Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways Electronics 2021

450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Lucky7
2
Lijkt mij toch ook logisch met klanten als BMW en ASML dat hun order intake redelijk wat zou moeten beteren zou je toch denken. Enorm goedkoop aandeel als je vergelijkt met hoe de large caps in Europa momenteel genoteerd staan. De reden dat Neways goedkoper staat is vooral dat het een small cap is met lage volumes, met enkele teleurstellende kwartalen achter zich en wordt daardoor ook minder gekocht door fondsen (de (grotere) fondsen krijgen dit aandeel meteen naar een koers van 15) waarin vele mensen met spaargeld nu vooral steeds meer gaan beleggen met de negatieve rente en steeds grotere kosten op spaarrekeningen. Ook als je rekening houdt met lage nettowinsten staat Neways nog steeds heel goedkoop. Veel lager dan huidige koers lijkt mij momenteel minder waarschijnlijk dan de weg omhoog.
Lucky7
1
Ik zie er toch amper zo goedkoop staan als Neways en zeker in deze sector. Deze sector staat nog lang niet aan zijn eind van zijn groei.

Met een nettowinstmarge zoals in 2018 van 2,85% wat volgens mij bij hen zeker terug haalbaar moet zijn tegen 2022 staan ze nu aan minder dan 10 koers/winst-verhouding. Ook volgens P/B en andere ratio's/fundamentals staan ze enorm laag. Ze hoeven enkel eens betere resultaten na een slecht jaar naar buiten brengen wat de koers kan doen stijgen naar een normalere waarde. Dan zullen de "technisch" analisten en fondsen ook wel eens beginnen kopen...

Ook nog dit artikel van een tijd geleden waarin ze (zonder nog rekening te houden met de verbeterde marktpositie intussen van hun klant ASML die heel veel onderaannemers/leveranciers zullen nodig hebben om te kunnen voldoen aan de vraag wegens wereldwijd chiptekort):
www.newayselectronics.com/nl/nieuws/n...
"De structurele kostenbesparingen van deze organisatie-aanpassingen zullen vanaf 2022 in volle omvang in de resultaten zichtbaar zijn."
Joseph185
0
quote:

Blackdividend schreef op 12 april 2021 10:29:

Er zijn zoveel betere aandelen denk ik dan Neways
Dat is ook zo. Neways heeft teleurstellend gepresteerd en zijn veel te afhankelijk van de grotere jongens. Neways is ook geen chipbouwer. Als je ziet wat in de chipsector een mooie winsten gemaakt worden. De koers nu is echt niet te laag gezien de prestaties. Vooral als je ziet dat ze in de EMS sector al heel lang de achterblijver zijn. Misschien dat Stodel iets kan doorbreken. Voorlopig ga ik er vanuit dat er nog niet veel goed nieuws (winst) komt uit Son. Ik laat me graag verassen natuurlijk.
[verwijderd]
0
quote:

Joseph185 schreef op 15 april 2021 16:06:

[...] Dat is ook zo. Neways heeft teleurstellend gepresteerd en zijn veel te afhankelijk van de grotere jongens. Neways is ook geen chipbouwer. Als je ziet wat in de chipsector een mooie winsten gemaakt worden. De koers nu is echt niet te laag gezien de prestaties. Vooral als je ziet dat ze in de EMS sector al heel lang de achterblijver zijn. Misschien dat Stodel iets kan doorbreken. Voorlopig ga ik er vanuit dat er nog niet veel goed nieuws (winst) komt uit Son. Ik laat me graag verassen natuurlijk.
ik laat mij -nog niet- graag ver ASSEN
Lucky7
0
Bij echte chipaandelen is het vooral "hopen" op een groei van 20-30% per jaar ook want ze staan redelijk wat in de toekomst genoteerd. Zolang ze die verwachtingen inlossen zijn het momenteel inderdaad de aandelen met de hoogste opbrengst. Velen kopen deze aandelen zelfs tegenwoordig zonder iets van research te doen. Als je tegenwoordig zelfs maar zegt dat je binnen 5 jaar bepaalde chips gaat maken stijgt je bedrijf naar een market cap van miljarden dollars op de Nasdaq in korte tijd, zelfs al ben je verlieslatend als bedrijf. Ik ben dan toch eerder fan van diversificatie en dan zie ik Neways als een leuk value-aandeel.

Neways zal nu vooral de prijsstijging van chips door het tekort wel even moeten doorduwen naar de klant. Dat wordt hun moeilijkste opdracht vermoed ik dit jaar, want aan werk zou er ruim voldoende moeten zijn. Er is nl. enorm veel vraag ook momenteel naar elektronica voor in EV's bv. maar ook in andere sectoren. Als ze deze prijsstijging van chips kunnen doorduwen is er heel wat mogelijk met dit aandeel.
Blackdividend
0
Joseph185
0
quote:

Blackdividend schreef op 15 april 2021 19:21:

Koop Nvidia dan moet je geen decennium lang wachten op 10% stijging ;D
Inderdaad. Hoeveel geduld moet je hebben en wanneer neem je je verlies. Er zitten er op dit forum die al heel lang Neways hebben en ondergewaardeerd vinden en er alleen aan verloren hebben. Soms zijn overtuigingen duur. We hebben nu het geluk dat er een CEO wisseling geweest is. Dat zou een verandering kunnen zijn. Tijd gaat het leren maar wees voorbereid op teleurstellingen. Ik zit nu ongeveer op mijn GAK en ben aan het afbouwen. Er liggen mooiere kansen op de beurs. Leg de koers van Neways van de laatste 5 of 10 jaar maar eens langs andere technologie bedrijven zoals Besi, Asmi en Asml. Weliswaar zijn dat hele andere bedrijven maar het draait toch vooral om winst maken en vooral je onmisbaar maken en dat lukt Neways niet echt.
voda
0
Dow Jones Nieuws real time
19-apr-2021 08:26

Minder omzet voor Neways
Orderboek wel flink gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Neways heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet zien dalen, maar de orderinstroom hard zien stijgen. Dit bleek maandag uit de kwartaalcijfers van de onderneming.

"We zijn 2021 goed uit de startblokken gekomen, waarbij de omzet een groei laat zien ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020", aldus CEO Eric Stodel maandag.

In het eerste kwartaal behaalde Neways een omzet van 119,3 miljoen euro, een daling op jaarbasis van 6,2 procent. In de eerste maanden van 2020 was er nog maar beperkt sprake van de impact van de coronacrisis, verklaarde Neways. Op kwartaalbasis was wel sprake van een plus van 4,2 procent.

De orderinstroom steeg daarentegen met 42,0 procent op jaarbasis naar 168,4 miljoen euro. Daarmee kwam het orderboek uit op bijna 274 miljoen euro, krap 22 procent meer dan eind 2020. Neways wees op een vraagherstel in de Automotive-sector en een aanhoudende sterke vraag in andere marktsectoren.

"De orderintake werd extra gestuwd doordat klanten anticiperen op de recent ontstane tekort aan componenten voor de automotive sector."

De omzetontwikkeling wordt volgens Neways geremd door de aan het begin van 2021 ontstane wereldwijde schaarste aan componenten voor Automotive. De verwachting is dat het tekort aan componenten ook in de komende kwartalen nog zal drukken op de omzetontwikkeling, met name in Automotive.

Verder meldde Neways dat de ingezette reorganisatie met de afbouw van de productiebezetting in Duitsland en de integratie van twee Nederlandse onderdelen volgens plan verloopt en de afronding in zicht is. De kostenbesparingen als gevolg van de reorganisatie bedragen circa 8 miljoen euro op jaarbasis en zullen vanaf 2022 volledig in de resultaten zichtbaar zijn.

CEO Strodel zei dat Neways de komende periode extra scherp op de kostenniveaus en de kasstroom zal letten. "We verwachten in 2022 volledig te zijn hersteld van de impact van Covid-19 en het gerelateerde tekort aan componenten."

De topman is ervan overtuigd dat Neways in de komende jaren de winstgevendheid structureel naar een hoger niveau kan tillen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
[verwijderd]
1
gaan we de 10 voorbij? Koers loopt immers vooruit op de (betere) toekomst.............en heeft al met al nog niet veel gedaan de laatste paar maanden. (dieptepunt in maart/april -zoals bij alle fondsen- daargelaten).
Lucky7
0
8 miljoen aan besparingen per jaar, dat betekent een extra winstmarge misschien van 1,5% ofzo? Toch mooi. 42% extra order intake ook mooi, betekent automatisch ook een deftige omzetstijging op termijn. Logisch dat ze even niet volledig meekunnen qua omzet als ze moeilijker chips geleverd krijgen met het tekort momenteel.
#longterm
1
quote:

Lucky7 schreef op 19 april 2021 09:13:

8 miljoen aan besparingen per jaar, dat betekent een extra winstmarge misschien van 1,5% ofzo? Toch mooi. 42% extra order intake ook mooi, betekent automatisch ook een deftige omzetstijging op termijn. Logisch dat ze even niet volledig meekunnen qua omzet als ze moeilijker chips geleverd krijgen met het tekort momenteel.
8mln kostenbesparingen levert bij cijfers van 2019 een verdubbeling (!) van de netto winst op. De rek is nog lang niet uit dit aandeel, en de absurd hard stijgende orderintake is daar de eerste indicatie van. Ik blijf hier het komende jaar zeker in zitten
[verwijderd]
0
quote:

Lucky7 schreef op 19 april 2021 09:13:

8 miljoen aan besparingen per jaar, dat betekent een extra winstmarge misschien van 1,5% ofzo? Toch mooi. 42% extra order intake ook mooi, betekent automatisch ook een deftige omzetstijging op termijn. Logisch dat ze even niet volledig meekunnen qua omzet als ze moeilijker chips geleverd krijgen met het tekort momenteel.
de vraag is : hoe lang is " even" . Kon wel eens een serieus langere tijd gaan nemen!
Nuchtere Kijk Op
0
Alles verkocht wat ik had. Ik lees het gewoon weer over kosten besparingen enz. Heb er best lang ingezeten in dit fonds, en weer valt het me tegen. Vooral dit stukje wordt nu aangehaald ("De verwachting is dat het tekort aan componenten ook in de komende kwartalen nog zal drukken op de omzetontwikkeling, met name in Automotive.")

En kosten besparingen, hoelang lees ik dat wel niet.

Ja sorry bijna, iedere keer is er wel wat bij Neways, ik hoop voor anderen dat ze er meer plezier aan gaan beleven dan mijn belegging van de laatste jaren. Gr NKO
[verwijderd]
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 19 april 2021 10:20:

Alles verkocht wat ik had.
Dát lijkt me heel slecht getimed!
Volgens mij gaat het up, up, up.
Niet elke keer dubbel, maar in een jaar of 2 zie ik het beetje bij beetje wel komen.
450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,63 -4,73 -0,55% 11:32
AMX 921,51 -5,09 -0,55% 11:32
ASCX 1.179,90 -9,93 -0,83% 11:17
BEL 20 3.806,84 -19,74 -0,52% 11:32
Germany40^ 17.703,70 -133,70 -0,75% 11:31
US30^ 37.602,15 -411,31 -1,08% 11:14
US500^ 4.992,20 -57,05 -1,13% 11:32
Nasd100^ 17.290,06 -258,74 -1,47% 11:31
Japan225^ 37.325,98 -675,73 -1,78% 10:29
WTI 82,56 +0,48 +0,58% 11:31
Brent 87,51 +0,52 +0,60% 11:32
EUR/USD 1,0661 +0,0017 +0,16% 11:31
BTC/USD 64.611,58 +1.023,81 +1,61% 11:31
Gold spot 2.382,57 +3,20 +0,13% 11:32
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 88,860 +0,860 +0,98% 11:15
UNILEVER PLC 44,490 +0,260 +0,59% 11:16
DSM FIRMENICH AG 102,650 -0,100 -0,10% 11:15
Dalers Laatst +/- % tijd
Aegon 5,442 -0,144 -2,58% 11:15
KPN 3,300 -0,079 -2,34% 11:15
ADYEN NV 1.409,800 -32,800 -2,27% 11:16

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront