Hamon Groep « Terug naar discussie overzicht

Forum Hamon geopend

802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » | Laatste
Stefzele1
2
Amai bijzonder zwakke results bij Hamon...het water staat écht tot aan hun lippen...wie wil hier nog één eurocent voor geven...?
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 april 2021 18:50:

...Les perspectives pour le 2e trimestre sont, toutefois, encourageantes et devraient permettre de résorber le retard pris...

Dat zal echt nodig zijn...slik...
Allahzijdank heeft Hamon zoiets recent eerder verwacht én waargemaakt, een (relatief) sterk HJ2 na een dieptriest HJ1. Hamon was toentertijd echter minder afhankelijk van zo'n externe factor, zodat het toen wel met enige zekerheid verwacht, bijna plechtig beloofd zelfs, kon worden.

KW1 zal meegenomen zijn in reddingspoging 3.0 van Sogepa, maar niet in een beoogd EV. Nou ja, is er hier toch eentje opgevrolijkt met het recente "positieve (operationele) nieuws". Joost mag weten hoeveel miljoen ze met zo'n gemeld contract verliezen, maar soit...
JdeFL
1
Ik denk dan, het mocht niet te mooi zijn - dat was dus ook niet verwacht - omdat de obligatiehouders de bloedernst van de zaak zouden zien. On verra....
Leefloon
1
Zat ik eveneens aan te denken; wat dat betreft komt het goed uit dat het er nog daadwerkelijk slecht gaat.

Toch staat dit een gedeeltelijke conversie van obligaties in veel nieuwe aandelen niet in de weg, als tegenzet. Als obligatiehouder zou ik daarop inzetten, omdat de kleine aandeelhouders tot dusverre nogal gespaard zijn sinds de intrede van Sogepa. Het is vooral het belang van die aandeelhouders dat verwatert wanneer ook Sogepa en banken €0,0001 mogen betalen voor een nieuw aandeel Hamon. De obligatiehouders hebben eigenlijk voorrang, en hebben het terecht voor het zeggen.
JdeFL
1
Website wordt toch actiever. Een strohalmpje... Maar, 3 artikels in één maand... Drie!!! Du jamais vu....
www.hamon.com/press-releases/

P.S. In maart ook, maar dat ging vooral over safety awards, daar verdien je echt niets mee....
JdeFL
1
België krijgt er twee à drie gascentrales bij
www.standaard.be/cnt/dmf20210430_9488...
...De eerste veiling staat in oktober gepland. Producenten kunnen hun dossiers voorbereiden en indienen. Europa moet wel nog definitief het licht op groen zetten voor het steunmechanisme, maar....(dS)

't Hangt allemaal nog wat in de lucht, maar, 't is vooral de foto bij het artikel die me deed watertanden..... Iets groots, lijkt erg op een koeltoren, ... wie weet wie het kan of gaat bouwen.

Leefloon
0
Operationeel een going concern, maar de accountant zal daar nog niet van uit kunnen gaan.

De frequentie van orders en dergelijke "kan" te maken met het willen uitstralen van het beeld van een going concern, in order to avoid that potential customers are going to get concerned.
Stefzele1
1
Mogelijks valt op 3/6 het doek over Hamon...bestaande aandeelhouders en het management krijgen aandeeltjes aan €0,50 het stuk via één kapitaalsverhoging van 15 miljoen €...bronvermelding website Hamon om 19h en de FETijd...
JdeFL
1
06 mei 2021 20:48
Het lot van de Waalse engineeringgroep ligt in de handen van de obligatiehouders. Zij beslissen op 3 juni of ze de schulden van het bedrijf al dan niet kwijtschelden.
Hamon-topman Fabrice Orban wacht een drukke maand mei. De CEO van de bouwer van koeltorens en installaties voor luchtzuivering en warmterecuperatie moet vol aan de bak om de obligatiehouders te overtuigen hun vorderingen kwijt te schelden of op de lange baan te schuiven tot 2035.
De beslissing valt op 3 juni, maakte het bedrijf donderdagavond bekend. Als de obligatiehouders het voorstel afschieten, valt het noodplan in duigen en komt de continuïteit van Hamon in gevaar.
Normaal zou de beslissing al op 10 mei vallen, maar die algemene vergadering van obligatiehouders verschuift dus naar volgende maand. En wel omdat de schuldeisers een extra optie voorgeschoteld krijgen. Naast de looptijd van hun obligaties verlengen, kunnen de obligatiehouders hun papier ook inruilen voor aandelen van 0,50 euro per stuk. Op die manier kunnen ze tot een vijfde van het bedrijf in handen krijgen - wat ze vermoedelijk verkiezen boven langer op hun geld te wachten.
De operatie gebeurt tegen een bradeerprijs ten opzichte van 2,70 euro, de laatste koers eind maart voor de handel in het aandeel werd opgeschort. Hamon hoopt op die manier zijn kapitaal met 8 miljoen euro te versterken - en de schulden af te bouwen. Daarnaast komt er een publieke kapitaalverhoging van 7 miljoen euro, via de uitgifte van 14 miljoen nieuwe aandelen tegen 0,50 euro per stuk.
De obligatiehouders kunnen de looptijd van hun obligaties verlengen of ze inruilen voor aandelen van 0,50 euro per stuk.
De bedelrondes volgen elkaar in razendsnel tempo op in Mont-St-Guibert, nabij Gembloers. Amper twee weken geleden kwam het bericht dat de Waalse overheid, de hoofdaandeelhouder (51%), Hamon 15 miljoen euro toestopt. Daarnaast schelden de banken voor 25 miljoen euro schulden kwijt en zetten de banken en de Waalse overheidsholding Sogepa elk voor 2 miljoen euro schulden om in aandelen, goed voor een bijkomende injectie van 4,2 miljoen euro.
De problemen bij Hamon begonnen in 2014 toen een groot boekhoudschandaal aan het licht kwam. Het bedrijf, ooit gekroond tot ‘Waalse onderneming van het jaar’, ging sindsdien van crisis naar crisis. Hamon moest door het stof, haalde vers kapitaal op, voerde wissels aan de top door en herstructureerde de activiteiten.
Er volgde in 2018 een grote schuldkwijtschelding van 87 miljoen euro en een kapitaalverhoging van 47 miljoen euro, waarbij de oprichtersfamilie Lambilliotte de controle over het bedrijf afstond aan de Waalse overheid. Drie jaren later moet het bedrijf - en de aandeelhouders - opnieuw hopen op mededogen van zijn schuldeisers.
Hamon had eind 2020 een negatief eigen vermogen van -18,8 miljoen euro en keek aan tegen een schuldenberg van 89 miljoen euro. Het coronajaar werd afgesloten met een verlies van 42,7 miljoen euro. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp het orderboek met meer dan de helft. Volgens Hamon stellen klanten investeringen uit wegens de aanhoudende pandemie. (Tijd.be)

Nog wat uitstel....
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 22 april 2021 10:00:

[...]
.... Conversieprijs zou 0.55€ kunnen zijn, aantal aandelen wordt dan...
Eigenlijk een traditie. Vorige keer 0.5€, nu weer... Zit wel een reverse split tussen van 1/11... Gecorrigeerd geeft dat vorige kv aan 5.5€, nu aan 0.5€....
Dacht eigenlijk ook dat enkel een schuldkwijtschelding onvoldoende zou zijn. Heeft een behoorlijke herkapitalisering nodig, maar dat blijkt niet te kunnen, en dan krijg je dit, in te kleine schijfjes. En misschien nog eens...
Tot er een echt economisch herstel komt. Dat is eigenlijk de enige echte weg naar redding.

Zou eigenlijk interessant zijn om te weten wie er nog dat soort bouwwerven doet. Voor een iba bvb. zijn de concurrenten netjes afgelijnd en gekend. Voor Hamon? Geen idee. Grote bouwfirma's veronderstel ik. Of zou het toch een aparte niche zijn?
Leefloon
1
Indicatief uitgangspunt? Wellicht een kleine bijstelling van zicht op een nettowinst van €10 miljoen (stel 5 in HJ1, en dat dan extrapoleren naar HJ2 en verkopen) naar €5 miljoen (zelfde HJ1 of HJ2, met ruimte voor een tegenvallend ander halfjaar). K/W 10, waarom ook niet. Gemakshalve €50 miljoen, te verdelen over het aantal uitstaande aandelen. Maar is is dan geen aantrekkelijk "kopen"-niveau. Is 2021 half verloren, en 2022 opnieuw een jaar hopen op herstel, met 12% discount per verloren jaar, dan kom ik uit op €41,36 miljoen. Te verdelen over het aantal uitstaande aandelen. Maar dat is "houden". Om te kopen nog eens een discopunt van 15%. Dat is afgerond €35 miljoen, te verdelen over het aantal uitstaande aandelen.

Nu: 10 657 761
Fase 1, banken en Sogepa: 38.400.000 aandelen erbij
Fase 2, KV met inschrijfrechten: 14.087.146 aandelen erbij
Fase 3, geheel of gedeeltelijk converteerbare obligaties: nog onbekend.

Tussenstand: 63,145 miljoen.

€35 miljoen, gedeeld door 63,145, is: €0,5543 per aandeel.

Of deelname aan de KV aantrekkelijk is, voor wie in Hamon gelooft en vanaf 2022 goede cijfers verwacht, hangt er dus vanaf of besparingen op rentelasten opwegen tegen het aantal aandelen dat er door eventuele conversie bij gaat komen.

Verleden keer vond ik daarom €0,50 iets te hoog, en gelet op €0,5543 is de discount nu al niet heel erg verleidelijk. Misschien een onderdeel van de traditie, het publiek nét iets te dure nieuwe aandelen aanbieden.

K/W 10 gaat niet helpen. Stel: Schuld 100, rente 6. Na volledige conversie komen er 200 aandelen bij, en zou de besparing op rente 10 moeten zijn. De €0,5543 is dan té optimistisch.
Leefloon
1
En een waarschuwing vooraf, op dit forum: baseer t.z.t. de waarde van aandelen Hamon en van verhandelbare (zonder mogelijk vaak een trading halted) inschrijfrechten niet op elkaar. Door "toezicht" met maximaal toegelaten koersafwijkingen kan de theoretische waarde nogal afwijken van de werkelijke waarde. Kan; dat was verleden keer het geval. Koop dan bijvoorbeeld geen aandelen Hamon "omdat de rechten onverklaarbaar duurder zijn". Bij de vorige KV weken die koersen teveel af van de rekenkundige formule.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 7 mei 2021 09:52:

Voor een iba bvb. zijn de concurrenten netjes afgelijnd en gekend. Voor Hamon? Geen idee. Grote bouwfirma's veronderstel ik. Of zou het toch een aparte niche zijn?
In het kleinere meen ik dart een beursgenoteerd koel Nederlands bedrijf was. Je kunt ook nog zoeken op specialistische producten (en dan Hamon of dochters uitsluiten. Bij bouwfirma's vrees ik dat je een koeltorenvormig object, lijkend op iets te goedkoops, besteld in China, krijgt.

De website van Hamon, bijvoorbeeld de case studies, bieden meer dan genoeg professionele afkortingen om Google mee te gaan bestoken. Een "CDS FGD", bijvoorbeeld. Kun je uitkomen bij Marsulex Environmental Technologies, in die ene deelmarkt. Bij heel Euronext zijn er geen peers; Hamon voegt wat dat betreft iets toe aan het beurslandschap.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 7 mei 2021 11:53:

...
Fase 2, KV met inschrijfrechten: 14.087.146 aandelen erbij
...
Kom ik op 4 nieuw voor 3 oude. Eigenlijk 3.965 nieuwe, maar dat is dicht genoeg....
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 7 mei 2021 12:01:

En een waarschuwing vooraf, op dit forum: baseer t.z.t. de waarde van aandelen Hamon en van verhandelbare (zonder mogelijk vaak een trading halted) inschrijfrechten niet op elkaar. Door "toezicht" met maximaal toegelaten koersafwijkingen kan de theoretische waarde nogal afwijken van de werkelijke waarde. Kan; dat was verleden keer het geval. Koop dan bijvoorbeeld geen aandelen Hamon "omdat de rechten onverklaarbaar duurder zijn". Bij de vorige KV weken die koersen teveel af van de rekenkundige formule.
Deze mag eigenlijk vet gedrukt worden.... geen free lunch voor nieuwe inschrijvers.... maar, als de geschiedenis zich herhaalt, wel eentje voor de oude aandeelhouders.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 7 mei 2021 13:42:

[...]
..., wel eentje voor de oude aandeelhouders.
Euh, als ze nog gaan noteren, voor de kv. Vind daar niets over terug.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 7 mei 2021 12:39:

Kom ik op 4 nieuw voor 3 oude. Eigenlijk 3.965 nieuwe, maar dat is dicht genoeg....
Minstens, en inderdaad; een vraag is t.z.t. of bestaande aandeelhouder Sogepa ook inschrijft met eigen rechten of alleen onderschrijft om de totale opbrengst te garanderen:

Deze kapitaalverhoging zal bij voorrang worden aangeboden aan bestaande aandeelhouders en aan het management. ... De precieze voorwaarden met betrekking tot de verwezenlijking van deze operatie zullen door de Vennootschap op een later tijdstip worden meegedeeld.

Het kan voor Sogepa weinig verschil maken, inschrijven of onderschrijven, wanneer het voor het beleggende publiek niet de meest aantrekkelijke KV ooit is, met afhankelijkheid of het voortaan dan wel goed genoeg gaat met het nog onbewezen Hamon versie 4.0.

Ik had en heb meer vertrouwen in Sogepa dan in Hamon, zie deze redding, maar dat vertrouwen is niet eindeloos. Wantrouwen wordt het niet, maar het vertrouwen is niet eindeloos en zelfs de schulden zijn geen eindeloze EV-bron. Het goede is nu hopelijk wel dat de schulden geen stevige veelvoud meer zullen zijn van gedroomde nettowinsten, want dat was eigenlijk al een elephant in the room. En ja, de obligatiehouders moeten nog gaan stemmen, en dan gaan meewerken i.p.v. procederen.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 7 mei 2021 15:58:

Euh, als ze nog gaan noteren, voor de kv. Vind daar niets over terug.
Ik voorzie hervatting van de notering op de beursdag nadat obligatiehouders hebben gestemd, mits Hamon de details heeft voorbereid en die dan meteen kan publiceren. Het is nu voor beleggers onmogelijk om de waarde van een (bestaand) aandeel Hamon goed in te schatten, maar de KV met goed te keuren prospectus valt daar technisch buiten. Zo heeft men trouwens ook nog de mogelijkheid om de aandelen te kunnen verkopen, voor wie de rechten niet ziet zitten. Voor hervatting is eigenlijk alleen duidelijkheid nodig, inclusief de nog ontbrekende details rond de obligatie

Verkopen en terugkopen kan een mogelijkheid zijn, voor gerlovigern. Verleden keer kon dat zelfs nog ex-claim, met een eerste koers van (toen) €1,75 of zo, terwijl de waarde van het aandeel toen nabij €0,50 lag. Een voorbeeld van de ridicule koersvorming van toen.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 7 mei 2021 13:42:

Deze mag eigenlijk vet gedrukt worden.... geen free lunch
Het kan geen kwaad om dat nog even te benadrukken, voor derden...

Bij de eerdere KV van Hamon konden aandelen, inschrijfrechten en/of de koersdoelen van een hobbyist zeer aantrekkelijk lijken. Dat volgens de koers van de rechten de nieuwe aandelen van €0,50 minstens €5,00 waard waren, of dat volgens de koers van de aandelen de rechten van €0,10 minstens €1,00 waard waren.

Mede door de verhouding van toen, nu mogelijk bijna 1:1 met 4:3, konden de koersen van de beide noteringen, aandelen en rechten, elkaar echter niet goed volgen. Vroeger volgde de maximale koersafwijking weleens de onderlinge formule, zonder telkens "trading halted". Tegenwoordig zijn de regels en Euronext-bedienden veranderd, en ligt de handel mogelijk telkens, langdurig en onnodig plat. Bijna continu.

En dus kon je ten tijde van de vorige KV rekenkundig concluderen dat je de aandelen snel moest gaan K-O-P-E-N, ómdat deze aandelen volgens koers van de rechten véél meer geld waard zouden zijn. De fout zat dan in een nog te hoge koers van die rechten, door vaak "trading halted". Hetzelfde bij de aandelen.

Moraal van het verhaal: wijken t.z.t. de koersen van de inschrijfrechten en de aandelen rekenkundig belachelijk veel af, eigenlijk veroorzaakt door een bediende die telkens voor "trading halted" kiest, ga dan uit van foute koersen en niet van zo'n free lunch. Marktfalen, door soms falend toezicht. Dat was het geval met de verhoudingen van de vorige KV van het tamelijk illiquide beursfonds Hamon.
JdeFL
1
10 mei ging voorbij, 11 ook.... geen wijzigingen bij Euronext. SUS blijft op post.

De goedkeuring door de algemene vergadering van obligatiehouders op 3 juni 2021
van alle voorstellen met betrekking tot de verlenging van de vervaldatum van
www.hamon.com/files/Image/press-relea...

Op naar 4 (vrijdag) of 7 juni dan maar, voor een eventuele notering.
802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 64.056,62 +468,84 +0,74% 07:12
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront