Wereldhave Belgium « Terug naar discussie overzicht

Forum Wereldhave Belgium geopend

474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Deppe
0
Inderdaad net uitbetaald.
'k Had er wel niet op gerekend dat er ineens nog eens een pak centjes van de geldrekening gingen verdwijnen aan roerende voorheffing... Lap zeg...

Soit, mijn GAK toch weer wat verlaagd en klaar voor een rustige rit naar boven ??
BelgianFox
0
Ik heb mijn dividenduitbetaling ook gekregen via Binck/Saxo en ook hier werd de roerende voorheffing nog eens extra aangerekend. Heb wel een klacht ingediend, daar het hier een netto herbelegging betreft en geen bruto herbelegging.

Bruto dividend = 4 EUR
Roerende voorheffing 30% = - 1,2 EUR
Netto dividend = 2,8 EUR

Bij een netto herbelegging krijgen we het netto dividend uitgekeerd van 2,8 EUR per aandeel, welke dan worden herbelegd in aandelen aan de prijs van 40,60 EUR per aandeel en mits de 29/2 conversie. Aldus werd de roerende voorheffing al ingehouden, en kan deze niet extra aangerekend worden, wat spijtig genoeg wel gebeurd is. Heb dit al vermeld aan Bink/Saxo om dit te corrigeren.

Bij een bruto herbelleging zouden we het bruto dividend uitgekeerd krijgen van 4 EUR per aandeel, welke dan worden herbelegd in aandelen aan de prijs van 40,60 EUR per aandeel en mits de 29/2 conversie. In dit geval moeten we wel de roerende voorheffing via onze rekening betalen, daar deze nog niet werd ingehouden.

De verlaagde GAK hadden we zowiezo, gezien de lagere prijs van 40,60 EUR per aandeel. Maar kijk goed na hoeveel van je 4 EUR bruto dividend overblijft na conversie en na eventuele bijkomende betalingen. De bedoeling is niet dat deze lager uitvalt dan het 2,8 EUR per aandeel netto dividend.
DJ o Harry
0
Zelfde hier , heb dit ook reeds gemeld bij binck/saxo ,heb al wel mijn aantal aandelen gekregen, maar had nog een klein geld bedrag over daar ik juist tekort kwam voor nog een aandeel , maar dat geld hebben ze nog niet gestort op mijn rekening
BelgianFox
0
Heb net met Binck/Saxo gesproken, en ze hebben ook vastgesteld dat de roerende voorheffing twee maal werd ingehouden. Dit wordt in de loop van deze week gecorrigeerd. Dus ik ga er van uit dat ingehouden roerende voorheffing wordt teruggestort op onze rekening. Dit was even schrikken. Succes allen.
Deppe
0
Bedankt om het even uit te klaren.
Was inderdaad even schrikken om met mijn geldrekening in min te gaan en dacht al dat ik uiteindelijk toch een slechte deal zou gedaan hebben met dat stockdividend :-)
DJ o Harry
0
Heeft er ondertussen al iemand zijn teveel betaalde roerende voorheffingen terug gekregen, heb zelf momenteel nog niets terug gekregen ,
Ivo68
0
BelgianFox
0
Nog geen terugstorting ontvangen van de teveel betaalde roerende voorheffing Harry. Aan de telefoon vertelde Binck me dat ze dat in de loop van de week gingen oplossen.
[verwijderd]
0
Bij de oude site van Binckbank is de conversie gedaan, daar sta ik nu zogezegd in de min door het teveel betaalde roerende voorheffing, ook krijg ik daar de melding van de nieuwe aandelen.
Op de nieuwe site van Saxo Investor, is er geen geld afgegaan van de cash positie maar zijn ook mijn nieuwe aandelen niet aan mijn portefeuille toegevoegd...
Wat een boeltje alweer.

Donatello
0
molenveld
0
Bij Keytrade is dit vanmiddag correct afgehandeld (rights omgezet in shares/cash).
BelgianFox
0
Beste Molenveld, heeft u bij Keytrade ook roerende voorheffing cash moeten betalen, of werd hier op een juiste manier het netto dividend omgezet naar aandelen zonder bijkomende kosten?
BelgianFox
0
Een vraag voor de beleggers op het Binck platform.
Voor het kalenderjaar 2019 heeft Wereldhave Belgium ook een soortgelijk keuzedividend aangeboden welke uitbetaald werd in november 2020, zijnde een herbelegging van het netto dividend. Ik had in die tijd geen aandelen van Wereldhave B en ik vroeg me af of jullie toen ook al roerende voorheffing cash hebben moeten betalen bij de toekenning van de nieuwe aandelen. Indien ja, dan hebben jullie toen ook al twee maal opgedraaid voor de roerende voorheffing. Eenmaal werd de roerende voorheffing cash betaald via jullie rekening en door het feit dat enkel het netto dividend werd omgezet naar aandelen was de roerende voorheffing daar ook al ingehouden.
Kunnen jullie dat nakijken en ons dit laten weten.
Dank bij voorbaat
Will€m
1
Vorige keer hebben ze de dividenden eerst cash op de rekening gezet. Roerende voorheffing correct afgehouden. Daarna is er een reinvestment gebeurt aan 36€23 per aandeel als je voor het stockdividend gekozen had.
Deppe
1
'k Heb gisteren een mailtje gestuurd naar Binck, maar nog geen enkele reactie op gehad...
molenveld
1
@BelgianFox, bij Keytrade is het correct verlopen, geen foutieve cash afhouding van RV:

Op 23/04 toekenning van rights van resp. CDWEHB-SHARES en -CASH (gewoon aantallen, geen bedragen).
Op 18/05 omzetting van de rights naar cash: €2,80 p.a. netto, waarmee vervolgens voor het overeenkomstige deel aandelen WEHB "gekocht" werden aan €40,60. Op het borderel is afhouding RV te zien voor het volledige bedrag (gedeelte shares + cash).
Er werden geen kosten aangerekend hoewel ik dacht dat het €5 was voor corporate actions.
DJ o Harry
1
momenteel nog steeds geen terugbetaling ontvangen van binck van te veel betaalde roerende voorheffing ,wel krijg ik momenteel elke dag een mail dat ik momenteel negatief sta ,en dat ik mijn rekening voor 24-05 moet aanzuiveren ,
474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:43
Koers 45,000
Verschil +0,400 (+0,90%)
Hoog 45,200
Laag 44,700
Volume 731
Volume gemiddeld 3.530
Volume gisteren 2.164

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront