PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Mei 2021 Q1-DIV.betaling

3.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 187 188 189 190 191 » | Laatste
junior192
1
quote:

Makita schreef op 1 mei 2021 20:47:

ABN AMRO gaat naar overwogen mbt aandelen. Mooi signaal!
Nu ING nog , hoop na de cijfers, trappen ze de koers zo door de 5euro heen
gpjf
0
Waarom zou het overwogen zijn in aandelen, de koers van Post.nl goed doen? Ik begrijp die redenatie niet ?
zwendelaar
1
quote:

Catalina schreef op 1 mei 2021 18:24:

Toch bizar hoe het sentiment hier volledig omgeslagen is. Na een geweldige week is het alweer kommer en kwel wat de klok slaat. Maandag massaal verkopen iedereen?!
ik weet niet waar jij die kommer en kwel ziet ? Soms miet je wat geduld hebben als je in aandelen zit Je kan het ook jezelf of anderen aan praten
Catalina
2
Wellicht in het draadje van de maand April waar het al twee etmalen gaat over de aanstaande teloorgang van de koers. Ik heb het niet zelf bedacht hoor, ik verwonder mij er slechts over.
zwendelaar
0
quote:

Catalina schreef op 2 mei 2021 07:48:

Wellicht in het draadje van de maand April waar het al twee etmalen gaat over de aanstaande teloorgang van de koers. Ik heb het niet zelf bedacht hoor, ik verwonder mij er slechts over.
misschien bedoel je daad ook mee geert baai , en du sukkel van aandelen onder n .... mee , t is lang kommer en kwel geweest ja maar denk dat nu n blinde wel kan zien dat het goed gaat met post nl
[verwijderd]
2
quote:

gpjf schreef op 2 mei 2021 00:23:

Waarom zou het overwogen zijn in aandelen, de koers van Post.nl goed doen? Ik begrijp die redenatie niet ?
Koers wordt naast nieuws van onderneming vaak ook bepaald door algemeen beurssentiment. De laatste tijd is het hier mode om uitgebreid verslag te doen van uitstappen (uit een soort angst dat anderen meer winst maken denk ik). Vaak wordt dan ook aangehaald dat de beurs gaat afkoelen door deze lieden. Nu Blackrock en ook ABN overwogen in aandelen gaan is dat juist een teken dat de top nog voor ons ligt. Lijkt mij ook met TINA en de overheden die blijven stimuleren tot dat Corona minstens een jaar achter de rug is en alles weer op rolletjes gaat.
Beertje
2
quote:

Catalina schreef op 1 mei 2021 18:24:

Toch bizar hoe het sentiment hier volledig omgeslagen is. Na een geweldige week is het alweer kommer en kwel wat de klok slaat. Maandag massaal verkopen iedereen?!
De drukte in de winkelstraten is mooi voor de shoppers, maar maak je niet druk, want PNL weet altijd de beursdoelen van de analisten binnen drie maanden op de beurs te effectueren. Dus met een gemiddeld koersdoel tot op heden (excl. UBS en ING) van 5,30 zou kunnen betekenen dat we in juli al de 5 op de borden hebben staan!
leek2018
1
quote:

gpjf schreef op 1 mei 2021 16:24:

Wat er waar gemaakt moet worden is dat de klanten weer in de winkels zelf gaan kopen! Lees je eens in op de verwachtingen dat er volgend jaar bv een leegstand van 40 % wordt verwacht en dat de echte klappen pas vallen na de lockdown dan hier op basis van een incidentele drukke dag ergens in het land de zaak te willen bashen
De verwachting was ook dat de werkeloosheid op korte termijn gigantisch zou stijgen. Tot op heden komt dat niet uit. Nu wordt gezegd, ja dat komt na afbouw van de steunmaatregelen. Ja, een aantal zullen het niet redden, maar dan staan er altijd weer anderen klaar om het over te nemen. Winkelen, al is het alleen maar kijken blijft voor de meeste mensen toch een uitje.
Dat sommigen postnl nu verkopen heeft volgens mij niets te maken met een mogelijke daling, maar meer met hun strategie. Bij kopen met dalende koersen en plukje per plukje verkopen bij stijging, maar wel een substantieel deel vasthouden.
junior192
0
Het gaat er toch om dat de cijfers voorgoed beter worden dan voor corona, natuurlijk zullen de cijfers minder worden als alles weer opengaat, maar hoeveel is de vraag..
pietje-2005
0
quote:

Nieuws-Gierig schreef op 2 mei 2021 10:43:

is de omreken koers van het (keuze) dividend bekend ?
Zie hierboven, ergens ;-)
Succes
prinszicht
2
Met het open gooien van winkels loopt het niet zo storm. Ik spreek dan uit eigen ervaring na een middagje centrum winkelen. Moet toch iets met het dividend.

Het weer zit misschien niet mee. Maar ook de terrassen van de dagjesmensen lopen nog niet storm. Was gister visje eten in Volendam.

Nu dat de volgende versoepeling wordt uitgesteld. Blijven grote groepen sceptisch of anders, thuis. En met het vakantiegeld in aantocht, kun je ook in dit kwartaal nog een spike verwachten. En dan bedoel ik de vele kleine aankopen die nog online gedaan worden. Ofwel, die voorgestelde 20 miljoen doen we met gemak in q2.

Neemt niet weg dat we niet gebaat zijn met emissies daar waar het geld binnenstroomt. En de rvb is niet erg gul als het over de brug moet komen met toezeggingen hieromtrent. Pas na de ava kwam er een tradingupdate en met de ava wist men bij lange na niet zeker wanneer en of men aandelen gaat inkopen.

Pas als je het effect van verwatering neutraliseert, kun je spreken van een succesvol dividend beleid. Anders ben je nu al aan het voorsorteren op een mindere toekomst waarbij we nog meer aandelen hebben. Dit was eerder commentaar op HV bij dividend na BPost en de les is niet geleerd.
Jason Voorhees
1
Tis hier inmiddels kommer en kwel als Post NL niet in één ruk op 5,5 euro staat, kom kom. Zolang alle signalen op groen staan hoeft niemand zich druk te maken, maak me meer druk om mijn positie in Besi daar kan wel eens een turnaround signaal zijn afgegeven hoewel ik daar nog niet van overtuigd ben, maandag wordt belangrijk voor Besi.
Overigens word je bijna gedwongen om te beleggen, weiger gewoon een half procent boete te betalen aan ING, dus zal cash onder de 100k moeten blijven of ik maak het gewoon over naar mijn NN rekening.
Niro91
3
Ben gisteren langs geweest bij een winkel. Een half uur in de rij gestaan voor ik naar binnen kon. De volgende keer bestel ik wel online. Spullen worden dan gratis de volgende dag thuisbezorgd. Ik zal vast niet de enige zijn die er zo over denkt. De koers van PostNL heeft nog lang niet de top bereikt. We kunnen misschien nog een dip zien, maar het zou mij verbazen als we voor het einde van het jaar niet de € 6,-- halen met goede toekomstverwachtingen.
Krentenmenten
0
quote:

prinszicht schreef op 2 mei 2021 11:51:

Met het open gooien van winkels loopt het niet zo storm. Ik spreek dan uit eigen ervaring na een middagje centrum winkelen. Moet toch iets met het dividend.

Het weer zit misschien niet mee. Maar ook de terrassen van de dagjesmensen lopen nog niet storm. Was gister visje eten in Volendam.
Hier in Ermelo (Veluwe) was het druk. Zowel op het terras (Molenaer terras) als in de winkels. Eindelijk weer eens gewoon (voor het oog...)
Krentenmenten
0
Lector
2
Het online shoppen zal blijven groeien, in het ene kwartaal wat meer dan in het andere kwartaal maar dat hou je toch. Net als de koers kunnen ook de online aankopen niet iedere keer pieken.
Leuk voor de winkeliers dat mensen nu weer naar de winkel mogen zonder afspraak, maar als alles weer "normaal" wordt dan zie ik daardoor de winkel verkopen niet extreem groeien, met name ook omdat de prijzen, net als we nu op het terras zien, zullen stijgen in de winkel.
De trend dat mensen in de winkel een artikel passen of bekijken en vervolgens online goedkoper kopen, zal zich doorzetten, die trend was namelijk voor corona al ingezet.
Heel veel mensen kijken in de winkel al op hun telefoon of het artikel online goedkoper is en in de meeste gevallen is dat natuurlijk ook zo.
Kortom, het feit dat mensen de stad in gaan om "te shoppen" wil niet automatisch zeggen dat ze het product ook in de stad kopen.
En dat marketing trucje van "koop bij je lokale ondernemer" zal dan ook verdwijnen, het is niet zo dat de lokale ondernemers hun klanten na corona ook gaan helpen door de prijzen te verlagen of zelfs maar niet te verhogen.
Ik las laatste dat twee Belgen 13,90 moesten afrekenen op een terras voor 2 glazen wijn. Dit waren toeristen en zelfs die vonden het belachelijk duur, wat het ook is natuurlijk.
Hoeveel mensen gaan in een normale situatie (dus zonder corona) even een middagje op het terras zitten met dit soort prijzen ? Ik niet in ieder geval, zelfs niet als ik goed verdiend heb met PostNL aandelen :--)
Dat is inclusief tip zo'n 45 euro voor 6 glazen wijn en dan zal het vermoedelijk een huiswijn zijn. Nou, voor dat geld koop ik 6 flessen wijn van een veel betere kwaliteit.
Kortom, al zakt de koers tijdelijk terug, op termijn heb je met dit dividend een heel mooi aandeel, in ieder geval een beter alternatief dan geld op een spaarrekening.
Rik R
1
Je bent niet meer zo sceptisch Lector. Heeft afgelopen maandag jouw twijfels weggenomen?

Men zegt dat het een hete zomer gaat worden. Kan mij niet voorstellen dat (oudere) mensen straks puffend door die winkelstraten willen struinen. Overdag naar het strand of zwembad en 's avonds de spulletjes thuis laten bezorgen.
3.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 187 188 189 190 191 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:11
Koers 1,239
Verschil -0,021 (-1,67%)
Hoog 1,250
Laag 1,233
Volume 522.181
Volume gemiddeld 2.208.161
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront