Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways Electronics 2021

450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
hjk2
0
quote:

visje2 schreef op 25 mei 2021 10:19:

Voor zover ik kan zien niet.
Als je voor 12,85 bied dan heb je er 12000 en 1800 winst bij een bod van 13.

Gesprekken gaan gewoon verder achter de schermen en de laatste ems acquisitie van VDL wordt gebruikt als drukmiddel.

Referentie analisten vraag tijdens 1 e kw up date.
Is die Q&A bij de kwartaal update 2021 Q1 ergens terug te luisteren of te lezen?
graham20
0
quote:

graham20 schreef op 20 mei 2021 19:09:

Neways heeft geen beschermingsconstructie. VDL kan als > 10% aandeelhouder een ava bijeenroepen. Die ava kan de RvC ontslaan en een nieuwe benoemen. Die nieuwe RvC kan de bestuurders ontslaan en nieuwe bestuurders benoemen. Als VDL Neways graag wil hebben, dan brengt VDL een zogenaamd vijandelijk bod uit. Zogenaamd want als zodanig bestaat geen vijandelijk bod meer. Met de steun van 68% van de aandeelhouders voor een bod van €13 zie ik niet waarom dat erg lang zou moeten duren.
Hahaha: fd.nl/beurs/1385467/vdl-groep-wil-new...
craasie
0
waarom zo moeilijk doen VDL, geef gewoon 15 euris (meeste aandelen heb je toch al zelf.. dus vestzak broekzak)
outofthebox
0
VDL Groep kondigt openbaar bod aan op Neways
28 mei 2021
VDL Groep B.V. (VDL) kondigt vandaag aan dat het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven (of een van haar groepsmaatschappijen of geaffilieerde partijen) een openbaar bod gaat uitbrengen op alle uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways Electronics International N.V. (Euronext Amsterdam: NEWAY) (Neways).

Openbaar bod van € 13,00 per aandeel Neways, betaalbaar in contanten (cum dividend).
Het bod vertegenwoordigt een aanzienlijke premie van 19,3% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Neways op 29 april 2021 (de laatste handelsdag voor de eerste bekendmaking van het overleg tussen VDL en Neways over een openbaar bod) en een zeer significante premie van 38,9% over de 3-maands VWAP per die datum.
VDL is vastbesloten om voorwaarts te gaan met het verder ontwikkelen van zijn competenties op het gebied van mechanica, elektronica en software; een combinatie met Neways is hierbij voor alle betrokkenen de beste optie.
Een combinatie met VDL creëert strategische mogelijkheden en groeikansen voor Neways, de medewerkers van Neways en andere betrokkenen.
Van de aandeelhouders buiten VDL heeft de meerderheid zich reeds bereid verklaard om hun aandelen aan te bieden voor de biedprijs (samen met VDL circa 70% van de aandelen).
VDL geeft met het openbaar bod ook de resterende circa 30% van de aandeelhouders van Neways de mogelijkheid om op het openbaar bod in te gaan.
Intentie van VDL blijft om met het bestuur en de raad van commissarissen van Neways een constructieve dialoog te hebben over de beoogde transactie.
Betrokken aandeelhouder
VDL steunt Neways sinds 1995 als zeer betrokken aandeelhouder. In toenemende mate is het succes met klanten van zowel VDL, als Neways, bepaald door de samenwerking tussen multi-disciplinaire teams op het gebied van mechanica, elektronica en software. Hierbij zijn klanten nadrukkelijk op zoek naar partijen van significante omvang die eveneens alle competenties in huis hebben en deze gecombineerd kunnen aanbieden. VDL is vastbesloten hier verdere invulling aan te geven en heeft hiertoe reeds concrete stappen gezet.

Tegen deze achtergrond heeft VDL zich beraden op de mogelijkheid van een combinatie tussen VDL en Neways. De combinatie zou vanuit commercieel perspectief logisch zijn gezien de overlap in industrieën waarin VDL en Neways actief zijn en daarmee strategische mogelijkheden en groeikansen bieden voor Neways.

Naar aanleiding van dat beraad heeft VDL, zoals bekendgemaakt, gesprekken gevoerd met de raad van bestuur en raad van commissarissen van Neways om te komen tot overeenstemming over een door VDL uit te brengen openbaar bod op alle aandelen in het kapitaal van Neways. Ondanks een verhoging van de biedprijs naar € 13,00 per aandeel, de steun van ten minste 68,70% van de aandeelhouders voor een bod op die biedprijs alsook positieve reacties van diverse sleutelklanten hebben de gesprekken met Neways niet geleid tot overeenstemming over de prijs. Meer specifiek: over de fairness van de hoogte van de biedprijs. Een standpunt waarvan VDL met verbazing heeft kennisgenomen.

VDL blijft er echter van overtuigd dat een combinatie van Neways met VDL aanzienlijke voordelen biedt voor alle betrokkenen en de beste route voorwaarts is voor Neways en haar stakeholders. Daarom gaat VDL alsnog een openbaar bod uitbrengen op alle aandelen in het kapitaal van Neways. Daarmee krijgen ook de resterende 31,30% van de aandeelhouders van Neways de mogelijkheid om hun belang voor een – naar overtuiging van VDL – zeer aantrekkelijke prijs te verkopen.

Continuïteit
Als familiebedrijf streeft VDL betrokkenheid en continuïteit na. We geven de voorkeur aan investeringen in duurzame innovatie en ontwikkeling voor de lange termijn in plaats van financiële middelen aan te wenden voor het uitkeren van dividend op korte termijn. Deze aanpak creëert tevens persoonlijke groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers van Neways. Deze overwegingen leiden tot de stellige overtuiging dat een combinatie van VDL en Neways evident in het belang is van Neways en alle betrokkenen. VDL ziet deze aankondiging dan ook als een belangrijke stap om tot die combinatie te komen.

Het VDL-bod
Op basis van de voorwaarden, zoals hieronder uiteengezet, is VDL bereid om (door VDL of een van haar groepsmaatschappijen of geaffilieerde partijen) een openbaar bod uit te brengen op alle uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways van € 13,00 per aandeel Neways, betaalbaar in contanten (cum dividend) op de overdrachtsdatum (het “VDL-bod”).

Het VDL-bod vertegenwoordigt:

een premie van 19,3% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 29 april 2021 (zijnde de laatste handelsdag voor de eerste bekendmaking van het overleg tussen VDL en Neways over een indicatief voorstel van € 12,50 per aandeel);
een premie van 38,9% ten opzichte van de volume gewogen gemiddelde prijs (volume weighted average price ofwel “VWAP”) over een periode van 3 maanden voorafgaand aan 29 april 2021;
een premie van 47,7% ten opzichte van de volume gewogen gemiddelde prijs (VWAP) over een periode van 6 maanden voorafgaand aan 29 april 2021; en
een premie van 55,9% ten opzichte van de volume gewogen gemiddelde prijs (VWAP) over een periode van 12 maanden voorafgaand aan 29 april 2021.
Voorts wijzen wij er op dat een grootaandeelhouder van Neways in maart jongstleden ongeveer 5% van de aandelen heeft verkocht aan een andere professionele partij voor een prijs van € 9,22, waarbij dit VDL-bod maar liefst 41% hoger ligt.

Voorwaarden
Het VDL-bod zal onderhevig zijn aan de gebruikelijke uitbrengings- en gestanddoeningsvoorwaarden voor een transactie van deze aard, waaronder mede (niet uitsluitend) begrepen het verkrijgen van de benodigde mededingingsrechtelijke en andere reguliere goedkeuringen en het zich niet voordoen van gebeurtenissen die een materieel nadelig effect zouden hebben op Neways. Gestanddoening van het VDL-bod zal niet onderhevig zijn aan een minimum aanmeldingspercentage zodat VDL voornemens is om gestand te doen bij ieder aanmeldingspercentage. Echter, onze doelstelling blijft onverkort om alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Neways
ASteH
0
VDL lanceert bod op Neways
Vandaag 09:36,
Bron: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) VDL Groep heeft een openbaar bod op Neways aangekondigd van 13,00 euro per aandeel. Dit maakte VDL vrijdagochtend bekend.

"VDL is vastbesloten om voorwaarts te gaan met het verder ontwikkelen van zijn competenties op het gebied van mechanica, elektronica en software; een combinatie met Neways is hierbij voor alle betrokkenen de beste optie", aldus het familiebedrijf.

Van de aandeelhouders buiten VDL heeft de meerderheid zich reeds bereid verklaard om hun aandelen aan te bieden voor de biedprijs, aldus het bedrijf. Samen met VDL hebben zij circa 70 procent van de aandelen Neways in handen.

Een week geleden werden eerdere gesprekken over een overname juist beëindigd. VDL deed in april dit jaar een bod van 12,50 euro per aandeel, maar Neways oordeelde dat het voorstel niet voldoende de waardecreatie van het bedrijf reflecteert. VDL zei vorige week al het bod te hebben verhoogd van 13,00 euro alvorens de gesprekken tussen beide partijen werden beëindigd.

Door het bod van 13,00 euro openbaar te maken, hoopt VDL opnieuw het gesprek aan te gaan. Het nieuwe bod vertegenwoordigt een premie van 19,3 procent ten opzichte van de slotkoers op 29 april, toen er een eerste overnamevoorstel werd gedaan.

Gestanddoening van het VDL-bod zal niet onderhevig zijn aan een minimum aanmeldingspercentage. Dit betekent dat VDL het bod gestand doet bij ieder aanmeldingspercentage. "Echter, onze doelstelling blijft onverkort om alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Neways te verwerven."
ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
objectief
0
Ik ben benieuwd naar de gesprekken tussen Neways en VDL; Neways was sterk afwijzend maar met een kleien aanpassing naar boven zullen we zwichten.
24150
1
Indrukwekkend al die premies die VDL laat zien maar je zult in 2018 maar voor € 18,60 gekocht hebben.......
Wordt er nog een hoger bod verwacht nu de koers heel de ochtend al boven de biedprijs staat ?
objectief
0
quote:

24150 schreef op 28 mei 2021 10:42:

Indrukwekkend al die premies die VDL laat zien maar je zult in 2018 maar voor € 18,60 gekocht hebben.......
Wordt er nog een hoger bod verwacht nu de koers heel de ochtend al boven de biedprijs staat ?

Ik denk niet dat VDL met die koper op € 18,60 rekening gaat houden; die had natuurlijk kunnen verkopen tegen een SL. koers van ca.17
ASteH
2
Armoedig gedrag van VDL en een poging om de Corona-dip te benutten. Tsjonge wat is het leven goed in het Brabantse.
Vraag me ook af hoe andere grote klanten hier tegenaan kijken.

Neways staat aan de start van een nieuwe groeifase en het bod is lager dan koersen uit de eerdere fase. Mijn stukken gaan voor minimaal 15 euro.
objectief
1
quote:

ASteH schreef op 28 mei 2021 10:52:

Neways staat aan de start van een nieuwe groeifase en het bod is lager dan koersen uit de eerdere fase. Mijn stukken gaan voor minimaal 15 euro.
Die 15 euro gaat VDL echt niet betalen en verder doet VDL net als elke ondernemer (en evt. particulier) proberen winst de maken en dan is het wel de bedoeling laag in te kopen. Dat kun je hen/niemand verwijten.
craasie
0
nee, maar gaat nog wel een tijd duren zo! mooiste zou zijn als er een andere partij in beeld kwam die 15 gaat bieden
Joseph185
1
13.30 vond ik een mooie prijs. Ik heb het leeuwendeel laten gaan. Eerder deze maand nog bijgekocht op 12 en vorige aankopen zaten op GAK 9.73. In totaal een geweldige winst gemaakt. VDL zet door en nadat ze 95% hebben sta je als dissidente aandeelhouder erg zwak. Bij DeltaLloyd hoorde je destijds dezelfde geluiden. Lang wachten, onzekerheid en niks extra gekregen. VDL staat sterk en zet door en gaat niet meer betalen als ze daar niet toe gedwongen worden. Maar wie weet schat ik het verkeerd in en laat ik extra winst liggen. Als belegger ben ik daaraan gewend. succes ermee. Ik blijf wel volgen met mijn gereduceerde pakket.
craasie
1
We gaan neways toch niet vergelijken met DL. Maar misschien heb je wel gelijk.., maar voorlopig is de koers nu wel boven de biedprijs.
Ik wacht wel, misschien nog wel bijkopen op 13- spaarrekening kost ook geld.
hjk2
2
quote:

graham20 schreef op 28 mei 2021 12:20:

Een krant die IEX citeert, hoe laag kan je vallen?
www.ed.nl/eindhoven/zakenkliek-kan-de...
Goed verhaal. ED heeft goede contacten in die regio.
Biobert
0
Dit is een gelopen race. VDL doet bod gestand onafhankelijk van aanmeldingspercentage. Ze hebben al 68,70% en zijn ze de baas over Neways. Als vervolg kunnen ze de activiteiten van Neways uit de beursnotering lichten. Dan hebben wij er weer een mooie lege huls bij om mee te spelen.
[verwijderd]
1
quote:

Biobert schreef op 28 mei 2021 14:49:

Dit is een gelopen race.
Lijkt me niet, er wordt nu al €13.40 geboden.
De stijging van 1-5% per week blijft intact.
Na de zomer zien wel of Bartjens' boodschap hout snijdt:

(bericht IEX Newaysforum14 mei 2021 17:00)

Als Neways alleen al deze besparing weet te behalen en we laten op die cijfers een bescheiden multiple los van 5,5 keer de ebitda, dan rolt daar een waarde per aandeel uit van €14,46. Gaat de marge bovendien omhoog naar het marktgemiddelde van 4,1%, dan zit je al aan €16,87.

Dus ja, die boze aandeelhouders hebben wel een punt.


Wie op vakantie wil zonder dagelijkse zenuwen legt een langdurige verkooporder in die bescheiden in het midden ligt: €15,60.
voda
1
15:10
*Neways neemt kennis van bericht VDL aan media
15:10
*Neways: verdere mededelingen zullen worden gedaan als daar aanleiding toe is
450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.717,40 -120,00 -0,67% 21:59
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,11 +0,03 +0,04% 21:59
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 21:59
EUR/USD 1,0655 +0,0011 +0,11% 21:59
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.387,60 +8,23 +0,35% 21:59
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront