Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

India verbiedt bitcoin

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2021 13:41
    Het is vrij gemakkelijk om stiekem bitcoins aan te houden. Ik zou niet weten hoe een Indiase ambtenaar dat zou kunnen ontdekken. Wellicht komt er nu een aanbod van tussenpersonen om Indiase bitcoins in andere valuta in te wisselen. In het algemeen hebben regeringen van deze wereld een hekel aan anoniem geld, een zorgelijke ontwikkeling.
  2. Noyby 15 maart 2021 14:12
    quote:

    Eykpunter schreef op 15 maart 2021 13:41:

    Het is vrij gemakkelijk om stiekem bitcoins aan te houden. Ik zou niet weten hoe een Indiase ambtenaar dat zou kunnen ontdekken. Wellicht komt er nu een aanbod van tussenpersonen om Indiase bitcoins in andere valuta in te wisselen. In het algemeen hebben regeringen van deze wereld een hekel aan anoniem geld, een zorgelijke ontwikkeling.
    hmmm lijkt me lastig met IP nummers. Je zou wat kunnen proberen met VPNs... Maar ja het blijft dan toch een ondergronds betaalmiddel, voor zover het überhaupt een betaalmiddel is. Kans is groot dat het door veel meer overheden verboden dan wel gereguleerd gaat worden. Bovendien werkt het hele systeem niet meer zodra de quantum computers er zijn. Hoe lang duurt dat nog, 10 jaar? Daar ga je dan met je crypto's
  3. greenchip 15 maart 2021 14:50
    quote:

    Noyby schreef op 15 maart 2021 13:30:

    leg maar eens uit waarom dit geen ponzi fraude is....
    Het is geen fraude, omdat iedereen kan zien wat er aan de hand is. Volgens mij is het wel een doorzichtig piramidespel, want aan het einde van de rit is er nergens geld bijgekomen, terwijl dat wel het doel is van degenen die er hun harde valuta instoppen.
  4. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 15 maart 2021 18:27
    Toch bijzondere handel. Iedereen weet dat bitcoin niet geschikt is als geld. Te volatiel, geen controlerend orgaan die de waarde min of meer in stand probeert te houden. De enige toepassing die ik kan bedenken is het grijze/zwarte circuit, dark web. Daarvoor is crypto verdomde handig. Dan komen de believers met het argument: nee maar het is ook geen geld, maar digitaal goud! Maar waarbij goud nog een toepassing heeft, is bitcoin niets meer dan enen en nullen in de cloud. Het is een transparant piramidespel, niets meer, niet minder. Ik vind het allemaal prima en gefeliciteerd met je winsten indien van toepassing. PM kijk naar de meerjaren grafiek en pak je winst zou ik zeggen, de rit naar beneden lijkt dichtbij. Of je moet een gokje willen wagen en stug volhouden, maar dat heeft niets meer met beleggen te maken.
  5. [verwijderd] 15 maart 2021 18:47
    Prachtig concept, die coins, geweldig idee om het (met de massa) zelf te gaan regelen. Zonder tussenkomst van die betuttelende overheid. Ik ben helemaal voor.

    Helaas gaat het niet gebeuren. We leven in toenemende mate in een gereguleerde samenleving. Dat heeft met een toenemend aantal mensen in een steeds complexer wordende wereld te maken. Ook de leiders van zgn "liberale" stromingen snoeren ons in toenemende mate de mond en bepalen wat we wel/niet consumeren. China gaat de grootste wereldmacht worden en we weten allemaal wat ze daar van de vrije geest denken. Dat gaat een stempel op de hele wereld drukken, zoals de VS nu doet.

    Controle controle controle. Dat is wat ons te wachten staat. Een zelfregulerend betaalmiddel past daar niet bij. Dit experiment gaat mislukken. Dat zegt overigens niet dat je met het piramidespel veel geld kunt verdienen. Succes daarmee!

    Prachtig concept, die coins, geweldig idee om het met de massa zelf te willen gaan regelen. Zonder de betuttelende overheid.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links