Biocartis « Terug naar discussie overzicht

Biocartis forum geopend

6.443 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Hennie76
3
“HUIDIGE BEURSKOERS WEERSPIEGELT NIET DE INTRINSIEKE WAARDE VAN ONS BEDRIJF”
1 MAART 2021

Voor Jean-Marc Roelandt was 2020 een bijzonder jaar. “Ik ben er een jaar tussenuit geweest door ziekte en ik was blij dat ik opnieuw aan de slag kon”, vertelt hij. “Met mijn vijfentwintig jaar ervaring in beursgenoteerde bedrijven en een aantal jaren in biotech was ik blij met de kans die zich bij Biocartis aanbood.”

Vanwaar de keuze voor Biocartis?

Biocartis was aantrekkelijk voor mij dankzij het Belgische beslissingscentrum, de beursnotering en omdat het bedrijf voor mij de ideale schaalgrootte heeft. Ik kende Biocartis en de waarde van de technologie al langer. Uit eigen ervaring weet ik dat het als patiënt enorm frustrerend is om lang te moeten wachten op een testresultaat. Met Idylla heeft Biocartis een platform in huis dat accuraat en zeer snel informatie aanlevert voor een juiste diagnose voor heel wat kankers en infectieziektes.

Hoe verliep de integratie?

Ik was nog maar net van start gegaan bij Biocartis toen de regering de eerste lockdown aankondigde. In die eerste maanden ben ik amper op kantoor geweest. Een grote handicap was dat gelukkig niet, want de organisatie staat als een huis. Er is een matrixstructuur die de medewerkers een grote mate van autonomie geeft.

2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar van de coronacrisis. Hoe groot was de impact op Biocartis?

Er was zowel een negatief als een positief effect. Aanvankelijk werd ons bedrijf zwaar getroffen. Op ons Idylla-platform hebben we een vijftiental oncologietesten ontwikkeld en onze focus ligt vooral daarop. Door de pandemie moesten de artsen noodgedwongen heel wat kankerbehandelingen uitstellen. Dat hebben we meteen gevoeld. Onze organisatie heeft echter haar flexibiliteit getoond door heel snel de sars-CoV-2-test op Idylla te ontwikkelen. Na de lancering op de Amerikaanse markt begin augustus, konden zorgverleners in heel Europa vanaf begin november een beroep doen op deze test om mensen met griepachtige symptomen te testen op covid-19.

Vertrouwen terugwinnen

Ben je tevreden over de cijfers van 2020?

Absoluut. Het mooie aan 2020 is dat de crisis ons heeft aangezet om sneller stappen te zetten in de diversifiëring van het testspectrum van onze technologie. Dankzij de positieve impact van de sars-CoV-2-test konden we vorig jaar sterke resultaten neerzetten. Op het vlak van oncologie hebben we eerst klappen gekregen, maar uiteindelijk is ook daar de trend gekeerd. In de V.S. en in Europa zijn we zelfs blijven groeien in dat domein. Alles samen verkochten we in 2020 335 nieuwe minilabo's waarmee we het ruim tien procent beter deden dan wat we hadden gecommuniceerd in onze laatste vooruitblik. Ook het aantal verkochte cartridges – een soort cassette die het te analyseren staal bevat – groeide met 31 procent en dat cijfer lag net boven onze guidance.

De cijfers waren beter dan verwacht, maar toch reageerde de beurskoers nauwelijks?

Ik was eerlijk gezegd een beetje ontgoocheld, want we hadden een positieve reactie verwacht met deze resultaten. Wellicht heeft het te maken met 2019, toen we het vertrouwen van de belegger wat zijn kwijtgespeeld. We hebben dat jaar de samenwerking met onze commerciële partner Thermo Fisher stopgezet, waardoor we een belangrijke groeivertraging kenden op de Amerikaanse markt en dat hebben de investeerders ons zwaar aangerekend. We hebben er daarna de verkoop in eigen handen genomen, met sterke resultaten als gevolg. We moeten nu eerst het vertrouwen terugwinnen en dan zal de koers snel volgen. Ik ben ervan overtuigd dat de beurskoers vandaag absoluut niet de intrinsieke waarde van ons bedrijf weerspiegelt.

Hoe vaak consulteer je de beurskoers op Euronext Brussel?

Niet dat ik erdoor gebiologeerd ben, maar ik volg het wel dagelijks op.

De Amerikaanse activiteiten worden steeds belangrijker. Overweegt Biocartis vroeg of laat een notering op Nasdaq?

Iedereen in onze sector lonkt naar de V.S. Er zitten heel wat interessante investeerders die vertrouwd zijn met de typische geplogenheden van de biotechnologiesector. Voor Biocartis is het wat te vroeg. Onze marktkapitalisatie bedraagt momenteel 275 miljoen euro en dat is te weinig. Als we wat meer body hebben, komt dit zeker op de agenda.

Capital Markets Day

Wat zijn je prioriteiten als cfo bij Biocartis?

Het neerzetten van betrouwbare financiële resultaten is een van de prioriteiten. Dit betekent dat we op korte termijn significante stappen willen zetten op weg naar winstgevendheid. Ingrijpende kostenbesparingen zijn niet aan de orde. We blijven investeren in mensen en nieuwe projecten. Ik begrijp het ongeduld van sommige aandeelhouders, maar een langetermijnstrategie is essentieel om te slagen.

De financiële wereld volgt met argusogen de cashpositie van biotechbedrijven. Hoe comfortabel zit je bij Biocartis?

Het is nooit een goede zaak om met de rug tegen de muur kapitaal te moeten ophalen. In 2024 vervalt een converteerbare obligatie. Daarvan hebben we vorig jaar wel al tien procent kunnen terugkopen met een discount van 35 procent. Eind vorig jaar bedroeg onze nettocashpositie 124 miljoen euro, terwijl we momenteel een jaarlijkse cashburn van zestig miljoen euro hebben. Het is duidelijk dat we nog voor 2024 moeten bijtanken. We wachten af tot de omstandigheden hiervoor gunstiger zijn. Als we zo blijven groeien, mag dat geen probleem zijn.

Hoe ziet je financiële team er uit?

Voor accounting en controlling samen gaat het om een tiental medewerkers. Een dikke pluim voor mijn voorganger is hier op zijn plaats, want het niveau ligt enorm hoog voor een bedrijf met deze schaalgrootte.

Hoe belangrijk is communicatie?

In een beursgenoteerde omgeving is dat een absolute prioriteit. Tenslotte leven we bij de gratie van de aandeelhouders. We doen ons best om bereikbaar te zijn voor alle stakeholders, ook voor de particuliere belegger. Zo hebben we in november nog een virtuele Capital Markets Day georganiseerd. Geïnteresseerden kregen de kans om een betere kijk te krijgen op onze technologische vooruitgang. In de toekomst breien we daar zeker een vervolg aan.
Flatlander
0
Hennie

Thanks for posting the interview.

I'm not sure if I agree on the Nasdaq listing response. They did not pursue it when the market cap was 700 million. I view it as a chicken and an egg question. I believe the visibility from a Nasdaq listing would help lift the share price at least in line with some of the other companies I listed in my previous post. The story of automating MDx is pretty compelling, I think institutional money would buy in in a big way, especially if the China and Japanese registrations are in place. I think it would be a positive to launch in the US after at least one oncology assay is approved by FDA for diagnostic use. Perhaps late 2021 or early 2022, when they will need to raise capital anyways.

Otherwise the interview did not provide any surprises.

Thanks
FL
€URO-Trader
0
Koers wel extreem laag. Kan zomaar een boost krijgen. Bij daling rond €4 koop ik er 25% bij.
GoedeDag
1
Eerlijke vraag maar waarom dan niet nu? 4,275 is maar 7% boven 4. Of is dit puur speculatief plukje dat je dan wilt verkopen tegen de bijna 5 € regionen opnieuw?
€URO-Trader
0
quote:

GoedeDag schreef op 12 maart 2021 01:05:

Eerlijke vraag maar waarom dan niet nu? 4,275 is maar 7% boven 4. Of is dit puur speculatief plukje dat je dan wilt verkopen tegen de bijna 5 € regionen opnieuw?
momenteel voldoende van. Niet zozeer bedrijf maar beursklimaat, flinke dump van willekeurig persoon om wat voor reden dan ook, beursklimaat en onverwachte omstandigheden, kan zomaar omlaag en cash achter de hand is altijd handig.
[verwijderd]
2
Biocartis wordt alweer niet beloond

12/03/21 om 14:00
Bijgewerkt om 15:27
Het diagnosticabedrijf Biocartis heeft zijn belangrijkste drie jaardoelstellingen gehaald.

Dat is een huzarenstuk, gezien de enorme impact van de coronapandemie op oncologietesten. In 2020 zijn 335 nieuwe Idylla-toestellen geplaatst. Dat was in de vork van 300 à 350 toestellen die Biocartis bij de derdekwartaalupdate vooropstelde, en vergelijkbaar met 2019 (337 Idylla's). Na aftrek van 64 toestellen die terugkwamen na de stopzetting van de samenwerking met Genomic Health (Exact Sciences) eind oktober, waren er eind december 1581 Idylla's bij klanten geplaatst. Een derde ging naar de Verenigde Staten. De omzet uit de verkoop van Idylla's steeg met 14 procent tot 7,1 miljoen euro.

Het tweede doel was de toename van de verkoop van testcartridges. Die steeg met 31 procent tot 230.000 testen, tegenover 228.000 verwacht. In de eerste jaarhelft was er een stijging met 12 procent tot 80.000 testen. In de sterke tweede jaarhelft herstelde de verkoop van de oncologietesten, ondanks de nieuwe terugval in het vierde kwartaal. Vooral in de VS verkocht ook de test op SARS CoV-2 goed, die versneld werd ontwikkeld om in te spelen op de hoge nood op de afdelingen intensieve zorg. De omzet uit de verkoop van cartridges steeg met 38 procent tot 24,8 miljoen euro. De gemiddelde verkoopprijs per test steeg met 7 procent.

De groepsomzet, inclusief de schikkingsvergoeding van 10,3 miljoen euro betaald door Exact Sciences, steeg met 47 procent tot 55,6 miljoen euro. De bedrijfskosten stegen met 10 procent tot 102,4 miljoen euro, waarvan de productiekosten met 23 procent tot 26,3 miljoen euro. Door het toenemende belang van de tweede productielijn klom de brutomarge van 12 naar 18 procent. Het nettoverlies daalde met 2 procent tot 62,9 miljoen euro.

Het derde doel haalde Biocartis met een kaspositie van 123,8 miljoen euro eind december (120 miljoen verwacht), tegenover 178,7 miljoen eind 2019. Biocartis verminderde de uitstaande converteerbare obligatieschuld met 13,6 miljoen euro door de conversie van 10 procent van de uitstaande obligaties met vervaldatum in 2024.

Voor 2021 mikt Biocartis opnieuw op 300 à 350 geplaatste toestellen, rekening houdend met het sterke vierde kwartaal en de aanhoudende restricties voor klantenbezoeken in de ziekenhuizen. Het volume verkochte testen zou 40 à 60 procent stijgen, tot 320 à 370.000 testen. De verwachte kaspositie voor eind 2021 bedraagt 50 miljoen euro, rekening houdend met mogelijke investeringen in de infectieziekten-franchise. Al is het mogelijk dat men op termijn hiervoor in zee gaat met partners. Biocartis brengt nog in de eerste jaarhelft een SARS-CoV-2 paneltest uit, die naast covid-19 ook andere respiratoire infecties zoals influenza zal opsporen. Die gecombineerde test zal een hogere verkoopprijs hebben. Op korte termijn is het uitkijken naar de lancering van de GeneFusion-longkankertest en de indiening van de goedkeuringsaanvraag in de VS van de MSI-darmkankertest. De ontwikkelingen in China en Japan lopen volgens plan. De eerste registraties van testen worden in 2022 verwacht.

Conclusie

Het aandeel van Biocartis werd niet beloond voor de mooie jaarcijfers en vooruitzichten voor 2021. De dubbele franchise in oncologie en infectieziekten vergroot de aantrekkelijkheid van het Idylla-platform. De pandemie maakte het belang van diagnostische testen duidelijk en verhoogde de interesse in het veld. De versterkte strategische positie in combinatie met de lage waardering maakt Biocartis kwetsbaar voor een vijandige overname. We vinden de zwakke koersreactie onterecht en verhoogden daarom onze positie in de voorbeeldportefeuille.

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Koers: 4,2 euro

Ticker: BCART BB

ISIN-code: BE0974281132

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 241,7 miljoen euro

K/w 2020: -

Verwachte k/w 2021: -

Koersverschil 12 maanden: +12%

Koersverschil sinds jaarbegin: -10%

Dividendrendement: -

Bron: trends.be

Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a... voor meer informatie
€URO-Trader
0
Hoe hoger het risico, hoe hoger de winst. Is een mooie overnamekandidaat met een zeer goed produkt. Ben zeer benieuwd naar het moment.
GoedeDag
0
tomtesteron
0
quote:

GoedeDag schreef op 15 maart 2021 10:13:

Zouden ze het bij Biocartis wel een overname willen mocht er al een bod komen?
Met de juiste partner en tegen de juiste prijs, waarom niet dan ?
tomtesteron
1
- Nog voor eind maart moeten we in principe een persbericht krijgen over lancering Genefusion Panel
- FDA approval covid test kan voor alle momenten zijn (kan ook nog weken / maanden duren)
MrT.C.
2
En toen kwam er een sprongetje, met toenemend volume ...
Hopelijk iets achter de schermen.

Want let's face it, BCART heeft al meermaals bewezen dat er daar eerst van alles gebeurd alvorens de particuliere belegger van iets weet.
Hetzij positief of negatief.
OzDx
0
Really hoping share price stays suppressed for a while so I can build up my position... I have a very strong case of FOMO ???? One of few stocks I genuinely think can 10x in the next 5 years or so. Am I just dreaming?
Flatlander
0
Oz

I thought the same when I invested 3 years ago. How could a company at the intersection of automation and personalized medicine not rocket? Lets hope BCART follows the Tesla model, it went nowhere for 5 years between mid 2014 and mid 2019 and then reeled off a 20,000% gain.

I'm still optimistic that as BCART gains IVD registrations outside of the EU that it will be able to expand the market presence. I listened to a webcast from a POC lab services providers. As a group they seem slow to introduce new tests and equipment. Almost as many added zero or dropped tests as those that added new procedures/tests. I have to believe that as it becomes apparent that a piece of equipment can be a money-maker, the adoption rate will increase.

FL
OzDx
0
I tend to be very patient when it comes to stocks that I really believe in. I had NSTG on the nasdaq since some time in 2015.. Went nowhere for years but because I heard many good things about how good their products are from my lab's pathologists so I kept on topping up whenever I could. Only recently it had good price action haha now almost a 6 bagger.. I know it's very anecdotal evidence but this kind of investing strategy has worked well for me over the last decade or so. I don't expect BCART to suddenly shoot up in share price but I'll be definitely long for many years to come I like to think....
Flatlander
0
OzDx

I invest in a similar manner, My experience with GHDX was similar to yours with NSTG, although the pop was smaller (a couple hundred percent before they were acquired by EXAS). However, GHDX introduced me to BCART. Like Cathy Wood of Ark funds, I look for potentially disruptive products and businesses, It is easy to make a case that BCART has the potential to be very disruptive and they have a number of shots on goal that will begin to become apparent in the 2nd half of this year. I lengthened my expectation time window and now gage progress with lower expectations. Just once I'd like to see one of the partnerships meet or exceed expectations in an expedited manner. I'm still waiting for the announcement that Nichirae has purchased 2000 Idylla consoles for their labs throughout Japan as promised in their partnership announcement a couple years ago. Something like that could change the profitability pathway in the blink of an eye.

Anyways, lets hope that the expectations begin to gel this year.
Good Luck

FL
chob
1
is allemaal klote boel en iedereen steekt zich weg achter corona maar infeite worden we voorgelogen
Flatlander
0
www.reuters.com/article/us-health-cor...

A new challenge for COVID PCR test manufacturers. If this variant becomes more widespread it will be a necessity that the PCR test be able to detect it.

FL.
tomtesteron
0
Hi Flatlander,

this also has been covered in the news here in Belgium:
- Tests that only focus on a genetic sequence of the spike of the virus have difficulty detecting it. Apparently the tests in France only check for the spike of the COVID virus.
- In Belgium, all tests use at least 3 genetic sequences to check for corona, 1 sequence is for the spike, 2 others for other parts of the virus. They mentioned that this variant of France would always have been detected in our current testing protocol.

I don't know what / how many genetic parts the BCART covid test checks
6.443 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 sep 2023
Koers 0,290
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 112.228

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront