TomTom « Terug naar discussie overzicht

Januari 2021, het jaar van de positieve ommekeer en herstel.

1.088 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Dutchy Ron
9
Cruise is de SDC dochter van GM en de eerste autonomous driving company voor MSFT die Azure Maps en MCVP gaat gebruiken ....... dit kunnen we beschouwen als een doorbraak voor MSFT en TT.

www.therobotreport.com/cruise-raises-...
[verwijderd]
1
quote:

Dutchy Ron schreef op 19 januari 2021 19:32:

GM komt nu denk ik tot de conclusie dat ze daar de tijd niet voor hebben, dus waarom het wiel opnieuw uitvinden en tijd (time to market) verliezen....... de concurrentie versnelt ook ..... dus men kan niet nog 4jr investeren in HD maps. Voor Ford geldt hetzelfde .... die investeren in Civil Maps maar ook daar hoor je weinig meer over de laatste tijd.
Ah, dit kan het nieuws van 2021 worden. Als HDmaps ontwikkelen daadwerkelijk zo moeilijk is als dat TomTom doet geloven, dan zijn dit de berichten waar wij naar moeten kijken. Klein sprongetje hier ;)
Dutchy Ron
7
Headlines voor morgen
Op de beurzen in New York is General Motors de uitblinker dankzij een samenwerking met Microsoft op het gebied van autonoom rijden

Ik ga er vanuit dat Cruise de maps van TT via Azure gaat gebruiken. Als dat klopt vind ik dat TT verplicht is met een persbericht te komen.
Benjamin G.
6
@Dutchy Ron, heel veel waardering voor het uitzoekwerk. Goed speurwerk en feiten gedreven. Complimenten!
[verwijderd]
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 19 januari 2021 20:19:

Headlines voor morgen
Op de beurzen in New York is General Motors de uitblinker dankzij een samenwerking met Microsoft op het gebied van autonoom rijden

Ik ga er vanuit dat Cruise de maps van TT via Azure gaat gebruiken. Als dat klopt vind ik dat TT verplicht is met een persbericht te komen.
Klinkt als een werkje voor Moneymaker. Heb je het nummer nog BX?

Crash Bandicoot
1
Dat is nu juist het mooie voor TT, ze hebben de samenwerking met Microsoft al gemeld, dus kunnen nu de lippen stijf op elkaar houden, en dat kunnen ze goed:)
Dutchy Ron
1
Ook het lezen waard op een regenachtige dinsdagavond
Interview en podcast met CEO Luminar .... die het volgende zegt over hun partner DeepMap

Navigating the promise of autonomous vehicle technologies

They end up embedding their software into autonomous vehicle developers and the vehicles of those autonomous vehicle developers, and they end up building a real-time, scalable and economically feasible HD map, which again is kind of critical in the development of autonomous vehicles. The other reason that we're really excited about DeepMap, was that the incumbents were pretty much nowhere on this front. So if you think about the likes of HERE or Tom-Tom, these large companies which have a choke-hold, particularly in the automotive industry, of mapping, had really not invested in this capability and did not really have the technical mass to be able to achieve it. And on top of that, DeepMap is a really capital-efficient business, so it doesn't require billions of dollars in order to be able to be commercially viable at the end. But it is getting revenues right now from autonomous vehicle developers out there, helping them with their engineering services, and over time will end up being a high-margin, very sticky software business. And so we thought it was the perfect risk-return for us.

www.google.nl/amp/s/finance.yahoo.com...
Johan8
4
quote:

Benjamin G. schreef op 19 januari 2021 20:23:

@Dutchy Ron, heel veel waardering voor het uitzoekwerk. Goed speurwerk en feiten gedreven. Complimenten!
Petje af Dutchy Ron
[verwijderd]
0
EUR10+ is nu wel gerechtvaardigd voor aandeel TomTom. Microsoft partnership is goud waard.
Dutchy Ron
3
Microsoft will join General Motors, Honda and institutional investors in a combined new equity investment of more than $2 billion in Cruise, bringing the post-money valuation of Cruise to $30 billion.

news.microsoft.com/2021/01/19/cruise-...

Ik lees nu eigenlijk pas dat MSFT net als GM, Honda en andere investeerders totaal 2miljard in Cruise pompt, totaal wordt Cruise gewaardeerd op 30 miljard
[verwijderd]
0
quote:

Makita schreef op 19 januari 2021 21:49:

EUR10+ is nu wel gerechtvaardigd voor aandeel TomTom. Microsoft partnership is goud waard.
100% mee eens
Dutchy Ron
0
Cruise van GM gaat 30 EV modellen leveren voor 2025....... voor de duidelijkheid er rijdt nog geen auto van Cruise rond .... er is totaal al 8 miljard in geïnvesteerd en het bedrijf wordt gewaardeerd op 30 miljard.

“Microsoft is a great addition to the team as we drive toward a future world of zero crashes, zero emissions and zero congestion,” said GM Chairman and CEO Mary Barra. “Microsoft will help us accelerate the commercialization of Cruise’s all-electric, self-driving vehicles and help GM realize even more benefits from cloud computing as we launch 30 new electric vehicles globally by 2025 and create new businesses and services to drive growth.”
boem!
0
quote:

Benjamin G. schreef op 19 januari 2021 16:09:

Dit zijn de momenten waarop ik toch weer verliefd word op het aandeel TomTom. Marktpotentieel is groot. Verdienmodel wordt de crux. TomTom is nu de engine, onafhankelijke leverancier van informatie en afhankelijke dataverwerker.
Bedankt en AB
boem!
0
quote:

vCalker schreef op 19 januari 2021 16:59:

[...]

Dat heb ik als ik naar deze webpagina ga: azure.microsoft.com/en-us/services/az...

In deze deal zit echt zoveel potentie
Ook jij bedankt en AB
boem!
0
quote:

Benjamin G. schreef op 19 januari 2021 20:23:

@Dutchy Ron, heel veel waardering voor het uitzoekwerk. Goed speurwerk en feiten gedreven. Complimenten!
Ook van mij alle egards richting @Dutchy Ron voor al zijn inspanningen.
Vive tu vida positivamente
0
Dutchy, bedankt en vooral zo doorgaan om ons wijzer te maken.
Het aandeel moet voor maart de €12,50 met gemak kunnen passeren op weg naar veeeeell hoger!!
visje
3
ik geef vandaag iedereen een AB! hoppa! nee geintje Dutchy bedankt man! EddySoft trouwens ook. altijd leuk zijn tweets. Nu ik toch bezig ben...haha Tatje AB, Martin AB, Wies AB, tja en dan hebben we nog de tomtom wappies, zodra de koers daalt zijn ze terug....al zeg ik het zelf mooi woord tomtom wappie. (be noted ) vCalcar vergeten ook AB, leuke tweets ook.
boem!
0
Dit waren wat mij betreft de hoogtepunten van de dag,
1. het signaleren van de potentie
2. het verengen van deze potentie tot een casus met @Microsoft Azure
3. de noodzakelijke info om je een goed beeld te vormen over de mogelijkheden

Wat mij daarna opvalt is dat veel forumleden in staat zijn om die potentie direct om te kunnen zetten in een prijs waarbij 20 euro wel erg veel voorbij komt.

Omdat ik zeer geinteresseerd ben in de potentiewaarde van het aandeel hou ik me aanbevolen voor de onderbouwing van de 20 euro temeer daar ik nog steeds in de veronderstelling leef dat de potentiewaarde een veelvoud is van die genoemde 20 euro.

Ik zit met een cruciaal punt waar ik nog geen antwoord op heb kunnen vinden en dat is dezelfde crux waar @Benjamin het over heeft: hoe zit het verdienmodel van TT in elkaar en waar kan ik de vorderingen op dat gebied terug vinden in de cijferpresentaties.

Ik stel me na wat ik daarover heb kunnen oppikken uit de uitspraken van TT voorlopig op het standpunt dat degene die de factuur betaalt ook verantwoordelijk is voor het segment waar deze verdiensten worden verantwoord.
Consumer zijn alle transacties die gesloten worden met consumenten.
De rest oftewel de BTB klanten worden verantwood onder Enterprise met een verbijzondering naar Automotive indien het een OEM betreft.

Dit houdt in dat de navigatieproducten die TT via het platform van Huawei verkoopt onder Enterprise vallen terwijl datzefde product afgenomen via de web-site van TT onder Consumer valt.

Hoe zit het nieuwe verdienmodel van TT in elkaar en waar kunnen we de voortgang bekijken is de cruciale vraag die je je moet stellen volgens mij om ook maar iets zinnigs op te kunnen merken over de potentiele waarde.

In de oude HW-Consumer situatie was eea eenvoudig te volgen.
De afname prijzen bij TT van haar HW-producten lagen vast en er werd info verstrekt over de gemiddelde verkoopprijs(ASP) voor producten verkocht via derden.
Daarnaast werden de maps in licentie aangeboden aan Apple, Google ed en die opbrengsten werden verantwoord onder Entreprise.
De speciaal voor de OEM's ontwikkelde toepassingen werden geboekt onder Automotive.

Ik denk dat er met name voor de segmenten Consumer en Automotive niet zoveel is veranderd, een extra hulpmiddel om Automotive te kunnen volgen is de door TT aangegeven productiewaarde.
In dat cijfer wordt ieder kwartaal het aantal geproduceerde wagens met TT inside aangegeven met de daarbij behorende ASP.
Indien je mijn gedachtengang volgt zal de onder Automotive geboekte omzet naast de wijziging in verkochte aantallen ook gewijzigd worden door gebruik van OEM's van HD-maps ipv SD-maps door de hogere ASP maar vooral door de optie die er aankomt voor klanten van de OEM om via de cloud speciale producten on-line af te nemen.

Het is met name deze optie die veel weg heeft van de wijze waarop TT nu voorgesorteerd staat bij Microsoft.
Wat heeft TT moeten betalen om deze voorkeurspositie te krijgen bij Microsoft.
Ik denk dat TT het moet hebben van het aantal ontwikkelaars dat feitelijk gebruik maakt van de door TT aangeboden toepassingsmogelijkheden bij Azure en de overige platformen.
Concreet komt het hierop neer dat Microsoft aan TT periodiek een bedrag overmaakt van het feitelijk gebruik van de door TT verstrekte toepassingsmogelijkheden door de ontwikkelaars op de platformen van Microsoft onder bijbetaling cq aftrek van het afgesproken basisbedrag.

In dat geval moet je de ontwikkeling terug zien in de financiele rapportage van Enterprise.

Tot op heden zie ik slechts een ferme uptick van de opbrengsten in 2019 waarna de groei in 2020 tot op heden tegenvalllend is te noemen.

Ik denk overigens dat Automotive nu nog steeds de grootse belofte in zich draagt waardoor mijn focus vwb de 4q 2020 cijferpresentatie zal liggen bij de productiewaarde die Automotive daarin toont.

Ik voel echter dat Enterprise weleens zou kunnen gaan verrassen en onder de wetmatigheid van "massa is kassa" met de beloftevolle toekomst van Automotive kan wedijveren waardoor ik zeker aandacht zal geven aan de 4q cijfers met toelichting van Enterprise.
boem!
0
quote:

Vive tu vida positivamente schreef op 19 januari 2021 23:20:

Dutchy, bedankt en vooral zo doorgaan om ons wijzer te maken.
Het aandeel moet voor maart de €12,50 met gemak kunnen passeren op weg naar veeeeell hoger!!
Het zal niemand verbazen dat ik dezelfde mening ben toegedaan als @Vive tu vida positivamente.

Ik wil echter benadrukken dat het niet gaat om de mening van @Vive, mij of ieder ander forumlid.

De beslissing en de macht ligt bij de FF's.
Zij hebben op basis van degene die betaalt ook daadwerkelijk bepaalt als enige het wapen in handen wat er met TT staat te gebeuren.

Het gaat er niet om of ik, vive, wies of wie dan ook onverschillig welke waarde aan TT verbinden.

Het zijn de FF's die bepalen en zij zullen zeker een waarde in hun hoofd hebben waar zij TT in potentie op waarderen.

Indien zij een waarde van 30 euro als potentiewaarde reeel hadden gevonden waren zij al begonnen met dividenduitkeringen ad 1 euro per aandeel in 2020 ipv het aangekondigde SBB-programa ad 50 mio.
Het verschil van 80 mio tov het SBB-programma was in de outlook al voorzien terwijl de aanwezige kas en de voorziene FCF voor de jaren na 2020 de garantie aangeeft van een jaarlijkse houdbaarheid ter grootte van 1 euro per aandeel.

Ik maak hieruit op, dat 30 euro per aandeel niet de potentie aangeeft die de FF's voor ogen hebben.

Zij zullen daarom moeten leveren.

Zij zullen ons en de markt moeten overtuigen van hun gelijk en dat kan alleen door bewijzen te overleggen via cijferpresentaties.

Ik ben er van overtuigd, dat men zonder Corona dit bewijs al in 2020 had geleverd via wederom een FCF van 1 euro per aandeel.

Het is voor de koersvorming onbelangrijk wat ik, wies, vive of zelfs de FF's vinden omdat het lot voor de koersvorming in handen ligt van de regisseurs van de beurs.
Het wachten is daarom op de wijziging in de visie van analisten op TT's potentie.

1.088 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:15
Koers 5,845
Verschil -0,135 (-2,26%)
Hoog 5,925
Laag 5,730
Volume 225.638
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront