Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Betweter
0
quote:

Namy schreef op 20 december 2020 13:17:

Het rendement in euro's op de NASDAQ is 20% t.o.v. pre-covid19. De totale omzet van de NASDAQ zal ook gestegen zijn en inflatie ligt op de loer en de bijgedrukte biljoenen zullen ook bijdragen aan een hogere omzet. Dit is een heel ander scenario van de techbubbel waar je 300% rendement haalde op een toekomstig failliet bedrijf. Is 20% veel? Shell deed daar twee dagen over met een vaccin.

Over wat voor een soort correctie praten we (''honderden procenten boven intrinsieke waarde'')? Suggereer je dat de NASDAQ naar de 6000 gaat? Of een klein tikje van -10%? Door dit soort berichten, bouwen beginnende beleggers nooit een mooie portefeuille op. Professionele beleggers zijn van mening dat de koers moeilijk te voorspellen valt, sommige forumleden denken daar anders over.. ik kan mij de koersvoorspellingen van zomer 2020 Shell op 20 euro nog wel herinneren;)

Ik ben benieuwd hoeveel % jouw correctie in Q1 bedraagt. Anders wordt het zo'n weermanvoorspelling; ''het kan regenen''. Ja, dat kan. Maar het kan ook niet regenen.. Er zijn ook beleggers die sinds 2014 al een correctie roepen. Nou, na 100% rendement gemist te hebben in zes jaar hebben ze even gelijk gekregen. Maar dat lijkt mij niet het doel van beleggen.

Ik vraag ook niet aan u om het met me eens te zijn. Ik hoop zelfs dat u het gelijk aan uw kant heeft. Ik heb voor mijzelf bepaald dat ik niet bereid ben om te investeren in tech aandelen. Zou wel kunnen met puts erboven maar dat is mij gewoon te gortig voor die prijzen. Als u van mening bent dat je na een enorme tech rally gerust kunt instappen weerhoudt niemand u daarvan.
[verwijderd]
1
quote:

Superrubio schreef op 20 december 2020 13:09:

'Akkoord over steunpakket VS'

Het Amerikaanse Congres heeft een akkoord bereikt over een nieuwe stimuluspakket van bijna een biljoen dollar.

Dit is FANTASTISCH nieuws voor de beurs en SHELL ! maandag gaat de beurs ENORM OMHOOG en vanaf 15:30 uur NOG HOGER! dus iedereen kan maandagmorgen nog goedkoop instappen terwijl de shell boot de haven uit gaat varen!
COUPEJET
0
[quote alias=De moeder van Juul id=13014206 date=202012201351]
[...]

Dit is FANTASTISCH nieuws voor de beurs en SHELL ! maandag gaat de beurs ENORM OMHOOG en vanaf 15:30 uur NOG HOGER! dus iedereen kan maandagmorgen nog goedkoop instappen terwijl de shell boot de haven uit gaat varen!
[/quote

Wat een oeverloos gelul.
oilexpert
0
Ik denk dat er wel flink al wat ingeprijsd zit in de huidige koersen. Maar we gaan het morgenmiddag zien. Of misschien al een voorschot direct bij opening om 09.00 uur. Of Shell er nu wel bij vaart moet ik nog zien. Belangrijker daar is nu of de gemuteerde Covid in het VK beperkt blijft tot enkele gevallen. dat eten we niet. Wat ik ervan begrijp is dat deze variant maar bij een paar mensen ontdekt is, maar of dat goed nieuws is. We weten dan nu ook dat het virus zich muteert en dat kan mogelijk alle kanten op. Zolang ze maar ook te bestrijden is met de huidige vaccins.

Oilexpert.nl
[verwijderd]
0
quote:

Cornel1959 schreef op 20 december 2020 09:26:

[...]

Goedemorgen Alrob

Leuk om even de boel te beschouwen. Ikzelf denk dat er verschillende factoren een rol spelen. Ten eerste zijn er veel grote beleggers die wat meer naar de groene kant van de energiemarkt zijn gaan kijken. Sommige zelfs verplicht zoals een aantal pensioenfondsen. Ook het verlaagde dividend speelt een rol. En zeker ook het feit dat dat de komende jaren waarschijnlijk maar mondjesmaat verhoogd zal worden. Waardoor het rendement bij een koers van 20 euro maar ruim 2,5 % is. Is echt te weinig. Voor wat betreft de toekomst en de langzame transitie naar groen word het nog een hele uitdaging. Niet alleen zal er heel veel geinvesteerd moeten worden in een markt met hele kleine marges maar ook zul je dan het hele bedrijf moeten herstructureren. Er staat nu een organisatie die is op gebouwd in een markt waar het geld tegen de plinten op klotste. Met als gevolg een grote logge organisatie met hele goede arbeidsvoorwaarden. Dit is in een markt met veel kleinere marges niet vol te houden. Ze zijn niet voor niets begonnen met het ontslaan van 9000 medewerkers. Met andere woorden dit word nog een hele klus om dit goed te doen. Is dus onzekerheid. Daarom zie ik de koers de komende jaren ergens tussen de 15 en 18 blijven hangen. Misschien 20. Is voor mij verder prima. Wat me verder op dit forum opvalt is dat er veel nieuwe leden bijkomen. Ik heb de indruk vaak jong. Die zijn ergens in maart ingestapt en denken dat het normaal is dat je met het kopen van aandelen in een half jaar 50% winst maakt. Zijn dan ook teleurgesteld als het nu even consolideert. Maar verwachten wel dat het daarna weer als een trein doorgaat. En willen dan verkopen en weer een nieuw ritje met een ander aandeel maken. Misschien goed om nog een keer te vermelden hier dat gemiddeld aandelen inclusief eventueel dividend een procent of 7 per jaar doen. En dat als je gaat handelen om dat te verhogen het voor de meesten niet goed afloopt. Iedereen een fijne en helaas waarschijnlijk rustige zondag toegewenst.
Ja een interessante reactie, dat sterk verlaagde dividend heeft de koers niet goed gedaan, maar Shell gaf aan, dat het dividend weer verhoogd gaat worden, zodra de resultaten dat toelaten. Dus ik verwacht niet , dat in 2021 de koers tussen de 15 en 18 blijft hangen, misschien wel nog deze winter maar niet daarna als de wereldeconomie weer als een tierelier gaat draaien (dat is wel een voorwaarde).
En geniet ook jij van deze beursloze zondag.
[verwijderd]
0
quote:

Ernie zonder Bert schreef op 20 december 2020 09:17:

[...]

Dit soort posts zou ik graag vaker van iedereen lezen.
Niet alleen maar elke dag roepen dat de koers naar 16.00 euro gaat vandaag ( mint ) of elkaar afzeiken. Gewoon een rede waarin men laat weten hoe je over de markt denkt of hoe iemand de toekomst voorziet.
Dit zijn de stukken waar je nieuwe denkbeelden over Shell leest, of je het er mee eens bent of niet, maakt niet uit.
Op o.a dit soort posts baseer ik mijn beleggingen.
Kom met nieuwe ( lange termijn) verwachtingen zonder in herhaling te vallen.

Thanks, maar ik neem ook mijn petje af voor sommige postings van anderen met nuttige informatie zoals o.a. van Olieexpert.
corbuis
0
quote:

oilexpert schreef op 20 december 2020 13:59:

Ik denk dat er wel flink al wat ingeprijsd zit in de huidige koersen. Maar we gaan het morgenmiddag zien. Of misschien al een voorschot direct bij opening om 09.00 uur. Of Shell er nu wel bij vaart moet ik nog zien. Belangrijker daar is nu of de gemuteerde Covid in het VK beperkt blijft tot enkele gevallen. dat eten we niet. Wat ik ervan begrijp is dat deze variant maar bij een paar mensen ontdekt is, maar of dat goed nieuws is. We weten dan nu ook dat het virus zich muteert en dat kan mogelijk alle kanten op. Zolang ze maar ook te bestrijden is met de huidige vaccins.

Oilexpert.nl

Ik denk ook dat we al een voorschot hebben gehad, ook denk ik dat het gemuteerde Covid 19 virus de boventoon gaat voeren.
Dit is wel een rede voor mij om aankoop shell nog even uit te stellen.
[verwijderd]
0
quote:

Namy schreef op 20 december 2020 09:57:

[...]
Ik zou beginnen met literatuur te lezen hoe aandelen gewaardeerd worden. Ik lees hier vaak over tech, vanaf mei lees ik over een sectorrotatie van tech in Shell (1 april grap?) en koers/winst of zelfs dat forumleden de NASDAQ shorten o.b.v. naar de koersgrafiek te kijken.

Kort door de bocht.. er zijn drie factoren nodig om een aandeel te waarderen. Covid-19 heeft voor tech een positief effect op al deze factoren. Ik denk dat veel mensen vooral een sneer proberen uit te delen op tech, omdat ze het nooit hebben gehad. Gemiste kans, maar wel je eigen keuze. Eerlijk gezegd denk ik door koersvoorspellingen zoals Microsoft op 100 dollar van Yes We Can dat er ook nooit moeite is gedaan om de sector goed te begrijpen.

Shell zal nog blijven ronddobberen op 14 - 17 euro tot ze aandeelhouders meer belonen of groene projecten winstgevender zijn dan verwacht. Beleggers kijken wel degelijk vooruit, want op dit dividend en growth rate is een aandeel Shell maar ~11 euro waard. De beurs heeft gelijk, tenminste 99/100. Tesla/BTC zijn uitzonderingen waar de koers voornamelijk op social media wordt gevormd.
Tja als je naar de analisten kijkt, zieje dat die allen aandelen anders waarderen; dus ik vrees, dat ik als ik literatuur over dit onderwerp ga lezen en me uitvoerig hierin ga verdiepen, ik door de bomen het bos niet meer zie. Maar ik zou het wel interessant vinden denk ik, dus wellicht ga ik dat nog op een regenachtige winterse dag doen.
Ik heb wel degelijk in tech-aandelen gezeten, maar wel al jaren geleden, en met name in ASMI. Om daar daarna niet meer in te belegen was inderdaad een gemiste kans; maar beleggingskansen missen hoort erbij, dat doe ik al 17 jaar. Gelukkig gaat er ook wel eens iets goed, zoals begin deze week mijn belegging in Boskalis. Dat voortdobberen verwacht ik voorlopig ook, al zal de publicatie van de 4e kwartaalresultaten hopelijk een boost voor de koers betekenen.
Succes!
toeshouwer
0
Hoe gevaarlijk is de nieuwe variant van het coronavirus die nu mogelijk ook in Nederland rondwaart? Hart van Nederland stelt vijf prangende vragen over de coronamutatie aan virologen.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De Britse premier Boris Johnson maakte zaterdagavond bekend dat er in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe variant van het coronavirus is opgedoken die tot wel 70 procent besmettelijker zou zijn. Volgens het kabinet lijkt de mutatie begin december ook bij iemand in Nederland vastgesteld te zijn.

Lees ook: Nieuwe Britse coronavariant waarschijnlijk al in Nederland

Maar hoe zit het met die hogere besmettelijkheid van de nieuwe variant en is er een kans dat corona hierdoor tot een dodelijker virus muteert? Virologen Marion Koopmans (Erasmus MC en OMT-lid) en Wim van der Poel (Wageningen University) beantwoorden vijf vragen.

Hoe gevaarlijk is de nieuwe Britse variant van het coronavirus?
Van der Poel benadrukt dat er nog geen wetenschappelijke resultaten bekend zijn waaruit blijkt dat de nieuwe variant sneller overslaat van mens op mens. “Het lijkt besmettelijker te zijn omdat het veel wordt waargenomen in bepaalde gebieden in Groot-Brittannië.” Ook volgens Koopmans lijkt de mutatie besmettelijker te zijn: het zogenoemde reproductiegetal (R-waarde) is in het Verenigd Koninkrijk namelijk toegenomen, “terwijl iedereen al een tijd hard probeert die waarde omlaag te krijgen”.

Is het mogelijk dat corona alsnog tot een dodelijker virus muteert?
Volgens Van der Poel is er meer onderzoek voor nodig om te weten of de nieuwe variant dodelijker is dan het virus dat nu toe rondwaart. Hij denkt dat het “nog weken” kan duren voordat we een antwoord hebben. Koopmans weet dat er op dit moment in laboratoria veel onderzoek wordt gedaan naar de mutatie en verwacht binnen één tot twee weken meer resultaten. “Het wordt op kweek gezet en er wordt gekeken hoe het virus zich op verschillende manieren ontwikkelt.” Ze wijst erop dat de mutatie er mogelijk óók voor kan zorgen dat “de gevolgen van de ernst van de klachten juist minder zijn”.

Zijn er aanwijzingen dat de nieuwe variant al volop in Nederland rondwaart?
Het zou inderdaad goed kunnen dat de coronamutatie al in ons land rondgaat, denkt Van der Poel. Koopmans heeft daar tot dusver echter geen aanwijzingen voor gezien. “Nee, in Nederland is een enkel geval vastgesteld.” Volgens haar gelden er in ons land met de harde lockdown nu strengere coronamaatregelen dan eerder in het Verenigd Koninkrijk. “Hopelijk helpt dat en zal de nieuwe variant zich hier minder snel verspreiden.”

Welke gevolgen heeft de mutatie voor de werking van coronavaccins?
“Het kan zijn dat de mutatie effect heeft op de werking van de vaccins”, aldus Van der Poel. De farmaceuten geven volgens hem echter aan dat de nieuwe variant vooralsnog geen negatief effect heeft. “Het lijkt erop dat ze denken dat de verandering in de eiwitten niet zo gevaarlijk is.” En ook als de mutatie toch sterker blijkt te zijn, maakt de viroloog zich geen zorgen. “Vaccins zijn snel aan te passen, virussen muteren namelijk altijd.” In februari werd er ook al een mutatie van het coronavirus ontdekt, benadrukt Koopmans. “Dit is dus niet de eerste keer.”

Kan de nieuwe coronavariant de oplopende besmettingscijfers mogelijk verklaren?
Zo ziet het er niet naar uit, stelt Koopmans. “We kijken steekproefsgewijs naar besmette personen en bij één persoon is de mutatie nu vastgesteld. Als de nieuwe coronavariant al wijdverspreid in ons land was, hadden we het al vaker waargenomen moeten hebben”, legt ze uit. Ook Van der Poel denkt niet dat de mutatie de oorzaak zou kunnen zijn van de hoge besmettingscijfers van de laatste weken. “Dit zouden we echt wel hebben gehoord van het RIVM.”
[verwijderd]
0
quote:

Superrubio schreef op 20 december 2020 13:09:

'Akkoord over steunpakket VS'

Het Amerikaanse Congres heeft een akkoord bereikt over een nieuwe stimuluspakket van bijna een biljoen dollar. Betrokkenen zeggen dat de laatste hand wordt gelegd aan een compromistekst.

Democraten en Republikeinen ruziën al weken over de invulling van een nieuw steunpakket, de opvolger van 1,8 biljoen dollar aan noodmaatregelen uit maart. In het nieuwe pakket is een extra uitkering voor werklozen, economische steun voor bedrijven en scholen en hulp voor mensen met een huurachterstand.

Grootste struikelblok was de mogelijkheid van de Centrale Bank om noodsteun aan lokale overheden te geven. De Republikeinen willen daar een einde aan maken en ook in de toekomst verbieden, terwijl de Democraten alle opties voor aankomend president Biden open wilden houden. Volgens de onderhandelaars hebben de Republikeinen hun eisen iets afgezwakt, maar details zijn nog niet bekend.

Congresleden hopen dat het noodpakket nog voor Kerst kan worden aangenomen.

Dat zou morgen de koersen goed kunnen doen.
Wilfro
0
Ik heb, via Binck Bank, RDSB noterend op LSE in portefeuille. Ik had daarvoor afgelopen woensdag een dividenduitkering van verwacht. Die heb ik echter niet onvangen. Na contact met Binck kreeg ik te horen dat 'dit nog een paar dagen op zich kon laten wachten, want ze hadden zelf nog niets ontvangen.'

Zijn er hier nog mensen die hun dividend uitkering van Shell niet hebben ontvangen op 16/12/2020?
Cornel1959
1
nos.nl/l/2361344
Zou me niet zo druk maken om dat virus. Half november al 3300 mutaties. Lijkt mij storm in een glas water.
VforVermogen
0
Ik wacht eerst maar eens de publicatie van de kwartaalcijfers en de strategiedag af. Als dit negatief wordt ontvangen stap ik misschien (tijdelijk?) uit.

Voor nu zie ik stijgende olieprijzen en de start van de vaccinaties. Het gaat de goede kant op met Shell's cashflow.

Cruciaal is het vertrouwen van beleggers in het vermogen van Shell om dividend uit te keren en met de tijd mee te gaan.
MAV.
0
quote:

Wilfro schreef op 20 december 2020 14:40:

Ik heb, via Binck Bank, RDSB noterend op LSE in portefeuille. Ik had daarvoor afgelopen woensdag een dividenduitkering van verwacht. Die heb ik echter niet onvangen. Na contact met Binck kreeg ik te horen dat 'dit nog een paar dagen op zich kon laten wachten, want ze hadden zelf nog niets ontvangen.'

Zijn er hier nog mensen die hun dividend uitkering van Shell niet hebben ontvangen op 16/12/2020?
Keytrade : dividend ontvangen op vrijdag 18/12/20
toeshouwer
1
De timing van de berichtgeving over de mutaties is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Vanaf dag 1 van het corona tijdperk weet men dat het virus kan muteren zoals elk ander virus. In Februari zelfs waren er al mutaties zichtbaar. Het wordt nu gebracht alsof dit iets nieuw is wat compleet onverwacht uit de lucht komt vallen. Raar, zeker gezien de brexit onderhandelingen opvallend te noemen dat uitgerekend de UK met dit "nieuwtje" komt. Volgens virologen is er tot op heden geen reden tot paniek omdat het huidige vaccin tegen de mutatie bestand is en mocht het vaccin niet bestand zijn, kan het vaccin snel mee veranderen. Het ligt er maar net aan hoe de titel is van het artikel, in dit geval lijkt het mij paniekzaaierij of een afleidingsmanoeuvre. Het steunpakket zat er aan te komen en is nu bevestigd wat in Amerika voor enige rust zal zorgen onder de beleggers. Objectief bekeken zou dit samen met het vaccineren een positief signaal moeten zijn voor 2021 onder voorbehoud van het verdere Corona tijdperk verloop
Marco1962
0
quote:

VforVermogen schreef op 20 december 2020 15:34:

Cruciaal is het vertrouwen van beleggers in het vermogen van Shell om dividend uit te keren en met de tijd mee te gaan.
Met dat dividend komt het met de tijd wel goed. Maar men wil teveel in te korte tijd. Ik ben van mening dat Shell een prima management heeft dat ondanks deze zware tijd het bedrijf nog steeds met stevige hand leidt. We moeten niet terug willen naar een tijd dat Shell gaat lenen om het dividend te betalen. Laat ze maar schulden afbouwen en vergroenen dan volgt de rest wel.

Als het aandeel eind 2022 op €20 staat met een dividend van €1 dan teken ik daarvoor. Maar de dollar kan nog wel eens flink wat roet in het eten gooien.
Mojo
0
quote:

corbuis schreef op 20 december 2020 14:20:

[...]

Ik denk ook dat we al een voorschot hebben gehad, ook denk ik dat het gemuteerde Covid 19 virus de boventoon gaat voeren.
Dit is wel een rede voor mij om aankoop shell nog even uit te stellen.
Gemuteerd of niet. VK doe net of dit werled nieuws is. Virologen hebben al lang aangegeven dat er een kans is dat het virus muteert. Als de beleggers niet de enorme toename van besmettingen in de US niet afschrikt dan halen we onze schouders hier voor op.

Engeland is een eiland, luchtruim sluiten voor de reizigers uit de VK. Dit hadden we begin januari 2020 morten doen voor vluchten uit Azië dan hadden we deze ellende niet gehad.

En gelukkig zijn ze begonnen met vaccineren...
Nova insula
0
quote:

Mojo schreef op 20 december 2020 17:16:

[...]

Gemuteerd of niet. VK doe net of dit werled nieuws is. Virologen hebben al lang aangegeven dat er land is dat het virus gemuteerd gaat worden. Als de beleggers niet de enorme toename van besmettingen in de US niet afschrikt dan halen we onze schouders op.

Engeland is een eiland, luchtruim sluiten voor de reizigers uit de VK. Dit hadden we begin januari 2020 morten doen voor vluchten uit Azië dan hadden we deze ellende niet gehad.

En gelukkig zijn ze begonnen met vaccineren...
We gaan het morgen zien, ik hoop het niet, maar de beurs staat ook nog vrij hoog, beleggers met hoogtevrees kunnen dan wel eens gaan uitstappen.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3940 3941 3942 3943 3944 3945 3946 3947 3948 3949 3950 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront