bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Postman64
0
@trab,
Mag ik je persoonlijk bedanken voor deze tip.
Gisteren gekocht op 8.01 vandaag eruit op 9.15
3300€ winst.
[verwijderd]
0
quote:

United We Stand schreef op 4 november 2020 10:20:

[...]
Grootste stap moet nog komen in december bij aankondigen divident en bij de rsultaten 2020.

Ik denk dat ze 8 december alleen de dividend policy gaan aankondigen waar ze zich met de cijfers over 2021 aan gaan houden en dat er dus geen final dividend over dit jaar betaald gaat worden om de balans eerst nog wat meer te versterken omdat er ook geinvesteerd wordt.

Ik hoop juist dat ze in tegenstelling tot eerdere dividenden een beperkter deel van het resultaat gaan uitkeren, bijvoorbeeld gewoon 50% van de winst.

Dan is het dividend ook in moeilijkere tijden te handhaven en wordt de balans sterker.

Beide factoren waar lange termijn beleggers naar zoeken.

Mocht Bpost dan toch een keer menen echt geld teveel te hebben dan kunnen ze altijd nog een speciaal dividend uitkeren of aandelen inkopen.

Velen denken namelijk in de situatie van nu, het gaat goed, er is groei te verwachten dus keer maar meteen 90% uit....
Maar als we dadelijk 8 jaar gegroeid zijn en er gebeurt dan iets waardoor de resultaten met meer dan 10% terug vallen kun je tot dan aan toe steeds verhoogde dividend ineens niet uitkeren want het geld is er niet.

Met 50% van de winst uitkeren heb je ruimte in je uitkeringspercentage om je policy stable to rising te houden, ook in wat mindere tijden.

Als je teveel uitkeert ga je weer een keer voor de bijl en dan gaat de markt (shorters) met je koers aan de haal en voor je het weet wordt je door een convenant heen gedrukt en sta je op veel te lage niveaus puur voor dat moment op dat moment aandelen bij te printen (uitdelen aan de shorters).

50% van de winst uitkeren als normaal dividend over de normale activiteiten is prima en de rest moet dan maar een keer op een andere manier als het geld er ook echt is nadat de balans gewoon sterk is.
[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef op 4 november 2020 11:36:

Zo, de kleintjes zijn er uit?
Haha, ik denk het wel
MrZero
0
Er staat letterlijk in de presentatie dat er in December alleen meer duidelijkheid komt over het dividendbeleid en dat het MB adviseert om geen dividend over 2020 uit te keren. Aangezien Bpost grotendeels in handen is van de Belgische overheid gaan ze ongetwijfeld mee in dat advies, dus ik verwacht geen dividend.
belegger1981
0
En gaan we nu die 9€ aanhouden of ist vanaf morgen weer voor de rest van de week rood?
[verwijderd]
0
quote:

belegger1981 schreef op 4 november 2020 12:11:

En gaan we nu die 9€ aanhouden of ist vanaf morgen weer voor de rest van de week rood?
Qua koers valt er geen pijl op te trekken.
Waarderingen kunnen veel te hoog en veel te laag zijn en te hoog lijkt vaker alleen nog maar hoger te kunnen en te laag alleen nog maar lager.

Het zelfde met Bpost.
Als de resultaten zo blijven toenemen en de koers doet voor het jaar een dikke min dan wordt je waardering dus alleen maar nog lager en die was natuurlijk al voor dit jaar flink gezakt met het oog op verslechterende omstandigheden in de toekomst, te beginnen met dit jaar, maar dat is dus qua resultaten helemaal niet het geval met dank aan Corona al vind ik het heel naar om Corona te bedanken, maar het is wel zo, maar qua koers sta je nog steeds helemaal nergens.

Ik durf het wel aan dat deze koers ongeveer 8x de winst per aandeel van komend jaar is.

Maar een koers op korte termijn voorspellen is aan een value belegger als mij niet weggelegd, want ik zou alle oude economie aandelen kopen ongeveer en alle nieuwe economie aandelen verkopen, maar dat lijkt niet het idee van de markt te zijn dus dan maar beter even niks zeggen en rustig de resultaten laten spreken dan komt de koers vanzelf.
Jestbread
1
YTD nog een kleine 15% verlies, toen we ongeveer op 10,60 het jaar ingingen. Rationeel gezien, met minstens dezelfde EBIT als vorig jaar en een ongekende groei, zal het daar ook weer naar toe gaan. De vraag is hoe rationeel je mag zijn, maar ik zie niet echt grote beren op de weg.
absolutebeginner
1
Zal nog maar eens mijn analyse herhalen.
Na resultaten Q2 (4 augustus ) steeg de koers 4 dagen na elkaar. Aangezien de koers in nov 2019 ongeveer 10,5 euro stond en de resultaten nu beter zijn dan toen is een koers in die richting zeker bereikbaar. Heb de indruk dat er hier te veel gespeculeerd wordt en te weinig naar de grafieken gekeken. je kan er nochtans veel uit leren.
[verwijderd]
0
Ik zie op korte termijn geen reden om hier uit te stappen. Lijkt mij dezelfde weg op te gaan als Postnl, dividend bekendmaken en verder stijgen tot 2,5x het dal. Dus conservatief gerekend aan x2 minstens 11€... ?

Grappig hoe de analisten nu weer achter komen en hun koersdoelen opeens terug hoger zetten ;-).
[verwijderd]
1
Je kan op meerdere manieren naar de koers kijken obv wel bekende reken methodes of technisch maar iedere keer kom je dan tot dezelfde conclusie;

Bpost, net als een heleboel andere oude economie aandelen, staat te laag.

Als je inderdaad gaat kijken naar oude koersen en de verwachtingen voor het jaar erna en wat er nu gepresteerd gaat worden in 2020 en de verwachtingen nu voor 2021 dan is er heel wat positief veranderd.

Revenue over 2020 zal niet zoals verwacht dalen maar juist stijgen.
Operating expense is hoger dit jaar ook procentueel tov rev waardoor EBITDA niet navenant toeneemt
daar komt bovenop dat D&A absoluut en relatief hoger zijn dan vorig jaar.
Dat zorgt er voor dat de EBIT waarschijnlijk ondanks hogere omzet lager zal zijn dan vorig jaar. (of het moet opnieuw een blow out kwartaal worden maar dan hebben we dus een EBIT nodig van meer dan 91 miljoen)
Interest en andere financial expense die onder I vallen waren vorig jaar juist heel hoog in Q4 eenmalig.
Taxes de T is ook procentueel lager dit jaar dan vorig jaar, het zal alles te maken hebben met de daling van het vpb percentage van 29 naar 25%
Dit laatste met I en T zorgt er voor dat Netto weer relatief goed uit pakt en zelfs hoger zal worden dan vorig jaar.

Daarnaast neemt ook de free cash flow duidelijk toe en gaat de netto schuld omlaag.

======
Kijkend naar komend jaar dan is de algehele verwachting en ook de mijne dat de revenue licht verder kan stijgen.

Mijn eigen verwachtingen verder zijn dan dat vooral operationeel er qua kosten wel wat gewonnen kan worden tov dit jaar waardoor de EBITDA duidelijker zal stijgen.
D&A zullen niet navenant meestijgen omdat de stijging in EBITDA vooral komt door operationele voordelen en slechts een kleiner deel door gestegen revenue.

EBIT zal dus juist duidelijker stijgen.
I en T zullen navenant meestijgen al kan I mogelijk iets lager zijn door verlaging van de schuld maar dat zijn geen grote bedragen.

Ook netto zal dus duidelijker verder stijgen.

De FCF neemt verder toe en er zal dus voldoende ruimte zijn om dividend uit te keren en de balans verder te versterken waarbij de verdeling afhankelijk zal zijn van het uitkeringspercentage aan dividend wat ze 8 december wel bekend zullen maken.

Al met al goede vooruitzichten na een jaar (2020) wat al veel beter uitpakt dan eerder verwacht en dan staat de koers per saldo nog steeds veel lager dan waar het met slechtere verwachtingen en vooruitzichten er voor stond.

Vooral netto zal een flinke ommezwaai zijn want op een lagere revenue gaat altijd alles extra hard omlaag aan ebitda dan ebit en wordt de net dus extra hard geraakt procentueel en nu blijkt deze juist te stijgen, mede geholpen door een eenmalige rentelast vorig jaar in Q4 en een lager vpb percentage waar natuurlijk al wel rekening mee gehouden kan zijn maar dan nog is er een stijging ipv zeker verwachte daling getuige revenue en ebit verwachtingen.
DJ o Harry
0
quote:

2020 N schreef op 4 november 2020 11:40:

Vandaag nog 9,50
Denk dat het vandaag niet zal lukken
United We Stand
0
Welke dompelaars nemen op dit uur nu nog hun winst? Man, man, man, je kunt evengoed je portefeuille in de goot gooien.
Slnc
1
idd op 14 augustus hebben we ook al op deze koers gestaan dus er mag nog wel een euro bij
[verwijderd]
0
Nog even en blowout cijfers op een per saldo dit jaar gezakte koers van Bpost vandaag worden nog minder beloond dan het reeds compleet opgepompte aandeel Adyen op een dag dat zij een adviesverlaging krijgen...

Heel normaal in deze markt.

O Corona, meer internet transacties goed voor Adyen, ja en al die pakketjes hoeven natuurlijk niet bezorgt te worden...., nee dat niet..... zucht.
Chasse_Patate
0
www.beursduivel.be/Beursnieuws/611243...

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Bpost
Gepubliceerd op 4 november 2020 12:07 |
bpost (17:07)
EUR 8,750 +0,815 (+10,27%)

(ABM FN) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor Bpost verhoogd van 9,00 naar 10,50 euro en handhaafde het koopadvies.

Analist Frank Claassen blijft verrast door de volumegroei die Bpost in België en Nederland met pakketten wist te realiseren, waardoor de operationele winst hoger dan verwacht uitkwam.

Verder meent de analist dat de volumedaling van Mail & Retail sterk gecompenseerd werd door kostenbesparingen.

Om de nieuwe outlook voor 2020 van een aangepaste EBIT van minimaal 270 miljoen euro te halen, hoeft Bpost slechts 50 miljoen euro in het vierde kwartaal boeken, merkte de analist nog op.

Volgens Claassen is er ruimte voor Bpost om zelfs op meer dan 290 miljoen euro uit te komen.

“Hoewel de nieuwe lockdown in België onzekerheid meebrengt, hebben we ook gezien dat het tweede kwartaal heel sterk voor Bpost was”, aldus Claassen.

Het positieve effect van de lockdown op de pakjesdivisie zal waarschijnlijk de mogelijke negatief effect op de postbezorging compenseren.

Claassen ziet ook ruimte in 2021 om zijn taxatie voor de REBIT met 9 procent te verhogen, dankzij sterker dan verwachte marges in alle divisies.
Chasse_Patate
0
Lekker vooruitzicht toch. Zie in mijn vorige post:

"Om de nieuwe outlook voor 2020 van een aangepaste EBIT van minimaal 270 miljoen euro te halen, hoeft Bpost slechts 50 miljoen euro in het vierde kwartaal boeken, merkte de analist nog op."

Je hoeft echt geen wiskundige te zijn om te snappen dat die 50 miljoen in het traditioneel sterkste kwartaal een appeltje eitje wordt. De volgende cijfers worden dus weer smullen.
10.742 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 3,565
Verschil +0,080 (+2,30%)
Hoog 3,590
Laag 3,445
Volume 302.841
Volume gemiddeld 228.626
Volume gisteren 214.135

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront