Prosus « Terug naar discussie overzicht

PROSUS in 2020

1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Mijn Vriend
0
quote:

Worff schreef op 23 december 2020 15:36:

De markt trekt zich niks aan van koers adviezen. Ooit zal dit aandeel flink stijgen, wanneer?

Alfen dik hoger dan de adviezen, Prosus dik lager dan de adviezen, en zo te zien heeft de markt vandaag gewoon (weer) gelijk.
*voetnoot
0
quote:

Goudmijn64 schreef op 23 december 2020 18:03:

Of we ons nu al opmaken voor een stap naar hogere regionen en dus de voorspellingen nu al uitkomen is voor mij de vraag.
Ik vind het herstel sinds vrijdag (grootste dalere in de aex) minimaal.
Ook voor vandaag is het herstel vrij weinig. Je zou verwachten als Prosus fundamenteel zo sterk is (als je de analisten mag geloven) er na de daling van gisteren een flinke stijging zou zijn.

Derhalve verwacht ik pas dat Prosus in januari 2021 naar 95-100 euro zal gaan.

Voor mij een reden om rustig te blijven zitten.
Beste @Goudmijn64

Ik zit er ook nog in. Ben wel een beetje teleurgesteld maar hoop en verwacht ook betere tijden. Groet en fijne feestdagen, onze champagne-momenten komen nog wel.
beetje meer
0
Het wordt tijd voor weer eens wat nieuws over Prosus.
Bij DeGiro dateert het laatje nieuwtje bij het aandeel van half november
Worff
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 24 december 2020 07:41:

[...]

Alfen dik hoger dan de adviezen, Prosus dik lager dan de adviezen, en zo te zien heeft de markt vandaag gewoon (weer) gelijk.
De markt heeft altijd gelijk. vraag en aanbod komen bij mekaar en dat is het. het werkt heel simpel.
alexmaniax
0
al weken inkoop eigen aandelen, ik merk er niets van. Heb die troep een week geleden weg gedaan, DOOD GELD!
GVteD
0
www.beursduivel.be/Column/510143/Koop...

Tips voor 2021
1. Prosus
De argumenten voor Prosus heb ik al gegeven in mijn terugblik. Daar wil ik nog wel aan toevoegen dat heel belangrijk voor Prosus een land als India is. Prosus is daar met diverse belangen groot aanwezig."

"India is een land met een jonge bevolking die nog steeds groeit in tegenstelling tot die van China en zal binnenkort het land zijn met de meeste inwoners. Het land is goed gedigitaliseerd en Prosus kan daarvan profiteren. Beleggers zullen steeds meer oog krijgen voor de onderwaardering waartegen Prosus genoteerd staat in Amsterdam."
Bakkiekoffie
0
Wat gaat de chinese overheid met Alibaba en Tencent doen? Ik denk dat deze vraag van belang is voor de huidieg neerwartse koersontwikkling van Prosus
spartapiet
0
[quote alias=alexmaniax id=13030764 date=202012240930]
al weken inkoop eigen aandelen, ik merk er niets van. Heb die troep een week geleden weg gedaan, DOOD GELD!

Al eens gekeken naar de enorme omzetgroei en de indrukwekkende winst? Vast niet, anders zou je zo'n dom bericht niet de wereld in sturen.
Goudmijn64
1
quote:

*voetnoot schreef op 24 december 2020 08:21:

[...]
Beste @Goudmijn64

Ik zit er ook nog in. Ben wel een beetje teleurgesteld maar hoop en verwacht ook betere tijden. Groet en fijne feestdagen, onze champagne-momenten komen nog wel.
Beste@*Voetnoot: inderdaad die champagnemomenten gaan zeker komen. Ook wij zullen in het nieuwe jaar vast een aandeel te pakken krijgen waarbij de koers sky-high gaat.
Helaas vandaag niet de dag van Prosus. Het is de laatste tijd een vast patroon. 1 dag up en de volgende dag down, waarbij de down harder gaat dan de up.

Hopelijk straks nog wat herstel van Prosus.

Ik wens u alvast fijne kerstdagen.
Kaviaar
0
Ongekend dat dit aandeel zo blijft liggen, terwijl alle analisten recent veel hogere koersdoelen hebben gegeven.
Dividendlek
0
Ach, iedereen heeft dit jaar makkelijke winsten gepakt. Alle hedgefondsen en vermogensbeheerders moeten ook volgend jaar een paar pareltjes hebben die voor de grote rendementen zorgen. Laat Prosus daar nou net een mooie kandidaat voor zijn.
BowmoreBoerke
1
quote:

Kaviaar schreef op 24 december 2020 10:13:

Ongekend dat dit aandeel zo blijft liggen, terwijl alle analisten recent veel hogere koersdoelen hebben gegeven.
Ik stop voorlopig met Prosus. De afhankelijkheid van Tencent is mij te groot.

Alibaba dik 8% onderuit vanwege inmenging van de Chinese overheid. Tencent zit op dezelfde lijn als Alibaba, dus afwachten wanneer zij aan de beurt zijn.

Met ingrijpen op monopolie-gebied niets mis, maar in de "beschaafde" wereld hebben we daar duidelijke kaders voor en een onafhankelijke rechterlijke macht waar eventueel ingrijpen kan worden getoetst. Daarnaast is er veelal sprake van een geleidelijk proces. In China is het de overheid die besluit en that's it.

Als ik kijk naar de koers van Tencent dan is deze al aardig opgelopen. Als de Chinese overheid de inperking doorzet, zal de groei van Tencent aardig worden afgeremd en - waarschijnlijk - eerst gaan dalen. Daarmee daalt ook Prosus mee.

Ik hoop dat ik ongelijk heb en dikke winsten misloop. Sowieso vind ik het algemene beurssentiment de laatste tijd wat onduidbaar en onsamenhangend. Maandag een crash vanwege een besmettelijke variant van Corona, een forse stijging tot en met vandaag daarop volgend terwijl gisteren duidelijk werd, dat er een nog veel besmettelijkere variant de ronde doet én ook al in Nederland geland is. Dit betekent uiteraard nog meer besmettingen en een nog veel grotere druk op een toch al uitgeputte zorgsector. En leuk dat er een vaccin is, voordat we daarmee een beetje op weg zijn is het zomer/herfst volgend jaar. Tot die tijd zie ik nog wel een verlenging en mogelijke verstrenging van de huidige lockdown.

Nogmaals: ik hoop dat ik ongelijk heb wat ik gun een ieder een mooie winst. Ik wacht tot de euforie voorbij is en we medio januari de nodige crashes weer mee zullen maken, zeker als de besmettingscijfers explosief op zullen lopen.

Fijne kerst allen, ik ga weer aan het werk met een koffie en een dik glas Vallein Tercinier lot 62 ("la corbeille de fruits") cognac ernaast.
J. Steen
3
voor iedereen die 'zeurt' over de huige waardering en de uitspraken van analisten is het wellicht goed om te realiseren dat analisten kijken over een langere termijn (ipv 1 week of 1 maand) en dat niet wil zeggen dat de vraag naar de aandelen opeens (bijv.) 10x zo hoog is.

als je zelf in het aandeel gelooft raad ik je aan het te kopen en over een jaar nog eens te kijken. Het zou (mijns inziens) leuk zijn als er meer inhoudelijke posts worden geplaatst ipv iedere keer dat gejammer door mensen die niet verder (lijken te) kijken dan 1 dag.
begaclaim
3
Ik denk niet dat dit 'zeuren' is. Het is meer het delen met 'gelijkgestemden', mensen die iets zien in aandelen Prosus en daar iets aan hopen te verdienen, van verschillende inzichten. Je zoekt meer op inhoud, dat is ook wat ik zoek. Echter, op dit forum is dat gewoonweg niet veel beschikbaar (inclusief niet bij mijzelf). Heb veel zitten lezen op internet en kom tot volgende hoofdonderwerpen, waar het in mijn ogen bij zowel analisten als op dit forum maar weinig over gaat:
1) Koers is al explosief gestegen dit jaar, hoeveel kan er nog bij. Gegeven dit feit is de vraag: is dit nu het juist koopmoment?
2) Onderliggende waarde Tencent is waar het over gaat in dit aandeel Prosus. Dit aandeel is "gecreeërd" om het probleem bij Naspers te separeren. Wat is dan het probleem. De onderwaardering natuurlijk. Onderwaarderinig heeft reden. Naspers werd door stijging aandelen Tencent te veel waard op de JSE en weegt te zwaar in de index. Gevolg is dat men Naspers links laat liggen.
3) Overige activiteiten Prosus. Ze zijn er wel, maar vrijwel allemaal nog verlieslatend. Beweging Prosus wordt dus dientengevolge vooral bepaald door mutaties aandelen koers Tencent.
4) Constructie van aandeleninkoop. Nieuw ideetje (zoek maar eens op internationale forums) was in november om Prosus ook aandelen Naspers in te laten kopen, zonder dat stemrecht uitgeoefend mag worden. Hoe kan dit nou waarde creeëren voor aandeelhouders en de onderwaardering van Tencent aandelen teniet doen? Met die 5 miljard zijn ze vast in staat om koers tijdje te steunen rond 85 - 90. Maar als Tencent vanaf nu niet nog meer gaat bijdragen dan het al doet, zal waardering eruit lopen.
5) Nieuws dat al even speelt, maar vandaag ook weer duidelijk werd en ook een ander forumlid stipte het aan hierboven: China heeft hun ogen laten vallen op chinese internetgiganten die denken boven de regering te staan. Dat gaan ze afstraffen: terug in je hok! En wellicht terecht, wat je ziet het ook in US en Europa. Echter, eens met hierboven: in China doen ze dat net even iets anders en is bezit uiteindelijk wat de overheid bepaalt. Dus Tencent (aandeelhouders) wellicht pakken ze het deels af (is mijn conclusie).
6) America gaat zich harder richiting China opstellen. Ik denk een slimme zet. Niet best voor de expansiedrift van het huidige business model.
7) Voorspring van deze internet giganten (hoe disruptief ze ook waren) zal uiteindelijk meer concurrentie krijgen.
8) Naspers houdt nog steeds 70% van het controlerend belang in Prosus en heeft dus op hun balans slechts 'deels' iets gedaan aan het verlagen van de exposure van de JSE index aan Tencent. Als ze serieus iets hier mee willen moeten ze Prosus volledig los gaan koppelen of een minderheidsbelang gaan nemen. Prisoners dilemma voor het management, want ook hun overige activiteiten zijn gewoon niet zo'n mooie cash cow.

Dus alle adviezen ten spijt ben ik er vanmorgen ook uit gegaan. Eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik me de afgelopen maand ook teveel heb laten verblinden door de mooie analisten verhalen. en ik krijg sterk het gevoel dat dit voor zeker 80% van de forumleden hier geldt. Het wijzen op de onderwaardering van het Tencent deel is waar, maar het 'unlocken' van dit probleem is niet zo makkelijk als het lijkt. Anders had Naspers dit zelf wel gedaan. Het 'probleem' is louter verschoven naar de AEX index door Prosus hier te positoneren, wat het wellicht iets kleiner maakt, maar daarmee is het niet volledig weg zolang Naspers controlerend belang blijft houden.

Benieuwd naar de inhoudelijke reacties van anderen hierop.

Ik wens iedereen heel veel succes met dit aandeel en hoop dat iedereen erg rijk wordt. Ik hoop ook dat ik het verkeerd zie, maar waardecreatie gaat in mijn optiek niet ontstaan zolang aan bovenstaand structureel probleem niets wordt gedaan. Als Tencent dan ook nog eens onder druk komt, dan wordt het nog moeilijker!

elpapa
0
quote:

J. Steen schreef op 24 december 2020 10:33:

voor iedereen die 'zeurt' over de huige waardering en de uitspraken van analisten is het wellicht goed om te realiseren dat analisten kijken over een langere termijn (ipv 1 week of 1 maand) en dat niet wil zeggen dat de vraag naar de aandelen opeens (bijv.) 10x zo hoog is.

als je zelf in het aandeel gelooft raad ik je aan het te kopen en over een jaar nog eens te kijken. Het zou (mijns inziens) leuk zijn als er meer inhoudelijke posts worden geplaatst ipv iedere keer dat gejammer door mensen die niet verder (lijken te) kijken dan 1 dag.
Akkoord. Dagelijks de koers bekijken heeft weinig zin. Toch niet bij een aandeel als Prosus.
Ik heb Novacyt en Pharming ook in portefeuille. Deze volg ik uiteraard wel, maar de investering daar is peanuts in vergelijking met Prosus. Laat het me zo stellen. Van Prosus lig ik niet wakker. Standvastig aandeel met potentie. Dit aandeel gaat heus niet ver doorzakken. En als hij toch zakt, bijkopen of rustig blijven. Komt steeds goed op termijn. Vroeg of laat breekt de koers uit, maar verwacht hier geen raket zoals bij biotech aandelen. Een raket kan nog steeds ontploffen. Bij Prosus zie ik dat niet gebeuren. Aandeel staat op veel favoriete lijstjes. Komt zeker goed.
begaclaim
0
quote:

elpapa schreef op 24 december 2020 11:34:

[...]

Akkoord. Dagelijks de koers bekijken heeft weinig zin. Toch niet bij een aandeel als Prosus.
Ik heb Novacyt en Pharming ook in portefeuille. Deze volg ik uiteraard wel, maar de investering daar is peanuts in vergelijking met Prosus. Laat het me zo stellen. Van Prosus lig ik niet wakker. Standvastig aandeel met potentie. Dit aandeel gaat heus niet ver doorzakken. En als hij toch zakt, bijkopen of rustig blijven. Komt steeds goed op termijn. Vroeg of laat breekt de koers uit, maar verwacht hier geen raket zoals bij biotech aandelen. Een raket kan nog steeds ontploffen. Bij Prosus zie ik dat niet gebeuren. Aandeel staat op veel favoriete lijstjes. Komt zeker goed.
Helemaal eens. Maar geef nou eens inhoudelijk aan wat hier voor gaat zorgen. "ik weet het niet en geloof gewoon de analisten" is natuurlijk ook een antwoord.
A3aan
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 24 december 2020 09:54:

Wat gaat de chinese overheid met Alibaba en Tencent doen? Ik denk dat deze vraag van belang is voor de huidieg neerwartse koersontwikkling van Prosus
U slaat de spijker op zijn kop. Grote baas van Alibaba heeft uitspraken gedaan waar Xi niet blij mee is. En nu gaan ze hem fileren. Dat is het gevaar als een fonds een groot belang in Chinezen heeft. Dat kan zo maar van de een op de andere dag over en uit zijn als het de Chinese Communisten niet bevalt. Wakker worden beste mensen!
Heb overigens ook een klein belang door middel van 2 opties. Dus risico is te overzien als het fout gaat.
1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 15:11
Koers 28,540
Verschil -0,685 (-2,34%)
Hoog 29,065
Laag 28,520
Volume 1.022.229
Volume gemiddeld 2.986.383
Volume gisteren 2.801.335

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront