Vivoryon Therapeutics « Terug naar discussie overzicht

Vivoryon is de naam. Daarom nieuw draadje

6.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 310 311 312 313 314 » | Laatste
Mos1955
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 mei 2021 20:49:

Dat is vreemd, zo moeilijk kan die boekhouding niet zijn.

Ik vermoed dat de onvermijdelijke emissie er aan komt of slecht nieuws over de AD-testen.

Opvallend is dat er plotseling veel andere ziektes genoemd worden.
Heel vreemd dat ze op de dag dat ze de cijfers zouden publiceren dan besluiten om uit te stellen en niet al een dag of een paar dagen eerder. Iets geheel onverwachts gebeurd? Kan niet aan de cijfers zelf liggen; die kennen ze al minstens een paar dagen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Mos1955 schreef op 1 juni 2021 09:15:

[...]Heel vreemd dat ze op de dag dat ze de cijfers zouden publiceren dan besluiten om uit te stellen en niet al een dag of een paar dagen eerder. Iets geheel onverwachts gebeurd? Kan niet aan de cijfers zelf liggen; die kennen ze al minstens een paar dagen.
Er komt vrijwel zeker slecht nieuws aan.
dulieu
0
Nauwelijks omzet dus geen vraag wat dat ook betekenen mag.Uitstel is meestal een excuus Truus.
Noob nr1
2
Er zijn ook geen verkopers de koers reageert (nog) niet op dit uitstel.
Grote partijen, insiders,overname kandidaten,... wat zouden zij al weten.

A second Phase 2b trial is planned in the US and is supported by a significant grant from the NIH...

Vooruitgang van deze Phase 2b in Europa...

Plannen voor een Notering op Nasdaq...
lucas D
2
Vivoryon Therapeutics:

2020:
31 dec 9,010 = ijkpunt einde maand winst/verlies
2021:
29 januari slotkoers 13,904 = + 54,3%
26 februari slotkoers 14,470 = + 60,6%
31 maart slotkoers 15,200 = + 68,6%
30 april slotkoers 14,850 = + 63,1%
31 mei slotkoers 13,546= + 50,4, %

Slotkoers 28 mei 13,600

31 mie 13,546 : volume 22561
01 juni 13,600 : volume 9098
02 juni 13,588 : volume 15079
03 juni 13,580 : volume 11251
04 juni 13,620 : volume 7511

Deze week een slotkoers van 13,620 dat is 0,020 hoger dan de voorgaande beursweek.

Nieuws:
Blijft staan:

De slotkoers is 0,074 hoger gesloten dan de slotkoers van mei

Hoogste dagkoers deze week 13,700 laagste dagkoers deze week 13,406 verschil 0,294
Volgende week weer een week met nieuwe kansen
Kuiken
1
DeZwarteRidder
0
quote:

Kuiken schreef op 7 juni 2021 17:37:

Bron FD:
FARMACIE
Amerikanen keuren medicijn Alzheimer goed
Van onze redacteur 17:16
Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1386733/amerikanen-k...
In een verklaring erkent de FDA dat de onderzoeksresultaten 'gecompliceerd' zijn. Toch is er volgens de toezichthouder voldoende bewijs dat het medicijn de opeenhoping van amelyoïde tegengaat. Ook is het volgens de FDA aannemelijk dat minder amelyoïde belangrijke voordelen voor patiënten met zich mee zal brengen.

De Amerikaanse toezichthouder op medicijn heeft ook bepaald dat Biogen nog meer klinisch onderzoek naar zijn medicijn moet verrichten. 'Als het middel niet werkt zoals verwacht, kunnen we stappen nemen om het weer van de markt te halen', aldus de verklaring van de FDA. Wegens gebrek aan succes hebben veel grote farmabedrijven afgelopen jaren hun inspanningen om een medicijn tegen Alzheimer te ontwikkelen, opgegeven.

Biogen heeft eerder geschat dat mogelijk anderhalf miljoen Amerikanen in aanmerking komen voor het medicijn, als dat werd goedgekeurd. Het middel zal waarschijnlijk tienduizenden dollars per patiënt per jaar kosten.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1386733/amerikanen-k...
Noob nr1
1
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft maandag versneld goedkeuring gegeven aan het alzheimermiddel aducanumab van Biogen.

De FDA besloot tot een snelle goedkeuring, nadat er was geconcludeerd dat de voordelen van het middel zwaarder wegen dan de risico's. Een onafhankelijke adviescommissie van de FDA stemde tegen een goedkeuring. Het is zeer ongebruikelijk dat de FDA dit advies negeert.

Billy Dunn van de FDA zegt zorgvuldig naar de opmerkingen van de adviescommissie te hebben geluisterd. "Uiteindelijk ligt de beslissing om aducanumab te gebruiken bij patiënten, hun families en zorgprofessionals", aldus Dunn. "Maar het is duidelijk dat de FDA een rigoureus onderzoek heeft uitgevoerd, waarbij ook werd meegenomen dat er een enorme vraag is naar een dergelijk alzheimermiddel."

Het is voor het eerst sinds 2003 dat de FDA een behandeling tegen Alzheimer. Het in Amsterdam genoteerde Vivoryon heeft momenteel ook klinische studies lopen naar een behandeling tegen de ziekte.

Het aandeel Biogen steeg maandagavond licht. Vivoryon sloot ruim 6 procent hoger op het Damrak.

Door: ABM Financial News.
Muisje
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 juni 2021 19:02:

Aducanumab werkt zo slecht dat Biogen het middel bijna zelf had afgeserveerd.
zo dat zijn veel posts van jou. Je bent er druk mee bezig
Steenbok1972
0
Nu zullen de overname geruchten wel opgang komen . Verwacht binnen een maand de €16.00 terug te zien .
Kuiken
0
bron de Volkskrant:

Totaal nieuw alzheimermedicijn goedgekeurd in VS, maar niet alle experts staan te juichen
Een totaal nieuw medicijn tegen alzheimer is maandag goedgekeurd door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA. Een omstreden medicijn ook – niet alle experts staan te juichen. Aan de goedkeuring ging een verhit debat vooraf, en een lange hobbelige weg voor het geneesmiddel.

Evelien van Veen7 juni 2021, 18:53

Het middel, aducanumab, werkt dan ook anders dan de paar andere alzheimermedicijnen die er op de markt zijn; die bestrijden slechts de symptomen van alzheimer. Dit geneesmiddel gaat een stuk verder, claimt fabrikant Biogen. Het bestrijdt actief de ziekte door giftige eiwitten af te breken die samenklonteren in het brein en daarmee het denkvermogen aantasten. Nog niet eerder bleek zo’n middel effectief.

Geen wonder dat patiëntenorganisaties er reikhalzend naar uitkijken – het is al bijna twintig jaar geleden dat het laatste middel op de markt kwam dat sómmige alzheimerpatiënten helpt íéts helderder te denken. De behoefte aan een doorbraak is groot. Maar een flink aantal alzheimerdeskundigen keert zich fel tegen de goedkeuring van het nieuwe medicijn door de FDA. Het werkt niet, zeggen ze. En als de FDA medicijnen accepteert die niet werken, schept dat ‘een gevaarlijke precedent’, zegt internist – én onafhankelijk FDA-adviseur – Caleb Alexander tegen The New York Times. ‘Niet alleen voor alzheimermedicatie, maar voor nog veel meer medicijnen die worden voorgeschreven.’

23 procent minder hard achteruit
Het middel aducanumab heeft een bewogen voorgeschiedenis. Al in 2015 berichtte Biogen over veelbelovende resultaten, maar in maart 2019 werd het onderzoek plots stopgezet. Een onafhankelijke onderzoekscommissie constateerde dat het middel niets deed en dat er geen reden was het op proefpersonen te blijven testen. Biogen bleef zich echter verdiepen in de verzamelde gegevens en meldde in oktober van dat jaar dat hun medicijn wel degelijk gewerkt had bij mensen die het in hoge doses toegediend hadden gekregen. Zij gingen 23 procent minder hard achteruit in denkvermogen, geheugen en concentratie dan controlegroepen. Biogen vroeg vervolgens toestemming aan de FDA het medicijn op de markt te brengen, maar de adviescommissie oordeelde negatief; een andere studie van Biogen toonde geen enkele werking aan en dus was er geen overtuigend bewijs.

Dat is er nog steeds niet, zegt neuroloog en alzheimeronderzoeker Pim van Gool van het Amsterdam UMC. Hij noemt de goedkeuring door de FDA daarom het resultaat van een ‘ongetwijfeld enorm machtige’ politieke en economische lobby. Van Gool publiceerde onlangs een grote overzichtsstudie naar medicijnen die op dezelfde manier beogen te werken als aducanumab, namelijk door het immuunsysteem te bewegen de giftige amyloid-eiwitten op te ruimen die voor alzheimer verantwoordelijk zijn. Zijn conclusie luidde toen: het is uitermate onwaarschijnlijk dat die methode ooit gaat werken. ‘En stel dat het tóch iets doet op een dag, dan helpt het slechts een kleine groep alzheimerpatiënten van onder 65 jaar bij wie de ziekte louter veroorzaakt wordt door het eiwit. De overgrote groep mensen met dementie is echter ouder dan 65 en bij hen is de oorzaak een stuk complexer. Al die miljarden voor onderzoek kunnen beter worden besteed.’

Welnee, dit is groot én goed nieuws, zegt Niels Prins, directeur van het Brain Research Center dat het nieuwe medicijn testte op 34 proefpersonen. Hij noemt de goedkeuring door de FDA ‘verrassend’ omdat de adviescommissie negatief was en dat advies wordt meestal opgevolgd. ‘Er bestaat slechts één positieve studie voor de werking van aducanumab, tot nu toe waren er altijd minstens twee studies vereist. Dat de FDA die ene positieve studie nu laat prevaleren, laat zien dat je op basis van dezelfde data verschillende conclusies kunt trekken.’ Het hele onderzoeksveld zal hiervan profiteren, voorspelt Prins. ‘Het eerste werkzame middel tegen multiple sclerose wordt nu nauwelijks meer voorgeschreven, maar in het kielzog daarvan werd een hele reeks werkzame medicijnen ontwikkeld die schatplichtig zijn aan dat eerste medicijn. Zo zal het met aducanumab ook gaan. In die zin is het een doorbraak.’ Of en wanneer het medicijn op de Nederlandse markt komt, hangt af van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Die moet zich er nog over buigen. Op z'n vroegst wordt het de tweede helft van 2022, denkt de vereniging Alzheimer Nederland.
Muisje
0
quote:

Steenbok1972 schreef op 7 juni 2021 20:15:

Nu zullen de overname geruchten wel opgang komen . Verwacht binnen een maand de €16.00 terug te zien .
ik ga voor 25
Steenbok1972
1
quote:

Muisje schreef op 7 juni 2021 22:08:

[...] ik ga voor 25
Haha dat zal even mooi zijn en dat binnen een maand . Maar denk het niet .
barman Boone
1
Muisje
0
quote:

barman Boone schreef op 8 juni 2021 09:14:

[...]

Zeg dat, gaat mooi omhoog!
en dit is pas het begin:-)
DeZwarteRidder
0
quote:

barman Boone schreef op 8 juni 2021 09:14:

[...]Zeg dat, gaat mooi omhoog!
Dit is een waardeloze stijging, want nergens op gebaseerd.

Blijkbaar worden beleggers steeds dommer.
Muisje
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 juni 2021 09:19:

[...]
Dit is een waardeloze stijging, want nergens op gebaseerd.

Blijkbaar worden beleggers steeds dommer.
en jij steeds grappiger..
6.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 310 311 312 313 314 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:28
Koers 0,454
Verschil -0,017 (-3,51%)
Hoog 0,469
Laag 0,440
Volume 88.397
Volume gemiddeld 590.292
Volume gisteren 283.780

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront