ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Oet!
2
quote:

Doggie1970 schreef op 10 maart 2021 11:43:

[...]

Ho ho wat een minachting. Laten we het niet persoonlijk laten worden.
En inderdaad staat er de afgelopen week een plus van zo'n 10% maar het is wel opvallend dat je op een dag "negatieve" dag (koers in de min en uit de AEX geflikkerd) ineens weer actief mee gaat doen.
Nogmaals hou het netjes in de communicatie.
Als je zijn andere posts leest zie je dat hij overal minachtend praat.
Ik vind het wel mooi om zo'n persoon erbij te hebben. Iemand waar iedereen van walgt.
Dat verbroederd.
voda
0
Degradatie ABN Amro is vooral symbolisch een gevoelige tik
Marcel de Boer 14:26

Voormalig ceo Gerrit Zalm straalt bij de beursgang van ABN Amro in 2015 al weinig optimisme uit. Foto: Jasper Juinen/Bloomberg

Met een gewicht van nog maar een half procent was ABN Amro ABN€10,39-3,53% al een spek-en-bonenfonds in de AEX-index, maar over anderhalve week is de bank zelfs dat niet meer. Beursuitbater Euronext maakte dinsdag bekend dat ABN Amro vanaf 22 maart verder gaat als Midkapper.

De stevige koerswinst van de afgelopen maanden was niet genoeg om ABN Amro's plaats in de AEX te verzekeren. Op basis van de gecorrigeerde marktwaarde - het aantal aandelen in vaste handen wordt niet meegerekend - moest Euronext de bank terugverwijzen naar de AMX. De bank, die nog altijd voor 56% in handen is van de Staat, kwam 2,7% aan beurswaarde te kort, waardoor techbedrijf Besi langszij kon komen en binnenkort de status als Amsterdams hoofdfonds zal krijgen.

Gedwongen verkopen
De degradatie van ABN Amro stelt beleggers woensdag teleur. Het aandeel verloor in de ochtendhandel 3% van zijn waarde, vermoedelijk door winstnemingen, maar waarschijnlijk ook door gedwongen verkopen van indexfondsen die slechts in de hoofdgraadmeter mogen investeren. Die worden door de degradatie gedwongen om hun stukken van de hand te doen.

Analist Robin van den Broek van Mediobanca zegt vanuit Londen 'enigszins verrast' te zijn geweest over het besluit van Euronext. 'Ik had er niet zo over nagedacht.' Hij benadrukt evenwel dat de gedwongen verkopen mee kunnen vallen. Veel actieve fondsbeleggers zitten zowel in de AEX als de AMX, zegt hij. Bovendien schat hij in dat het voor internationale spelers belangrijker is dat ABN Amro gewoon lid blijft van de Europese Stoxx Bankenindex.

Symbolisch
De degradatie uit de AEX is dan ook vooral symbolisch een gevoelige tik. Maar het illustreert tegelijkertijd wel hoe zeer het relatieve belang van de financiële sector op de Amsterdamse beurs is afgenomen. Voor de kredietcrisis werd de index gedomineerd door financiële zwaargewichten als ABN Amro, ING, Fortis en ook Aegon.

Maar zelfs de grootste bank van de Benelux heeft tegenwoordig een indexgewicht van nog geen 6%. Inmiddels speelt wel een concern als Adyen een belangrijke rol, maar die betaalverwerker - met een gewicht van ruim 7% in de AEX - geldt toch vooral als techfonds.

Weinig lol
Beleggers hebben de laatste jaren overigens weinig lol beleefd aan hun investering in ABN Amro. De bank begon in november 2015 op €18 aan zijn tweede beursleven. Daarna steeg het aandeel tot iets boven €28 begin 2018. Vervolgens zette een neergang in die het bankaandeel in mei vorig jaar tot onder de €6 duwde, vooral natuurlijk vanwege de coronacrisis.

Onlangs kwam het aandeel weer boven de €10 uit, dus wie na mei is ingestapt heeft wel een aardig ritje meegemaakt. Net als alle banken profiteert de instelling inmiddels van de verbeterde economische vooruitzichten en de oplopende lange rente. Dat laatste is gunstig voor hun rentemarge. Banken halen immers kort geld op om het lang uit te zetten.

Maar uitzicht op herstel richting €30 hoeft voorlopig niet verwacht te worden, zeggen analisten. En dat betekent ook dat de kans dat de Staat ooit nog de kosten van de nationalisatie in 2008 goed maakt niet groot is. Geschat wordt dat minister Wopke Hoekstra van Financiën een koers van minstens €26 nodig heeft om quitte spelen op de investering van zijn voorganger Wouter Bos.

Gerrit Zalm, destijds voorzitter raad van bestuur, slaat op de gong voorafgaand aan de beursgang van ABN Amro in november 2015. Foto: Jasper Juinen/Bloomberg
Hoekstra heeft in zijn termijn als minister geen aandelen ABN Amro verkocht. De laatste plaatsing was op 15 september 2017, een maand voordat het kabinet Rutte III van start ging. Als de minister in de afgelopen jaren nog wat flinke plukken had verkocht, zoals in het regeerakkoord was opgenomen, zou de verhandelbaarheid van het aandeel zijn vergroot en was de degradatie vermoedelijk voorkomen.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1376677/degradatie-abn-am...
Bijlage:
Toddemij
0
Wat een ballentent die website van AAB, zo vaak storing, of "website is nu niet bereikbaar...... Dat noemt zich dan een echte bank, krijg het idee dat men het digitale niet echt serieus neemt.
Rowi62
1
Eerder gooiden dividend beleggers AAB er al uit. Het enige dat nodig is is dat ze dividend gaan uitkeren. whatever de ECB zegt. Die doen zelf ook maar wat ze willen (lees : QE)
NLAEX
0
www.bnnvara.nl/kassa/videos/561664

De Consumentenbond is blij met de recente uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) over de woekerrente bij ABN AMRO. De Commissie van Beroep van het Kifid oordeelde dat er voor klanten met een flexibel krediet bij ABN AMRO teveel rente in rekening was gebracht en dat dit moet worden terugbetaald. Dit biedt hoop voor andere gedupeerden van woekerrentes.

De Commissie van Beroep stelt dat consumenten mochten verwachten dat de variabele rente op doorlopende kredieten zou meestijgen én -dalen met de ontwikkeling van de marktrente. Echter, toen de marktrente daalde, bleef ABN AMRO wel dezelfde rente rekenen als daarvoor in plaats van dat het deze liet meedalen met de marktrente. Circa 80.000 klanten van AB AMRO hebben een soortgelijk doorlopend krediet aan het krediet behandeld in de Kifid-zaak.
Ook andere doorlopende kredietaanbieders rekenen te hoge rentes

Stef Smit, directeur van Consumentenbond Claimservice, is tevreden met de uitspraak. Wat de bond betreft geldt deze uitspraak dan ook niet alleen voor klanten bij ABN AMRO. "Ook klanten van andere aanbieders die de afgelopen jaren de rente kunstmatig hoog hielden, zijn gedupeerd." Er lopen bij het Kifid nog procedures tegen Santander en Vesting Finance over dezelfde soort kredieten. Deze uitspraken worden later in 2021 verwacht. De Consumentenbond Claimservice nog onderzoekt of er andere aanbieders in de fout zijn gegaan.
Onwetendheid consument over reële rente bij doorlopend krediet

Smit stelt dat mensen vaak geen idee hebben "of ze een reële rente betalen. Naast rente op doorlopende kredieten gaat het ook om de rente die je betaalt voor roodstaan op je betaalrekening en voor kredieten die gekoppeld zijn aan een creditcard. Ook in die gevallen moet de bank de te veel betaalde rente terugbetalen."
Charlemagne
0
megastoring inderdaad vanaf 1500, deze bank heeft software uit de middeleeuwen waar ze iedere keer aan sleutelen en rommelen i.p.v iets goeds te bedenken, helaas; wordt links en rechts met 300km per uur ingehaald, zo'n ouderwetse bank met achterhaalde technologie bestaat over 10 jaar echt niet meer, snel verkopen Staat der Nederlanden........
Go Go Go !
0
quote:

NLAEX schreef op 10 maart 2021 15:23:

....
Onwetendheid consument over reële rente bij doorlopend krediet

Smit stelt dat mensen vaak geen idee hebben "of ze een reële rente betalen....

Tsja, dan ben je dus kennelijk te dom om geld te lenen. Voortaan ook eerst maar eerst een testje doen bij een aanbieder, net als bij het beleggen.

Vraag 1. Kost geld lenen ook geld ? (Let op, er kunnen meerdere antwoorden goed zijn)

O Nee, geld lenen kost nooit geld
O Nee, want ik krijg ook geen rente op mijn spaarrekening
O Ja, lenen kost geld. Je tekent daarvoor een overeenkomst en er zijn voorwaarden
O Ja, lenen kost geld. Aanbieders publiceren de actuele tarieven op hun website
O Weet niet
O Nog niet over nagedacht

tradersonly
2
Lekker belangrijk dat ze nu in de AMX staan. Die gedwongen verkopen vallen ook wel weer mee.
Weer op naar de 15,-
jan van delft
2
Winst?? Ik denk dat ABN zelfs in 2021 nog een verlies gaat schrijven, de witwas boete zullen ze ook in een keer moeten nemen als verlies en kan zo maar een half miljard euro zijn. Niet vergeten dat er vorig jaar 44 miljoen verlies terwijl er ook nog eens 300 miljoen boekwinst op verkoop onroerend goed gemaakt was. Het ziet er best somber uit, ik ga pas ergens onder de 9 euro weer nadenken over meer inkopen. En andersom, boven de 12 gaat echt alles eruit, direkt.
Gato
3
quote:

jan van delft schreef op 10 maart 2021 18:03:

Winst?? Ik denk dat ABN zelfs in 2021 nog een verlies gaat schrijven, de witwas boete zullen ze ook in een keer moeten nemen als verlies en kan zo maar een half miljard euro zijn. Niet vergeten dat er vorig jaar 44 miljoen verlies terwijl er ook nog eens 300 miljoen boekwinst op verkoop onroerend goed gemaakt was. Het ziet er best somber uit, ik ga pas ergens onder de 9 euro weer nadenken over meer inkopen. En andersom, boven de 12 gaat echt alles eruit, direkt.
Dat is dan toch mooi 2 euro boven je vorige koersdoel, maar de stemming kan van nogal negatief....

jan van delft
2 juni 2020 13:13
auteur info
ik bezit ze vanaf 1e introductie ergens in de 18 was dat he, een ronduit beschamende vertoning deze bank met veel mismanagement, zeer zwakke risc afdeling, leiding hiervan dient ogenblikkelijk vervangen te worden. Komende 5 jaren verwacht ik er niet al te veel van, een koersdoel optimistisch van 10 zou al heel wat zijn.....zijn bezig met "groene" verhaaltjes maar hollen de aandeelhouders positie systematisch uit, dan wel door schandaal dan wel door totaal misvatten van hoe je een gedegen risico analyse doet in wholesale. Good luck ABN !


.... naar nogal positief omslaan in een week.

jan van delft
9 juni 2020 13:51
auteur info
We kunnen mopperen op ABN,maar vergeleken met Deutsche Bank doen ze het heel goed en danook nog voor niet al te hoge salarissen...ik vind het een iets te ambtelijk geleide organisatie en hopelijk komt er in de toekomst weer wat meer vuur in de tent want het kan best zonder al te veel risico flink veel meer deals met winst binnenhalen.
Refinancing van windmolen parken bijvoorbeeld, zeer interessant op dit moment! De fees zijn goed en de risicos laag.
Lepre Chaun
0
quote:

tradersonly schreef op 10 maart 2021 17:26:

Lekker belangrijk dat ze nu in de AMX staan. Die gedwongen verkopen vallen ook wel weer mee.
Weer op naar de 15,-
ABN Amro

Op basis van de beweging die in februari is ingezet kan de koers van ABN Amro stijgen tot 13,25 euro nadat de weerstand van 9,75 is doorbroken.

Berenberg Bank herhaalt het houdadvies voor ABN AMRO BANK N.V.

woensdag 10 maart 2021 08:44 Berenberg Bank herhaalt het houdadvies van maandag 18 januari 2021 voor ABN AMRO BANK N.V
Bijlage:
Snelle Jaapie
0
Zo te zien wordt het niks meer na degradatie
Ben blij dat ik geen aandelen meer heb van ABN Amro

Verwacht binnen een termijn van 3 maanden nog een correctie naar een fors lagere koers
Lepre Chaun
0
De sectorrotatie zette woensdagavond in de VS door, waarbij onder meer bankaandelen gevraagd waren.

Verbeterde economisch vooruitzichten wakkeren volgens marktvolgers aan op sectoren zoals het bankwezen en energie, die zouden profiteren van een herstel .

"We hebben een echte rotatie van groei-aandelen naar waarde-aandelen gezien", zei investeringsstrateeg Altaf Kassam van State Street Global Advisors. "De bedrijven die voorheen achterbleven, zoals de financiële dienstverlening .

Goed voor ABN
Doggie1970
1
quote:

Gato schreef op 10 maart 2021 18:37:

[...]

Dat is dan toch mooi 2 euro boven je vorige koersdoel, maar de stemming kan van nogal negatief....

jan van delft
2 juni 2020 13:13
auteur info
ik bezit ze vanaf 1e introductie ergens in de 18 was dat he, een ronduit beschamende vertoning deze bank met veel mismanagement, zeer zwakke risc afdeling, leiding hiervan dient ogenblikkelijk vervangen te worden. Komende 5 jaren verwacht ik er niet al te veel van, een koersdoel optimistisch van 10 zou al heel wat zijn.....zijn bezig met "groene" verhaaltjes maar hollen de aandeelhouders positie systematisch uit, dan wel door schandaal dan wel door totaal misvatten van hoe je een gedegen risico analyse doet in wholesale. Good luck ABN !


.... naar nogal positief omslaan in een week.

jan van delft
9 juni 2020 13:51
auteur info
We kunnen mopperen op ABN,maar vergeleken met Deutsche Bank doen ze het heel goed en danook nog voor niet al te hoge salarissen...ik vind het een iets te ambtelijk geleide organisatie en hopelijk komt er in de toekomst weer wat meer vuur in de tent want het kan best zonder al te veel risico flink veel meer deals met winst binnenhalen.
Refinancing van windmolen parken bijvoorbeeld, zeer interessant op dit moment! De fees zijn goed en de risicos laag.

Gewoon weer zo'n zeurneus die met alle winden meepraat. En nou staat er nogal wat wind vandaag ;-)
Cloverleaf
0
quote:

KCNIB schreef op 10 maart 2021 17:37:

-3,%, winstnemingen op stijging van maandag.
Of vluchten
KCNIB
0
quote:

Cloverleaf schreef op 11 maart 2021 10:02:

[...]

Of vluchten
Dan had je wel een veel hogere volume gezien gisteren.
Jordan Belfort
0
Uitgestapt op 10,22 net leuk ritje mee gemaakt maar gaat nog wel wat verder afzakken de komende tijd denk ik. Dus daarom alvast eruit.
Nieuws-Gierig
0
vraag :
keert abn amro in 2021 dividend uit , wanneer en hoeveel ?
is hier iets over bekend
3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:11
Koers 15,635
Verschil +0,020 (+0,13%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 2.479.596
Volume gemiddeld 3.469.961
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront