Unilever « Terug naar discussie overzicht

jaardraadje Unilever 2020

714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Ketelbinkie02
1
quote:

Krisna schreef op 2 december 2020 17:16:

Maar in een week - 3 euro is wel veel....waarom zou dit het dieptepunt zijn?? Kan toch nog net zo goed verder wegzakken....
Het overdreven dalen in de afgelopen dagen was ook bij Philips, Prosus, Wolters Kluwer, TKH, Vopak, zelfs Aalberts vandaag e.a te zien, dus lijkt een tijdelijk dip bij de meer defensievere aandelen, maar een rebound is bij deze dan ook weer meer voor de hand liggend op de niet al te lange termijn.
Vandaag denk ik dat olie gerelateerde en grondstof onderhevige aandelen extra goed lagen, zoals Shell, MT en AMG en dat betekent vrijwel zeker hele korte en felle verkoopdruk bij de defensievere aandelen.
Fireblade954RR
0
quote:

uKaspersky schreef op 26 november 2020 01:19:

52.70 - 52.80 zou een uiterste target kunnen zijn (*korte termijn swing traden);
Net onder de 52.00 is veiliger gezien de volatiliteit.

Zonder ''aanbeveling'' was de koers door gezakt richting 47.xx
Het lijkt erop alsof je toch gelijk gaat krijgen met de 47,xx. Zojuist ingestapt met wederom klein aantal op 48,25. Vanaf 47,5 oid koop ik bij.
Belegger83
0
quote:

Leefloon schreef op 2 december 2020 19:10:

[...]
Niet per se in de week van de Nexit en daarmee het verlaten van zowel de EU als de eurozone, inclusief de AEX overstijgende Euro Stoxx 50 en dergelijke. Voor velen wordt Unilever daar minder aantrekkelijker door, en voor een deel zal dat een structureel effect zijn....
Ik ben ook bang dat een deel van de daling structureel zal zijn. Wat verwacht jij als structurele daling op basis van het verlaten van de Euro Stoxx 50?

Leefloon
0
quote:

Fireblade900RR schreef op 3 december 2020 10:21:

Vanaf 47,5 oid koop ik bij.
Bij koopbereidheid kan instappen eventueel ook met een kortlopende short putoptie. Wie rond €47,50 een bodem meent te zien, maar niet per se een prettige stijging vanaf die bodem, die kan al een prettig rendement (over de margin, en voor vergelijkingen omgerekend naar een percentage jaarbasis) behalen met uitoefenprijs €47. Met uitoefenprijs €48 komt je bij uitoefening ook onder de €47,50 uit, maar uiteraard met een lagere veiligheidsmarge. Een klein voordeel is dat de "ramp" van de Nexit zojuist achter ons ligt, zodat dat neerwaartse potentieel reeds is gerealiseerd en zo dus bijdroeg aan een iets hogere volatiliteit. Bij koopbereidheid en kort(st)lopend, en specifiek nu om te profiteren van het benaderen van een veronderstelde bodem in de huidige zone rond €47, €48.
Ketelbinkie02
0
Heb mijn totaal nu op 1.500 stuks gebracht, laatste limietorder is op € 47,97 uitgevoerd en er is zeker geen structurele daling gaande, onderstaand bericht geeft duidelijk aan dat UN in deze periode hun resultaten flink gaat verbeteren, tevens de Euro Stoxx 50 verlaten is niet echt negatief te noemen, want Nokia, URW en nog veel meer baggerbedrijven zitten daarin, Unilever is op dit niveau zeer koopwaardig de resultaten spreken voor zich, gewoon wat geduld hebben zeker tot de resultaten.

Detailhandelsverkopen eurozone gestegen
Gecreëerd: 11:08
(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in oktober weer gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

In oktober namen de detailhandelsverkopen, gerekend naar volume, met 1,5 procent op maandbasis toe. Er was vooraf gerekend op een stijging met 0,5 procent.

In september daalden de volumes nog met 1,7 procent op maandbasis.

Op jaarbasis stegen de detailhandelsverkopen in de eurozone in oktober met 4,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Ketelbinkie02
0
De resultaten van 22 oktober spreken voor zich en de detailhandelsverkopen zijn weer meer dan verwacht gestegen, dus volgende cijfers wordt het knallen.

'Unilever presteert veel beter dan verwacht'
Gepubliceerd op 22 oktober 2020 10:14 | Views: 2.045

AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft met zijn onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht. Dat schrijft ING in een reactie op het handelsbericht van het bedrijf.

De onderliggende omzet nam in het derde kwartaal met 4,4 procent toe op jaarbasis, terwijl ING op een daling had gerekend. Wel blijft Unilever voorzichtig vanwege de onzekere economische omstandigheden en wordt geen outlook voor 2020 gegeven. Het advies bij ING is buy, met een koersdoel van 58,90 euro.

Deutsche Bank (buy) geeft aan dat vooral in Noord- en Zuid-Amerika Unilever goede zaken heeft gedaan. De Duitse bank denkt dat de groei in opkomende markten sterker zal gaan uitvallen dan verwacht.

Jefferies is van mening dat versnelde verkopen in opkomende markten hebben gezorgd voor een hoger dan verwachte omzetgroei, samen met de prestaties van de tak voor persoonlijke verzorging. De zakenbank wijst er wel op dat er geen prognose werd gegeven voor het gehele jaar, wat waarschijnlijk een punt van discussie is rond de cijfers. Het advies staat ook op buy.

Bij JPMorgan Chase (neutral) wordt gesteld dat de beter dan verwachte cijfers van branchegenoten hebben geleid tot verhoogde verwachtingen voor Unilever, en dat het bedrijf hieraan heeft voldaan. Zuid-Amerika sprong met name in het oog qua meevallende verkopen, terwijl Noord-Amerika de sterkste groeimotor blijft.

Tenslotte laat RBC (underperform) weten dat Unilever beter dan verwachte autonome groei heeft laten zien in het derde kwartaal, net als bij andere producenten van consumentengoederen.

Het aandeel Unilever noteerde donderdag omstreeks 11.45 uur een plusje van 0,2 procent op 51,58 euro.
Krisna
0
Dividend Collector
0
Ik geef voor een belegging in Unilever liever de voorkeur aan de index: iShares Core FTSE 100 UCITS ETF. Daar zit Unilever voor 6,6% in en ook c.a. 3,5% dividend met veel minder risico. Ook meer upside in de koers. Misschien een tikkeltje saai, dat wel.
Wiema
0
quote:

Dividend Collector schreef op 3 december 2020 11:51:

Ik geef voor een belegging in Unilever liever de voorkeur aan de index: iShares Core FTSE 100 UCITS ETF. Daar zit Unilever voor 6,6% in en ook c.a. 3,5% dividend met veel minder risico. Ook meer upside in de koers. Misschien een tikkeltje saai, dat wel.

Ik niet, ik heb een hekel aan de jaarlijkse kosten bij zulke ETFs die van de koers worden afgetrokken.
Dividendlek
2
quote:

W-0803 schreef op 3 december 2020 11:55:

[...]
Ik niet, ik heb een hekel aan de jaarlijkse kosten bij zulke ETFs die van de koers worden afgetrokken.
De kosten zijn 0,07% per jaar, dat is zelfs voor een ETF vrij laag. Ik heb deze strategie zelf ook toegepast en het heeft me tot nu toe geen windeieren gelegd.
A3aan
0
Overgang naar Londen is geen voordeel voor de belegger. Londenbeurs presteert duidelijk minder dan andere Europese beursen. Brexit gaat ook niet mee werken. Unilever gaat naar 40,00 euro.
[verwijderd]
0
Beursblik: Societe General zet Unilever op kooplijst
Gecreëerd: 13:13

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale is gestart met het volgen van 'het nieuwe' Unilever met een koopadvies. Dit blijkt uit een rapport van de Franse bank.

Nu Unilever een volledig Brits bedrijf is in de vorm van een PLC, hanteert Société Générale een koersdoel van 53,00 Britse pond. Het oude koersdoel voor de NV was 61,00 euro.

Door de centralisatie in Londen verwachten analisten van de Franse bank dat de transformatie van het bedrijf zal versnellen. En dit moet uitmonden in duurzamere onderliggende omzetgroei van 4 procent of meer.

Daarbij ziet de bank aanhoudende pogingen van Unilever om meer blootstelling te krijgen aan dierverzorging, consumentengezondheid en hoogwaardige persoonlijke verzorging. Dit zou het bedrijf toekomstbestendiger maken.

Als dit slaagt, zal dit zich ook vertalen in een betere koerswinstverhouding, meent Société Générale.
Fireblade954RR
0
quote:

A3aan schreef op 3 december 2020 13:10:

Overgang naar Londen is geen voordeel voor de belegger. Londenbeurs presteert duidelijk minder dan andere Europese beursen. Brexit gaat ook niet mee werken. Unilever gaat naar 40,00 euro.
3 vragen:
1. Zou het kunnen dat het slechter presteren van de Londense beurs veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van veel Britse bedrijven in de index die potentieel nadeel hebben van de Brexit?
2. Unilever is nog gewoon genoteerd aan de beurs in Amsterdam. Waarom zou de beurskoers van Unilever in Nederland beïnvloed worden door de beurs in Londen?
3. Unilever is een wereldwijd opererend concern. Waarom zou het bedrijfsresultaat van Unilever negatief beïnvloed worden door de vestiging van het hoofdkantoor in Londen?
DonJos
0
Bij Degiro zien de koop/verkoop vakjes grijs en ik kan dus noch kopen noch verkopen. Hoe komt dit?
[verwijderd]
0
quote:

DonJos schreef op 3 december 2020 16:04:

Bij Degiro zien de koop/verkoop vakjes grijs en ik kan dus noch kopen noch verkopen. Hoe komt dit?
Ander aandeel selecteren.

Deze moet je hebben: GB00B10RZP78

Dus de oude even uit je favorieten halen en deze daarvoor in de plaats zetten en je kan weer!
[verwijderd]
0
ja, zag deze toch ook weer even niet aankomen vandaag.

het gaat wel weer heel hard nu! :(
Wiema
0
quote:

Stephan010 schreef op 3 december 2020 16:29:

Zo te zien vandaag ook weer een -5%.

Fakenews. -1,8% op dit moment.
[verwijderd]
0
quote:

W-0803 schreef op 3 december 2020 16:34:

[...]
Fakenews. -1,8% op dit moment.
ik zie al -1,92%

en met dit tempo over een uur -3%
Iemand heeft de stop uit het putje getrokken.

Ik zit me dan af te vragen, welk nieuws heb ik vandaag gemist??
[verwijderd]
0
quote:

wizz schreef op 3 december 2020 16:36:

[...]

ik zie al -1,92%

en met dit tempo over een uur -3%
Iemand heeft de stop uit het putje getrokken.

Ik zit me dan af te vragen, welk nieuws heb ik vandaag gemist??
Een verkopende partij, hoogstwaarschijnlijk een fonds die verplicht moet verkopen omdat Unilever formeel uit Nederland vertrokken is. Uiteindelijk corrigeert dat vanzelf.
714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:38
Koers 43,870
Verschil -0,050 (-0,11%)
Hoog 44,380
Laag 43,850
Volume 1.974.897
Volume gemiddeld 1.312.603
Volume gisteren 2.068.684

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront