Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
[verwijderd]
3
quote:

OJ84 schreef op 26 maart 2021 08:25:

[...]

Dit was niet op die manier bedoeld, excuses daarvoor. Het was meer dat het een zeer interessant interview was. Dank voor het plaatsen!
Oké, dank voor je reactie.
trikkie
1
Aandeel123
0
quote:

Steenbok1972 schreef op 26 maart 2021 15:31:

Zojuist ook maar eens ingestapt . Hou wel van een gokje .
Tja, een gokje. Daarom stap ik bij 0,25 uit, wat nog wel even gaat duren.
De weg omhoog naar het oude niveau gaat nog vele jaren duren
felipe
0
Ik ga zelf uit dat er per 1-7 tussen de 18 en 20 cent per aandeel betaald gaat worden.
Helaas kan ik mijn geld niet allemaal tot die tijd laten staan.
Eind april wordt ons huis opgeleverd, dus vanaf dat moment moet ik beetje bij beetje aandelen gaan verkopen.
Dus elke cent die het tot die tijd stijgt is voor ons extra werkruimte.
1 cent meer en de schutting is betaald, op deze manier reken ik nu.
Concrete
1
quote:

felipe schreef op 26 maart 2021 18:10:

Ik ga zelf uit dat er per 1-7 tussen de 18 en 20 cent per aandeel betaald gaat worden.
Helaas kan ik mijn geld niet allemaal tot die tijd laten staan.
Eind april wordt ons huis opgeleverd, dus vanaf dat moment moet ik beetje bij beetje aandelen gaan verkopen.
Dus elke cent die het tot die tijd stijgt is voor ons extra werkruimte.
1 cent meer en de schutting is betaald, op deze manier reken ik nu.
2 cent minder en geen dakpannen ? :)
felipe
1
Zijn al betaald. Alle kosten zijn al dik en dubbel gereserveerd.
Maar als je verwacht dat er nog een redelijke stap te maken valt dan is dat de extra buffer.
Ik kan ook nog altijd een crowdfunding actie opstarten.
Dat is ook in tegenwoordig.
Concrete
0
[quote alias=felipe id=13320770 date=202103262017]
Zijn al betaald. Alle kosten zijn al dik en dubbel gereserveerd.
Maar als je verwacht dat er nog een redelijke stap te maken valt dan is dat de extra buffer.
Ik kan ook nog altijd een crowdfunding actie opstarten.
Dat is ook in tegenwoordig.

Mooi Felipe, veel woonplezier in je nieuwe woning !
Aandeel123
0
quote:

Veen schreef op 26 maart 2021 15:57:

Ook ingestapt
Dat mag. Nu nog een paar hele grote beleggers en dan naar de €0,25
Caramba1
0
quote:

Aandeel123 schreef op 27 maart 2021 11:16:

[...]

Dat mag. Nu nog een paar hele grote beleggers en dan naar de €0,25
Die mogen nog niet instappen. Wellicht na aankondiging beursgang.
OJ84
0
++ Artikelen van Ariva ++

STEINHOFF VS Trevo Capital / Hamilton

Geschillen over de SA-regeling van Steinhoff worden verhit

Er staan miljarden op het spel in een vergelijking die Steinhoff met zijn schuldeisers teweeg wil brengen, maar niet iedereen is tevreden. De eerste rechtszaak ter plaatse over de voorgestelde schikking werd deze week heet toen één partij toestemming kreeg van de Hoge Raad om de zaak in te gaan.

De motie van de rechtbank van Trevo Capital werd voor de Cape Town High Court onderhandeld en geeft inzicht in de rechtszaak tegen Steinhoff ' s afwikkelingsvoorstel Trevo Capitaal heeft een rechtbankaanvraag ingediend voor toestemming om een rechtszaak tegen Hamilton in te voeren - een partij die een aantal vastgoedmanagers heeft In Zuid-Afrika vertegenwoordigt wie geld kwijt was toen Steinhoff ' s aandelenkoers instortte.

Hamilton vertegenwoordigt vastgoedmanagers zoals Allan Gray en Coronation in een schadevergoeding tegen Steinhoff. Het gaat dan ook om geld van pensioenfondsen en gewone beleggers. Trevo is ook een partij die een schadeclaim heeft ingediend tegen Steinhoff International Holdings (SIPHL) tegen Steinhof International Holdingsclaim. Crediteuren zijn in groepen verdeeld. Steinhoff verdeelt schuldeisers in twee groepen met het oog op het vergelijkingsvoorstel: contractuele aanvragers aan wie de onderneming contractueel aandelen heeft uitgegeven ter compensatie van hun onderneming of andere aandelen die aan hem zijn verkocht Hamilton en Trevo zijn ingedeeld in de categorie marktaandeelnemers. Hamilton wees Trevo Capital ' s sollicitatie voor interventie niet af, maar Steinhoff wel.

Rechter Lee Bozalek wees het verzoek van Trevo Capital af om lid te worden van de partij. De juridische kosten van Hamilton en Trevo werden toegewezen aan de aanvraag van Steinhoff omdat het bedrijf ' ten onrechte en ten onrechte probeerde de interventieaanvraag van Trevo als forum te gebruiken om resultaten te boeken die zeer negatieve gevolgen hadden.

Als het voorstel door schuldeisers wordt aanvaard, maar niet door de rechtbank wordt goedgekeurd, zullen niet alleen substantiële tijd en kosten verloren gaan, maar SIHPL moet waarschijnlijk geliquideerd worden, gezien de slechte financiële situatie, gaat het in wezen om de wettigheid van het onderscheid tussen klasse in het vergelijkingsvoorstel. Het ongeluk hiervan is dat:

• Crediteuren met gelijke vordering (concurrerende schuldeisers) die beweerden dat SIHPL in twee aparte klassen werd opgedeeld vanwege financiële misvertegenwoordigingen en juridische schendingen van het bedrijf.

• Marktaandeelkopers moeten apart stemmen in vergelijking, en dit vergelijkingsvoorstel is '' veel goedkoper '' voor contractaanvragers. (De voorgestelde vergelijking in dit stadium is dat contractonderzoekenden ongeveer 29 cent van de marge ontvangen en kopers van marktaandelen 5 c. Er is een speciaal akkoord bereikt met de grootste aandeelhouder Christo Wiese, de voormalige voorzitter, die hem volgens Steinhoff ongeveer 18 cent uit de rand geeft.) Hamilton voert aan dat het voorstel irrationeel en ten onrechte discrimineert tegen deze klasse en dat de classificatie niet is uitgevoerd in overeenstemming met het belang van afdeling 155 van de Wet Bedrijven. '' SIHPL-gerubriceerde schuldeisers niet gebaseerd op de benadering dat hun rechten gelijk zijn, maar in hun ogen wat de vooruitzichten van de eisers zijn om hun claim te bewijzen. 'Hamilton betoogt dat het voorstel van artikel 155 fundamenteel en onherstelbaar is'. Het is in het belang van alle partijen dat het basisprobleem dat in de hoofdaanvraag aan de orde is gesteld (namelijk de wettigheid van classificatie in punt 155-voorstel) wordt beslist voor een aanzienlijk tijd worden uitgegeven. '' Geen enkele juridische claim SIHPL in haar argumenten dat de aandeelhoudersklasse van marktkopers degenen zijn die geen juridische redenen hebben voor hun claim maar worden opgenomen om tot eindigheid te komen. Met name wordt betoogd dat de marktaandeelhouders eisers zijn die geen contractuele relatie met SIHPL hebben. '' Als Steinhoff echt denkt dat marktaandeelhouders geen juridische claim hebben, zou SIHPL niet hebben verklaard dat hij bereid is te voldoen aan de eisen van leden, echter Steinhoff schat dat ongeveer 35.000 van de aandeelhouders deelnemen aan het proces van artikel 155 wilde wel. Steinhoff verwees naar rechter David ' s uitspraak. Entertainer In een rechtszaak tegen de groep werd ook beweerd dat Hamilton volgens de wet slecht was.

In de rechtbank Dorethea de Bruyn gehoord voor de Gauteng High Court, een klassenvordering (beroepklasse) tegen Steinhoff NV, SIHPL, verscheidene oud-bestuurders van de bedrijven, Deloitte en anderen. Dit werd afgekeurd door de rechtbank. SiHPL voert aan dat er geen merkbaar verschil is tussen de redenen achter Hamilton en Trevo 's claims, maar De Bruyn v L üderitz en Farlam zeggen dat de uitspraak van De Bruyn geen precedent kan scheppen voor Hamilton' s zaak. Volgens hun informatie beschouwden entertainers slechts een vraag naar algemeen recht op nalatige misvertegenwoordigingen tegenover De Bruyn, terwijl Hamilton gebaseerd was op fraude.

' Het onderscheid tussen een op fraude gebaseerde claim en een op nalatigheid gebaseerde vordering is cruciaal, aangezien de rechtsbeginselen die gelden voor de illegaliteitscriteria van een claim op basis van nalatigheid verschillen van die welke gebaseerd zijn op de onrechtmatigheid van fraude. Claims gelden. De rechtvaardiging van zijn vordering tot schadevergoeding tegen SIPHL is niet relevant voor de gevraagde bepaling. Steinhoff baseerde zijn tegenstrijdigheid in zijn argumenten op twee hoofdredenen. De andere is dat Hamilton 's motie voorbarig is en dus Trevo' s.

Arnold Subel SC en André Smalberger SC, die namens SIHPL handelden, zeggen in hun hoofdargument dat het maandenlang onderhandelingen duurde om het punt te bereiken waarop artikel 155 Voorstel voor een schikking en een proces in Nederland werd gestart. ' Deze procedures zijn bedoeld om te zorgen voor een volledige en definitieve afwikkeling van de meeste claims.

Deze zijn duplicaat, onderling afhankelijk en onder voorwaarden." Het in artikel 155 bedoelde voorstel heeft niet alleen directe gevolgen voor SIHPL maar ook voor de bredere groep, die bijna 8 780 winkels in 30 landen opereren en hebben bijna 110 000 werknemers in dienst. '' Er staan miljarden rand en mogelijk tienduizenden banen op het spel." Wil ook zorgen voor de continuïteit van de onderneming van de groep om de banen van duizenden mensen in de onderliggende bedrijven van Steinhoff te beschermen. Wil het proces ontsporen Alleen beschadigde marktkopers zoals Hamilton en Trevo hebben de rechtszaak voor de rechter gezet om het proces van artikel 155 te ontsporen. Geen enkele andere eiser heeft dit gedaan. '' Volgens SIPHL willen Hamilton en Trevo het proces van artikel 155 ontsporen om het klassement voortijdig aan te vallen of om zijn eventuele goedkeuring in de rechtbank te betwisten.

L üderitz en Farlam zeggen wanneer Hamilton gelijk heeft dat zijn suggestie voor classificatie van claims niet consequent is.
Als de bepalingen van afdeling 155 niet van toepassing zijn, volgt SIHPL een voorstel dat niet voldoet aan de wet. SIHPL moet echter waarschijnlijk geliquideerd worden gezien de slechte financiële positie.

"https://www.netwerk24.com / Matters / Bedrijven / courttwis-over-steinhoff-' s-sa-array-hot-on-20210327
Roel050
2
Inderdaad een vrijwel onbegrijpelijk verhaal.
Ik heb de afgelopen tijd geprobeerd de discussie op Arriva te volgen.
Er lijkt onzekerheid te zijn tav 2 punten:

1) Als niet alle "grote jongens" mee doen met de door SNH voorgestelde claim settlements, gaat het dan wel door?

Volgens mij worden de drempels wel gehaald. Vervolgens kan/gaat een rechter de overblijvende dwarsliggers uiteindelijk wel over de streep dwingen.
Die dwarsliggers hopen natuurlijk op een speciale regeling met SNH, wat dan wat meer zou kunnen opleveren. Ik geloof dat Wiese/Titan een mooiere regeling heeft kunnen afdwingen. Die andere dwarsliggers zijn in elk geval minder groot en dus minder belangrijk.
Tot 5 mei kunnen nieuwe klagers zich melden. Daarna gaat er (hopelijk) rust komen en kan deze fase worden afgesloten.

2) Zijn de door SNH voorgestelde claim settlements wel rechtsgeldig?

SNH heeft al een paar honderd miljoen uitgegeven aan advocaten en rechtsbijstand. Het lijkt me sterk dat hun plannen niet zorgvuldig tot stand zijn gekomen en dat hier nog iets mis kan gaan. Binnen het huidige bestuur zijn een aantal mensen met ervaring op het gebied van claim settlements.

Probleem met dit soort onrust is dat gokkers onzeker worden en hun aandelen eerst weer van de hand doen. De koers kan dan zo maar weer wat terugzakken.
Er zijn gelukkig ook vele forum leden die verwachten dat de koers verder gaat stijgen richting 20-25 cent.
Het blijft spannend, maar ik denk dat er nu genoeg momentum is gekomen om een te sterke terugval op te vangen. We gaan het zien. Veel succes allen!

DeZwarteRidder
2
Er is sinds kort een nieuwe faillissementswet in Nederland waardoor de meerderheid een regeling kan doordrukken.
posilies
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 maart 2021 11:00:

Bovenstaand verhaal is totaal onbegrijpelijk.
De persartikels zijn meestal contra Steinhoff.
OJ84
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 maart 2021 11:00:

Bovenstaand verhaal is totaal onbegrijpelijk.
Eens, maar het artikel moet geplaatst worden vind ik. Op diverse fora
zijn ze zeer positief en zien ze dat de schuldeisers op handige wijze in een hoek
worden gezet met een aanbod waar (met horten en stoten) uiteindelijk geen NEE tegen
gezegd kan worden.
Aandeel123
0
quote:

OJ84 schreef op 28 maart 2021 19:12:

[...]

Eens, maar het artikel moet geplaatst worden vind ik. Op diverse fora
zijn ze zeer positief en zien ze dat de schuldeisers op handige wijze in een hoek
worden gezet met een aanbod waar (met horten en stoten) uiteindelijk geen NEE tegen
gezegd kan worden.
Nieuwe week met nieuw ronde 's en kansen
17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,67 -9,40 -1,06% 18:05
AMX 920,06 -11,23 -1,21% 18:05
ASCX 1.216,87 -12,72 -1,03% 18:05
BEL 20 3.796,92 -56,82 -1,47% 18:05
Germany40^ 17.784,40 -242,18 -1,34% 21:52
US30^ 37.832,73 +134,07 +0,36% 21:36
US500^ 5.057,24 -3,62 -0,07% 21:43
Nasd100^ 17.733,04 +39,38 +0,22% 21:35
Japan225^ 38.498,62 -199,14 -0,51% 21:36
WTI 84,80 -0,26 -0,31% 21:51
Brent 89,93 -0,33 -0,37% 21:51
EUR/USD 1,0621 -0,0004 -0,04% 21:52
BTC/USD 62.699,99 -3.512,92 -5,31% 21:52
Gold spot 2.389,32 +6,17 +0,26% 21:52
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,650 +1,850 +1,84% 17:39
BESI 143,600 +1,000 +0,70% 17:39
ASML 913,400 +2,500 +0,27% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,760 -1,760 -6,90% 17:39
RANDSTAD NV 46,740 -1,790 -3,69% 17:36
NN Group 42,390 -1,040 -2,39% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront