Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wall Street's Wittebroodsweken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

147 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 20 januari 2021 10:08
    En weer terug naar de koersen. Adyen is richting een lagere top. Dat zou een schitterend mooie short moment zijn. Ff laten uitrazen naar die lagere top. ASML, op zich prima cijfers, maar duidelijk verslechterende ratio's, zeker niet dramatisch, maar het pompen heeft een prijs, feitelijk zijn ze niet veel vooruit gekomen de afgelopen zes kwartalen, ondanks de geweldige kwartaal berichten. Dividend rendement van een half procent, of iets meer, u moet het daar maar mee doen, terwijl het top tijden zjn. U ziet duidelijk het effect van inkopen van eigen aandelen dan een dividend verhoging. Inkoop eigen aandelen heeft mega veel effect, verhoging dividend alleen voor de statistieken. DSM stoot door. Hoge paramaters daar. Wolters Kluwer, daar is ie weer een hoge 70. En nu? Hoger duwen lukt voorlopig niet. Philips. Ja. Die 45. Daar blijven ze boven. Maar dat lijkt het enige positieve, want ook daar kunnen ze niet verder omhoog. Rorampo. Ze houden die 60 euro keurig vast en de grafiek begint laag te liggen. Interessant, mogelijk een voorbode voor een sprong naar de 65 euro en hoger. Kan nog eerst wat lager gaan. Randstad. Die staat vast gepindt op de vijven. Akzo komt ook niet verder dan de huidige koersen. Als ze in een biedingsoorlog komen gaat er meerdere euro's vanaf. Shell 16.7. Daar zit ook nog ruimte voor hogere koersen, maar korte termijn kan lastig(er) worden. Arcelor. Ze schommelen weer lekker heftig!
  2. [verwijderd] 20 januari 2021 10:26
    quote:

    b.west.invest schreef op 20 januari 2021 10:09:

    Wat een dag , Yellen die nu al aankondigt de belasting te verhogen , China die bekend maakt dat het gebied waar 20 % van het staal gemaakt word compleet op slot gaat .
    Verzwaarde lockdowns , ASML k/w van 55 .

    Be my guest
    Eerste keer dat ik dat mens op wat zinnigs kan betrappen.
    Belastingen en rente's zullen wel omhoog moeten anders gaat ons systeem kapot.
  3. LucaTonie 20 januari 2021 10:27
    quote:

    b.west.invest schreef op 20 januari 2021 10:09:

    Wat een dag , Yellen die nu al aankondigt de belasting te verhogen , China die bekend maakt dat het gebied waar 20 % van het staal gemaakt word compleet op slot gaat .
    Verzwaarde lockdowns , ASML k/w van 55 .

    Be my guest
    Super toch kunnen we mooi omhoog. Goed voor de staalprijs. ASML heeft top vooruitzichten dus omhoog. Lockdowns goed voor de geldpers. En ondanks de lockdown waar iedereen maar op blijft letten wordt er nog steeds hard doorgewerkt. Oftewel de economie draait aardig door.
  4. forum rang 6 ttroo 20 januari 2021 10:33
    Hogere belastingen hebben impact. Kijk eens naar ASML die betaalt 14 a 15% belasting! Vooral voor high multiples in de USA heeft hogere belastingen impact. Apple zijn toegevoegde $1.25 a $1.5 trillion drijft een stuk op. Ja wel belastingen. U dacht op Iphones. Ook. Maar zeker ook op lagere belastingen. Landen moeten ergens gratis geld gaan belasten. En als de economieen nog verder aantrekt, dan hebben ze feitelijk geen excuus om de belastingen te gaan verhogen. Amerika gaat richting Italie. Wie had dat gedacht. Make America Great Again wordt MIGA, Make Italy Great Again. De grootste kapitaal ter wereld die steeds meer op een Zuid Europees land lijkt. Grondstof prijzen in dollars zijn weer aan stijgen terwijl de 10Y yield op de Amerikaanse staats obligatie op 1.10 blijft hangen. Die 1.20 komt er aan. En daarna kan pas de echte yield uitbraak gaan beginnen. En dan gaat de cirkel nog harder draaien. Voorlopig is Party 2021 nog leuker dan Party 2020 die al leuker was dan Party 1999. De wereld draaide toch op de Chinese economie in H2 2020? Amerika, UK, Europa, Brazilie, Duitsland, wie niet, ze hebben allemaal last van de varianten. Dus als China weer in lock down gaat, althans aardig wat grote gedeeltes, dan gaan we dat merken.
147 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links