Greenyard « Terug naar discussie overzicht

Forum Greenyard geopend

856 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

DrkBlg schreef op 3 december 2020 11:27:

fruit farm is onderdeel van greenyard ?
Nee, maar wel van het linke Greenyard-kaartenhuis waarmee de CEO probeert om zonder KV (zijn belang in) Greenyard overeind te houden. Dat kaartenhuis is zeer gevoelig voor tegenwind, zonder dat het kaartenhuis telkens per se hoeft in te storten.
Leefloon
0
Die wind kan gaan liggen, en kan - achteraf - een storm in een glas water blijken te zijn geweest. Zowel de markt als het kaartenhuis habben en hebben een 6% overstijgende gevoeligheid, vanwege het risico op aan KV aan veel lagere koersen wanneer de banken het kaartenhuis té instabiel vinden.

Erop handelen is dus zeer riskant, Greenyard kan terug een vallend mes worden, tenzij je na een snelle analyse de stormwaarschuwing in de wind slaat. De markt kan soms overreageren en te snel op de verkoopknop drukken, zoals wellicht nu. In positieve betekenis vind ik het dapper dat (de CEO van) Greenyard het op eigen kracht probeert, ondanks dat dat voor andere aandeelhouders waarschijnlijk ongunstiger is dan een KV. Het herstelt duurt zeer lang, en de route loopt over smalle paden van winderige ravijnen. Vandaar ook de in historisch perspectief lage koers van Geenyard, ondanks een +6%.
[verwijderd]
0
Open vraag, graag jullie buikgevoel delen want niemand heeft een glazen bol.
Een hele tijd terug ingestapt aan 6,60 euro, nu 6,66 euro.
Verkopen met minieme winst of blijven zitten nu het zo "goed blijft gaan"?

Thx!
witteduivel
0
buikgevoel zegt houden tot 14€ en zou sneller kunnen zijn dan gedacht verwacht weldra dat ze terug gaan komen met goede cijfers gezien de lockdown
Johan the banana tree
0
wat mij betreft mag ie weer
:-)
eergister, gister en vandaag leuk teruggekocht onder de 6,30
Kojo
0
Bijzonder boeiende periode om dit aandeel te volgen.
.
Negatief momentum voor Greenyard. Bijna dagelijks enkele centen lager. De lage RSI is niet van aard om het tij snel te keren. Het aandeel zou wel eens tot € 5,50 kunnen terugvallen.
Kojo
0
@ Stefzele,

De koers zit in een neergaande trend. Buiten het gegeven dat er nu meer kopers opduiken dan verkopers zie ik geen andere signalen die er op wijzen dat de koers al een bodem heeft gevonden.

Ik ben het eens dat een verdere daling tot € 5,50 omzeggens uitgesloten is. Daar wacht ik trouwens niet op. Ik ben momenteel koper vanaf € 5,80 en lager.
Stefzele1
0
@Kojo2, technisch gezien heb je gelijk maar één gokje voor begin januari 2021 staat dit aandeel op mijn aankooplijstje naast BAM, UCB en Acacia Pharma...vandaag een leuke rit met Pharming afgewerkt...wat heb jij op het oog voor begin januari?
Kojo
0
@ Stefzele,

Aan BAM zal ik me niet wagen. De koers is wel spectaculair opgeveerd nadat BAM zijn eigen vermogen versterkte door een overeenkomst met een pensioenfonds. Maar het is slechts een druppel op een hete plaat. De balans blijft dramatisch. De kortlopende schulden bedragen bijna 3/4de van het balanstotaal. Bovendien heeft BAM met die operatie zijn meest winstgevende activiteiten voor de helft vervreemd. UCB en Acacia Pharma lijken me wel interessant. UCB blijft een waarde-aandeel. En het is flink teruggevallen. Acacia Pharma kan in 2021 de grote sprong voorwaarts maken. De commercialisering van Barhemsys en Byfafo zal wel nog veel geld kosten. Ik sluit niet uit dat dot nog zal noodzaken tot de uitgifte van nieuwe preferente aandelen. En dat tegen een flinke discount. Maar op zich zou dat geen reden mogen zijn om er niet in te geloven. Dat alles zou zich in 2021 al moeten vertalen in de resultaten. En uiteraard ook in de koers.

Persoonlijk verwacht ik een gelijkaardig verhaal bij Mithra in 2021. Daarnaast kijk ik in de biotechsector ook naar Pharnext. Ik verwacht ook een flink herstel van de vastgoedfondsen. Wereldhave Belgium en Cofinimmo heb ik aangeschaft om lang bij te houden. Vastned Retail Belgium en Warehouses zit ik nog naar te vissen. Ook van Fugro verwacht ik veel. Is nu al flink gestegen na de geslaagde claimemissie. Flow Traders zal ook wel nog eens terug uitbreken. De beurzen zullen in het voorjaar wel nog heel volatiele weken kennen, Of toch zeker bepaalde aandelen. Flow Traders leeft daarvan. Prosus zal ook wel nog eens uitbreken. Lijkt me nu een goed instapmoment. En eentje dat ik al eentje waar ik wellicht ook zal instappen is Parrot. Heeft zich, gedwongen door opstapelende verliezen, heruitgevonden door flink af te slanken en zich te focussen op een sector met toekomst (drones). Is grotendeels in handen van één familie. Die heeft al geprobeerd om het van de beurs te halen in 2018. Zullen ze wel nog eens proberen. Ik wacht op de resultaten 2020. Die zullen slecht zijn en kunnen voor een terugval zorgen. Ans last but not least, KPN wil ik ook welk instappen. Daar zal ook wel iets gebeuren.
witteduivel
0
nee, maar we zouden terug moeten naar zijn echte waarde namelijk 12€, zeer stil rond dit aandeel?? verwacht zeer goede cijfers weldra
[verwijderd]
0
witteduivel
0
Thole
0
Indien ze positief nieuws hebben over de herfinanciering, zal het waarschijnlijk wel positief zijn.
856 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,140
Verschil -0,060 (-1,15%)
Hoog 5,300
Laag 5,140
Volume 19.266
Volume gemiddeld 10.533
Volume gisteren 13.086

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront