Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wall Street op ramkoers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 84
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

145 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 22 januari 2021 21:18
    Mooi verhaal dat Gamestop! Apple komt ook 27 januari met de cijfers. Iedereen is al laaiend enthousiast voor de bekendmaking van de Q1 2021 cijfers. Het is seizoensmatig altijd hun beste kwartaal en dat was Q1 2020 natuurlijk ook. Q1 2021 was beter dan Q1 2020, maar niet met vuurwerk pijlen. Het was gewoon beter, maar met als resultaat dat de rato's verslechtering aan het doorgaan is. Ik ben zeer benieuwd. Want 1 post wordt gewoon slechter. Maar dat moeten ze kunnen opvangen als ze net als de rest van de Amerikaanse cijferbedrijven gewoon sterke kwartaal cijfers laten zien. Een andere post heeft geen meevaller in petto. Kortom Apple moet echt goed draaien om mogelijk de aandeelhouders te pleasen. Wat gaan ze verder doen om meer cash kwijt te raken. Een dividend verhoging lijkt me nog een van de weinige middelen om overtollig cash kwijt te raken en control te houden op hun overtollig cash. Het inkopen van eigen aandelen schiet met een koers boven de $125 niet op. Tuurlijk ze zijn koper van de eigen aandelen en niemand zit short in Apple, maar long dus geen verkopers, oftewel de koers blijft door stijgen. Maar adding value is minimaal en de ratio's zullen verder verslechteren. Een paar ratio's zullen hoogstens stabiliseren in Q1 2021, maar gaan meteen door met verslechtering in de volgende kwartalen. Nog 4 a 6 kwartalen en de Apple problemen kunnen beginnen. Markt technisch hebben ze veel steun van Trump gekregen die de Chinezen tijdelijk weet terug te dringen. Maar een klapje zal het niet zijn. Apple zal verder aan de bak moeten komen. Die wearables is een geweldige markt positie die ze in handen hebben. De Chinezen zijn tijdelijk teruggedrongen maar ze blijven (terug)komen en zeker in China en omstreken zullen ze blijven rond waren om de Apple spook na te jagen.
  2. forum rang 5 an12 22 januari 2021 21:25
    quote:

    an12 schreef op 22 januari 2021 10:10:

    Ik voorspel dat Wall Street aan het eind van de dag gewoon weer in het groen staat. Dat kan daar niet anders want goed nieuws is goed nieuws en bij slecht nieuws gooien we het woord steunpakket erin en het is toch weer goed nieuws.
    Gelukt!
    Dat kan daar niet naar beneden.
  3. forum rang 6 ttroo 22 januari 2021 21:52
    Het weekend moet (weer) rustig blijven. Geen anti Biden of pro Trump protesten, maar zo te zien geen planning daar hierop. Italie gaat mogelijk naar de stembus. Ze willen meer van NL hebben en krijgen, alleen ze noemen het de EU anders worden de NL boos. Gaat Noord Korea nog wat acties plannen? Iran zal gewoon door gaan met hun atoom programma en met hun militaire wapen arsenaal. Voor hen is het duidelijk dat je met een militair apparaat je in ieder geval er voor kan zorgen dat je niet direct wordt aangevallen. China zal dit weekend ook doorgaan met technologische ontwikkelen. Ze hebben immers ruim 1.3 miljard mensen. Dat is een AI op zich. Voor alle duidelijkheid, NL heeft maar 0.017 miljard mensen. Biden zal alles rustig proberen te houden, maar de Trump aanhangers zijn niet rustig te houden. Die zijn woest. Op alles. Olie zal gaan stijgen naar de $70, mijn Arabische broeders hebben dat nodig die olieprijs. Schalie olie wordt intern kapot gemaakt door hun eigen president.
  4. forum rang 6 ttroo 22 januari 2021 21:57
    Ik zet de jaar winst per aandeel van Apple op $4. Ze staan nu op $140 bijna. Een multiple van 35. Daar zit weinig ruimte in, zeker gezien Apple nog maar 4 a 6 kwartalen high kan performen, daarna wordt het een stuk lastiger voor ze, als ze al niet eerder onderweg beren tegen komen. Een realistische waardering voor Apple is (maximum) $45 a $50 per aandeel, die komt vanzelf wel als de beurzen een pijnlijker moment in historie tegen komen.
  5. DTJ 22 januari 2021 22:27
    quote:

    What Else ?! schreef op 22 januari 2021 18:08:

    17.35 geweest "Beurzen" Eu dicht..

    Beurzen Fake States of America omhoog..

    Aenix Year high op 666,66

    Is het in beide Gevallen niet een "Dikke middel Vinger" omhoog naar de :"Belegger"..

    Toegevoegd:

    Kortom geregisseerd, georkestreerd en gecontrolleerd..

    Fijn WKND..;)
    Heerlijke frustratie posten hier
    Lekker handelen tegen de trend in zou ik zeggen.
    2021 het jaar dat we alle records breken

    Om te beginnen AEX 726 en de Dow 34K
    En dat op korte termijn (paar maanden)

    Eind 2021 staan er standen op de borden die hier niemand voor mogelijk houd.
    Heel veel shorters uitroken dit jaar ;-)

    Fijn Weekend beste mensen
145 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links