Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos december 2020

5.922 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 293 294 295 296 297 » | Laatste
Mippert
1
De verkopers van vandaag zitten zich nu weer af te vragen of ze eruit gemanipuleerd zijn o.b.v. opzettelijk veroorzaakte angstgevoelens.

Ik ken dat.
Mippert
2
Endless
1
quote:

bezinteergebelegt schreef op 11 december 2020 12:58:

Wat ik nu serieus niet begrijp is dat als je vorige week dinsdag nog op 107,50 komt ( en dat is al een kermiskoers vlgs velen hier ) weer 12% inlevert naar de 96 van vandaag, dat niet zonder reden is.

Of denkt ieder1 hier nu nog, ach, dat is typisch Gala, hoort er bij, komt wel weer goed ?

Al 120 euro daling komt het goed ??

En ziet nu niemand dat deze daling van 12% toevallig ook weer valt in de periode waarin evtl een FDA meeting zou plaatsvinden ?
Zakte de koers van Gala in de 4 weken voor 19/8 achteraf toevallig van 185 naar 157 ? Nee, we kregen nog een doodschop op 19/8 naar 118.

Zou het zomaar kunnen zijn dat beleggers nu voorsorteren op einde Filgo in RA in de VS en het daarom weer 12% heeft ingeleverd ?

En we mss binnenkort de trap naar 87 krijgen ( GS ) omdat idd Filgo gesneuveld blijkt te zijn in de VS ?
Vergelijkingen te over qua koersverloop voor 19/8 en nu.

Hoop serieus niet dat het uitkomt.

Voorkennis geloof ik niet. In de zomer waren er signalen dat de 200 mgr in de USA probleem op zou kunnen leveren, ook ik toen niet geïnterpreteerd dat die analyse weleens waar kon zijn. Nu geen berichten vanuit analisten of wel of niet mogelijke uitkomsten FDA. Vrees gewoon afwachten. Ondanks dat Galapagos gecommuniceerd heeft einde jaar duidelijkheid FDA meeting met gilead lijkt het mij logischer om deze na de kleine trial die deze maand loopt met 60 klanten om de benefits 200 mgr meer te benadrukken wat betreft toxiciteit. Zo een kleine trial met beperkte data kun je denk ik snel uitlezen. Dan sta je steviger in je schoenen om bezwaren FDA weg te nemen plus goedkeuring in EU en Japan, dan heb je tegenargumenten.

Gilead is ook niet zo onderuitgehaald deze week terwijl bij hun de grootste pijn ligt.
bws
6
Over de uitkomst van het gesprek van Gilead met de FDA denk ik het volgende:
Er is door Galapagos meegedeeld dat dit voor het einde van het jaar zou plaatsvinden. Daarvoor is nog zeer weinig tijd, de kans is groot dat het gesprek al heeft plaatsgevonden. Als het gesprek uitgesteld is zou dat meegedeeld moeten worden. Dit is immer zeer belangrijke (voor)kennis.

Als de uitkomst van het gesprek zodanig is dat Gilead besluit tot het stoppen met het aanvragen van goedkeuring van de 200mg dosis Filgotinib dan moet zoiets direct meegedeeld worden aan de aandeelhouders. Dit is immers zeer belangrijke (voor)kennis. Als Gilead niet besluit tot een koerswijziging dan hoeft in principe niets meegedeeld te worden.
Kortom: geen nieuws is zeer goed nieuws! Uiterlijk 31 december weten we meer.

Een reden waarom de FDA van koers zou kunnen veranderen is naast de (geringe) invloed van de goedkeuringen van collega toezichthouders in Japan en de EU is m.i. vooral de regeringswissel in de VS.
De nieuwe president benoemt de commisioner van de FDA en dus zal er ander beleid komen. Dat beleid wordt in deze periode geformuleerd en politici/hoge ambtenaren worden geselecteerd om het nieuwe beleid uit te voeren. Na de inauguratie van president Biden zal dit geëffectueerd worden. Lucratieve consultancy opdrachten (voor vertrekkende topambtenaren) zijn alleen toegankelijk voor degenen die niet al te controversieel tov het nieuwe beleid staan. Kortom is men bij de FDA al zijn knopen aan het tellen?

De medicijnprijzen in de VS zijn zeer hoog. Concurrentie werkt in het algemeen prijs verlagend. Een beslissing om een middel dat met het zeer dure middel van Abbvie concurreert is in de VS als zodanig niet controversieel. In die zin maakt Filgotinib een grote kans op toelating.
bezinteergebelegt
0
Thanks voor de reacties.

Ik vermoed ook geen voorkennis maar meer het gevoel dat beleggers niet meer rekenen op Filgo in RA in de VS en daarom hun biezen aan het pakken zijn.
Ik kan anders moeilijk dat koersverloop nog verklaren. Ik begrijp dat het vanaf 180 kan zakken om wat voor reden dan ook maar na 19-8 zijn we nog geland bij 118.

Daarna nog even een oprisping naar 127 oiv toelating tot EU/Japan, maar daarna toch weer 30 euro daling tot huidige niveau.

En dan hebben we ook de Toledo update al gehad. Dat zijn gewoon forse dalingen verder, ondanks dat er al 75 euro af was sinds medio mei.

En nu zelfs redelijk onder de koers van voor de deal. Dan lijkt me nu of het vertrouwen volledig weg in goede afloop Filgo in RA in de VS of beleggers slaan door aan de onderkant nu en zijn de verkopers vd afgelopen weken, de grote verliezers vd toekomst.

En hier kunnen we alleen maar w88

[verwijderd]
0
Zijn de oud gala-gedienden Aossa en Galajurk nog aanwezig hier? Of andere forumleden uit de tijd dat je Galapagos nog voor 13 euro kon kopen? Ben benieuwd wie hier nog steeds rondhangt :)
Gogalapagos
0
quote:

Hercule Poirot schreef op 11 december 2020 14:44:

Zijn de oud gala-gedienden Aossa en Galajurk nog aanwezig hier? Of andere forumleden uit de tijd dat je Galapagos nog voor 13 euro kon kopen? Ben benieuwd wie hier nog steeds rondhangt :)
Ik was toen al aandeelhouder en volgde het forum regelmatig zonder te reageren. Omdat ze een lange weg hebben bewandeld en het bijna latijd goed is geweest nog steeds vertrouwen in Galapagos.
[verwijderd]
0
quote:

Hercule Poirot schreef op 11 december 2020 14:44:

Zijn de oud gala-gedienden Aossa en Galajurk nog aanwezig hier? Of andere forumleden uit de tijd dat je Galapagos nog voor 13 euro kon kopen? Ben benieuwd wie hier nog steeds rondhangt :)
Hallo Hercule,
ik kom af en toe nog eens kijken op het forum.
Groeten, Wonder
Mippert
0
quote:

Mippert schreef op 11 december 2020 14:39:

Mooie laat op 97.

Ben benieuwd of ie wordt weggehapt.
Haaaaaaaaaaaaappppppppp!!!!!!!!!!!!!

Wie het nog snapt mag het mij uitleggen.

Of het is gekocht om weer te drukken.
Mippert
0
En dan gelijk weer sub?

Je zou toch denken dat het een koopsignaal is.

Inmiddels doen 15 AEX-aandelen het slechter dan Gala.
bezinteergebelegt
0
quote:

Mippert schreef op 11 december 2020 14:55:

[...]

Wie het nog snapt mag het mij uitleggen.

Wat snap je niet ?
Dinkel
0
Hebben jullie het volgende bericht al gelezen en zo ja, wat is jullie deskundige mening hiervan?

AANDEELHOUDERSWAARSCHUWING: Advocatenkantoor Pomerantz onderzoekt claims namens investeerders van Galapagos NV - GLPG
Do 10 december 2020, 23:17 uur GMT + 1
NEW YORK , 10 december 2020 / PRNewswire / - Pomerantz LLP onderzoekt claims namens investeerders van Galapagos NV ("Galapagos" of het "Bedrijf") (NASDAQ: GLPG). Dergelijke investeerders wordt aangeraden om contact op te nemen met Robert S. Willoughby via newaction@pomlaw.com of 888-476-6529, ext. 7980.

Het onderzoek betreft de vraag of Galapagos en bepaalde van haar functionarissen en / of directeuren zich bezighouden met effectenfraude of andere onwettige zakelijke praktijken.

[Klik hier voor informatie over deelname aan de class action]

Op 18 augustus 2020 maakte Galapagos bekend dat Galapagos 'samenwerkingspartner, Gilead Sciences, Inc. ("Gilead"), een Complete Response Letter had ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration ("FDA") voor de New Drug Application ("NDA") ") voor filgotinib, een onderzoeksbehandeling voor matig tot ernstig actieve reumatoïde artritis. Galapagos adviseerde investeerders dat "[d] e FDA gegevens heeft opgevraagd uit de MANTA- en MANTA-RAy-onderzoeken voordat zij de beoordeling van de NDA voltooide. De MANTA- en MANTA-RAy-onderzoeken zijn ontworpen om te beoordelen of filgotinib een impact heeft op spermaparameters. De FDA heeft ook zijn bezorgdheid geuit over het algemene baten / risicoprofiel van de dosis filgotinib 200 mg. "

Op dit nieuws daalde de aandelenkoers van Galapagos met $ 47,07 per aandeel, of 25,03%, om op 19 augustus 2020 te sluiten op $ 141,00 per aandeel .

The Pomerantz Firm, met kantoren in New York , Chicago , Los Angeles en Parijs, wordt erkend als een van de belangrijkste firma's op het gebied van geschillen over ondernemingen, effecten en antitrustzaken. Opgericht door wijlen Abraham L. Pomerantz , bekend als de decaan van de class action bar, was de firma Pomerantz een pionier op het gebied van class actions in effecten. Vandaag, meer dan 80 jaar later, zet de firma Pomerantz de traditie voort die hij heeft opgericht en vecht voor de rechten van de slachtoffers van effectenfraude, schending van fiduciaire plichten en wangedrag van bedrijven. De Firma heeft namens klasleden talrijke schadevergoedingen van miljoenen dollars teruggevorderd. Zie www.pomerantzlaw.com .

CONTACT:
Robert S. Willoughby
Pomerantz LLP
rswilloughby@pomlaw.com
888-476-6529 ext. 7980
Mippert
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 11 december 2020 14:58:

[...]

Wat snap je niet ?
Ik snap alles niet. Eerst diep in het rood, dan weer omhoog, 13k gehapt rond 97 en dan, licht, onder de 97 (inmiddels niet meer, gelukkig).
[verwijderd]
0
@Mippert, relax een beetje. Dat is voor jou goed, maar voor het forum ook. Als je zo dicht op de koers zit dan neigt dat naar dwang of dat je meer geld in Gala hebt zitten dan dat je eigenlijk zou willen.
Raasgier
0
@Dinkel: Very old news, en nee, nadien nooit meer wat van gehoord.

Edit: Excuus, zie nu dat dit een 'vers' bericht is. Maar zo op het oog zie ik niets nieuws t.o.v. de oude berichten.
bezinteergebelegt
1
quote:

Mippert schreef op 11 december 2020 15:01:

[...]

Ik snap alles niet. Eerst diep in het rood, dan weer omhoog, 13k gehapt rond 97 en dan, licht, onder de 97 (inmiddels niet meer, gelukkig).
Vlgs mij de typische signalen van een dalende trend, hardnekkig op zoek naar een ommekeer.

Ik vind het logisch dat na een daling van 30 euro vanaf de top er wat koopjesjagers komen, die denken een koopje te hebben na de eerste daling. En dus loopt de koers wat op.

Maar het daalt 30 euro door. Komen er weer wat koopjesjagers die denken een koopje te hebben want nu al 60 euro gedaald. Dus loop het weer wat op.

Maar het daalt dan weer 20 euro. Weer koopjesjagers, mss zelfs wel wat meer want nu al 80 euro gedaald. En dus loopt de koers wat meer op.

Maar daarna weer 20 euro daling. Nog meer koopjesjagers want nu al 100 euro gedaald dus nog wat flinker herstel.

Maar potverdrie, daarna weer 20 euro daling. Alom gretigheid want 120 euro gedaald vanaf de top !! Gekker kan het toch niet worden.

Maar helaas, daarna toch weer 30 euro daling en dan sta je op 97.

De volgende beweging staat nog in de sterren :-)
5.922 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 293 294 295 296 297 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 17:35
Koers 27,340
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,580
Laag 27,100
Volume 66.099
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront