Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

Willy B.
3
quote:

JustLong schreef op 4 november 2020 09:03:

[...]

Alle polls? Weet niet waar je kijkt, maar het is toch wel duidelijk dat de kans voor Biden enorm klein is geworden. Eigenlijk al toen Florida viel. Jammer dat Trump meteen alweer over fraude en rechtszaken spreekt. Het heeft er alle schijn van dat hij gewoon met drie vingers in zijn neus wint, en dat net zo'n reusachtige opkomst.
En daar mogen de democraten dan wel echt eens lessen uit trekken.

Ik ga misschien iets vreemd en aanstotelijk zeggen, maar ik vind dit eigenlijk geen ramp.
Mocht het bij 4 jaar Trump blijven, zouden velen zeggen dat het een storm in een glas water was. Nu is het echt nodig dat de democraten (en democratie?) zichzelf heruitvindt.

Voor Europa biedt dit ook kansen naar een meer hechte en stabiele unie, die verplicht wordt op zichzelf te staan en zelfstandig antwoorden te bieden op de uitdagingen van de toekomst. Dit kan een heel belangrijke duw in de rug worden van sommigen (Frankrijk, Duitsland, ...) om leiderschap op te nemen, de rangen te sluiten en te focussen op groei, innovatie, ontwikkeling en duurzame jobs binnen Europa.

Het biedt ook kansen aan Europa (en China, om eerlijk te zijn) om voorsprong te nemen inzake klimaat, groene economie. Vergis u niet, ook in de VS heeft deze switch plaats (en is ze onomkeerbaar, puur om economische redenen), echter zal Trump toch hakken in het zand zetten waardoor ze achterstand zullen opdoen de komende jaren.

Verder kan het ook zijn dat er een grote brain drain plaats heeft in Amerika (Canada zal de hoger opgeleiden die dit niet willen meemaken met open armen ontvangen).
[verwijderd]
1
Hoe je het ook draait of keert, dit is wel een voorbeeld hoe een democratie moet werken.
Iedereen kan mee lullen, de mening ventileren, kiezen natuurlijk, dat de sterkste en de beste mag overleven, daar kan menig dictator of alleenheerser veel van leren.

MAGA
JustLong
0
quote:

alexnr75 schreef op 4 november 2020 07:04:

Wat er ook gebeurt, Trump is voor mij de winnaar van dit gekkenhuis!

De msm en social media hebben de hele wereld tegen hem opgezet. Daar is dit draadje vol met haatdragende Trumpbashers het voorbeeld van.

Het is ongelofelijk dat Trump, ondanks alle tegenwerking van ook het overheidsapparaat, het zo goed doet.

Trump is een BAAS!
Zou me zelfs niks verbazen als straks blijkt dat die hele heksenjacht hem juist heel veel sympathie en daarmee stemmen heeft opgeleverd, zoals ik een tiental pagina's geleden al voorspelde. Amerikanen zijn nou eenmaal geen Nederlanders wat dat betreft. Zeker na vier jaar Trump waarin de media toch al aardig ongeloofwaardig is gemaakt door hem. En Biden is gewoon een zwakke kandidaat. Zoals je ook bij veel reacties van stemmers ziet. "Ja dat twitteren moet ie echt mee stoppen, hij heeft soms rare streken en de corona-aanpak heeft ie aardig verneukt, maar ik heb alsnog meer vertrouwen in hem dan in Biden."
Maar goed er is nog hoop en ik hoop van harte dat Biden alsnog op miraculeuze wijze zal winnen.
Rowi62
0
quote:

Jestbread schreef op 4 november 2020 08:59:

[...]Clinton heeft nooit de verkiezingsuitslag proberen te saboteren, terwijl ze 3 miljoen stemmen meer had. Maar goed, wij gaan het niet eens worden. Het is een beetje sneu dat je zo triomfantelijk reageert.

Het kiesstelsel is sowieso belachelijk natuurlijk en hevig in het nadeel van Democraten. Een stem in Cali of New York is minder zwaar dan een stem in fucking Iowa. Maar goed, dat ze na al die jaren Trump met Biden op de proppen komen, zeg ook genoeg.
Sorry. Maar was echt grappig. Maar lees maar eens terug wat Clinton heeft gedaan met de "superdelegates" in de staten waar Bernie de meerderheid had in de candidate-elections. Die kiezers daar stemden vervolgens allemaal uit wraak op Trump. Kortom links en rechts is even erg in de USA wat macht betreft.
bearishbull
0
Mijn angst en wss ook van de beurzen. Als trump niet wint wordt het choas. Niet omdat trump beter zou zijn voor de beurzen, maar omdat deze persoon zich nooit zal neerleggen bij een verlies en dit vergif ook heeft doorgegeven aan zijn achterban. Dat wordt geen schone overdracht maar chaos.
JustLong
0
En misschien nog wel verrassender, de gop houdt ook in de senaat de meerderheid zoals het er nu op lijkt. Als je de bronnen die hier werden gepost mocht geloven, was dat onmogelijk. Dus uiteindelijk maakt het weinig uit wie er wint. Bij Biden zal de senaat al zijn plannen tegenhouden en bij Trump zal het huis hem op alle mogelijke manieren tegenwerken. Wat een waardeloos systeem is het toch.
josti5
1
quote:

bearishbull schreef op 4 november 2020 09:16:

Mijn angst en wss ook van de beurzen. Als trump niet wint wordt het choas. Niet omdat trump beter zou zijn voor de beurzen, maar omdat deze persoon zich nooit zal neerleggen bij een verlies en dit vergif ook heeft doorgegeven aan zijn achterban. Dat wordt geen schone overdracht maar chaos.
Volslagen verziekt, die (politieke) situatie in de USA.
Mocht hij verliezen, dan kan ik mij zijn wraak goed voorstellen, na wat de 'Democraten' hem vier jaar lang hebben geflikt, en zo lang als hij leeft, nog zúllen flikken.
Die overgrootmoeder Nancy Pelosi zit tot in haar tenen vol met Trumphaat, bij voorbeeld.
Nou ja: Biden kan al bijna niet meer op zijn benen staan, die bij verkiezing zal hij wel snel opgevolgd worden.
rene l
1
quote:

Rowi62 schreef op 4 november 2020 09:16:

[...]Sorry. Maar was echt grappig. Maar lees maar eens terug wat Clinton heeft gedaan met de "superdelegates" in de staten waar Bernie de meerderheid had in de candidate-elections. Die kiezers daar stemden vervolgens allemaal uit wraak op Trump. Kortom links en rechts is even erg in de USA wat macht betreft.
Vergeet daarnaast niet dat mevr. Clinton 25 miljoen Euro van onze Nationale Postcodeloterij gekregen heeft.
Als dit geld heeft ze verbrast aan haar verkiezingscampagne, het geld ging in rook op.
Alles voor het goede doel.
Lekker bezig die Linken.
In Nederland zijn deze types geen haar beter.
enwatnu
0
Blijft vreemd dat in een aantal staten minder als 10% van de stemmen geteld moeten worden, het tellen wordt verschoven naar de volgende dag.
NewKidInTown
2
quote:

Jestbread schreef op 4 november 2020 09:01:

Ik vraag me oprecht af wat de Trump-aanhangers hier vinden van het feit dat hij wil laten blokkeren dat er rechtmatige stemmen geteld worden. Dit moet toch ook tegen je eigen principes als mens in het Westen ingaan?
Wat zijn eigenlijk RECHTMATIGE stemmen ???

- Stemmen die pas binnenkomen per post na sluiting stemburaeu's ?
- Stemmen die pas een paar dagen na sluiting geteld gaan worden ?
- Stemmen waarvan de handtekening ontbreekt of niet klopt met het originele ?

Laat men ten eerste zich houden aan de regels en niet per staat de regels nog aanpassen tijdens of na afloop van de wedstrijd.

Socialisten en communisten hebben er een handje van te frauderen en met de regels te rommelen, naar eigen goeddunken en hoe het ze het beste uit komt.

Was het niet Joseph Stalin die zei: "Het gaat er niet om wie de meeste stemmen krijgt, maar het gaat er om wie de stemmen TELT".

Wat dat betreft zijn de socialisten en communisten nog geen spat veranderd, waar ook ter wereld.
rob77
3
quote:

gokker schreef op 4 november 2020 09:24:

238 - 213
www.youtube.com/watch?v=qhfFgKlDM8E

Maar Trump staat in 6 van 7 resterende staten op voorsprong ... Genoeg voor herverkiezing.
Willempie3
3
Net even alle House-zetels opgeteld waar Trump gewonnen heeft of voor staat: 220 !
Het lijkt een totale overwinning voor Trump te worden: President, House en Senate !
Willempie3
0
De Democraten staan op 214. Plus nog 1 onafhankelijk. Republikeinen op 220 in het huis van afgevaardigden. Totaal 435 zetels.

Bij de BBC hebben ze een mooie kaart met blokjes, makkelijk te tellen.
Ijsbeer
0
quote:

Willempie3 schreef op 4 november 2020 09:44:

Net even alle House-zetels opgeteld waar Trump gewonnen heeft of voor staat: 220 !
Het lijkt een totale overwinning voor Trump te worden: President, House en Senate !
Het is toch net even iets anders.
Trump mega voor in de swingstates. laten we zeggen 5 of 6 %.

Het gaat om nog 5 belangrijke states.
Het probleem komt nu.

2 derde van de stemmen zijn geteld.
De post stemmen moeten nog geteld worden dus de winst die nu fictief op de borden staat kan snel omgedraaid worden als alle stemmen geteld zijn.

Zijn het Trump stemmers per post dan wint hij inderdaad met 2 vingers in de neus.
Mijn Vriend
0
quote:

enwatnu schreef op 4 november 2020 09:28:

Blijft vreemd dat in een aantal staten minder als 10% van de stemmen geteld moeten worden, het tellen wordt verschoven naar de volgende dag.
Dan is de Supreme court open en kunnen ze helemaal niet geteld worden?
Mijn Vriend
1
Er is een kans dat ook voor de komende 4 jaar de VS een dictatuur bijft en de president zonder meerderheid is gekozen.
alexnr75
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 4 november 2020 10:10:

Er is een kans dat ook voor de komende 4 jaar de VS een dictatuur bijft en de president zonder meerderheid is gekozen.
Jij vind het vast beter dat de bevolking van een paar linkse staten het gaan bepalen voor de rest.

Opentop
1
Toen ik las dat Mitch Mconell weer gekozen was, was duidelijk hoe het volk echt denkt. Lindsey Graham zal ook wel gewonnen hebben, die man die niet eens meer kwam opdagen voor een debat idem.
Trump heeft gelijk, beter te stoppen met tellen, laten de mensen beginnen met het opsturen van de vaccins dat is ook nog veel werk.
Wij in Europa kunnen ons niet voorstellen hoe men denkt, maar het is vrij simpel, het zijn allemaal aardige mensen, ze geven alleen niks om een ander. Zoek het maar uit. Die man die dat het beste
invult is Trump. Wellicht word je er sterker van, zelfredzaam, gedreven, competitiever en succesvoller.
Ijsbeer
1
Democraten zijn ook dom bezig.

De belangrijkste staten waar veel poststemmers zijn die zouden ze vol moeten proppen met vrijwilligers en mensen die op een eerlijke manier de stemmen gaan tellen.
Daar meer tijd aan besteden ipv van dom afwachten.

Dan waren er al veel poststemmen in de uitslag verwerkt en stond Biden flink voor en dan is het niet mogelijk om al de winst uit te roepen als de getallen op de borden staan.

Met veel niet poststemmen staat Trump flink voor en dan heb je een vertekend beeld omdat een mega deel nog niet is geteld.

70.499 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2318 2319 2320 2321 2322 2323 2324 2325 2326 2327 2328 ... 3521 3522 3523 3524 3525 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,67 -9,40 -1,06% 18:05
AMX 920,06 -11,23 -1,21% 18:05
ASCX 1.216,87 -12,72 -1,03% 18:05
BEL 20 3.796,92 -56,82 -1,47% 18:05
Germany40^ 17.799,70 -226,88 -1,26% 20:55
US30^ 37.847,73 +149,07 +0,40% 20:50
US500^ 5.068,49 +7,63 +0,15% 20:55
Nasd100^ 17.759,16 +65,50 +0,37% 20:51
Japan225^ 38.541,12 -156,64 -0,40% 20:51
WTI 84,91 -0,15 -0,18% 20:54
Brent 90,07 -0,19 -0,21% 20:54
EUR/USD 1,0633 +0,0008 +0,07% 20:55
BTC/USD 62.918,44 -3.294,47 -4,98% 20:55
Gold spot 2.392,72 +9,57 +0,40% 20:55
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,650 +1,850 +1,84% 17:39
BESI 143,600 +1,000 +0,70% 17:39
ASML 913,400 +2,500 +0,27% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,760 -1,760 -6,90% 17:39
RANDSTAD NV 46,740 -1,790 -3,69% 17:36
NN Group 42,390 -1,040 -2,39% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront