Euronav « Terug naar discussie overzicht

Forum geopend voor Euronav

19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
harryhol
0
quote:

Risky bets schreef op 5 november 2020 12:47:

[...]

Harry,

EURN beat estimates hier met een paar cent. De verwachting was gewoon ongeveer wat ze rapporteren. De lopende Q4 gemiddelde rates liggen ver boven benchmarks. Als je dit tegen vind vallen, dan was je verwachting onrealistisch.

Buybacks hebben enorm geholpen. NAV is er sterk door gestegen. EURN heeft peers gigantisch geoutperformed (vergeet met het maken van een grafiek niet de div betalingen van EURN mee te nemen). Zonder die buybacks zou EURN veel lager handelen. Beetje gek om te zeggen dat die niet geholpen hebben.
Risky, Joakim had 25 cent dividend verwacht, maar zelfs de earnings komen lager uit, dus over die estimates kun je eindeloos twisten. Leg mij uit hoe die buybacks hebben geholpen ? Door te veronderstellen dat ze anders nog lager hadden gestaan ? En dat de NAV is gestegen is helaas niet waar: de stukken zijn niet ingetrokken, dus vooralsnog wordt die (door de slechte markt aftakelende, je kunt het niet ontkennen) NAV over hetzelfde aantal stukken verdeeld. Daarmee speculeert Hugo op zichzelf. Dat geeft blijk van veel zelfvertrouwen, maar Hugo moest zelf toegeven dat het 2020 scenario dat ie had geschetst na een half jaar weer in de prullenbak kon. Over 2021 valt weinig zinnigs te zeggen, maar ik weet wel dat als olie(vraag) herstelt, er een hoop pareltjes zijn die meer gaan profiteren dan tankers. Ik weet ook dat Euronav sector outperformer is, maar je kunt dan ook redeneren, zeker als NAV jouw favoriete metric is, om dan elders goedkoper in te stappen #TNK. Dus nee, ik zit ze long maar ben niet enthousiast.
Risky bets
0
quote:

Midstreamer schreef op 5 november 2020 13:00:

Risky,
Is de FSO contract verlenging significant op International Seaways?
Zij controleren ook 50% maar hun marketcap is maar 300Mil.
Klopt het bij de FSO niet echt gaat om de earnings, maar vooral op de stabiele cashflow waartegen geleend kan worden?
Ja, INSW is een veel kleiner bedrijf. Is voor hun misschien 3x zo belangrijk als voor EURN.

De contract verlenging is natuurlijk wel tegen een flink lager tarief als het huidige tarief. EBITDA gaat omlaag. Aan de andere kant staan ze nu vast tot het einde van de afschrijvings periode en hoe veel offshore assets kunnen dat zeggen... Is dus een major derisking. Ergens in 2022 is de FSO JV debt free. INSW/EURN kunnen er dan voor kiezen om of elk kwartaal een flinke winst/cash flow uit die JV te rapporteren, of hem weer vol te zetten met debt die in 10 jaar afgelost wordt gedurende het contract. Als ze het laatste doen, dan kunnen elk van de bedrijven een cash dividend uit de JV nemen (misschien 100 miljoen ofzo), die kan herinvesteerd worden (hopelijk meer buybacks).
Risky bets
0
Joakim is maar 1 analist. Hij verwachtte 0,25c div en nu doen ze 0.09+0.09, lijkt me er redelijk dicht opzitten.
[verwijderd]
1
Beetje jammer dat iex het aandeel op strong-buy heeft gezet onlangs. Dit op n koers van rond de 7.50.
Pink Elephant
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen IEX Premium content te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
boothram
0
de voorwaarden voor het vorige 5 jaar contract waren 360 miljoen voor 5 jaar nu is het zowat elk zoveel over 10 jaar, dus vrij stabiel. overigens moet dit vrij zijn van lening:de lbestaande lening wordt betaald met de resterende verplichting en de komende 12 jaar (11 jaar en 6 maanden, het lopende contract van 5 jaar is normaal gedaan en 'debt free' q3/2022)
natuurlijk moer ook alle apparatuur aan boord onderhouden worden, maar in het vorige contract was die 360 miljoen de ebitda , voor euronav 9 miljoen per kwartaan - intresten : bracht oeveer 4 miljoen op per kwartaal. het is waarschijnlijk overeengekomen dat er geen hypotheek kan worden op genmomen: dat biedt wat meer zekerheid voor de operator. nu, er kan op een contractuele
inkomensstroom altijd wel krediet bekomen worden....al was het maar dat men zich iets verder kan te riskeren: alles is reltief, zei de stoop ook al wel eens,.. wie niet
ik heb slecht gedeeltelijk de conferentie kunnen volgen: mij blijkt het duidelijk dat ze hopen met hun cashpositie 'een slag te slaan' ,... er zullen wel aanbiedingen volgen. let wel, door de hoge afschrijvingen is er steeds een redelijke cashflow, en als ze iets kopen kunnen ze wellicht wel ook een deel verkopen en of met eigen aandelen of verkopen betalen...dat zorgt ervoor dat ze noodlijdende tankerbedrijven voor een prikje kunnen kopen, aan een onderwaardering die even hoog ligt als die van hun aandeel... (equity 12 euro, met vooral voor de afgeschreven FSO een hoge onderwaardering en met sommige tankerbedrijven hebben ze langlopende samenwerking : in q4 kunnen klappen vallen, en euronav kan 'inkasseren' ... door schepen of maatschappijen over te nemen
Erik007
0
quote:

Alessandro schreef op 5 november 2020 09:38:

[...]

Het Artikel van De Tijd is vrij ongenuanceerd en verkeerd: de aandeleninkoop start nu. Deze is dus niet reeds gebeurd.
Dit is het zoveelste zeer ongenuanceerde van De Tijd over Euronav.

Alleen al naar de titel kijken volstaat: "Kwartaaldividend Euronav neemt duik van 80 procent". "Sensationelere" titel als dit kan je m.i. niet plaatsen als je daartegenover bekijkt wat een bedrijf Euronav in werkelijkheid is: waardevol, opbouw/vermeerdering van waarde, degelijk beleid en dito strategie door CEO Hugo De Stoop, enz.

Ik begrijp niet wat de betrokken journalist(en) van De Tijd bezielt. Altijd weer dezelfde negatieve teneur ook wanneer de werkelijkheid helemaal anders. Jammer, vooral om dat dan over één van de betere kranten in ons kleine medialandschap zou zijn....
Risky bets
0
Is wel een stuk lagere rate voor die FSO Basinclab. Vorige keer was het een EBITDA getal, nu revenue.
Abdo
0
Vraagje aan de experten onder jullie.

Is het nog aangeraden om aandelen van euronav aan te kopen

Zoja aan welke koers zou ik dit het best aankopen

Zou het willen houden om toch ook dividend binnen te halen

[verwijderd]
0
Nog iemand dat mega aankooporder gezien bij de slotfixing in Brussel? Meer dan 1,5 miljoen stuks!
[verwijderd]
0
De bodem is bereikt volgens mij.
Of we snel veel hoger zullen gaan dat weet ik niet
Long Short
0
Duidelijk verhaal, is er nog gesproken over de impact van de verkiezingen in de USA.
Sancties ivm Iran, Venezuela,... Toekomst van shale en de impact op de tonkilometers?
Kietelt toch om te blijven kopen...
[verwijderd]
0
:)

Inkoop eigen aandelen :

31/12/2019 : - 45 616 000 of 2 % van Eigen vermogen toerekenbaar a/d eigen. v/d Ven

30/09/2020 : - 145 615 000 of 6,1 % van Eigen vermogen toerekenbaar a/d eigen. v/d Ven.

Nu gaan we nog een 18 500 000 usd, of 2 846 154 aandelen in Euro of in NY 2 415 144 aandelen in usd bijkopen, het zal ervan afhangen waar ze geld hebben liggen ?

Die - 100 000 000 usd gaan dan nog meer worden tegen 31/12

:)
[verwijderd]
0
Alessandro
2
quote:

Abdo schreef op 5 november 2020 20:29:

Vraagje aan de experten onder jullie.

Is het nog aangeraden om aandelen van euronav aan te kopen

Zoja aan welke koers zou ik dit het best aankopen

Zou het willen houden om toch ook dividend binnen te halen

Ik zou zeker nog aankopen, maar niet enkel voor dat dividend. Ik zou daarna toch nog even blijven zitten (minstens een paar maand, wat mij betreft een paar jaar).
just just
0
Wel vreemd toch... Gisteren reageerde het 'Belgisch' aandeel vrij negatief op de kwartaalresultaten, Amerika zeer positief en nu stijgt het Belgische aandeel ook behoorlijk fors...
boothram
1
Er is een probleem: experten zijn het er niet over eens of er ooit nog groei komt in de oliemarkt .
laten we aannemen dat na terugkeer van enkele vlcc van iran er een 100- tal tankers 'op overschot' zijn. de scrap - nieuwbouw zou dit in 18 maanden wegwerken. Dit in de veronderstelling dat de oliemarkt op het huidige lage niveau stabiliseert. en daarna daalt met enkel % per jaar.
3% daling en 5% per jaar naar scrap..; er is dan ruimte voor 14-15 newbuildings per jaar...
en de spot of tc prijs moet dan rendabiliteit 'beloven'. De markt zal dan wel nog even in evenwicht zijn, maar niet voor lang: de dan zullen er een paar honderd newbuildings zijn maar ook een periode van veel minder scrap: de helft van de vloot zal van die nieuwbouw zijn, en van de rest gaat net meer genoeg naar scrap: overaanbod van de vlcc lijkt dan onvermijdelijk, tenzij er tijdelijk een zeker tekort is... kortom na gemiddeld een 8tal jaar zijn die nieuwbouw niet meer rendabel. men zal dus meer moeten rendement moeten eisen in de eerste levensjaren, en nieuwbouw komt er niet als men niet 1/3 van de aankoopprijs recupereert door cashflow in de eerste 4 jaar... dat betekent dan een met intrestkosten en afschrijving rendabiliteit start rond 10 miljoen per jaar ... voor een oudere vlcc is dan 7 miljoen dan zowat gegarandeerd... en dat bepaald dan de vlcc waarde: de toekomstige cashflow + scrapwaarde bepaald uiteindelijk de waarde van de vloot, dergelijke redenering leidt tot een correcte waardering van de vloot en die 10 miljoen per jaar zou een onderwaardering van de euronav vloot betekenen van zowat 12 % of 360 miloen of 1,8 $ per uistaand
aandeel dat daarmee een 'equity value' heeft dubbel van de huidige koers, maw elk aandeel dat euronav bijkoopt verhoogt de equity waarde met eenzelfde bedrag, en als ze ilk jaar 10 % bijkopen, wat de ceo als mogelijkheid suggereet in zijn q3 conference dan is dat alleen al 5% van de equity vanlue... of 10% van de beurskoers (afgerond)
rekenmethode vlootwaarde:
-levensduur 15 jaar restwaarde 15 miljoen voor vlcc 10 milioen voor een suezmax
voor elk resterend levensjaar wordt die te verwachten cashflow geactualiseerd : 6 miljoen is zowat
een minimum om voldoende nieuwbouw toe te laten, minder nieuwbouw zou leiden tot schaarste en nog hogere prijzen
de afschrijving tot 15de levensjaar zal wellicht hogere scrap-waarden en ook af en toe langere levensduur toelaten...vandaar dat ik optimistisch ben dat die evelutiewaarden gehaald worden
de mogelijkheid om met nieuwbouw redelijke winst te maken is essentieel, en ik ga ervan uit dat die er anders niet komt...
de stelling dat de nieuwwaarde in de eerste 4 jaar moet 40 miljoen $ bedragen berust ook op de hoge intrestkosten en inloopperiode. Een schip dat aan 100 miljoen wordt gekocht dien al voorgefinancierd en kost bij na het eerste jaar gebruik al 110 miljoen intresten inbegrepen : in de volgende 3 jaar komen daar nog 15 miljoen aan intrestkosten bij, en je schip kost nog altijd 85 miljoein... schepen van 4 jaar oud, die geef ik nog een boekwaarde van 11x6,5+ 15 = 86,5 miljoen
maar ja ...over 15 jaarr hebben we genoeg met 400 vlcc...probleem is, waarvan nu al 60 rondvaren,
en die zullen op de duur niet meer het verlies aan transportvollme compenseren: alleen de noodzaak aan nieuwbouw ondersteunt de prijs, en op een schrinkende markt moet die gewoon meer opbrengen de eerste jaren dus de tankerhuurrijzen ondersteunen!
aossa
0
quote:

just just schreef op 6 november 2020 11:13:

Wel vreemd toch... Gisteren reageerde het 'Belgisch' aandeel vrij negatief op de kwartaalresultaten, Amerika zeer positief en nu stijgt het Belgische aandeel ook behoorlijk fors...
't Ja, inkoop eigen aandelen alweer!
just just
0
quote:

aossa schreef op 6 november 2020 11:27:

[...]
't Ja, inkoop eigen aandelen alweer!
ja? Het volume is toch niet dermate hoog?
19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,260
Verschil -0,220 (-1,42%)
Hoog 15,460
Laag 15,260
Volume 29.779
Volume gemiddeld 227.046
Volume gisteren 30.839

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront