Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zorgplicht: waarom de brokers ingrijpen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. löngterm 28 januari 2021 17:52
    Het opleggen van een handels verbod is naar mijn idee volkomen onterecht. Dit kan ontweken worden door de grote hedgefunds die een rechtstreekse connectie met de beurs hebben. Dit terwijl de massa niet kan kopen en daarmee de koers alleen maar kan dalen.

    Heb er zelf geen geld inzitten. Maar toen het bericht kwam dat de handel stop werd gelegd een positie proberen te openen. (bijna 20k premie op een optie reeks met een strike prijs boven de 500) Deze werd echter ook bij binck geblokkeerd wat naar mijn idee een kwalijke zaak is.

    Daarnaast heeft binck nog meer vreemde ristricties. Zo mag ik niet in series handelen die meer dan 50% boven of onder de strike prijs liggen. Daarnaast mag de looptijd niet meer dan 2 jaar zijn. Dit terwijl de risico's van deze series niet per definitie groter zijn dan dan bij de gangbare series. In tegendeel hoe korter de serie loopt hoe hoger het risico normaliter wordt.

    Hoe dan ook naar mijn idee een kwalijke zaak en ik ben benieuwd wat de rechtbank hier op te zeggen heeft.
  2. Cerenkov 28 januari 2021 19:06
    Het gaat hier dus niet om een handelsverbod, maar alleen om een aankoop verbod. Het verkopen van je aandeel mag wel. Dit heeft dus alle schijn van je reinste marktmanipulatie. Als dit onder de noemer zorgplicht valt, dan is deze zorgplicht dus voor de grote spelers die momenteel miljarden verliezen omdat ze zelf te veel risico hebben genomen.
    Vandaar ook de, in mijn ogen, zeer begrijpelijke publieke onvrede onder de beleggers.
  3. forum rang 4 alexnr75 28 januari 2021 19:10
    Volgens mij worden de beleggers niet beschermt, maar de hedgefunds. Hoe gaan de brokers/AFM er in de toekomst mee om als de hedgefunds een fonds kapot shorten?

    Ze kijken gewoon de andere kant op!

    Daarnaast is het zo dat voor de beleggers die al in deze aandelen zaten, hun "marktplaats" wordt ontnomen. Deze functioneert niet meer.
  4. paul belegt echt. 28 januari 2021 20:48
    Arend, leg eens uit : waarom wel mogen en niet mogen verkopen? Je begrijpt echt wel dat de koers dan alleen kan dalen. Waarom mogen de hedgefunds wel schorten tot over de 100%? Kijk eens naar de vorige financiële crash toen alles en iedereen stuk geshort werd, dat mag wel. Blijf sportief en neem het niet alleen voor de grote boys op. Ik vind de vuist welke gemaakt wordt door Piet particulier een zeer goede oplossing. Dat het systeem van shorten niet klopt mag nu pijnlijk duidelijk gemaakt zijn.
  5. forum rang 9 objectief 28 januari 2021 21:15
    quote:

    Krisna schreef op 28 januari 2021 18:06:

    Zorgplicht: prima. Maar is het overdreven dat De Giro de handel in opties URW verbiedt aan consumenten?? Graag een reactie!
    De uitleg is simpel: de banken/brokers hebben geen zin in de volgende jaren met miljoenen claims van teleurgestelde beleggers opgescheept te zitten.
    (NB. voor elk akkefietje wordt een rechtszaak aangespannen)
  6. löngterm 28 januari 2021 21:32
    quote:

    objectief schreef op 28 januari 2021 21:17:

    [...]

    Dan verkoop je toch niet. (case closed)
    En dat noemt zich objectief?
    Het plan van de retail investors was duidelijk en de shorters weten wat de gevaren zijn. Naar mijn mening is het verbieden van een aandelen aankoop een hele vreemde zet. Dit dupeert de retail beleggers die zogenaamd beschermd zouden worden. Het waren de Hedgefunds de short zaten en nu met de gebakken peren. Hoewel de retail investors enorme risico's namen verlies je met het kopen van aandelen en call opties nooit meer dan je inleg. Kortom geen reden voor een stop. (margin accounts daargelaten)
  7. antonvb 28 januari 2021 23:06
    Ga weg met je zorgplicht. Beleggen is een spelletje waarbij de grote jongens altijd winnen. En als de kleine belegger aan de winnende hand is worden de spelregels tijdens het spelen veranderd. En als ze dan nog niet kunnen winnen worden ze te hulp geschoten door big media. big tech en big banks. 'It's a big club, and you ain't in it'.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links