Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro en dollar per saldo in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rondom de 1,1850 dollar na woensdag 1,1890 dollar te hebben genoteerd, waarmee de markt nog altijd meer bereidheid toont risico te nemen dan eerder het geval was.

"Het lijkt er op dat men hoe dan ook een overeenstemming verwacht over een tweede steunplan in de Verenigde Staten", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

In de Verenigde Staten vindt vanavond het laatste verkiezingsdebat tussen Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden plaats.

Het Verenigde Koninkrijk schuift vanmiddag weer aan voor een hervatting van de Brexit-onderhandelingen met de Europese Unie. "In de koers van het Britse pond zien we weinig onrust en juist het vertrouwen terug dat er uiteindelijk wel een soort van Brexit-akkoord wordt gesloten. De gesprekken die vandaag in Londen worden hervat hebben voor zover bekend geen vooraf afgesproken deadline", aldus Van der Meer.

Het Duitse consumentenvertrouwen over november kwam lager uit ten opzichte van oktober.

De Franse ondernemers hebben in oktober aan vertrouwen licht ingeboet.

In de Verenigde Staten gaat donderdag de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen, de verkoop van bestaande huizen in september, de leidende indicatoren over dezelfde maand en het voorlopige consumentenvertrouwen, zoals dat gemeten wordt door onderzoeksbureau The Conference Board.

Vandaag krijgt de voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey het woord en spreekt de Britse minister van financiën Rishi Sunak voor het Lagerhuis.

In de Verenigde Staten staan spreekbeurten van de voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Thomas Barkin, van San Francisco Mary Daly en van Dallas Robert Kaplan op het programma.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,1842 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,9039 Britse pond. Het Britse pond zakte donderdag 0,3 procent en noteerde op 1,3102 dollar. De dollar noteerde 0,4 procent hoger op 6,6757 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 104,7300 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro vindt steun bij inkoopdata

(ABM FN-Dow Jones) De euro is ten opzichte van de dollar van donderdag op vrijdag weer gedaald naar 1,1800 dollar, maar ondervond vrijdag enige steun van de inkoopmanagers uit de eurozone.

"Die boden een wat verdeeld beeld, maar per saldo met iets meer lucht, waar de euro wat kracht uit putte", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Het wachten is nog altijd op een akkoord over een tweede steunplan in de Verenigde Staten, over de voorwaarden waartegen het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat en verder de Amerikaanse presidentsverkiezingen", aldus Boele.

De peilingen geven de Democratische kandidaat Joe Biden in die verkiezingsstrijd nog altijd de meeste kans, waarmee de verwachting is dat de toonzetting van Washington in het handelsconflict met China met Biden als president iets vriendelijker kan worden.

ABN AMRO ziet voor de Chinese yuan nog wel enige ruimte om te stijgen, maar niet veel. "De autoriteiten hebben al maatregelen genomen om de opmars van de yuan af te stoppen. Mocht de yuan toch te ver stijgen, dan komt er waarschijnlijk een verdere aanscherping van de maatregelen. We denken ook dat beleggers winst nemen op de door hen gekochte yuans als Biden inderdaad wint", aldus Boele.

De bank heeft de ramingen voor de yuan wat verhoogd en voor de dollar verlaagd, met een nieuwe eindejaarsraming van 6,75 yuan voor de dollar. Dat was 7,0 yuan. De raming voor eind 2021 blijft 7,0.

Van januari tot 20 maart daalde de koers van de dollar van Nieuw-Zeeeland ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 19 procent. Sinds de maatregelen van de Fed de financiële markten hebben gestabiliseerd, is de Nieuw-Zeelandse dollar gestegen en dat komt doordat beleggers weer interesse hebben gekregen in andere munten dan de Amerikaanse dollar.

ABN AMRO verwacht in 2021 een verdere stijging van de koers van de Nieuw-Zeelandse dollar. "Ten eerste daalt de Amerikaanse rente gecorrigeerd voor inflatie mogelijk verder en dat zorgt dan voor een daling in de Amerikaanse dollar. De Nieuw-Zeelandse dollar profiteert hier dus van. Ten tweede lijkt de economie in China het goed te blijven doen. China is een belangrijke afzetmarkt voor Nieuw-Zeeland. Ten derde houden beleggers al rekening met een negatieve beleidsrente volgend jaar, ofschoon de bank daar nog niet van overtuigd is. ABN AMRO denkt dat de overheid van het land daadkrachtig blijft optreden tegen covid-19 en meer steun verleent aan de economie. Dit draagt mogelijk bij aan een verbetering van het beleggerssentiment richting Nieuw-Zeeland", legde de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag uit.

In Japan was er in september geen sprake van prijsstijgingen. De voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex over oktober noteerde voor Japan iets hoger dan een maand eerder het geval en kwam uit op 46,7.

De Britse detailhandelsverkopen liepen in september verder op, waarmee dit de vijfde maand op rij was dat deze verkopen stegen.

In Europa verschenen vrijdag eveneens diverse voorlopige inkoopmanagersindices over oktober met voor Duitsland een grotere activiteit in de industrie en minder voor de dienstensector en voor Frankrijk minder activiteit in de industrie en de dienstensector. In de eurozone won de industie aan dynamiek, maar leverde de dienstensector in en zag daarmee de krimp oplopen. Over het Verenigd Koninkrijk werd een afgenomen activiteit in de industrie en de dienstensector gerapporteerd, maar wel nog altijd groei .

Later vanmiddag zijn de Verenigde Staten aan de beurt met de voorlopige inkoopdata over oktober.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1840 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,9050 Britse pond. Het Britse pond noteerde vrijdag onveranderd op 1,3080 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,6724 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 104,6190 yen. De dollar van Nieuw-Zeeland steeg vrijdag 0, procent en kwam daarmee op 0,6689 Amerikaanse dollar uit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Volatiliteit valutamarkt in aanloop naar verkiezingen VS

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Martijn Weller van Monex Europe neemt de Amerikaanse verkiezingen onder de loep en kijkt naar de mogelijke effecten op het euro-dollar-paar. Dit doet hij met een drietal grafieken die de koersbewegingen in 2016 rond de vorige verkiezingen laten zien. Weller licht toe.

www.youtube.com/watch?v=OcnSfwSHrRY

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt gaat voor zekerheid

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft ten opzichte van de dollar het nodige terrein moeten prijsgeven, deels vanwege de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor de economieën, maar ook in afwachting van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Het is duidelijk een zogeheten risk-off markt", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Dat tweede steunplan is er nog altijd niet in de Verenigde Staten en het heeft er schijn van dat daar nu mee gewacht wordt tot na de verkiezingen van 3 november. Dat maakt de valutamarkten bewust van de nodige risico's", aldus Mevissen.

Die verkiezingsuitslag zou ook de houding van het Verenigd Koninkrijk in de onderhandelingen met de Europese Unie over een Brexit-akkoord kunnen bepalen, waarbij een overwinning van de zittende president Donald Trump naar verwachting een andere insteek van Londen laat zien dan bij een zege voor de Democraten. "Voorlopig noteert de euro ten opzichte van het Britse pond in het midden van de bandbreedte die aan de bovenkant wordt begrensd door 0,91 pond, een koers die meer duidt op de verwachting dat een [Brexit-]akkoord niet waarschijnlijk is, en aan de onderkant door 0,90 pond, waarbij de markt optimistischer over een deal wordt", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

Mevissen kijkt donderdag vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en dan met name eventuele indicaties op verdere maatregelen. "Wij denken nog altijd dat van een verruiming ook dit keer geen sprake is, maar dat er in december wel meer maatregelen worden aangekondigd", aldus Mevissen.

De macro-economische agenda was ook woensdag niet robuust met in de ochtend alleen een Frans cijfer. Het Franse consumentenvertrouwen in oktober daalde licht van 95 naar 94.

In de Verenigde Staten komen woensdag twee cijfers naar buiten en dat zijn de groothandelsvoorraden in september en de wekelijkse voorraden olie in de week die eindigde op 24 oktober.

De euro noteerde woensdag 0,3 procent lager op 1,1747 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,9051 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,4 procent en noteerde op 1,2978 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 6,7114 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 104,2055 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: mogelijke intensivering van ECB drukt euro

(ABM FN-Dow Jones) Met de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus in Europa en de verscherping van de maatregelen in Duitsland en Frankrijk, neemt de verwachting toe dat de Europese Centrale Bank donderdag al met verdere maatregelen komt, waardoor de euro onder druk staat.

"Samen met de trek naar de dollar als veilige haven is dat de belangrijkste reden voor de druk op de euro, zoals we die donderdag zagen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

De Europese Centrale Bank maakt donderdag het rentebesluit bekend, maar daar worden geen wijzigingen voor verwacht. Wel lijkt de markt rekening te houden met een intensivering van de lopende opkoop- en steunprogramma's.

Van der Meer zag het Britse pond donderdag flink aantrekken, zowel ten opzichte van de euro als de dollar. "Dat zou er op kunnen duiden dat er gespeculeerd wordt op een aanstaande deal voor de Brexit. Er is in elk geval veel onrust in het Britse pond, die donderdagochtend rondom 1,3020 dollar noteerde, maar in de loop van de ochtend flink onder de 1,30 dollar noteerde en inmiddels weer is opgeklommen", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

Donderdag wordt de aandacht niet alleen door de ECB getrokken, maar ook door de eerste raming van de omvang van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal en de steunaanvragen. Vrijdag volgen in Europa de eerste indicaties voor de economische ontwikkelingen.

De detailhandelsverkopen van Japan over september liepen verder terug, maar het consumentenvertrouwen over oktober steeg wel verder door.

De centrale bank van Japan hield de rente waar deze al was en bleef alert op ontwikkelingen die om maatregelen vroegen.

De Duitse werkloosheid daalde in oktober daalde van 6,3 naar 6,2 procent en dat was een onverwachte afname.

Het consumentenvertrouwen van de eurozone over oktober kwam met 15,5 negatief lager uit dan de 13,9 negatief in september. Het cijfer was daarmee conform een eerdere raming.

In de middag volgt nog uit Duitsland de voorlopige inflatie over oktober.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht verder uit naar de aanstaande woningverkopen over september.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,1723 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent lager op 0,9009 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,2 procent en noteerde op 1,3010 dollar. De dollar noteerde 0,3 procent lager op 6,7090 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 104,1185 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro handhaaft zich onder 1,17 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro is na de indicatie dat de Europese Centrale Bank zich voorbereidt op een volgende reeks maatregelen nu de risico's duidelijk neerwaarts gericht zijn, onder de 1,17 dollar gedaald en handhaafde zich vrijdag op circa 1,1670 dollar.

"Voorlopig verwachten we geen verder verzwakking op de korte termijn, maar als de euro onder de 1,16 dollar daalt verwachten we wel meer nervositeit", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "De valutamarkt is inmiddels bezorgd en alert nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen en diverse dominante overheden de coronamaatregelen aanscherpen", aldus Boele.

De valutaspecialist ziet vooral een aanhoudend risicomijdend sentiment in de valutamarkt. "Als beleggers risico's uit de weg gaan, zie je altijd een stijgende dollar ten opzichte van andere valuta, behalve de yen, die juist stijgt ten opzichte van de Amerikaanse munt en dat zie je nu ook", aldus Boele vrijdag.

Boele ziet na de 1,16 dollar voor de euro 1,15 als een sterk steunniveau. Daarmee wordt het verhaal voor de euro een stuk technischer, terwijl de Amerikaanse verkiezingen de komende dagen bepalend kunnen worden. "De markt wil vooral een duidelijk uitslag en geen herhaling van 2016", aldus de specialist van ABN AMRO.

Japan zag de eigen industrie in september meer produceren dan verwacht en de werkloosheid stabiliseren.

De detailhandelsverkopen van Duitsland over september kwamen op maandbasis lager uit, maar op jaarbasis flink hoger, in dit geval 6,5 procent. De economie van het land liet in het derde kwartaal volgens voorlopige cijfers op kwartaalbasis een groei zien van 8,2 procent. Dat was beduidend beter dan de verwachte groei van 6,8 procent. De Franse economie liet ook een duidelijk herstel zien na de krimp in het tweede kwartaal.

De economie van de eurozone groeide in een eerste raming eveneens meer dan voorzien, terwijl de werkloosheid in de muntunie stabiel bleef en de consumentprijzen ook in oktober op jaarbasis met 0,3 procent daalden, net als in september het geval was.

In de Verenigde Staten komen vanmiddag de cijfers met betrekking tot de persoonlijke inkomens en bestedingen over september naar buiten, gevolgd door de arbeidskosten over het derde kwartaal in een voorlopige meting, de inkoopmanagersindex van Chicago over oktober en het definitieve consumentenvertrouwen over oktober zoals de universiteit van Michigan dat meet.

Sprekers zijn vrijdag ECB-bestuurslid Yves Mersch, vice-president van de ECB Luis de Guindos, de hoofdbestuurder van de Deutsche Bundesbank Jens Weidman en de president van het Internationaal Monetair Fonds Kristalina Georgieva.

De euro noteerde vrijdag vrijwel onveranderd op 1,1674 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,9014 Britse pond. Het Britse pond won vrijdag 0,2 procent en noteerde op 1,2951 dollar. De dollar noteerde 0,4 procent lager op 6,6896 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 104,4105 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: stilte voor de storm

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt laat maandag weinig beweging zien, in afwachting van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op dinsdag.

De euro handelde vlak op 1,1642 dollar en ook tegenover het Britse pond was er weinig beweging.

De dollar is al iets sterker geworden de afgelopen tijd en historisch is er altijd vrij veel reuring geweest in het valutapaar rond de presidentsverkiezingen, zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe.

"Biden staat nog steeds voor in de polls, maar het kan verkeren, zoals we hebben gezien", zei Weller.

Een duidelijke winst voor één van de beide kandidaten biedt de markten zekerheid en kan betekenen dat de dollar sterker wordt. Het doemscenario van een krappe overwinning voor Biden die door Trump wordt betwist, blijft echter als een doemscenario boven de markt hangen. Als Trump de uitslag zou aanvechten en zou weigeren de macht af te staan, dan zou dit tot behoorlijke chaos en een lagere dollar kunnen leiden, waarschuwt Weller.

Later in de week volgt een rentebesluit van de Fed dat ook belangrijk kan zijn voor de euro en de dollar. Het zou voor de Fed helpen als er al wat meer duidelijkheid is over de verkiezingsuitslag, denkt Weller, ondanks dat het monetaire beleid van de Fed niet politiek gedreven is.

De Turkse lira, die de afgelopen weken sterk daalde door de onenigheid tussen president Erdogan en de Franse premier Macron, blijft zwak en staat inmiddels op de historisch lage koers van 9,75 lira voor een euro.

Volgens Weller speelt een rol dat internationale beleggers hun investeringen terugtrekken uit Turkije, uit vrees voor escalatie en dat ze meer moeite hebben om hun lira's te verkopen dan om ze te kopen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar in de ban van presidentsverkiezingen

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt beleeft een week met zeer veel prikkels, waarvan de Amerikaanse presidentsverkiezingen zich als eerste aandienen en waarbij de dollar voorlopig richting een koers laat zien die op een overwinning voor Joe Biden wijst.

"Winst voor het Biden-kamp is minder gunstig voor de dollar en de koers van de Amerikaanse munt lijkt dinsdagochtend te wijzen op de verwachting dat Biden deze slag gaat winnen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Als dat het geval blijkt te zijn, kan ook het tweede coronasteunpakket eindelijk een definitieve invulling krijgen en heeft de Britse premier Boris Johnson een beeld van de onderhandelingspositie met de Europese Unie over de Brexit", aldus Van der Meer.

De valutahandelaar wees dinsdag nog even op de recente daling van de euro ten opzichte van de dollar richting 1,16 dollar en schreef die beweging toe aan de tot nog toe uitgebleven overeenstemming over een nieuw Amerikaans steunpakket.

Van der Meer verwacht dat na vooral de presidentsverkiezing en het Amerikaanse banenrapport, maar ook de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Bank of England voor beweging in de belangrijkste valuta zullen zorgen.

De centrale bank van Australië verlaagde dinsdag zijn rentetarieven en lanceerde een inkoopprogramma voor staatsobligaties ter waarde van 100 miljard Australische dollar om de economie te stimuleren met als prioriteit de werkgelegenheid.

Het is dinsdag op het macro-economisch vlak zeer rustig met alleen in de Verenigde Staten 2 cijfers en dat zijn de inkoopmanagersindex van New York voor oktober en de fabrieksorders in september.

De euro noteerde dinsdag 0,5 procent hoger op 1,1695 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,9002 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,6 procent en noteerde op 1,2990 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,6811 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 104,6848 yen. De Australische dollar noteerde dinsdag 1,1 procent hoger op 0,7129 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt oogt nerveus en onzeker

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse presidentsverkiezingen stevenen af op een langdurige stemmentellerij, waarbij het er op lijkt dat de winnaar met een nipte voorsprong zich president van de Verenigde Staten mag noemen en waarbij de strijd wat de zittende president Donald Trump betreft uiteindelijk door de rechter moet worden beslist. Trump sprak woensdag in een rede al over fraude.

"De valutamarkt oogt woensdag verdeeld, onzeker, nerveus en richtingloos nu er geen duidelijkheid bestaat over de verkiezingsuitslag", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Wij verwachten dat er voorlopig geen al te grote posities worden ingenomen, omdat het nog alle kanten lijkt uit te kunnen gaan", aldus Mevissen.

De aandacht van de markt zou normaal gesproken ook uit gaan naar de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Bank of Engeland. "Maar daar is waarschijnlijk nu geen sprake van", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag. "Voor de banenrapportages ligt dat denk ik iets anders, zeker als er grote uitslagen worden gemeld", aldus Mevissen.

De volatiliteit in de markt wordt volgens de analist geïllustreerd door de beweging die de euro het afgelopen etmaal maakte ten opzichte van de dollar met in dat tijdsbestek een laagste koers van 1,1603 dollar en een hoogste notering op 1,1707 dollar.

De dienstensector van China bleek woensdag in oktober voor de zesde achtereenvolgende maand in activiteit te zijn gegroeid in een tempo dat sinds augustus 2010 niet meer werd gemeten.

In de muntunie kwam de dienstensector van Frankrijk in oktober lager uit en bleef daarmee op krimp duiden. Duitsland zag de activiteit in zijn dienstensector van groei naar krimp draaien. In de eurozone als geheel noteerde de dienstensector in september al in de krimpstand, maar die tekende zich met een daling van 48,0 naar 46,9 nog wat duidelijker af. Van het Verenigd Koninkrijk kwam een scherpe daling van de groei van diens dienstensector binnen naar 51,4 tegen 56,1 in september.

De producentenprijzen van de eurozone kwamen over september op maandbasis hoger uit en lieten daarmee ook een versnelling zien ten opzichte van de prijsstijging in augustus.

In de Verenigde Staten komen vandaag naast de banendata van de private sector over oktober de handelsbalans over september, de inkoopmanagersindices over oktober en de wekelijkse olievoorraden naar buiten.

Voor de groei van het aantal banen wordt vooraf rekening gehouden met 600.000 tegen een groei met 749.000 in september.

De Federal Reserve maakt vanavond het rentebesluit bekend. Verder komen de ministers van financiën van de Europese Unie voor een vergadering bijeen.

De euro noteerde woensdag 0,4 procent lager op 1,1676 dollar. De Europese munt koerste 0,3 procent hoger op 0,9001 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,8 procent tot 1,2973 dollar. De dollar noteerde 0,5 procent hoger op 6,7108 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,2 procent tot 104,8250 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro richting 1,18 dollar

(ABM FN-Dow Jones) Met een euro die richting 1,18 dollar koerst, lijkt de valutamarkt zich meer en meer rekening te houden met een overwinning voor de Democraat Joe Biden in de strijd om het Amerikaanse presidentschap.

"De huidige dollarkoers getuigt in elk geval van relatief weinig behoefte aan een veilige haven", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Het maakt de markt afwachtend en op zoek naar richting. Wij verwachten dat dat nog wel even duurt, totdat in de Verenigde Staten echt duidelijk is wie de komende 4 jaar president van het land is en de eventuele onrust is weggeëbd", aldus Van der Meer.

De Bank of England hield vanochtend het belangrijkste rentetarief ongemoeid, maar verhoogde wel het niveau van het inkoopprogramma voor staatsobligaties met 150 miljard Britse pond. "Dat was 100 miljard pond meer dan vooraf werd verwacht en dat besluit zagen we vanochtend in de koers van het pond ten opzichte van de euro ook wel terug met een terugval van 0,9080 euro naar 0,9010 euro voor de Britse valuta", aldus Van der Meer.

Wat voor de Britse munt van belang kan worden is de uitslag van de presidentsverkiezingen, omdat voor de Britse regering dit bepalend kan zijn voor de onderhandelingspositie in de Brexit-besprekingen. Mocht de zittende president Donald Trump blijven zitten, dan maakt dat de weg begaanbaarder voor een handelsdeal met de Verenigde Staten, waarmee een Brexit-deal minder noodzakelijk lijkt te worden. "Dat wordt anders als Biden wint en dat lijkt ook al een beetje in de koers van het pond tot uitdrukking te komen. Geen Brexit-deal is geen goed nieuws voor de koers van de Britse munteenheid", aldus Van der Meer.

Vandaag resteert als richtpunt dan nog het rentebesluit van de Federal Reserve, dat in het kader van de Amerikaanse verkiezingen een dag werd verplaatst. "Wij verwachten dat het beleidsorgaan zijn kruit droog houdt, maar ook alert blijft op momenten dat verdere maatregelen nodig zijn", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

De Japanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector over oktober liet donderdagochtend vroeg al minder krimp zien.

De Duitse fabrieksorders over september liepen verder op, maar wel in een beduidend lager tempo dan in augustus op maandbasis het geval was.

Van de eurozone verschenen de detailhandelsverkopen over september, die op maandbasis meer daalden dan verwacht.

Verder volgen in de Verenigde Staten nog de steunaanvragen voor de week die eindigde op 31 oktober.

De euro noteerde donderdag 0,6 procent hoger op 1,1794 dollar. De Europese munt koerste 0,2 procent lager op 0,9046 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,8 procent op 1,3038 dollar. De dollar noteerde 0,4 procent lager op 6,6271 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent tot 104,2540 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Euro houdt niveau

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben nog altijd geen officiële winnaar opgeleverd, maar de valutamarkt lijkt een zege voor de democraat Joe Biden in te prijzen, waarmee de dollar niet als veilige haven hoeft te fungeren.

"Dat kan veranderen als de overwinning van Biden met zo'n kleine voorsprong wordt binnengehaald dat de zittende president Donald Trump een stap naar de rechter zet of hertellingen nodig zijn", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "In dat geval verwachten wij een opleving voor de dollar", aldus Boele.

Boele wees vrijdag op het Biden-effect op het Britse pond dat opwaarts tendeert. De Britse regering heeft met een wisseling in het Witte Huis meer noodzaak om met de Europese Unie een Brexit-overeenkomst te sluiten dan met Donald Trump als president. Trump toonde veel meer bereidheid een handelsovereenkomst met het Verenigd Koninkrijk te sluiten dan Biden.

Boele verwacht ondertussen dat de aandacht van de valutamarkt zich na de verkiezingen verplaatst van de dollar naar de euro, omdat de Eurozone te maken heeft met lockdown-maatregelen die de economie van de muntunie raken. "We hebben al een tijdje een tweede economische dip in ons scenario staan door verzwakking van de arbeidsmarkt en meer faillissementen. Door deze tweede Covid-19 golf houden beleggers nu meer rekening met een tweede dip in de economie. De Europese Centrale Bank gaat haar beleid mogelijk verder verruimen. De euro kan op korte termijn nog iets dalen. Als macro-economische cijfers van de eurozone zwakker zijn dan verwacht, nemen beleggers waarschijnlijk winst op de euro’s die ze al hebben gekocht", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

Boele verwacht dat het banenrapport uit de Verenigde, dat vanmiddag om 14.30 uur verschijnt, geen aandacht van de markt krijgt. Er worden in oktober 530.000 nieuwe banen verwacht. Nadien volgen in de Verenigde Staten nog de groothandelsvoorraden en het consumentenkrediet over september.

De Duitse industriële productie kwam in september hoger uit, maar de stijging op maandbasis was minder stevig dan verwacht.

De euro noteerde vrijdag 0,3 procent hoger op 1,1858 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,9032 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,1 procent en noteerde op 1,3127 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent hoger op 6,6180 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 103,3960 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

voda
0
Valuta: euro in stabieler vaarwater

(ABM FN-Dow Jones) Na de turbulente handelsdagen en het nieuws over een aanstaand coronavaccin is de euro in rustiger vaarwater terechtgekomen, waarin de markt minder noodzaak ziet op zoek te gaan naar veilige havens.

"Dat kan de komende weken zorgen voor een eurokoers die richting de 1,20 dollar of zelfs hoger kan koersen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Wij verwachten een afnemende volatiliteit en een aanhoudend besef van opluchting en toegenomen vertrouwen", aldus Van der Meer.

De verkiezingsuitslag in de Verenigde Staten en het door het Britse Hogerhuis afgewezen wetsvoorstel dat afweek van de Brexit-overeenkomst als het gaat om de status van Noord-Ierland, veranderden het perspectief voor de Britse regering in de Brexit-onderhandelingen. "Londen moet nu met de Europese Unie om de tafel om een milde overeenkomst gedaan te krijgen. Bij een uitblijvende deal, wordt het voor het Verenigd Koninkrijk erg lastig nog een aparte handelsdeal met de Verenigde Staten te bewerkstelligen. De regering Trump voelde daar nog wel voor, maar Met Joe Biden straks als president is de kans daarop beperkt", aldus Van der Meer.

De koers van het Britse pond reageerde gaandeweg met een opwaarts patroon en noteerde dinsdag inmiddels ruim boven de 1,32 dollar.

Voor Ebury is het eerstvolgende richtpunt in valuta-opzicht het Amerikaanse inflatiecijfer over oktober dat donderdag wordt gepubliceerd.

De Chinese consumentenprijzen in oktober stegen op jaarbasis, maar het tempo waarin lag flink onder dat van september. De producentenprijzen lieten een daling zien, maar net iets minder scherp dan was voorzien.

De Britse werkloosheid kwam over de 3 maanden tot en met september 0,7 procent hoger uit op 4,8 procent.

Frankrijk maakte een industriële productie over september bekend die beduidend meer opliep dan voorspeld.

De Duitse ZEW-vertrouwensindex over november verslechterde, maar de daling week nauwelijks af van de verwachting.

In de Verenigde Staten oogt het dinsdag relatief rustig met rond het middaguur het vertrouwenscijfer onder het kleinbedrijf over oktober en later op de middag de vacatures over september

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Federal Reserve van Boston Eric Rosengren, zijn collega in Dallas Robert Kaplan en vice-voorzitter van de Fed Randal Quarles.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1797 dollar. De Europese munt noteerde 0,7 procent lager op 0,8915 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,6 procent en noteerde op 1,3233 dollar. De dollar noteerde 0,3 procent lager op 6,6100 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 105,3585 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro doet stapje terug

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag lager ten opzichte van de dollar, waarvan de koers steeds minder onder invloed staat van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de eventuele nasleep ervan.

"Dat maakt de markt weliswaar afwachtend, maar de ingehouden adem is er niet minder op geworden", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Als je de ontslaghandelingen van de zittende president Donald Trump en de uitspraken van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo verneemt, lijkt een soepele overdracht voorlopig vooral denkbeeldig. Daarbij zou het Huis van Afgevaardigden volgens berichten akkoord zijn met sancties tegen bedrijven en investeerders die betrokken zijn bij de aanleg van de gaspijplijn Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland in reactie op het eerdere sanctiebesluit van de Europese Commissie", aldus Mevissen.

De Europese Commissie legde eerder deze week voor 4 miljard dollar aan exportheffingen op aan de Verenigde Staten, volgend op de verboden staatssteun die de VS gaven aan vliegtuigbouwer Boeing. "Eén en ander lijkt niet geheel toevallig en verklaart volgens mij ook de druk op de euro", zegt de analist van Rabobank.

Mevissen stond woensdag ook stil bij Turkije, waarbij de president Recep Tayyip Erdogan aangaf dat het rentebeleid even een orthodox karakter krijgt. "Dat betekent in de praktijk dat de rente omhoog gaat, want met de koers van de lira gaat het vooral omlaag en dat is voor een per saldo-importeur als Turkije, dat ook veel dollarschulden heeft uitstaan, geen goede ontwikkeling", aldus Mevissen. Zowel de voorzitter van de Turkse centrale bank als de minister van Financiën Berat Albayrak, de schoonzoon van president Erdogan, hebben inmiddels hun post verlaten.

De Turkse centrale bank, inmiddels onder leiding van de nieuwe voorzitter Naci Agbal, komt op 19 november weer bijeen. De rente staat momenteel op 10,25 procent.

Mevissen verwacht voor woensdag waarop in veel landen de oorlogsveteranen worden herdacht, geen al te grote bewegingen en schat in dat ook in de dagen hierna de belangrijkste macro-economische data, als bijvoorbeeld de Amerikaanse inflatiecijfers en de steunaanvragen, geen doorslaggevende effect zullen hebben.

In het kader van de genoemde herdenkingen wereldwijd zijn de agenda's voor woensdag nagenoeg leeg.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent lager op 1,1794 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8898 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,1 procent en noteerde op 1,3255 dollar. De dollar noteerde onveranderd op 6,6176 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 105,3975 yen. De euro zakte woensdag 1,4 procent naar 9,5296 Turkse lira.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Euro rondt 1,18 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro stijgt donderdag in de loop van de ochtend tot boven de 1,18 dollar na eerder nog rond 1,1720 dollar te hebben genoteerd.

"Er is veel optimisme over het coronavaccin en dat maakt de markt minder risicomijdend, iets dat de goudkoers met een daling met meer dan 4 procent ook laat zien", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Op het moment dat de eerste risicogroepen het vaccin krijgen toegediend, lijkt de weg voor de Europese munt richting 1,20 dollar geen hindernissen te kennen", aldus Van der Meer.

Van der Meer verwacht dat de komende tijd de bandbreedtes waarin de belangrijkste valuta zich tot elkaar verhielden smaller zal worden. "Er is nogal wat onzekerheid weggevallen met een nieuwe aanstaande president in het Witte Huis, een zeer waarschijnlijk vaccin tegen corona en een Britse regering die met de verkiezingsuitslag in de Verenigde Staten zich geen Brexit zonder een overeenkomst kan veroorloven", aldus Van der Meer.

Het richtpunt voor vandaag is voor de handelaar het forum van de Europese Centrale Bank, dat later op de middag van start gaat en waar voorzitter Christine Lagarde, de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell en zijn collega van de Bank of England Andrew Bailey spreektijd krijgen.

Die is donderdag, los van de ECB, ook weggelegd voor de voorzitter van de Fed van Chicago Charles Evans en John Williams van de Fed van New York. Vicevoorzitter van de Fed Randal Quarles legt vandaag in het Huis van Afgevaardigden verantwoording af voor enkele onderdelen van beleid.

In de Verenigde Staten volgen vandaag aan macro-economische data de wekelijkse steunaanvragen, de consumentenprijzen over oktober en de wekelijkse olievoorraden. Voor de steunaanvragen worden er 740.000 verwacht tegen 751.000 een week eerder.

De Britten hadden donderdag nogal wat cijfers. De handelsbalans over de 3 maanden tot en met september liet een lager overschot zien. De economie van het land groeide in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 15,5 procent na een ferme krimp op kwartaalbasis in het tweede kwartaal. De industriële productie van het land steeg in september licht.

De consumentenprijzen van Duitsland in oktober kwamen op jaarbasis definitief 0,2 procent lager uit, gelijk aan de eerste meting.

De industriële productie van de eurozone over september daalde onverwacht.

De euro noteerde donderdag 0,3 procent hoger op 1,1814 dollar. De Europese munt noteerde 0,5 procent hoger op 0,8954 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,2 procent en noteerde op 1,3193 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,6194 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 105,3910 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
De koers van de Euro, Dollar en alle andere fiat-valuta zou, zeker in de huidige tijd, niet moeten worden afgemeten aan elkaar, maar aan andere assets dan fiat-valuta. De koersen van alle valuta dalen de laatste tijd, maar dat is niet te zien als je ze alleen maar tegenover elkaar zet. Kijk bijvoorbeeld naar goud. Alle fiat-valuta verliezen de laatste tijd tegenover goud. Ook Bitcoin loopt steeds verder op en is niet heel ver meer verwijderd van z'n oude all-time high ( www.bitcoinkoers.org/index.php/nieuws... ).
Stijgen de koersen van goud en Bitcoin, of daalt de waarde van fiat-valuta? wellicht beide?
voda
0
Valuta: euro en dollar in smallere bandbreedte

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar zijn teruggevallen in een nauwere bandbreedte en zijn inmiddels meer onder invloed komen te staan van het monetaire beleid en de verruimingen van de centrale banken.

"Voor de euro zijn 1,1775 en 1,1850 de twee koersen waarbinnen de munt zich naar verwachting de komende tijd begeeft", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Er is de afgelopen dagen vooral in goud het nodige aan winst genomen en dat duidt op de verwachting dat de markt minder onzekerheden ziet, maar wel in zekere mate nerveus afwachtend blijft", aldus Boele.

Zij ziet de komende tijd vooral de rol van centrale banken als belangrijkste aandachtspunt. "Het is duidelijk dat de Europese Centrale Bank klaar staat met steunmaatregelen, ofschoon een renteverlaging naar ons idee daar niet bij hoort. Met het oog op die verruiming verwachten we lagere Duitse obligatierentes. De Federal Reserve zal proberen te voorkomen dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties snel stijgt zolang de economie zwak is", aldus Boele vrijdag.

Macro-economisch is het wat de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag niet spannend, met als voornaamste punt van aandacht de Amerikaanse producentenprijzen in oktober, "een cijfer dat weinig impact lijkt te gaan hebben, maar uiteraard wel even bestudeerd wordt", aldus Boele.

De Franse consumentenprijzen kwamen over oktober in een definitieve lezing stabiel uit op maandbasis, waar eerder nog een daling van de prijzen met 0,1 procent was gerapporteerd.

De voorlopige groei van de economie van de eurozone in het derde kwam uit op 12,6 procent op kwartaalbasis, waar in een eerdere meting een groei van 12,7 procent was berekend.

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten naast de producentenprijzen ook het voorlopige consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Sprekers zijn vandaag de president van de Deutsche Bundesbank Jens Weidmann, Jon Cuncliffe van de Bank of England en de voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis James Bullard.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1828 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8979 Britse pond. Het Britse pond won vrijdag 0,4 procent en noteerde op 1,3174 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,6087 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 106,0580 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro dipt niet meer

(ABM FN-Dow Jones) De euro handelde maandag aan de bovenkant van zijn bandbreedte en het Brits pond sterkte wat aan, terwijl de valutamarkten nauwgezet de stemming in de bredere markt bleven volgen.

De markt was vrij rustig, constateerde marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Duidelijk is volgens Koopman wel dat de markt de toekomst positief inziet, na het nieuws over een coronavirusvaccin, waaruit men veel hoop put, en de ontwikkelingen in de Britse en Amerikaanse politiek.

In het Brexitdossier is de verwachting dat de houding van de Britse premier Boris Johnson meer op samenwerking en minder op confrontatie gericht zal zijn, nu hij naar verwachting niet meer kan schermen met de steun van de Amerikaanse president Donald Trump in de onderhandelingen met de Europese Unie. De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden steunt de voorwaarden van de EU en heeft ook in de Noord-Ierse-kwestie duidelijk de Europese kant gekozen.

Een andere factor is dat de spindoctor en adviseur van Johnson, Dominic Cummings, Downing Street 10 heeft verlaten. Cummings stuurde Johnson de afgelopen jaren naar een zo hard mogelijke Brexit. "En die zal sowieso hard worden", merkte Koopman op.

Een akkoord met de EU, mits dat er snel komt, zou echter ook de weg kunnen vrijmaken voor een handelsakkoord met de VS onder Bidens ambtstermijn. Er is dus een reden voor Johnson om ook met de EU tot een deal te komen.

Voor de Amerikaanse politieke situatie geldt dat de markt rekent op meer politieke stabiliteit onder Biden. De nieuwe president zal een harde koers blijven varen tegenover China, maar minder confronterend, minder wisselvallig en voorspelbaarder dan onder Trump. Voor handelaren mag volatiliteit op de markten aantrekkelijk zijn, maar langetermijnbeleggers zijn toch meer gebaat bij rust, aldus Koopman.

Ook lijkt het scenario van een sterk stijgende werkloosheid en grote faillissementen in de tweede golf van de coronacrisis minder dreigend. De centrale banken hebben met hun liquiditeit voor rust in de tent gezorgd tijdens de coronacrisis. Het vermijden van faillissementen met staatssteun kan op lange termijn misschien dempend zijn voor de economische groei, maar voor de korte termijn hebben de markten daar geen boodschap aan, volgens Kopman.

Al met al heeft Rabobank op basis van deze ontwikkelingen zijn verwachting laten varen dat de euro nog een dip richting 1,14 dollar zal maken. De analisten verwachten dat de euro voorlopig rond he huidige niveau zal blijven. Voor het Britse pond verwacht Koopman dat de niveaus waarop een euro meer dan 0,90 pond waard is, vaarwel kunnen worden gezegd.

De euro stond maandag licht hoger tegenover het pond op 0,8985 pond en vlak tegenover de dollar op 1,1841.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro tendeert naar 1,19 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro koerst richting de 1,19 dollar in een markt die steeds minder benauwd is voor risico's en steeds positiever wordt.

"De sfeer is positief afwachtend en dat zie je vooral terug in de dollar die stevig onder druk staat", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De markt weet nu dat Joe Biden de volgende president van de Verenigde Staten is, tenzij er zich een drama voltrekt, waarmee de aandacht is verschoven naar de Brexit-onderhandelingen. Als je naar de koers van het Britse pond kijkt, lijkt de markt steeds meer rekening te houden met een overeenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie", aldus Van der Meer.

Van der Meer ziet voor vandaag twee aandachtsvelden in de vijf macro-economische data uit de Verenigde Staten en de optredens van prominenten als de voorzitter van de Britse centrale Bank Andrew Bailey en van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, waarbij met het oog op de Brexit-besprekingen Bailey prioriteit heeft.

In de eurozone kwamen dinsdag geen macrocijfers van belang naar buiten, maar dat is anders in de Verenigde Staten, waar de detailhandelsverkopen en de importprijzen over oktober, de bedrijfsvoorraden over september en het vertrouwen onder de huizenbouwers over november op het programma staan.

Verder staan er vandaag spreekbeurten gepland voor de voorzitter van de Federal Bank van New York John Williams en van Richmond Thomas Barkin.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 1,1867 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,8967 Britse pond. Het Britse pond steeg dinsdag 0,4 procent en noteerde op 1,3254 dollar. De dollar noteerde 0,5 procent lager op 6,5540 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 104,3135 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar houden het rustig

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar goed in evenwicht bij gebrek aan impulsen.

"Het oogt rustig, terwijl de markt zijn risico-aversie heeft laten varen en nu wacht op nieuws over de Brexit-onderhandelingen en monetaire maatregelen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury woensdag tegen ABM Financial News. "Donderdag krijgt de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde het woord en dan kan er meer duidelijk worden over het stimuleringsbeleid van de bank", aldus de handelaar.

Van der Meer verwacht voor vandaag geen vermeldenswaardige bewegingen op de valutamarkten na de publicatie van enkele macrodata, en ook voor rest van de week voorziet Van der Meer niet al te veel opwinding op dit vlak.

Het overschot op de handelsbalans van Japan steeg enorm, nadat in oktober de import veel sterker daalde dan de export.

De Britse inflatie kwam op maandbasis niet van zijn plaats, waar een daling was voorzien, terwijl de stijging op jaarbasis groter uitviel dan verwacht. Ook de producentenprijzen bleven op maandbasis gelijk, maar daalden op jaarbasis bijna 1,5 procent.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in oktober op jaarbasis in een stabiel tempo gedaald. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Eurostat. De consumentenprijzen daalden in oktober met 0,3 procent, net als in september. Dit was conform een voorlopige raming.

De macro-economische agenda heeft woensdag alleen nog de woningbouw en afgegeven bouwvergunningen in oktober en de wekelijkse olievoorraden in de VS in petto.

Sprekers van monetair belang zijn vandaag de voorzitter van de Federal Bank van Dallas Robert Kaplan, van Atlanta Raphael Bostic en van St. Louis James Bullard.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 1,1881 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8942 Britse pond. Het Britse pond won woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3286 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,5510 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 103,8770 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro licht onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro is onder de 1,1850 dollar gedaald in een markt die vooral let op de ontwikkelingen op het gebied van de verschillende vaccins tegen het coronavirus.

"De markt weet nu dat Pfizer ook vordert met de effectiviteit van het vaccin dat het in ontwikkeling heeft", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Dat maakt de markt wel nog altijd afwachtend. Wij hebben verder niet de indruk dat het begrotingsvraagstuk binnen de Europese Unie de valutamarkt raakt", aldus Van der Meer.

De voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde sprak donderdagochtend al voor een speciaal comité over het monetaire beleid en daarbij gaf zij nogmaals de bereidheid aan verdere steunmaatregelen van kracht te laten worden. "De verwachting is dat we in december daar de omvang van vernemen", aldus de handelaar van Ebury donderdag.

Het Britse pond staat nog altijd onder invloed van het verloop van de Brexit-onderhandelingen. "Toch lijkt de huidige koers van de Britse munt wel zo ongeveer het niveau te zijn waar de markt vrede mee heeft, gezien het perspectief: enerzijds een harde Brexit zonder deal óf een Brexit met een soort van overeenkomst die laat tot stand komt."

In de Verenigde Staten gaat de aandacht donderdag uit naar de wekelijkse steunaanvragen, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia voor november, de bestaande woningverkopen en de leidende indicatoren in oktober. Voor de steunaanvragen ligt de verwachting op een aantal van 710.000.

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Federal Bank van Boston Eric Rosengren en aan het eind van de dag nogmaals Lagarde.

De euro noteerde donderdag 0,3 procent lager op 1,1823 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8949 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,4 procent en noteerde op 1,3212 dollar. De dollar noteerde 0,4 procent hoger op 6,5890 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 104,1615 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.749,74 +161,97 +0,25% 03:54
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront