bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
okeanos
0
absolutebeginner
0
quote:

gambiet schreef op 3 februari 2021 16:48:

[...]
Niet echt : 31/12 gesloten op 8.49 - gisteren gesloten op 9.81 = 15.55 % stijging (en als je huidige koers van 9.935 neemt : + 17%).
Nog altijd mooi groen natuurlijk
vandaag dus wel !!
absolutebeginner
0
quote:

DJ o Harry schreef op 3 februari 2021 17:50:

Dan zou ik nu bijkopen, want volgens mij gaan we vanaf nu richting 10+ misschien morgen nog een diepje maar dit is natuurlijk moeilijk te voorspellen
zeker bijkopen, op langere termijn ga je het beklagen dat je het niet gedaan hebt !!!!
absolutebeginner
0
quote:

R0ME0 schreef op 3 februari 2021 18:08:

[...]

Ik vind de prijs nog steeds duidelijk te laag.

Mijn voorzichtig koersdoel is 12 euro, voorzichtig omdat dit aandeel niet vooruit te branden is en ik dus niet te hoog wil gaan zitten omdat dat soort verwachtingen nogal wat negatieve reacties losmaken en daar heb ik geen zin in.

Na de vorige update van cijfers werden de verwachtingen weer omver geblazen en de EBIT verwachting verhoogd van 240-270 adj,. EBIT naar minimaal 270, wat eigenlijk nog heel bescheiden was gezien wat er dan nodig is aan EBIT in Q4 om 270 te halen.

De koers reageerde met een stijging naar bijna 11 euro.

Toen kwam de capital markets update met eigenlijk 1 boodschap die een partij compleet verkeerd geschoten is blijkbaar, het verlagen van het dividend uitkeringspercentage ten faveure van het investeren van groei in pakketten.
De koers zakte tot richting de 8 euro ergens, compleet belachelijk naar mijn mening want het geld is niet weg maar wordt juist geinvesteerd om nog meer te gaan renderen en daar is ruimte genoeg voor want de E commerce groeit veel harder dan de pakkettenmarkt aan kan.

Ik gaf toen meteen al aan dat ik zelf dacht aan 290 EBIT en het beginnen met een 3 niet wou uitsluiten.
Inmiddels met de update van PostNL mogen we misschien wel denken aan een hogere EBIT dan vorig jaar, ook gezien de boom in wenskaarten en overige post in Q4, wat zou betekenen hoger dan de adjusted EBIT over 2019 van 310.8 mio.

Dat zou toch een gigantische prestatie zijn en geeft veel ruimte voor verbeteren van de balans en investeren in capaciteit, binnen de eigen gebouwen en ook aan nieuwe centra.

Als je kijkt dat na q2 de koers ook weer terug zakte na de piek om na de nieuwe update (waaruit de conclusie toch had moeten zijn dat de betere resultaten blijvend waren en geen 1 kwartaalsvlieg) weer ruim boven deze piek uit te komen met een nieuwe top op 10.78e intraday (even opgezocht, 26 nov) verwacht ik dat na de komenden update die ook weer mindblowing zal zijn dit patroon zich zal herhalen en we een koers van 12.50 euro mogen verwachten.

Maar Bpost gaat natuurlijk ook een verwachting geven voor 2021 en hopelijk ook heel duidelijk het vooruitzicht van dividend aangezien we daar nog steeds op moeten wachten maar we zitten al in de periode waarover dividend gaat worden betaald dus grotere partijen die alleen aandelen kopen van bedrijven die ook uitkeren kunnen los, wat we dus ook zien gebeuren, en die aandelen komen niet zo snel meer terug want die gaan op de plank.

Bij PostNL druppelen de belang meldingen ook binnen en ook daar is de koers nog veel te laag.

Ondanks dat deze partijen toch echt actief zijn in een sector die echt hot is zijn ze nog niet van hun stofnest imago met overheidsbemoeienis af en vooral een hoop gezeur.

Maar de resultaten spreken voor zich, de boom zal bij de Q4 cijfers wederom bevestigd worden, en dan kan de koers niet achter blijven.

En dan heb ik het over een koersdoel wat past bij een traditionele normale markt en dus geen rekening gehouden met de gratis geld TINA markt waar we nu in zitten.

Mijn koersdoel na de cijfers is dus 12.50 en mijn koersdoel voor 12 maanden is 14 euro.

Gezien de risk/reward verhouding van Bpost vind ik dat op deze koers zeker koopwaardig en eigenlijk belachelijk goedkoop gezien de waardering in het algemeen van de markt.

Dit is mijn persoonlijke mening en reden waarom ik er in zit en zijn natuurlijk geen garanties dat het ook gaat gebeuren, de markt blijft de markt met al zijn grillen.

Succes.

ik volg je analyse volledig !!
belegger1981
0
Tmoet zijn dat de verwachtingen hoog liggen als we plots de 10€ aantikken naar volgende maand toe...
Zoveel te beter
W1S3
0
52w high is 10.78 , deze komt nu wel heel dichtbij. Deze grens breken zou ze nog eens in de media "in-the-picture" kunnen zetten...hopelijk nog voor de Q4 cijfers
voda
0
Beursblik: UBS positiever over Bpost en PostNL

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Bpost SA
10,17 0,21 2,11 % Euronext Brussel
PostNL
3,436 0,012 0,35 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag de koersdoelen voor Bpost en PostNL opwaarts bijgesteld bij handhaving van het koopadvies op beide aandelen.

Voor Bpost ging het koersdoel van 9,85 naar 10,75 euro, terwijl voor PostNL het koersdoel werd verhoogd van 3,10 naar 3,60 euro.

Na een jaar waarin de pakketvolumes enorm groeiden in Europa, wordt nu de vraag actueel of die hoge volumes dit jaar wel duurzaam zijn, of dat ze nog verder kunnen aantrekken. Volgens UBS zal dit per land verschillen, al zullen wel in ieder land vergelijkbare factoren een rol spelen.

UBS wijst op de zorgen dat consumenten mogelijk "coronamoe" worden en als gevolg minder zullen bestellen dan in het afgelopen jaar. Desondanks wees de Zwitserse zakenbank op eigen onderzoekscijfers die laten zien dat 29 procent van de ondervraagde Britse consumenten van plan is komende maand vaker online te shoppen ten opzichte van nu. Slechts 11 procent is van plan minder te besteden.

Op korte termijn blijft het beeld voor de Europese postsector dan ook positief, maar op een wat langere termijn en na de coronacrisis kunnen er de nodige uitdagingen komen, waarschuwt UBS.

Ook handhaafde UBS het koopadvies op Royal Mail, terwijl Austrian Post een Neutraal advies heeft.

Het aandeel Bpost steeg donderdagochtend met 1,6 procent tot 10,12 euro, terwijl PostNL 0,3 procent won op 3,43 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
okeanos
0
quote:

voda schreef op 4 februari 2021 11:06:

Desondanks wees de Zwitserse zakenbank op eigen onderzoekscijfers die laten zien dat 29 procent van de ondervraagde Britse consumenten van plan is komende maand vaker online te shoppen ten opzichte van nu. Slechts 11 procent is van plan minder te besteden.
Ik ga een moccamaster kopen. Een koffiezet. Online heb ik de keuze uit wel 15 kleurtjes. Het wordt de metaalrode. Geen idee hoe ik daar offline zou aangeraken.
Idem voor wat betreft de tapijtreiniger Bissel proheat cleanshot, voor als ik koffie mors op het tapijt.
Moet ik wel nog een tapijt.
Leve Bpost.
belegger1981
0
Zit het erin dat ze terug dividend uitkeren vanaf volgend jaar?
Stel dat ze dat doen,zal dat positief zijn voor de koers?
[verwijderd]
0
quote:

belegger1981 schreef op 4 februari 2021 12:01:

Zit het erin dat ze terug dividend uitkeren vanaf volgend jaar?
Stel dat ze dat doen,zal dat positief zijn voor de koers?
Bij monde van Bpost zelf JA ze gaan weer dividend uitkeren over 2021 volgens de policy, 30 tot 50% van de winst.

Dividend policy
bpost group’s revised future dividend policy targets to pay out between 30 and 50% of IFRS net profit.
corporate.bpost.be/investors/share-in...,50%25%20of%20IFRS%20net%20profit.

En ja dat is natuurlijk positief voor de koers maar dat is nu al te merken aan de partijen die er op vooruitlopen nu besloten is weer te gaan uitkeren en de periode waarover uitgekeerd gaat worden reeds is ingegaan namelijk dit jaar.

Aangezien er voorlopig uitgegaan wordt van alleen final dividend is dus de eerst volgende dividend betaling te verwachten in Mei 2022 zijnde het volledige dividend over 2021.
Morgoth
0
Opgelet, de uitbetaling van dat 2021 dividend zal dan wel pas in (ik dacht maart) van 2022 plaatsvinden... dat gezegd zijnde, ook nog wat aangekocht vandaag. Als ik ga wandelen met de hond of ik rijd naar mijn ouders kom ik meerdere Bpost camionettes tegen, ik verwacht dat dit een gestage groeier blijft dit jaar richting de 12 (of misschien zelfs meer) EUR.
[verwijderd]
0
@morgoth
Wordt er geen 'voorschot'dividend uitbetaald in december 2021 waarna in mei 2022 het slotdividend wordt uitgekeerd??
Dago_Bert_Duck
0
Bpost zit inmiddels in een goede trend omhoog. Uiterlijk morgen kunnen ze eventueel nog een update geven want vanaf maandag begint de stille periode. Mocht de update niet komen, geen probleem! Dan verpletteren ze de verwachtingen wel bij de cijfers! Ik zit er vol in!
[verwijderd]
0
Ik verwacht geen update omdat Bpost bij de capital markets day al aangaf dat de volgende keer dat ze iets zouden zeggen dit met de jaarcijfers zou zijn, althans die indicatie gaven ze qua datum/periode.

Aangezien ze anders ook voor Q3 en Q2 met een surprise hadden kunnen komen wat ze ook niet heb en gedaan EN omdat ze ook niet terug zijn gekomen op hun uitspraak om geen div te betalen over 2020 terwijl daar de ruimte er eigenlijk wel voor is, zeker met die lagere payout zullen ze hier ook onvermurwbaar in zijn.

De blowout zal er niet minder om zijn en ik hoop dat ze al iets durven te zeggen over Q1 waar dan al 2 maanden van om zijn en duidelijk aangeven dividend te betalen over 2021.
Als je het belang snapt als onderneming van een hogere koers dan moet je positieve zaken die er gewoon ook zijn benadrukken.
Misschien ook iets minder belachelijk terughoudend zijn, komt ook beter over.
Zo is het net alsof ze het zelf niet snappen zover zitten ze er onder.
Montaplus
0
Ik denk dat we eerst eens moeten kijken hoe het verloopt met Radial, als deze motor begint te draaien zijn we vertrokken.Er zijn ook nog institutionele beleggers die nu nog niet kunnen instappen vanwege het uitstel van het dividend
10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,550
Verschil -0,065 (-1,80%)
Hoog 3,600
Laag 3,545
Volume 453.245
Volume gemiddeld 227.241
Volume gisteren 248.138

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront