Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming Januari 2021

13.329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 663 664 665 666 667 » | Laatste
zjeeraar
0
Het maakt mij niets uit hoe de flipperkasthandelaren en shorters de koers manipuleren en bekijk het gewoon op de LT....daar gaat best wel wat komen....geduld is hier tot kunst verheven.... .dat alleen al geeft je gewoon rust...........
charlieb
1
quote:

Post Mortem Long schreef op 6 januari 2021 13:21:

Wat is het toch een waardeloos flutaandeel. Zo dat moest er even uit.
Komt u er nu pas achter dat t een jojo aandeeltje is ....., nog wat centjes zakken en we zijn weer een pennystock aandeel, totaal geen interesse meer dan voor grote partijen..
Charlie
Hansjepansjekevertje
1
quote:

Declan schreef op 3 januari 2021 00:36:

Broer Scholtens op 21 juli '07, 00:00, bijgewerkt 15 januari '09, 19:15

Zo onopvallend mogelijk produceert het bedrijf Pharming een medicijn tegen de ziekte angio-oedeem. Op het Brabantse platteland melken onderzoekers moeder konijn.Door Broer Scholtens

Er staat een hoog hek omheen, oké, maar verder oogt de melkerij als een gewone boerderij, zo een waar je melkkoeien verwacht. Maar binnen is het anders, hightech. Daar staan tientallen hokken met konijnen in stofvrije ruimtes, in clean rooms, net als in chipfabrieken of in een medicijnfabriek. Konijnenverzorgers hullen zich in stofvrije jassen, dragen operatiehandschoenen, haarnetjes en kunststof overschoenen. Ze douchen zich voordat ze naar binnen gaan.

De locatie: in de buurt van Eindhoven. Of we het ongeveer zo vaag willen houden, is het verzoek. Niet om geheimzinnig te doen, maar uit terughoudendheid. Low profile. Want we hebben hier van doen met genetische manipulatie.

Hier, op een klein industrieterrein op het Brabantse platteland, staat de konijnenmelkerij van het Leidse biotechbedrijf Pharming. Een konijnenmelkerij: hier worden konijnen gemolken. De dieren in de hokken binnen zijn genetisch gemanipuleerd. Er is een menselijk gen ingezet; de transgene dieren maken een uniek stofje, een menselijk eiwit, dat terechtkomt in de melk.

En met dat eiwit kunnen patiënten worden behandeld die lijden aan de erfelijke ziekte angio-oedeem. Deze zeldzame aandoening gaat gepaard met acute, vaak pijnlijke zwellingen, in het gezicht of levensbedreigend in de keel. Het konijnenmiddel, Rhucin, is het eerste biopharmaproduct dat een Nederlands biotechbedrijf naar de markt brengt, begin volgend jaar.

Van de vierhonderd konijnen die hokken in de Brabantse melkerij, is de helft voor melkproductie en de rest voor de fok, voor het in stand houden van de populatie. Het zijn New Zealand White-konijnen, een van nature rustige soort, gemakkelijk te fokken en daarom ook veel gebruikt bij proefdieronderzoek.

Melken gebeurt met overgave. De verzorgers aaien de konijnen met enige regelmaat over hun neus, ter geruststelling. Ze tillen moeder konijn aan haar nekvel op het melktafeltje – acht tepeltjes vrij aan de onderkant – en gespen haar vast met klittenband. Daarna laat de verzorger een jong aan de tepels lurken. Konijnen hebben, net als alle andere zoogdieren, hun jongen nodig om de melkproductie op gang te brengen. Tegen de zuigkracht van een jong kan geen pompje op.

De tepels worden daarna gedesinfecteerd, en dan wordt het konijn aan een melkmachientje aangesloten. Acht dunne slangetjes met aan de uiteinden afsluitende cupjes zuigen zich vast op de tepeltjes, een melkmachine op Madurodam-formaat. Een pulserend vacuümpompje zuigt konijnenmelk via dunne slangetjes naar een verzamelzak op een weegschaal. Een simpel ogend machientje, maar ‘daarin zit een deel van onze technologische kennis, kennis die niet te patenteren is’, zegt dierenarts Mourad Salaheddine, bedrijfsvoerder van de konijnenmelkerij.

‘We tappen ongeveer 15 procent van hun melk af voor verwerking tot het transgene medicijn. De meeste melk is voor de konijnenjongen’, zegt hij als een soort verontschuldiging. ‘Er wordt ’s morgens gemolken, dan is de melkproductie het hoogst, net als in de natuur. Gemiddeld 120 milliliter per lactatie, met uitschieters tot 360 milliliter.’

Na het melken mogen de moederkonijnen bijkomen, op de stoel van de verzorger. De geconditioneerde dieren doen geen enkele poging weg te springen. Een vast ritueel voordat het dier terug wordt gezet bij hun jongen.

Dit alles vier keer per week. Niet vaker. Om ze rust te geven. Zijn ze rustig, ook tijdens het melken, dan is de productie hoger.’ De melkproductie van de dieren, die voor elke lactatie een stimuleringsinjectie krijgen met een hormoon, is hoog. ‘De dieren gaan ongeveer twee jaar mee, daarna loopt net als in de natuur de melkproductie achteruit’, zegt Salaheddine. En dan worden ze gedood, en worden ze ‘volgens overheidsvoorschrift afgevoerd naar een verbrandingsoven, net als het zaagsel van de hokken’.

De afgekolfde konijnenmelk wordt verzameld in halveliterzakken. In een centrifuge wordt het vet eruit gehaald. Zakken met ontvette melk gaan de vrieskist in. Eens in de week, in de twee weken, afhankelijk van de productie, gaat zo’n vrieskist in zijn geheel naar Organon-dochter Diosynth in Oss. Dat biotechbedrijf beschikt over verfijnde scheidingstechnieken om het remmereiwit uit konijnenmelk te isoleren, en te verwerken tot injectievloeistof in een flesje.

Elke handeling, elke hoeveelheid – in de melkerij wordt alles in logboeken genoteerd. Om, mocht dat nodig zijn, te kunnen achterhalen wanneer een bepaald medicijnflesje is gemaakt, uit welke melk, van welk konijn. Een verplichting voor elke medicijnfabrikant. Salaheddine: ‘Het melken duurt twee uur, de rest van de dag is nodig voor het invullen van de benodigde formulieren.

Vorige week kreeg de konijnenfaciliteit van Pharming het noodzakelijke goedkeuringstempel. Alles in orde, de melkerij is geschikt voor productie van geneesmiddelen, constateerden Europese inspecteurs na een vijftal bezoeken.

Een belangrijk moment op weg naar commercialisering van het medicijn Rhucin, en van de transgene productietechnologie die Pharming heeft ontwikkeld. Een mijlpaal: de eerste faciliteit in de wereld met zo’n goedkeuring, formuleert Pharming. Een persbericht ging de deur uit, en de stabiele beurskoers veerde op, met 5 procent. De verwachtingen van het konijnenmiddel zijn hoog gespannen: het biotechbedrijf is nu zo’n 280 miljoen euro waard.

Het is daarmee een bedrijf waar de productie geen gevaar mag lopen. Daarom wordt er alles aan gedaan de kans op een konijneninfectie zo klein mogelijk te houden. Risicospreiding: de dieren zijn verdeeld over twee gescheiden ruimten die autonoom draaien. Mocht er onverhoopt in een van de ruimten een konijnenziekte uitbreken, kan de productie in de andere ruimte doorgaan.

Een geavanceerde luchtbehandelinginstallatie met fijnfilters houdt in de melkerij nagenoeg elk vuiltje, elk infectueus virus- of bacteriedeeltje buiten de productiedeur. Konijnenvoer, elders eerst gesteriliseerd met gammastraling, komt via een luchtsluis binnen. Schoon, schoon, schoon, zonder insecten, zonder vuiligheid, maar niet steriel. De konijnen worden met enige regelmaat getest op ziekteverwekkende bacteriën en virussen, zegt verantwoordelijke dierenarts Linda van Gaalen. ‘Aan de hand van bloedmonsters, uitwerpselen en neusslijmmonsters. We kijken of ze goed bewegen, of ze koorts hebben. Een van de ernstigste is myxomatose, een virusziekte die af en toe in het wild de kop opsteekt en ook rondwaart bij knuffelkonijnen thuis.’

Het is de afgelopen jaren niet gebeurd, maar mocht de productie in Brabant toch stil komen te liggen door een infectie, moet de hele konijnenpopulatie vanuit het spermapotje in een keer worden vernieuwd. Dat vergt ongeveer een jaar, zegt Van Gaalen. Er is voldoende medicijnvoorraad opgebouwd om dat te kunnen overbruggen.

De Brabantse melkerij heeft voldoende capaciteit om materiaal te leveren voor lopende klinische studies en het opbouwen van de voorraad. Pharming is bovendien bezig met de inrichting van een konijnenmelkerij in Frankrijk – voor straks, als Rhucin op de markt is toegelaten, en er nog meer nodig is.

De transgene konijnentruc is vastgelegd in sperma, dat de afgelopen jaren na optimalisatie van foklijnen is verkregen. Sperma is opgeslagen in sup
Mooi artikel Ruud bedankt en een AB !
Kaviaar
4
quote:

fanaat schreef op 6 januari 2021 13:30:

Het zoveelste hoofdstuk uit het drama Pharming is zich aan het voltrekken. Je vraagt je toch af hoelang het nog duurt dat de echte pharmisten trouw blijven aan hun leider. Het huilen staat ze nader dan het lachen en toch blijft de voorman achter de coulissen staan. Dit toneelstuk voltrekt zich in een traag tempo en in een richting. Voor een eind goed al goed laatste act is dit dramastuk al te ver gevorderd. Het wordt een sprookje met een heel ongewisse uitkomst. Hoop kun je de pharmisten niet ontzeggen maar ook aan hoop komt een einde. De gang naar de Nasdaq is een van de laatste scenes daarna nog een hoofdstukje covid met een voorzienbaar slecht einde.
U staat in de repeat stand met onzinnige posts.
[verwijderd]
1
quote:

panhard24 schreef op 6 januari 2021 13:35:

660 miljoen stuks aandelen uitgegeven, dan is de intrensieke waarde van het bedrijf, vandaag x 1,20, dat zou zijn 792 miljoen, er is volgens mij geen hond die dit wil betalen voor zo'n bedrijf, conclusie aandeel staat dus veel en veel te hoog, toch of niet, heb ik het mis?
Misschien eerst even leren begrijpen wat intrinsieke waarde is voot je gaat proberen interessant te doen en onzin begint te roeptoeteren.

En als je dit soort essentiele begrippen niet begrijpt misschien beter gewoon niet te beleggen.
[verwijderd]
0
quote:

charlie b schreef op 6 januari 2021 13:43:

[...]
Komt u er nu pas achter dat t een jojo aandeeltje is ....., nog wat centjes zakken en we zijn weer een pennystock aandeel, totaal geen interesse meer dan voor grote partijen..
Charlie
Nee, nee, zo zal het niet gaan. Mijn glazen bol voorspelt namelijk iets heel anders. Ik zie in mijn glazen bol een CEO en CFO allebei met een brede grijns. "wanneer zullen we het fantastische nieuws bekendmaken?" vraagt de CFO. "We kiezen een vrijdag, voor onze trouwste fans is het dan "Super Pharming Friday" ".
souni
0
quote:

zjeeraar schreef op 6 januari 2021 12:35:

Ga er maar vanuit dat de Lock-Down gewoon verlengd gaat worden.
Kijk maar eens een beetje rond wat er hier zoal gaande is in de EU.

Pharming is niet Covid-19 afhankelijk, echter kan wellicht wel een positieve bijdragen gaan leveren.

Er dan is er ook momenteel geen enkel argument te bedenken om de stukjes te verkopen....eerder het omgekeerde.......
Zonder COVID 19 heeft pharming helemaal niets, geen start/voortgang PE en AKI onderzoek (jaar verlaat) en het weesgeneesmiddel is alleen een licentie, waar ze geen invloed op hebben. Koeienlijn is ook nog in de verre toekomst.
Bouw in Oss start pas halverwege dit jaar, als er geen vertraging optreedt. Bouw afronden en goedkeuring verkrijgen om faciliteit in gebruik te nemen in de verre toekomst.

Alleen verkoop ruconest voor HAE.
Door COVID 19 te minimaliseren doe je dat ook met pharming.
Dit is misschien dan wel ook zo, maar dat mag iedereen voor zichzelf invullen..
souni
1
quote:

fanaat schreef op 6 januari 2021 13:30:

Het zoveelste hoofdstuk uit het drama Pharming is zich aan het voltrekken. Je vraagt je toch af hoelang het nog duurt dat de echte pharmisten trouw blijven aan hun leider. Het huilen staat ze nader dan het lachen en toch blijft de voorman achter de coulissen staan. Dit toneelstuk voltrekt zich in een traag tempo en in een richting. Voor een eind goed al goed laatste act is dit dramastuk al te ver gevorderd. Het wordt een sprookje met een heel ongewisse uitkomst. Hoop kun je de pharmisten niet ontzeggen maar ook aan hoop komt een einde. De gang naar de Nasdaq is een van de laatste scenes daarna nog een hoofdstukje covid met een voorzienbaar slecht einde.
U ziet nog een einde, als het maar niet uitgaat als een nachtkaars, zoals er al met meer bij pharming is gebeurt.
[verwijderd]
1
Indien het COVID-19 onderzoekje niks oplevert dan gaat pharming naar de leeuwen!!
Hansjepansjekevertje
13
Verliezen op korte termijn om te winnen op lange termijn

Als NBA-fan ben ik geweldig gecharmeerd van het Amerikaanse systeem van de draft.

In het kort komt het er op neer dat de slechtere basketbalteams betere kansen krijgen om jonge, beloftevolle spelers te recruteren.

Stel je maar eens voor dat je zo het geluk hebt om Lebron James te draften bijvoorbeeld!
Door dit systeem wordt het speelveld een beetje gelijker en de invloed van de rijkere organisaties een heel stuk minder.

De toekomst van een club wordt voor een groot stuk bepaald tijdens de draft.
Een goede plaats in deze “loterij”, is zelfs zo belangrijk dat teams soms bewust matchen verliezen om een betere uitgangspositie te krijgen.

En hier verschijnt Sam Hinkie op het toneel.

Hinkie werd enkele jaren geleden door de Philadelphia 76’ers aangetrokken om het team weer op de rails te krijgen.
Hij ging nadenken over het ontwikkelen van een “edge”.
Hoe kan je een competitief voordeel opbouwen ten opzichte van de concurrentie?
Voor Hinkie bestond die edge in het denken op de langere termijn.

Iedereen wil de volgende wedstrijd winnnen en op korte termijn beter worden, maar wat als je de korte termijn nu ééns helemaal negeert?
Wat als je bereid bent om enkele jaren te verliezen zodat je tijdens de draft betere kansen krijgt om topspelers aan te trekken?

Niet één seizoen bewust verliezen, maar meerdere seizoenen.
Dat is wat de Sixers gingen doen.
Ieder jaar aan het einde van het seizoen kregen ze daardoor een uitstekende uitgangspositie in de draft.
Diverse topspelers werden aangetrokken en de Sixers werden plots heel erg goed.
Waar men eerst in een seizoen amper 28 wedstrijden won, werden dit er later al 52.

Bovendien bereikte de Sixers de kwart-finale van de play-offs.

Vriend en vijand is het er over ééns dat dit jonge team alleen maar kan groeien en mogelijk zelfs een titel kan winnen in de komende jaren.

En dat allemaal omdat de Sixers op lange termijn gingen denken.

Je vraagt je misschien af waarom het verhaal van de Sixers relevant is voor jou als belegger, maar de gelijkenissen zijn enorm.

Veel beleggers van Pharming zijn -net zoals sportclubs- overwegend gefocust op de korte termijn. De aandelen die ze kopen, moeten meteen stijgen. En het liefst met tientallen procenten op een dag.

Als dat niet gebeurt dan zie je ze hier vervolgens op het Pharming Forum. Als Pharming een paar centen daalt wordt er gescholden en getierd, verwijten gemaakt naar Pharming en/of de CEO, ook shorters krijgen vaak de schuld of grote handelaren die met veel aandelen de koers manipuleren. Kortom alles en iedereen behalve de Pharming beleggers zelf natuurlijk.

Je merkt dat ook aan de koers van Pharming, er lijkt een complete desinteresse voor het aandeel Pharming.

Maak nu eens zelf een analyse over Pharming. Het bedrijf maakt sinds een paar jaar winst. Het bedrijf heeft het medicijn Ruconest, wat net als het medicijn Filgotinib ( van Galapagos ) een soort '' wondermedicijn '' schijnt te zijn voor meerdere aandoeningen. Denk aan HAE, Covid en de cytokinine storm, Dengue Fever, Pre eclampsie, contrast-geïnduceerde Nefropathie, cardiale bescherming, hypovolemische shock en andere ernstige aandoeningen. Daarnaast heeft Pharming nog meerdere kandidaat medicijnen in de pipelijn zitten. Verder heeft Pharming genoeg geld om zelfstandig onderzoek te doen met de medicijnen uit deze pipelijn voor de eerst komende jaren.

Nog niet zolang geleden is Pharming gepromoveerd van de smallkap beurs naar de midkap beurs. Nu heeft Pharming sinds kort ook een Nasdaq notering.

Vraag jezelf nu eens af, waarom is die uitbreiding met meerdere konijnenfarms. Waarom is die uitbreiding met een koeienfarm ? Een koe geeft evenveel melk als een gehele konijnenfarm. Waarom is Pharming met de bouw van een nieuwe opwerkingsfabriek gestart ?

Ik denk over deze analyse is eigenlijk iedereen het wel eens. De vraag naar Pharming aandelen gaat stijgen, de koers van het Pharming aandeel gaat stijgen, heb alleen een beetje geduld. Vroeg of laat gaat Pharming naar grote hoogten. Ik heb veel vertrouwen in Pharming en zit Long in Pharming.

Waarom investeert niet iedere belegger in Pharming dan? Omdat het misschien nog wel 1 of 2 jaar kan duren voordat dit gebeurt ( ik denk zelf dat het zo lang niet zal duren, maar dat is nu even niet belangrijk ). Maar misschien begint de stijging morgen of over twee weken...

Heb je enig idee wat er met de koers gebeurt als er positieve persberichten komen over de COVID -trials in Zwitserland, Mexico, Brazilië en de USA ? Ik wel, de koers gaat Sky high.

Beleggers moeten misschien wat geduld hebben voordat de Pharming aandelen aan een epische opmars beginnen en daarom richten ze maar het vizier op aandelen die het NU al goed doen.

Als je écht wil scoren, moet je echter -net zoals de Sixers- bereid zijn om op korte termijn te verliezen om op langere termijn met kop en schouders boven de rest uit te steken.

Dus Pharming beleggers heb geduld, de positieve persberichten komen eraan. Het kan nu niet meer zo lang duren.
[verwijderd]
0
quote:

dasD schreef op 6 januari 2021 13:59:

Indien het COVID-19 onderzoekje niks oplevert dan gaat pharming naar de leeuwen!!

Vol verwachting klopt ons hart...

www.apotheke-adhoc.de/nachrichten/det...

"Nicht nur Erkenntnisse im Hinblick auf Lungenentzündungen unter Covid-19: Die Studie könnte zudem wichtige Einblicke in die künftige Behandlung von Krankheiten geben, die durch das Komplementsystem beeinflusst werden."

Daar gaat het toch uiteindelijk ook om.
souni
0
quote:

dasD schreef op 6 januari 2021 13:59:

Indien het COVID-19 onderzoekje niks oplevert dan gaat pharming naar de leeuwen!!

Met dank aan ..........
Am@eurBelegger
0
quote:

Hansjepansjekevertje schreef op 6 januari 2021 14:01:

Verliezen op korte termijn om te winnen op lange termijn

Als NBA-fan ben ik geweldig gecharmeerd van het Amerikaanse systeem van de draft.

In het kort komt het er op neer dat de slechtere basketbalteams betere kansen krijgen om jonge, beloftevolle spelers te recruteren.

Stel je maar eens voor dat je zo het geluk hebt om Lebron James te draften bijvoorbeeld!
Door dit systeem wordt het speelveld een beetje gelijker en de invloed van de rijkere organisaties een heel stuk minder.

De toekomst van een club wordt voor een groot stuk bepaald tijdens de draft.
Een goede plaats in deze “loterij”, is zelfs zo belangrijk dat teams soms bewust matchen verliezen om een betere uitgangspositie te krijgen.

En hier verschijnt Sam Hinkie op het toneel.

Hinkie werd enkele jaren geleden door de Philadelphia 76’ers aangetrokken om het team weer op de rails te krijgen.
Hij ging nadenken over het ontwikkelen van een “edge”.
Hoe kan je een competitief voordeel opbouwen ten opzichte van de concurrentie?
Voor Hinkie bestond die edge in het denken op de langere termijn.

Iedereen wil de volgende wedstrijd winnnen en op korte termijn beter worden, maar wat als je de korte termijn nu ééns helemaal negeert?
Wat als je bereid bent om enkele jaren te verliezen zodat je tijdens de draft betere kansen krijgt om topspelers aan te trekken?

Niet één seizoen bewust verliezen, maar meerdere seizoenen.
Dat is wat de Sixers gingen doen.
Ieder jaar aan het einde van het seizoen kregen ze daardoor een uitstekende uitgangspositie in de draft.
Diverse topspelers werden aangetrokken en de Sixers werden plots heel erg goed.
Waar men eerst in een seizoen amper 28 wedstrijden won, werden dit er later al 52.

Bovendien bereikte de Sixers de kwart-finale van de play-offs.

Vriend en vijand is het er over ééns dat dit jonge team alleen maar kan groeien en mogelijk zelfs een titel kan winnen in de komende jaren.

En dat allemaal omdat de Sixers op lange termijn gingen denken.

Je vraagt je misschien af waarom het verhaal van de Sixers relevant is voor jou als belegger, maar de gelijkenissen zijn enorm.

Veel beleggers van Pharming zijn -net zoals sportclubs- overwegend gefocust op de korte termijn. De aandelen die ze kopen, moeten meteen stijgen. En het liefst met tientallen procenten op een dag.

Als dat niet gebeurt dan zie je ze hier vervolgens op het Pharming Forum. Als Pharming een paar centen daalt wordt er gescholden en getierd, verwijten gemaakt naar Pharming en/of de CEO, ook shorters krijgen vaak de schuld of grote handelaren die met veel aandelen de koers manipuleren. Kortom alles en iedereen behalve de Pharming beleggers zelf natuurlijk.

Je merkt dat ook aan de koers van Pharming, er lijkt een complete desinteresse voor het aandeel Pharming.

Maak nu eens zelf een analyse over Pharming. Het bedrijf maakt sinds een paar jaar winst. Het bedrijf heeft het medicijn Ruconest, wat net als het medicijn Filgotinib ( van Galapagos ) een soort '' wondermedicijn '' schijnt te zijn voor meerdere aandoeningen. Denk aan HAE, Covid en de cytokinine storm, Dengue Fever, Pre eclampsie, contrast-geïnduceerde Nefropathie, cardiale bescherming, hypovolemische shock en andere ernstige aandoeningen. Daarnaast heeft Pharming nog meerdere kandidaat medicijnen in de pipelijn zitten. Verder heeft Pharming genoeg geld om zelfstandig onderzoek te doen met de medicijnen uit deze pipelijn voor de eerst komende jaren.

Nog niet zolang geleden is Pharming gepromoveerd van de smallkap beurs naar de midkap beurs. Nu heeft Pharming sinds kort ook een Nasdaq notering.

Vraag jezelf nu eens af, waarom is die uitbreiding met meerdere konijnenfarms. Waarom is die uitbreiding met een koeienfarm ? Een koe geeft evenveel melk als een gehele konijnenfarm. Waarom is Pharming met de bouw van een nieuwe opwerkingsfabriek gestart ?

Ik denk over deze analyse is eigenlijk iedereen het wel eens. De vraag naar Pharming aandelen gaat stijgen, de koers van het Pharming aandeel gaat stijgen, heb alleen een beetje geduld. Vroeg of laat gaat Pharming naar grote hoogten. Ik heb veel vertrouwen in Pharming en zit Long in Pharming.

Waarom investeert niet iedere belegger in Pharming dan? Omdat het misschien nog wel 1 of 2 jaar kan duren voordat dit gebeurt ( ik denk zelf dat het zo lang niet zal duren, maar dat is nu even niet belangrijk ). Maar misschien begint de stijging morgen of over twee weken...

Heb je enig idee wat er met de koers gebeurt als er positieve persberichten komen over de COVID -trials in Zwitserland, Mexico, Brazilië en de USA ? Ik wel, de koers gaat Sky high.

Beleggers moeten misschien wat geduld hebben voordat de Pharming aandelen aan een epische opmars beginnen en daarom richten ze maar het vizier op aandelen die het NU al goed doen.

Als je écht wil scoren, moet je echter -net zoals de Sixers- bereid zijn om op korte termijn te verliezen om op langere termijn met kop en schouders boven de rest uit te steken.

Dus Pharming beleggers heb geduld, de positieve persberichten komen eraan. Het kan nu niet meer zo lang duren.
Volume wordt inderdaad met de dag minder lijkt het wel...
Mooi bijkoop of terugkoop moment.......
Je moet wel van het spelletje houden....
Mijn speel paardjes zijn pharming en shell
vandaag uit shell gestapt en in weer pharming bijgekocht op 1,213
2 weken geleden was het juist andersom....
Volgende week even kijken of we de wisseltrucje weer kunnen uithalen....
panhard24
0
Intrensieke waarde zijn bezittingen minus schulden of wel vermogen, dit vermogen vertegenwoordigd het uitgegeven aantal aandelen 660milj stuks, ga je dit delen door dit aantal dan zul bemerken dat het aandeel dus veel en veel te hoog geprijst is, dus kortom jij mag het zeggen, roeptoeteren toch!
[verwijderd]
0
quote:

Hansjepansjekevertje schreef op 6 januari 2021 14:01:

Verliezen op korte termijn om te winnen op lange termijn

Als NBA-fan ben ik geweldig gecharmeerd van het Amerikaanse systeem van de draft.

In het kort komt het er op neer dat de slechtere basketbalteams betere kansen krijgen om jonge, beloftevolle spelers te recruteren.

Stel je maar eens voor dat je zo het geluk hebt om Lebron James te draften bijvoorbeeld!
Door dit systeem wordt het speelveld een beetje gelijker en de invloed van de rijkere organisaties een heel stuk minder.

De toekomst van een club wordt voor een groot stuk bepaald tijdens de draft.
Een goede plaats in deze “loterij”, is zelfs zo belangrijk dat teams soms bewust matchen verliezen om een betere uitgangspositie te krijgen.

En hier verschijnt Sam Hinkie op het toneel.

Hinkie werd enkele jaren geleden door de Philadelphia 76’ers aangetrokken om het team weer op de rails te krijgen.
Hij ging nadenken over het ontwikkelen van een “edge”.
Hoe kan je een competitief voordeel opbouwen ten opzichte van de concurrentie?
Voor Hinkie bestond die edge in het denken op de langere termijn.

Iedereen wil de volgende wedstrijd winnnen en op korte termijn beter worden, maar wat als je de korte termijn nu ééns helemaal negeert?
Wat als je bereid bent om enkele jaren te verliezen zodat je tijdens de draft betere kansen krijgt om topspelers aan te trekken?

Niet één seizoen bewust verliezen, maar meerdere seizoenen.
Dat is wat de Sixers gingen doen.
Ieder jaar aan het einde van het seizoen kregen ze daardoor een uitstekende uitgangspositie in de draft.
Diverse topspelers werden aangetrokken en de Sixers werden plots heel erg goed.
Waar men eerst in een seizoen amper 28 wedstrijden won, werden dit er later al 52.

Bovendien bereikte de Sixers de kwart-finale van de play-offs.

Vriend en vijand is het er over ééns dat dit jonge team alleen maar kan groeien en mogelijk zelfs een titel kan winnen in de komende jaren.

En dat allemaal omdat de Sixers op lange termijn gingen denken.

Je vraagt je misschien af waarom het verhaal van de Sixers relevant is voor jou als belegger, maar de gelijkenissen zijn enorm.

Veel beleggers van Pharming zijn -net zoals sportclubs- overwegend gefocust op de korte termijn. De aandelen die ze kopen, moeten meteen stijgen. En het liefst met tientallen procenten op een dag.

Als dat niet gebeurt dan zie je ze hier vervolgens op het Pharming Forum. Als Pharming een paar centen daalt wordt er gescholden en getierd, verwijten gemaakt naar Pharming en/of de CEO, ook shorters krijgen vaak de schuld of grote handelaren die met veel aandelen de koers manipuleren. Kortom alles en iedereen behalve de Pharming beleggers zelf natuurlijk.

Je merkt dat ook aan de koers van Pharming, er lijkt een complete desinteresse voor het aandeel Pharming.

Maak nu eens zelf een analyse over Pharming. Het bedrijf maakt sinds een paar jaar winst. Het bedrijf heeft het medicijn Ruconest, wat net als het medicijn Filgotinib ( van Galapagos ) een soort '' wondermedicijn '' schijnt te zijn voor meerdere aandoeningen. Denk aan HAE, Covid en de cytokinine storm, Dengue Fever, Pre eclampsie, contrast-geïnduceerde Nefropathie, cardiale bescherming, hypovolemische shock en andere ernstige aandoeningen. Daarnaast heeft Pharming nog meerdere kandidaat medicijnen in de pipelijn zitten. Verder heeft Pharming genoeg geld om zelfstandig onderzoek te doen met de medicijnen uit deze pipelijn voor de eerst komende jaren.

Nog niet zolang geleden is Pharming gepromoveerd van de smallkap beurs naar de midkap beurs. Nu heeft Pharming sinds kort ook een Nasdaq notering.

Vraag jezelf nu eens af, waarom is die uitbreiding met meerdere konijnenfarms. Waarom is die uitbreiding met een koeienfarm ? Een koe geeft evenveel melk als een gehele konijnenfarm. Waarom is Pharming met de bouw van een nieuwe opwerkingsfabriek gestart ?

Ik denk over deze analyse is eigenlijk iedereen het wel eens. De vraag naar Pharming aandelen gaat stijgen, de koers van het Pharming aandeel gaat stijgen, heb alleen een beetje geduld. Vroeg of laat gaat Pharming naar grote hoogten. Ik heb veel vertrouwen in Pharming en zit Long in Pharming.

Waarom investeert niet iedere belegger in Pharming dan? Omdat het misschien nog wel 1 of 2 jaar kan duren voordat dit gebeurt ( ik denk zelf dat het zo lang niet zal duren, maar dat is nu even niet belangrijk ). Maar misschien begint de stijging morgen of over twee weken...

Heb je enig idee wat er met de koers gebeurt als er positieve persberichten komen over de COVID -trials in Zwitserland, Mexico, Brazilië en de USA ? Ik wel, de koers gaat Sky high.

Beleggers moeten misschien wat geduld hebben voordat de Pharming aandelen aan een epische opmars beginnen en daarom richten ze maar het vizier op aandelen die het NU al goed doen.

Als je écht wil scoren, moet je echter -net zoals de Sixers- bereid zijn om op korte termijn te verliezen om op langere termijn met kop en schouders boven de rest uit te steken.

Dus Pharming beleggers heb geduld, de positieve persberichten komen eraan. Het kan nu niet meer zo lang duren.
AB
Je omschrijft wat beleggen is , en wat velen hier doen , is mij een compleet raadsel , maar daarvoor geef je ook een goede uitleg , als het niet direct stijgt beginnen ze hier te schreeuwen.
Ik onderstreep je hele verhaal.
@nton
0
quote:

Declan schreef op 6 januari 2021 13:13:

[...]

Kom Whisdom het voetbal begint weer.
Wist je al dat Feyenoord na de maand Januari de koppositie heeft en kampioen wordt?
Bij deze dan weet je het nu.

Sorry Pharming beleggers met een andere keuze er kan er maar 1 de beste zijn.

Ruud..

Hoi Ruud,
Met je koers voorspellingen voor Pharming zit je er altijd naast. Nu laat je zien dat je óók nog geen verstand heb van voetbal.
[verwijderd]
0
quote:

Hansjepansjekevertje schreef op 6 januari 2021 14:01:

Verliezen op korte termijn om te winnen op lange termijn

Als NBA-fan ben ik geweldig gecharmeerd van het Amerikaanse systeem van de draft.

In het kort komt het er op neer dat de slechtere basketbalteams betere kansen krijgen om jonge, beloftevolle spelers te recruteren.

Stel je maar eens voor dat je zo het geluk hebt om Lebron James te draften bijvoorbeeld!
Door dit systeem wordt het speelveld een beetje gelijker en de invloed van de rijkere organisaties een heel stuk minder.

De toekomst van een club wordt voor een groot stuk bepaald tijdens de draft.
Een goede plaats in deze “loterij”, is zelfs zo belangrijk dat teams soms bewust matchen verliezen om een betere uitgangspositie te krijgen.

En hier verschijnt Sam Hinkie op het toneel.

Hinkie werd enkele jaren geleden door de Philadelphia 76’ers aangetrokken om het team weer op de rails te krijgen.
Hij ging nadenken over het ontwikkelen van een “edge”.
Hoe kan je een competitief voordeel opbouwen ten opzichte van de concurrentie?
Voor Hinkie bestond die edge in het denken op de langere termijn.

Iedereen wil de volgende wedstrijd winnnen en op korte termijn beter worden, maar wat als je de korte termijn nu ééns helemaal negeert?
Wat als je bereid bent om enkele jaren te verliezen zodat je tijdens de draft betere kansen krijgt om topspelers aan te trekken?

Niet één seizoen bewust verliezen, maar meerdere seizoenen.
Dat is wat de Sixers gingen doen.
Ieder jaar aan het einde van het seizoen kregen ze daardoor een uitstekende uitgangspositie in de draft.
Diverse topspelers werden aangetrokken en de Sixers werden plots heel erg goed.
Waar men eerst in een seizoen amper 28 wedstrijden won, werden dit er later al 52.

Bovendien bereikte de Sixers de kwart-finale van de play-offs.

Vriend en vijand is het er over ééns dat dit jonge team alleen maar kan groeien en mogelijk zelfs een titel kan winnen in de komende jaren.

En dat allemaal omdat de Sixers op lange termijn gingen denken.

Je vraagt je misschien af waarom het verhaal van de Sixers relevant is voor jou als belegger, maar de gelijkenissen zijn enorm.

Veel beleggers van Pharming zijn -net zoals sportclubs- overwegend gefocust op de korte termijn. De aandelen die ze kopen, moeten meteen stijgen. En het liefst met tientallen procenten op een dag.

Als dat niet gebeurt dan zie je ze hier vervolgens op het Pharming Forum. Als Pharming een paar centen daalt wordt er gescholden en getierd, verwijten gemaakt naar Pharming en/of de CEO, ook shorters krijgen vaak de schuld of grote handelaren die met veel aandelen de koers manipuleren. Kortom alles en iedereen behalve de Pharming beleggers zelf natuurlijk.

Je merkt dat ook aan de koers van Pharming, er lijkt een complete desinteresse voor het aandeel Pharming.

Maak nu eens zelf een analyse over Pharming. Het bedrijf maakt sinds een paar jaar winst. Het bedrijf heeft het medicijn Ruconest, wat net als het medicijn Filgotinib ( van Galapagos ) een soort '' wondermedicijn '' schijnt te zijn voor meerdere aandoeningen. Denk aan HAE, Covid en de cytokinine storm, Dengue Fever, Pre eclampsie, contrast-geïnduceerde Nefropathie, cardiale bescherming, hypovolemische shock en andere ernstige aandoeningen. Daarnaast heeft Pharming nog meerdere kandidaat medicijnen in de pipelijn zitten. Verder heeft Pharming genoeg geld om zelfstandig onderzoek te doen met de medicijnen uit deze pipelijn voor de eerst komende jaren.

Nog niet zolang geleden is Pharming gepromoveerd van de smallkap beurs naar de midkap beurs. Nu heeft Pharming sinds kort ook een Nasdaq notering.

Vraag jezelf nu eens af, waarom is die uitbreiding met meerdere konijnenfarms. Waarom is die uitbreiding met een koeienfarm ? Een koe geeft evenveel melk als een gehele konijnenfarm. Waarom is Pharming met de bouw van een nieuwe opwerkingsfabriek gestart ?

Ik denk over deze analyse is eigenlijk iedereen het wel eens. De vraag naar Pharming aandelen gaat stijgen, de koers van het Pharming aandeel gaat stijgen, heb alleen een beetje geduld. Vroeg of laat gaat Pharming naar grote hoogten. Ik heb veel vertrouwen in Pharming en zit Long in Pharming.

Waarom investeert niet iedere belegger in Pharming dan? Omdat het misschien nog wel 1 of 2 jaar kan duren voordat dit gebeurt ( ik denk zelf dat het zo lang niet zal duren, maar dat is nu even niet belangrijk ). Maar misschien begint de stijging morgen of over twee weken...

Heb je enig idee wat er met de koers gebeurt als er positieve persberichten komen over de COVID -trials in Zwitserland, Mexico, Brazilië en de USA ? Ik wel, de koers gaat Sky high.

Beleggers moeten misschien wat geduld hebben voordat de Pharming aandelen aan een epische opmars beginnen en daarom richten ze maar het vizier op aandelen die het NU al goed doen.

Als je écht wil scoren, moet je echter -net zoals de Sixers- bereid zijn om op korte termijn te verliezen om op langere termijn met kop en schouders boven de rest uit te steken.

Dus Pharming beleggers heb geduld, de positieve persberichten komen eraan. Het kan nu niet meer zo lang duren.
Vet compliment voor je betoog!
jon111
3
[quote alias=dasD id=13061856 date=202101061359]
Indien het COVID-19 onderzoekje niks oplevert dan gaat pharming naar de leeuwen!!

Het is naar de haaien of voor de leeuwen.
panhard24
2
Hansepans, mooi verhaal, zou er best in willen geloven, maar ik zit al jaren in Pharming, dus geen kort termijn belegger en heb veel geduld, edoch word wel op de proef gesteld.
13.329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 663 664 665 666 667 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 0,908
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 4.300.077
Volume gemiddeld 6.934.801
Volume gisteren 4.300.077

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront