BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM november 2020

3.719 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
bartbas
0
quote:

bambricks schreef op 16 november 2020 20:22:

Geen terugval in % bij shortpositie BAM !! Wie of wat koopt dan BAM nu.? De blokken zijn te groot voor een particulier.

Wanneer gaan de shorters nu terug kopen? Deze koersstijging gaat hun winsten aanzienlijk minimaliseren.

Grappig: gaan we zometeen 2 bewegingen tegen elkaar zien. Nieuwe shorters die gaan verkopen en bestaande shorters die hun positie willen veilig stellen. Kunnen wij er een keer op inspelen.
Shortpositie is rond de vijf procent. Dat zijn ongeveer 13 miljoen aandelen. wanneer de shorters hun posities snel ongedaan maken leidt dat tot een koersexplosie, die hen veel geld kost.(shortpositie is gelijk aan de gemiddelde omzet van 10 beursdagen in enkeltelling). Kalm aan verminderen en af en toe zorgen voor kleine dipjes zodat de kleine belegger zenuwachtig wordt en verkoopt, is voor hen de beste route. Vergeet ook niet dat de huidige stijging de enorme opgebouwde winsten maar een klein stukje in gevaar brengt. Wanneer je bij drie of vier euro short gegaan bent, heb je ook bij 1,50 nog steeds een dikke winst.
Ik schat trouwens wel in dat er vandaag wel wat afbouw van de shortposities heeft plaatsgevonden. Omzet was in dubbeltelling met 7 miljoen aandelen ruim 2,5 keer de gemiddelde dagomzet. Naar mijn oordeel hadden bezitters van het aandeel beter nog niet kunnen verkopen. Bb
Tradewatcher
1
Ik lees in dit forum de term dubbeltelling wel vaker. Dames en heren, dit is iets uit het verleden. Dat bestaat nu niet meer. Dus kijk uit met tellen in de statistieken.
HenkdeV
0
quote:

Tradewatcher schreef op 16 november 2020 22:20:

Ik lees in dit forum de term dubbeltelling wel vaker. Dames en heren, dit is iets uit het verleden. Dat bestaat nu niet meer. Dus kijk uit met tellen in de statistieken.
Correct.

Vandaag:

De Dow-Jonesindex eindigde met plus van 1,6 procent op een recordstand 29.815 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent met een piek tot 3627,1 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,8 procent tot 11.924 punten.
Fred107
0
quote:

Broke Even schreef op 16 november 2020 20:03:

[...]Eerst maar eens het 5 euro feestje...
Dat zou ik al een groot genoeg feest vinden.
Stemt mij ook positief dat oude namen als Bartbas weer ten tonele verschijnen.
Zou de opgaande trend nu een feit zijn?
Ik hoop het. Eigenlijk triest dat we al zo blij zijn vandaag met 1 euro 42 en een beetje.
Maargoed, wie het kleine niet eert..

Fred107
Fred107
0
quote:

bartbas schreef op 16 november 2020 22:02:

[...]

“Shortpositie is rond de vijf procent. Dat zijn ongeveer 13 miljoen aandelen. wanneer de shorters hun posities snel ongedaan maken leidt dat tot een koersexplosie,”
“Ik schat trouwens wel in dat er vandaag wel wat afbouw van de shortposities heeft plaatsgevonden.”
Hallo Bartbas, wanneer verwacht je de afbouw van de shortposities?
Vandaag meldde Ed modus Vivendi Short unchanged, dus zou er geen afbouw moeten zijn of zie ik dat verkeerd?
€d_Modus Vivendi
0

Bouwfirma BAM trekt zich grotendeels terug uit Oosterweel
©BELGA_HANDOUT
Patrick Luysterman

De kwakkelende Koninklijke BAM Groep schroeft haar engagement voor de Antwerpse megabouwwerf Oosterweel drastisch terug.

De Nederlandse bouwfirma Koninklijke BAM Groep trekt zich grotendeels terug uit de bouwwerf voor Oosterweel. Dat vernam De Tijd.

BAM wil zijn belang verminderen in de aanbestedingen die nog in de pijplijn zitten van het consortium ROCO (Rechteroever Combinatie). Dat consortium is als enige kandidaat overgebleven voor de bouw van de Kanaaltunnels, die het Oosterweelknooppunt moeten verbinden met de Antwerpse Ring. Aan dat project, dat in 2030 moet klaar zijn, hangt een prijskaartje van 2 à 2,5 miljard euro.

Besix, Jan De Nul, DEME en BAM Contractors bezitten elk 16 procent van het consortium ROCO. BAM gaat zijn aandeel in ROCO drastisch verminderen, maar is wel verplicht minstens symbolisch voort deel te nemen aan het project. Het is nog niet duidelijk welke firma voldoende middelen en mensen heeft om het aandeel van BAM binnen het consortium ROCO over te nemen. Ook de bedrijven Cordeel, Willemen, Denys, Franki Construct, Van Laere en Van Wellen bezitten aandelen van ROCO.
€d_Modus Vivendi
0
ZUNDERT - De Provincie Noord-Brabant is afgelopen week gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de N638 tussen Zundert en Rucphen. De weg is tot 24 november - op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur - afgesloten voor doorgaand verkeer.

De klus is door Provincie Noord-Brabant definitief gegund aan aannemer BAM Infra. In 2020 worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf medio februari 2021 wordt er gestart met de werkzaamheden aan de rijbanen. Kruisingen worden hierbij verkeersveiliger ingericht, de rijbaan verbreed, de oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers verbeterd. Kortom, de kwaliteit van de weg wordt verhoogd door een betere inrichting.
€d_Modus Vivendi
0
BAM krijgt opdracht onderhoud gebouwinstallaties in Rijksgebouwen

Management en organisatie
BAM krijgt opdracht onderhoud gebouwinstallaties in Rijksgebouwen
De Penitentiaire Inrichting Vught is een van de Rijksgebouwen die deel uitmaken van de onderhoudsopdracht voor BAM Bouw en Techniek (foto: Bas Kijzers)

BAM Bouw en Techniek heeft opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf gekregen voor het onderhoud aan elektrotechnische en klimaattechnische gebouwinstallaties in Rijksgebouwen. Onderdeel van de opdracht zijn onder meer gerechtsgebouwen, TBS- en penitentiaire inrichtingen.

In de EMVI-aanbesteding die aan de opdracht voorafging, zijn negentien percelen verdeeld over zeven bedrijven. BAM heeft voor vijf percelen de opdracht gekregen.

De overige percelen gingen naar Pranger-Rosier Installaties (2 percelen), SPIE Nederland (2 percelen), Van Dorp Installaties (3 percelen), Kropman Installatietechniek (2 percelen), TIBN Groep (2 percelen) en Unica (3 percelen).

In totaal schreven 24 partijen zich in voor (verschillende onderdelen van) de aanbesteding. De contracten hebben een looptijd van vijf jaar en kennen de mogelijkheid tot verlenging met vier jaar. “Doelstelling van dit contract is dat het onderhoud aan installaties zodanig wordt uitgevoerd dat de veiligheid en gezondheid geborgd is, deze duurzaam kunnen functioneren, de continuïteit van het proces van de gebruikers niet verstoord wordt en wij aantoonbaar voldoen aan alle wettelijke kaders”, aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Voor BAM gaat het om een aanneemsom – exclusief bijkomend werk – van circa € 5 miljoen per jaar.
Assetmanagement vanuit eigen ERP-systeem

BAM richt haar assetmanagement in met betrouwbare assetdata uit haar eigen ERP-systeem. Daarmee is BAM in staat om de gehele levenscyclus van de installaties optimaal te managen en om de gestelde eisen in het kader van verduurzaming en circulariteit te realiseren.

De tientallen Rijksgebouwen waarvoor BAM het preventief en correctief onderhoud aan installaties verricht, kennen een totaal bruto-vloeroppervlakte van ruim 121.000 m2. De gebouwen staan in de provincies Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht.
Het gaat bijvoorbeeld om gerechtsgebouw De Appelaar in Haarlem, Penitentiaire Inrichting Vught en Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug.

Rolf Abbringh, directeur BAM Bouw en Techniek Regio’s en FM: ‘Het Rijksvastgoedbedrijf kan rekenen op onze integrale en datagedreven dienstverlening waarbij we ons richten op het voorkomen van verstoringen. Voor zowel het installatie-onderhoud als het bijkomend werk benutten we onze kennis en ervaring in Rijksgebouwen.’

BAM Bouw en Techniek is gestart met de transitiefase. De beheer- en onderhoudsafdelingen van drie regiobedrijven – Regio Noordwest, Regio Oost en Regio Zuid – bereiden zich in deze periode voor op de dienstverleningsfase die 1 januari 2021 ingaat.
voda
0
BAM trekt zich grotendeels terug uit Oosterweel - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
1,427 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BAM trekt zich voor een groot deel uit de bouwwerf voor Oosterweel terug. Dit schreef de Belgische zakenkrant De Tijd dinsdag.

De Tijd meldde dat de bouwer zijn belang van 16 procent in de aanbestedingen die nog in de pijplijn zitten van het consortium ROCO wil verminderen.

ROCO staat voor Rechteroever Combinatie en is als enige kandidaat overgebleven voor de bouw van de Kanaaltunnels, die het Oosterweelknooppunt moeten verbinden met de Antwerpse Ring. Aan dat project, dat in 2030 moet klaar zijn, hangt een prijskaartje van 2 tot 2,5 miljard euro, aldus de krant.

BAM is wel verplicht minstens symbolisch deel te blijven nemen aan het project.

Naast BAM Contractors bezitten ook Besix, Jan De Nul en DEME elk 16 procent van het consortium ROCO, met daarnaast nog een groep kleinere aandeelhouders.

Vorige week werd al bekend dat Marc Peeters, de topman van BAM België, het bedrijf onverwacht verlaat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
€d_Modus Vivendi
0
BAM Contractors bouwt mee aan Scheldetunnel, het koninginnenstuk van de Oosterweelverbinding
3 juni 2020 10:10 - BAM Contractors nv
Artist's impression Scheldetunnel

Antwerpen, 3 juni 2020 - LANTIS, als opdrachtgever voor de Oosterweelverbinding, heeft de opdracht voor de realisatie van de Scheldetunnel op 3 juni 2020 gegund aan de Tijdelijke Handelsvereniging Combinatie Oosterweeltunnel, afgekort THV COTU.

THV COTU is samengesteld uit de Belgische bouwgroepen BESIX, BAM Contractors, DEME en Jan De Nul. De contractwaarde bedraagt € 570 miljoen, het aandeel van BAM Contractors bedraagt 25 procent.

De Scheldetunnel vormt de belangrijkste schakel in de Oosterweelverbinding en zorgt voor het sluiten van de Antwerpse Ring aan de noordkant. De tunnel heeft een totale lengte van 1.800 meter en wordt gebouwd volgens de ‘afgezonken tunnel’-methode.

Hierbij worden acht tunnelelementen van elk ongeveer 60.000 ton gebouwd in de achterhaven van Zeebrugge en vervolgens via de Noordzee en de Westerschelde drijvend naar Antwerpen gesleept. Daar worden ze na elkaar in een vooraf gebaggerde zinksleuf in de Schelde afgezonken. Deze techniek, waarbij de zwaartekracht en de opdrijvende kracht van water voortdurend met elkaar wedijveren, is één van de meest ingenieuze bouwmethodes uit de beton- en waterbouw.

THV COTU is zich bewust van de uitdagingen die een dergelijk project, in een technisch moeilijke omgeving als de Schelde in Antwerpen, met zich mee brengt, doch beschikt over de nodige deskundigheid en ervaring om de realisatie van dit koninginnenstuk van de Oosterweelverbinding met vertrouwen tegemoet te zien.

De eerste voorbereidende werken starten in het najaar van 2020. De bouwwerken voor de tunnel zelf vatten aan na de zomer van 2021.
RIZ
0
quote:

voda schreef op 17 november 2020 07:37:

BAM trekt zich grotendeels terug uit Oosterweel - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
1,427 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BAM trekt zich voor een groot deel uit de bouwwerf voor Oosterweel terug. Dit schreef de Belgische zakenkrant De Tijd dinsdag.

De Tijd meldde dat de bouwer zijn belang van 16 procent in de aanbestedingen die nog in de pijplijn zitten van het consortium ROCO wil verminderen.

ROCO staat voor Rechteroever Combinatie en is als enige kandidaat overgebleven voor de bouw van de Kanaaltunnels, die het Oosterweelknooppunt moeten verbinden met de Antwerpse Ring. Aan dat project, dat in 2030 moet klaar zijn, hangt een prijskaartje van 2 tot 2,5 miljard euro, aldus de krant.

BAM is wel verplicht minstens symbolisch deel te blijven nemen aan het project.

Naast BAM Contractors bezitten ook Besix, Jan De Nul en DEME elk 16 procent van het consortium ROCO, met daarnaast nog een groep kleinere aandeelhouders.

Vorige week werd al bekend dat Marc Peeters, de topman van BAM België, het bedrijf onverwacht verlaat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wat zou hier spelen? Dat doe je toch niet zomaar? Is dat project al lang geleden gestart?
Tartessos
0
Het project Oosterweel is een groot uniek project.
Risicovol omdat nieuw is.
Het past in de Nwe BAM strategie om risico op projecten te minimaliseren.
BAM gewoon mee , maar met een lager percentage. Slim dus ....
HenkdeV
0
quote:

Tartessos schreef op 17 november 2020 08:29:

Het project Oosterweel is een groot uniek project.
Risicovol omdat nieuw is.
Het past in de Nwe BAM strategie om risico op projecten te minimaliseren.
Topman BAM België weg, nu dit.
De bezem van Joosten gaat er door.
bartbas
0
quote:

Tradewatcher schreef op 16 november 2020 22:20:

Ik lees in dit forum de term dubbeltelling wel vaker. Dames en heren, dit is iets uit het verleden. Dat bestaat nu niet meer. Dus kijk uit met tellen in de statistieken.
Bedankt, had je al eerder opgemerkt.
Neemt niet weg , dat de kernconclusies van mijn mail van gisteravond wat mij betreft overeind blijven.

Bb
innicksname
0
quote:

RIZ schreef op 17 november 2020 08:26:

[...]

Wat zou hier spelen? Dat doe je toch niet zomaar? Is dat project al lang geleden gestart?
'De Tijd meldde dat de bouwer zijn belang van 16 procent in de aanbestedingen die nog in de pijplijn zitten van het consortium ROCO wil verminderen.'

Het gaat dus om werk dat nog niet is uitgevoerd. Maar misschien wel risicovol is. Lijkt me een prima moment om dan rond te vragen of een andere bouwer nog om werk verlegen zit.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

HenkdeV schreef op 17 november 2020 08:30:

[...]

Topman BAM België weg, nu dit.
De bezem van Joosten gaat er door.
was al gepost
HenkdeV
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 17 november 2020 08:56:

[...]was al gepost
Duidelijkheid is altijd welkom:

De Belgische tak BAM Belgium ontsnapt niet aan de reorganisatie. Er is geen geconsolideerde balans voor de Belgische activiteiten. BAM Interbuild en BAM Contractors , de twee belangrijkste bedrijven van de groep in België, legden wel balansen neer met dalende omzetcijfers voor 2019. Ze boekten een verlies van respectievelijk 6,6 en 16,8 miljoen euro als gevolg van 'tegenvallers'. Galère bleef break-even. De ontwikkelaar Kaïros bleef uit het rood. In het derde kwartaal van 2020 zou de groep in België opnieuw break-even zijn.

Gisteren gepost door Ed.
3.719 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 15:56
Koers 4,012
Verschil +0,026 (+0,65%)
Hoog 4,046
Laag 3,978
Volume 477.688
Volume gemiddeld 1.432.747
Volume gisteren 1.515.663

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront