Accsys Technologies « Terug naar discussie overzicht

Accsys 2021

1.440 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
MicJo
3
Als start voor 2021 hier een link naar het laatste persbericht van Accsys in 2020 met ook de nodige algemene informatie over het bedrijf.

De laatste 2 maanden van 2020 is de koers van het aandeel flink gestegen, met zo'n 60%, en in 2021 zal moeten blijken of er nog meer in het vat zit. De laatste reacties op het 2020 forum zijn verdeeld, maar het is fijn om juist die verschillende meningen mee te krijgen en niet alleen door een roze duurzaamheidsbril te kijken.

Zelf ben ik begin 2020 voor het eerst in dit aandeel gestapt, heb na de corona dip mijn positie verdubbeld en deze aankoop later met een mooi rendement weer verkocht. De rest hou ik vast en misschien dat ik na een terugval mijn positie weer verdubbel.

Een ieder een fijne jaarwisseling gewenst en op naar een gezond en succesvol 2021!
Bijlage:
Toddemij
2
Home Member State - Accsys Technologies PLC (AXS)

With effect from 1 January 2021, for the purposes of article 5:25a(2) of the Dutch Financial Supervision Act, the “Home Member State” of Accsys within the European Union will cease being the United Kingdom and will become the Netherlands.
This notification is required under the Dutch Financial Supervision Act by reason of Accsys’ cross-listing on Euronext Amsterdam (which continues in addition to its listing on AIM), and follows the departure of the United Kingdom from the European Union and expected cessation of the transition period under the UK-EU Withdrawal Agreement on 31 December 2020.
Beursgoeroe
1
Accsys buigt verlies om in winst
maandag 30 november 2020 08:35
(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft de afgelopen zes maanden een verlies weten om te buigen in winst, ondanks een een licht lagere omzet. Dit maakte de houtveredelaar met een fabriek in Arnhem maandag voorbeurs bekend.

Het bedrijf sprak in een toelichting van een veerkrachtige omzet, een sterk en snel herstel na de aanzienlijke impact van de coronacrisis in april 2020 en een verbeterde winstgevendheid dankzij hogere gemiddelde verkoopprijzen met een onderliggende brutomarge van 33 procent, tegenover 29 procent vorig jaar.

CEO Robert Harris sprak van een uitstekend eerste halfjaar, gesteund door een aanhoudend sterke vraag en een operationele flexibiliteit, "waardoor we ons snel konden aanpassen aan de pandemie", zei Harris. "Hoewel het coronavirus in het algemeen onzekerheid blijft veroorzaken en er daardoor risico's blijven bestaan voor verdere verstoringen, is de tweede helft van het boekjaar goed begonnen zonder de verstoringen, die we tijdens de eerste lockdown hebben ervaren", voegde Harris toe. "De sterke vraag duurt voort, met een recordomzet in oktober", zei hij.

Accsys boekte in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat eindigde op 30 september, een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 4,9 miljoen euro, in vergelijking met 2,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onderliggend was er een verbetering van 2,5 miljoen naar 4,3 miljoen euro.

Het operationeel resultaat steeg van een verlies van 436.000 euro vorig jaar naar een winst van 2,1 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 374.000 euro, tegenover een verlies van 2,3 miljoen euro vorig jaar.

De omzet daalde van 44,0 miljoen euro in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar vorig jaar naar 42,9 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

De operationele kasstroom steeg met 2,8 miljoen euro naar 5,4 miljoen euro, wat in combinatie met een "rigoureus werkkapitaalbeheer resulteerde in een vermindering van de nettoschuld met 8,9 miljoen euro", zei de houtveredelaar.

nog even voor de liefhebber : in dit rampjaar in staat zijn tot het bovenstaande ............ volgend jaar knallen en de jaren daarna .............huidige koers x2, ..........met gemak ...........
drslp
1
reading
0
Bericht van de grootste aandeelhouder Teslin:
Teslin: positief over vooruitzichten en duurzaamheidsrapport van houtveredelaar Accsys

10 december 2020
Bijdrage door Teslin

De houtveredelaar Accsys – die zachthout bewerkt tot planken (Accoya) en snippers voor houten platen (Triocya) met de karakteristieken van hardhout – publiceerde op 30 november de halfjaarcijfers in combinatie met een uitgebreid duurzaamheidsrapport.

Accsys heeft een toekomstbestendig business model; Accoya en Tricoya zijn circulair en dragen bij aan de verduurzaming van de bouwsector. De bouw is traditioneel een erg vervuilende industrie door het gebruik van materialen zoals beton en plastic. Hout is als bouwmateriaal duurzaam omdat het CO2 opslaat in plaats van uitstoot. Accsys heeft berekend dat in 2020 ongeveer 55.000 ton CO2 is opgeslagen in hun producten. Dit komt overeen met ongeveer 330 miljoen km rijden met een dieselauto.

Accsys adresseert in het net uitgebrachte duurzaamheidsrapport naast duurzaamheid ook andere thema’s zoals de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers, innovatie en ontbossing. Accsys zet met dit rapport een gezonde ambitie neer onder de overkoepelende visie: ‘Changing wood to change the world’.

Het boekjaar van Accsys loopt van 1 april tot en met 31 maart. Het eerste halfjaar van het boekjaar viel dan ook samen met de periode waarin veel landen in lockdown gingen. Als gevolg daarvan viel in april de vraag naar Accoya met circa 35% terug. Dit kwam overigens niet doordat klanten minder Accoya wilden gebruiken in hun projecten, maar omdat andere componenten van het eindproduct, zoals glas voor kozijnen, niet geleverd konden worden. Hierdoor werden ook de orders voor Accoya of Tricoya tijdelijk uitgesteld.

In bepaalde regio’s waren de coronamaatregelen strenger (Verenigd Koninkrijk) dan in andere (Zweden). Gelukkig verkeerde Accsys in de situatie dat door de unieke karakteristieken en het duurzame karakter van het product er altijd meer vraag dan aanbod is geweest. Accsys heeft daardoor volumes kunnen alloceren aan de minder hard getroffen regio’s en daarmee de vraaguitval in andere regio’s kunnen compenseren.

Ondertussen heeft Accsys alweer meer vraag naar Accoya dan het maximaal kan produceren en heeft het ook de terugval in vraag in april kunnen compenseren. De vraag is zelfs zo sterk dat ondanks de coronacrisis Accsys haar geplande prijsverhoging gewoon door heeft kunnen voeren. Het resultaat; een beperkte omzetdaling van rond 2% met een stijging van de operationele winst (EBITDA) met circa 75% naar € 4,3 miljoen.

De uitdaging voor Accsys ligt in het realiseren van het ambitieuze groeiplan: het, gemeten vanaf 2018, vervijfvoudigen van de productie. Hiervoor zijn ze druk bezig met het aannemen van het juiste talent, de unieke houtmerken Accoya & Tricoya verder promoten en werken ze samen met grote strategische partners.

Inmiddels hebben wij een belang van meer dan 15% in het bedrijf opgebouwd. Als grootste aandeelhouder zijn wij best wel trots op deze investering. Wij zien een mooie toekomst voor Accsys en ondersteunen het bestuur bij het realiseren van de ambities.
Portisch
0
Ben ook ingestapt.
Klein plukje gekocht.
Ben benieuwd voor '21
Iedereen de beste wensen, en mag het geleidelijk doch sterk stijgen !

Groet, Portisch

Gaasp
1
Accsys is mooi in koers gestegen in 2020, en er zit nog meer in het vat.
Ik wens u allen een lucratief 2021
DK1001
0
Het slaat nergens op dat Accys nu opeens 12,5% stijgt. Enige verklaring kan zijn dat er een overname op komst is? Dat is niet te hopen overigens. Een andere reden van deze absurde stijging is niet te vinden....
Gaasp
0
Zo'n stijging hebben we wel vaker gezien de laatste maanden. Doorgaans gaat de helft van die stijging er weer dezelfde dag af, maar blijft er toch nog een mooie koerswinst over.
DK1001
0
Klopt ook wel... zou wel enorm zonde zijn als dit bedrijf ‘te vroeg’ zou worden overgenomen...
Rattovic
1
Het mooiste nieuws vind ik nog wel dat De Zwarte Ridder niet van zich laat horen. Heerlijk al die positief gestemden.
Definitie Accsys voor mij: goud van hout!!
jatochnietdan
0
Even door het blok van de 1,80 en dan kunnen we weer door !
Wat een fantastisch aandeel is dit ook

Hilly
0
Het volume is de laatste weken ook (flink) hoger dan het gemiddelde.Lijkt erop dat steeds meer mensen het aandeel vinden.
Pepele
0
quote:

jatochnietdan schreef op 5 januari 2021 11:39:

Even door het blok van de 1,80 en dan kunnen we weer door !
Wat een fantastisch aandeel is dit ook

1.80 is effe een hobbeltje maar zal niet lang duren
Koda de Beer
6
Wat een enorm potentieel aandeel. Echt een voorbeeld vanuit de boekjes. Met een omzetgroei en ook nog eens een betere marge stijgt de bruto marge enorm. Als het bedrijf in staat is om de kosten van de operationele afdelingen gelijk te houden dan gaat de winst enorm de lucht in. Zeker met alle patenten op naam kan dit een behoorlijke tijd doorgaan op deze manier. Volgens mij is het nu wachten op een opkoper die er meer chocolade in ziet en het proces mogelijk kan versnellen.
aextracker
0
quote:

Pepele schreef op 5 januari 2021 12:20:

[...]
1.80 is effe een hobbeltje maar zal niet lang duren
Oude weerstand en doel voor nieuwe steun ; Euro 2.07 - 2.10.
In H-1 2021 volgen belangrijke besluiten die aanleiding kunnen vormen voor een tijdelijke correctie (voor de details en feitelijke onderbouwing zie mijn postst op de draad Accsys 2020) ;

- Hull oplevering eind Q-1
- Besluit volgende fase fabriek Amerika met partner Eastman Chemical voor 30 juni a.s..
- Groei & jaarcijfers 2020 vs. verwachting.
- Wel\Niet nieuwe aandelen uitgifte (ik verwacht van wel).
alida1
0
quote:

aextracker schreef op 7 januari 2021 09:09:

[...]

Oude weerstand en doel voor nieuwe steun ; Euro 2.07 - 2.10.
In H-1 2021 volgen belangrijke besluiten die aanleiding kunnen vormen voor een tijdelijke correctie (voor de details en feitelijke onderbouwing zie mijn postst op de draad Accsys 2020) ;

- Hull oplevering eind Q-1
- Besluit volgende fase fabriek Amerika met partner Eastman Chemical voor 30 juni a.s..
- Groei & jaarcijfers 2020 vs. verwachting.
- Wel\Niet nieuwe aandelen uitgifte (ik verwacht van wel).
Eens, en ik ben bang dat met name het laatste gaat gebeuren en dat de koers daar nu al voor gedrukt wordt.
1.440 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 0,666
Verschil -0,024 (-3,48%)
Hoog 0,690
Laag 0,660
Volume 195.850
Volume gemiddeld 152.581
Volume gisteren 62.484

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront