, Lotus Bakeries, Orange Belgium, PostNL, Resilux, Sofina en VGP.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/eu...
Vocht
0
Ik lees net in het FD dat inderdaad de werknemers 250 euri krijgen ivm goede resultaten. FNV is van mening dat dit niet voldoende is en wil 5% verhoging van de lonen in CAO... Ik sprak deze week met een bezorger die als ZZP-er in dienst is. Ik denk dat de ZZP-ers best wel wat extra shekels mogen krijgen. Die vakbond is ook net een aasgier. Ik dacht dat dit gelazer met die CAO achter de rug was.

recital
0
Makkers we gaan stemmen per POST

De Amerikanisering zet voort.
Want wegens the White House Virus* gaan ook wij het mogelijk nu anders doen. "Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar per post te stemmen, vanwege het coronavirus. Volgens Haagse bronnen is de kans groot dat er een vorm van ‘briefstemmen’ wordt ingevoerd." Democraat van het eerste uur Kasja Ollongren "laat uiterlijk begin november weten of het kabinet werk maakt van stemmen per post."

En net als in Amerika, zoals de New York Times toen het Obama's herverkiezing in 2012 betrof (maar er nu ineens geen probleem meer mee heeft) al benadrukte, kleven er best een paar fraudegevoeligheden aan stemmen per post. Sowieso is massaal sjoemelen hiermee een stuk makkelijker. Er kan niet gecontroleerd worden of iemand onder dwang een stem uitbrengt. En er is al een tijdelijke wet van kracht waarmee mensen niet twee maar drie volmachtstemmen uit mogen brengen.

Bij stemmen per post kunnen kiezers "een paar dagen of enkele weken vóór de verkiezingen van 17 maart per post versturen". Hoe dan ook lijkt het dat partijen dus minder campagnetijd hebben, en je vraagt je af wanneer campagnes dan precies gaan stoppen. Maar ja weet je. Democratie is net als veiligheid toch ook maar een gevoel.
lol
www.geenstijl.nl/5155773/makkers-we-g...
United We Stand
0
quote:

Vocht schreef op 9 oktober 2020 10:50:

Ik lees net in het FD dat inderdaad de werknemers 250 euri krijgen ivm goede resultaten. FNV is van mening dat dit niet voldoende is en wil 5% verhoging van de lonen in CAO... Ik sprak deze week met een bezorger die als ZZP-er in dienst is. Ik denk dat de ZZP-ers best wel wat extra shekels mogen krijgen. Die vakbond is ook net een aasgier. Ik dacht dat dit gelazer met die CAO achter de rug was.

Dat de werknemers, het uithangbord van PostNL, extra beloond worden voor het vele werk van de afgelopen maanden en de mooie resultaten is terecht. 5% loonsverhoging echter, lijkt mij overdreven, maar je weet hoe dat gaat, veel vragen om iets te krijgen...
[verwijderd]
0
quote:

Jemoetwat schreef op 9 oktober 2020 08:56:

Dividend zal overigens wel 8-10 cent worden. Wellicht volgend jaar wat meer.
Elders wordt al geopperd dat het 20 -25 cent is, met bijbehorende reden.

Echter al is het 8 - 10 cent, dan nog stemt mij dat tevreden.

Nog altijd boven de inflatie, nog altijd meer dan de spaarrente, nog altijd meer dan de rente op leningen. Bij elkaar. Kom maar op dus ;)
recital
1
Dozen, dozen en nóg meer dozen

Pakketbezorging / Amsterdam In de nieuwe economie sinds corona speelt pakketbezorging een nog grotere rol dan het de laatste jaren toch al deed. Dozen, dozen, dozen. En rijen auto’s achter de bezorgers van die dozen. Wanneer houdt dit op? Of komen er alleen nog maar méér dozen?

Al die dozen! We bestellen steeds meer online, we zijn dol op het gemak of er zelfs van afhankelijk, als we de deur niet uit kunnen om iets te kopen of medicijnen te halen. En tegelijkertijd klagen we steen en been over de bezorgbusjes die de straten verstoppen, de bezorgers die te laat komen en de stapels karton die anderen zomaar bij de papierbak neerpleuren.

Op vuilnisdag loop je in winkelstraten als de Haarlemmerstraat en de Utrechtsestraat aan weerszijden tussen ware hagen van lege dozen – keurig gebundeld, dat wel. Om van de pakketten van de buren maar niet te spreken (heeft zij van hierboven alwéér nieuwe schoenen gekocht? En moet ik die echt elke keer voor haar aannemen? Kent ze geen ‘bezorgschaamte’?).

Meer bestellen is meer bezorgen. En de impact op de stad is groot. Neem New York, waar per dag ruim anderhalf miljoen pakjes worden bezorgd – een verdrievoudiging in acht jaar tijd, volgens The New York Times. De bezorgers nemen parkeerplaatsen en stoepen in beslag als tijdelijke overslag om de pakjes te sorteren. In Amsterdam komen er over vijf jaar 250.000 pakketten per dag de stad in, voorspelt Walther Ploos van Amstel, lector stadslogistiek aan de HvA. Voor steden overal, zeker voor oude binnensteden als die van Amsterdam, maar ook voor nieuwe wijken wordt de vraag steeds prangender: waar laten we de dozen – eerst de volle, en daarna de lege?
www.nrc.nl/nieuws/2020/10/09/dozen-do...
Cedar
0
Waar laten we de dozen??

Gewoon door de Postnl bezorger 2x per week laten meenemen retour ( natuurlijk tegen een schappelijk tarief).
1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 10:02
Koers 1,240
Verschil -0,001 (-0,08%)
Hoog 1,243
Laag 1,238
Volume 50.553
Volume gemiddeld 2.208.942
Volume gisteren 949.579

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront