Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Portisch
0
Ja Ratio.

Doe je best maar weer.

Ik ben blij je weer te mogen lezen zo af en toe.

Welcome back, Portisch
Drs P.
3
Mijn oproep aan VVD, CDA & D'66 kamerleden (email welke ik aan diverse kamerleden heb gestuurd):

Beste....,
met grote zorg heb ik vernomen dat u van plan bent de belasting voor de zgn. "sterkste schouders" weer te verhogen, terwijl Nederland qua belastingdruk op inkomen uit arbeid (49,5% toptarief) nu al boven het gemiddelde ligt kijkende naar de EU (en wereldwijd), met landen als Duitsland, Frankrijk, Italie, etc. met een gemiddeld "toptarief" van 42-45%. Het is mijn inziens ook niet uit te leggen dat Nederland zich committeert aan tientallen miljarden extra bijdrage aan de EU voor dezelfde landen (bijvoorbeeld Italie) welke een lager toptarief hebben dan wij. Ik vind het jammer en zorgelijk dat u zich laat verleiden tot dit "links populisme". Het invoeren van deze " jaloeziebelasting" is reeds in 2013 afgeraden door het CPB (hun onderzoek uit 2013: " It's lonely at the top, hoger toptarief levert niets op", destijds werd al duidelijk dat een toptarief van 49% het meest effectief is om de belastingopbrengst te optimaliseren). Als wij willen groeien uit de huidige Corona crisis hebben wij het (innovatie) talent hard nodig, een hoger nieuwe toptarief zal een zeer negatieve werking hebben om dit talent aan te trekken en te behouden. Daarnaast zullen bedrijven met bijvoorbeeld hoogwaardige technologie en hoog opgeleide medewerkers maatregelen treffen om toch hun talent te kunnen aantrekken en te behouden, mogelijk zelfs hun kantoren (en dus werkgelegenheid) verhuizen naar bijvoorbeeld Duitsland waar het toptarief max. 45% is. Ik heb vertrouwen in het CDA dat jullie niet meedoen met dit nogmaals "links populisme" en het toptarief van 49,5% (wat internationaal gezien al hoog is) niet te wijzigen. Daarnaast hoop ik dat Nederland nu eindelijk, net als de meeste landen, vermogen gaat belasten op werkelijk rendement en stopt met het onteigenen van bezit van mensen met spaargeld zonder of zelfs negatief rendement.
In plaats van weer de hard werkende Nederlanders meer te belasten, laten we er nu eens voor zorgen dat de meer dan 600.000 mensen in de Bijstand ook gaan bijdragen aan de maatschappij (breng bijvoorbeeld de "Melkert banen" terug); onder andere om de zorg te ontlasten (bijvoorbeeld laat hen het rondbrengen van de koffie en maaltijden verzorgen in verzorgingshuizen, thuishulp bieden aan de ouderen door boodschappen te halen etc.), maar ook meer toezicht op straat, om de veiligheid op straat te verbeteren, het schoonhouden van onze publieke ruimten, etc. Daarnaast halen wij jaarlijks ruim 500.000 mensen uit Oost Europa naar Nederland om oa. te werken in de landbouw,etc. terwijl wij in Nederland bijna 600.000 mensen in de Bijstand hebben, wat jaarlijks tientallen miljarden aan belastinggeld kost: hier kunt u dus duidelijk tientallen miljarden bezuinigen door de mensen in de Bijstand te verplichten deze werkzaamheden te gaan doen. Daar vele niet westerse allochtonen in de Bijstand zitten, kunnen deze (Melkert)banen er ook voor zorgen dat zij meer onderdeel worden van de maatschappij, nu blijft men vaak binnen hun "sub-cultuur" en vervreemden verder van de Nederlandse maatschappij.
Dus groeien uit de Corona crisis, niet weer werkend Nederland verder bestraffen met nog hogere belastingen en zorgen dat nu iedereen een bijdrage gaat leveren in Nederland.
Bedankt, ik wens u veel wijsheid toe om Nederland op de juiste wijze uit de Corona crisis te laten groeien.

Met vriendelijke groet,

JP Samosa
1
quote:

Opus135 schreef op 28 juni 2021 08:56:

[...]

Eens, alsook met @Chiddix. De gelijkenis is treffend. De zelftevredenheid is al decennia standaard. De laatste jaren ook over het woke-zijn. En over hoe cool iemand wel weer is na een moeilijke jeugd. En de ongelofelijke ophemeling (in de media) van steeds meer donkere kind-spelers vooral (al werd dat ook met De Ligt gedaan toen hij 18 was) (de voorlopig laatste nu is Gravenberch die technisch inderdaad fraai oogt). Waar zijn die AZ-maestro's (Boadu, Stengs) trouwens gebleven? "Geval" Ihataren is bekend. Wie liep er bij Ajax, onder meer, een of andere Brobbey?

De Boer wisselde Malen voor Promes. Malen zat bij de selectie en uiteindelijk zelfs de basis, maar zou maar hoogsten 70 minuten kunnen spelen. Promes had een jaar lang chaos veroorzaakt bij Ajax en in privé, en heeft slechts enkele positieve uitschieters laten zien bij Oranje in vele voetbaljaren.

Wat deed Stekelenburg daar in die goal, niet alleen bij de 1e, maar toch ook bij de 2e treffer?

Gelukkig is er het schitterende wielrennen, met Kelderman stilletjes op het vinkentouw voor een mooi podium. Max op voor 1e wereldtitel.
Uh, Stekelenburg speelt bij ajax, promes speelde bij Ajax, vandaar.
Maar, heb er weinig van gezien . Zat op het terras te zuipen met grootscherm en met juichcape. Daarna tot diep in de nacht zuipen feesten en dansen in de kroeg en nachtclub…..want het mocht weer, voelde me zo vrij…en met regenboogarmband natuurlijk.

Van der Poel: genieten geblazen, wat een klasbak. En wat een fantastische jongen in de interviews .
( en wat n contrast met mediageprogrammerde voetballertjes)
leek2018
0
quote:

Chiddix schreef op 28 juni 2021 07:35:

[...]

Dramatische vertoning van het Nederlands elftal in Boedapest. Had eerder het hier al voorspelt. Met geluk de tweede ronde en daarna is het klaar. Je moet op het veld ook niet bezig zijn met andere zaken dan voetbal(regenboog). De KNVB was trots dat Wijnaldum een regenboogaanvoerdersband droeg. Hij raakte wel geen bal aan maar dat vindt men in Zeist niet zo belangrijk.
Los daarvan hangt het elftal als los zand aan elkaar. Geen ge-oliede machine zoals Belgie.
Ik wil het niet als excuus noemen, maar de overgang van 20 graden naar ruim 30 graden moet gevolgen hebben. In de sport heeft men het altijd over acclimatiseren. Men had voor de zekerheid al een week eerder moeten afreizen.
rene l
6
Laat ik rationeel blijven, het kleine laatste beetje Oranjegevoel dat ik nog had is nu definitief weg.
Zelf was ik gisteravond voor de vorm optimistisch en ging voor de buis zitten.

Werkelijk het was een tenenkrommend schouwspel, net als of je in de kroeg zit en dat je een Duvel bestelt en vervolgens van de ober een flesje Heineken 0.0 overhandigd krijgt, een grote desillusie.
Het was een kleurrijke bende die op het veld rondliep, totaal geen eenheid, geen enkele motivatie, en dat voor een stelletje spelers die miljoenen per jaar verdienen.
Tja, hun belangen liggen ergens anders, niet in Nederland, de vele plakplaatjes, vele dure auto's, en dan hebben ze bij ons ook nog staatssteun gekregen.

Ik wist het wel, ik zou mij beroepen op onvermogen en mijn geld terugvragen wegens het leveren van een wanprestatie en een niet goed geld terug actie opstarten.
De spelers zal het weinig boeien, ze kunnen nu vervroegd op een verre zonnige vakantie met waarschijnlijk een flinke bonus in de achterzak.
En de Boer, als trainer is het in ieder geval wel zo netjes om in een hemd te lopen of wist hij al meer.

Valse vlaggen, inmenging van de politiek, opperste verdeeldheid van de corpsleden in de EU, een grote regenboogshow, maar op de tribune zag ik eigenlijk geen regenboogvlag, maar misschien hebben ze die bij de grens ook wel afgepakt.
Waar gaat het in vredesnaam allemaal nog over, vroeger zag je reclameborden langs de lijn van grote gerespecteerde witwassende staatsbanken of bedrijven die hardloopschoenen produceren, nu niets van dit alles meer, ik zag zelfs Chinese tekens.

Orban wordt nu door Rutte het vuur aan de schenen gelegd, wat is er in vredesnaam mis met Hongarije, hij staat tenminste voor zijn land, hij sluit de grenzen voor ongewenste pottenkijkers, maar welke bevolkingsgroep is nu juist het grootste gevaar voor Joden en homo's, je mag het niet hardop zeggen.

Afgelopen zaterdag was het voor mij min of meer bevrijdingsdag, het stofmasker mag weer af in de winkels, een grote opluchting, werkelijk, voor mij was het een verademing.
Maar dan loop je door het centrum van ons te grote dorp, vele mensen hebben al een flink donker kleurtje gekregen van de zon, maar het taalgebruik, opvallend, je hoort steeds minder Nederlands of slechts heel gebrekkig.

Het leven gaat schreeuwend duur worden, kijk alleen al eens naar de prijs van een simpele fles Dreft, deze is sinds het begin van dit jaar al tientallen procenten in prijs gestegen, en dit is geen uitzondering voor vele spullen die je dagelijks nodig hebt.
En na het bier, binnenkort zal er een dwangmatig kortingsverbod komen op koffiepads.

Ga maar lekker door met het mangelen van de burgers, haal ze maar van het gas af, duw ze maar een peperdure stekkerbak door de strot, verhoog alle belastingen maar flink, verstook de laatste bossen in de biomassa centrale's, knak alle boeren maar, haal nog meer gelukszoekers binnen, en draag nog meer geld af aan de EU.
Je moet tenslotte toch wat voor de Zuidelijke failliete leden, vroegen betaalden ze nog een paar luttele centen voor het gas, tegenwoordig krijgen ze zelf geld toe met de negatieve Eurobonds.
Wij als burgers betalen de rekening wel, te zot voor woorden, en niemand grijpt in.

Ooit zal de bom barsten, Nederland is reddeloos verloren, we hebben onze identiteit verpatst, en we hebben het land overgeleverd aan de Mocro-Maffia die op termijn de lakens uit zullen delen.
En nog even serieus, we hebben ons land overgeleverd aan een stel gekken zonder benul en gezond verstand.
Af en toe denk ik wel eens, ze doen het expres omdat ze een enorme hekel aan mij hebben.

www.youtube.com/watch?v=EQfidTOTsLo

hirshi
2
quote:

leek2018 schreef op 28 juni 2021 09:33:

[...]
Ik wil het niet als excuus noemen, maar de overgang van 20 graden naar ruim 30 graden moet gevolgen hebben. In de sport heeft men het altijd over acclimatiseren. Men had voor de zekerheid al een week eerder moeten afreizen.
Voor de Hongaren kwam de afgang van Oranje als geschenk uit de hemel.
Vergelding op de Rutte hoogmoed.
objectief
0
[quote alias=rene l id=13526966 date=202106280957]

En nog even serieus, we hebben ons land overgeleverd aan een stel gekken zonder benul en gezond verstand.
Af en toe denk ik wel eens, ze doen het expres omdat ze een enorme hekel aan mij hebben.

[/quote

Waarom zou je denken wat een ander denkt????
Trek je eigen plan; je hebt een prachtig leven als bejaarde in Nederland, alles is tot in de puntjes geregeld door Moedertje Staat.
JP Samosa
0
quote:

leek2018 schreef op 28 juni 2021 09:33:

[...]
Ik wil het niet als excuus noemen, maar de overgang van 20 graden naar ruim 30 graden moet gevolgen hebben. In de sport heeft men het altijd over acclimatiseren. Men had voor de zekerheid al een week eerder moeten afreizen.
Inderdaad,dat is geen excuus.
Gewoon ‘ een beetje dom’……..
( een beetje heel veel)

Derksen was gisteren weer ‘man of the match’
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 28 juni 2021 08:57:

[...]

?????
Vanwaar al die vraagtekens?

Ga eventjes lezen in het fraai uitgegeven boekje. Ook dat nog. Verzorgd. Een beetje van het oude normaal:) Esthetiek ipv geschreeuw:)

Inhoudelijk een weergave over waar onze maatschapij in verzeild is geraakt, uiteengezet in begrijpelijke taal.
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 28 juni 2021 09:02:

[...]

Einde quote.

Dank je - niet goed: van stadium 3 naar stadium 4A.
Verder doe ik er op dit forum het zwijgen toe, al zou ik jouw belangstelling graag meer uitgebreid willen waarderen.
De huidige sfeer leent zich niet (meer) voor persoonlijke ontboezemingen.
Wens je sterkte Josti:)

rationeel
0
quote:

Portisch schreef op 28 juni 2021 09:04:

Ja Ratio.

Doe je best maar weer.

Ik ben blij je weer te mogen lezen zo af en toe.

Welcome back, Portisch
Dank voor je vriendelijke woorden Portisch:)
Chiddix
1
quote:

leek2018 schreef op 28 juni 2021 09:33:

[...]
Ik wil het niet als excuus noemen, maar de overgang van 20 graden naar ruim 30 graden moet gevolgen hebben. In de sport heeft men het altijd over acclimatiseren. Men had voor de zekerheid al een week eerder moeten afreizen.
De Boer gaat de wedstrijd evalueren. Of moet hij zijn positie evalueren? De een zegt, ligt aan de warmte, de ander , toen ze met 10 man stonden ging........ Ze hadden eerder naar Boedapest moeten reizen enz
Nu weet ik niet of Louis het beter gedaan had. Er is een groot gebrek aan kwaliteit in het elftal. Geen spelers als Robben, van Persie die het verschil maken. Achterin een gatenkaas en op het middenveld houdt het ook niet over.
Keeper? Denk , dat Louis er maar eens naar moet gaan kijken. Harde hand?
rene l
2
quote:

objectief schreef op 28 juni 2021 10:04:

Waarom zou je denken wat een ander denkt????

Daar is ie ook weer.
Maar ik weet al lang hoe jij over mij denkt.
Hou er toch eens mee op man.
rationeel
0
quote:

Drs P. schreef op 28 juni 2021 09:10:

Mijn oproep aan VVD, CDA & D'66 kamerleden (email welke ik aan diverse kamerleden heb gestuurd):

Beste....,
met grote zorg heb ik vernomen dat u van plan bent de belasting voor de zgn. "sterkste schouders" weer te verhogen, terwijl Nederland qua belastingdruk op inkomen uit arbeid (49,5% toptarief) nu al boven het gemiddelde ligt kijkende naar de EU (en wereldwijd), met landen als Duitsland, Frankrijk, Italie, etc. met een gemiddeld "toptarief" van 42-45%. Het is mijn inziens ook niet uit te leggen dat Nederland zich committeert aan tientallen miljarden extra bijdrage aan de EU voor dezelfde landen (bijvoorbeeld Italie) welke een lager toptarief hebben dan wij. Ik vind het jammer en zorgelijk dat u zich laat verleiden tot dit "links populisme". Het invoeren van deze " jaloeziebelasting" is reeds in 2013 afgeraden door het CPB (hun onderzoek uit 2013: " It's lonely at the top, hoger toptarief levert niets op", destijds werd al duidelijk dat een toptarief van 49% het meest effectief is om de belastingopbrengst te optimaliseren). Als wij willen groeien uit de huidige Corona crisis hebben wij het (innovatie) talent hard nodig, een hoger nieuwe toptarief zal een zeer negatieve werking hebben om dit talent aan te trekken en te behouden. Daarnaast zullen bedrijven met bijvoorbeeld hoogwaardige technologie en hoog opgeleide medewerkers maatregelen treffen om toch hun talent te kunnen aantrekken en te behouden, mogelijk zelfs hun kantoren (en dus werkgelegenheid) verhuizen naar bijvoorbeeld Duitsland waar het toptarief max. 45% is. Ik heb vertrouwen in het CDA dat jullie niet meedoen met dit nogmaals "links populisme" en het toptarief van 49,5% (wat internationaal gezien al hoog is) niet te wijzigen. Daarnaast hoop ik dat Nederland nu eindelijk, net als de meeste landen, vermogen gaat belasten op werkelijk rendement en stopt met het onteigenen van bezit van mensen met spaargeld zonder of zelfs negatief rendement.
In plaats van weer de hard werkende Nederlanders meer te belasten, laten we er nu eens voor zorgen dat de meer dan 600.000 mensen in de Bijstand ook gaan bijdragen aan de maatschappij (breng bijvoorbeeld de "Melkert banen" terug); onder andere om de zorg te ontlasten (bijvoorbeeld laat hen het rondbrengen van de koffie en maaltijden verzorgen in verzorgingshuizen, thuishulp bieden aan de ouderen door boodschappen te halen etc.), maar ook meer toezicht op straat, om de veiligheid op straat te verbeteren, het schoonhouden van onze publieke ruimten, etc. Daarnaast halen wij jaarlijks ruim 500.000 mensen uit Oost Europa naar Nederland om oa. te werken in de landbouw,etc. terwijl wij in Nederland bijna 600.000 mensen in de Bijstand hebben, wat jaarlijks tientallen miljarden aan belastinggeld kost: hier kunt u dus duidelijk tientallen miljarden bezuinigen door de mensen in de Bijstand te verplichten deze werkzaamheden te gaan doen. Daar vele niet westerse allochtonen in de Bijstand zitten, kunnen deze (Melkert)banen er ook voor zorgen dat zij meer onderdeel worden van de maatschappij, nu blijft men vaak binnen hun "sub-cultuur" en vervreemden verder van de Nederlandse maatschappij.
Dus groeien uit de Corona crisis, niet weer werkend Nederland verder bestraffen met nog hogere belastingen en zorgen dat nu iedereen een bijdrage gaat leveren in Nederland.
Bedankt, ik wens u veel wijsheid toe om Nederland op de juiste wijze uit de Corona crisis te laten groeien.

Met vriendelijke groet,

Nu maar hopen dat deze welgemeende woorden in goede aarde vallen.
En zo niet, dat ook dat weer bijdraagt tot het open gaan van ogen en het gebruiken van wat eens heette het Gezonde Verstand.
objectief
1
quote:

Chiddix schreef op 28 juni 2021 10:10:

[...]

De Boer gaat de wedstrijd evalueren. Of moet hij zijn positie evalueren? De een zegt, ligt aan de warmte, de ander , toen ze met 10 man stonden ging........
Voetbal is maar een spelletje; maak er svp. niks meer van.
DeZwarteRidder
6
quote:

Chiddix schreef op 28 juni 2021 07:35:

[...]Dramatische vertoning van het Nederlands elftal in Boedapest. Had eerder het hier al voorspelt. Met geluk de tweede ronde en daarna is het klaar. Je moet op het veld ook niet bezig zijn met andere zaken dan voetbal(regenboog). De KNVB was trots dat Wijnaldum een regenboogaanvoerdersband droeg. Hij raakte wel geen bal aan maar dat vindt men in Zeist niet zo belangrijk.
Los daarvan hangt het elftal als los zand aan elkaar. Geen ge-oliede machine zoals Belgie.
Toch nog wel een groot voordeel bij dit verlies: we zijn in een klap verlost van al die irritante oranje-reclames.
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 28 juni 2021 10:13:

[...]

Voetbal is maar een spelletje; maak er svp. niks meer van.
Panem et circenses (Brood en spelen), is nu juist dé manier om het volk in toom te houden.
Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 28 juni 2021 10:02:

[...]

Voor de Hongaren kwam de afgang van Oranje als geschenk uit de hemel.
Vergelding op de Rutte hoogmoed.
Het begon met de regenboog en eindigde gitzwart. Citaat uit de media.
hirshi
0
quote:

Chiddix schreef op 28 juni 2021 10:44:

[...]

Het begon met de regenboog en eindigde gitzwart. Citaat uit de media.
In Hongarije bestaat het bijgeloof dat wie onder een regenboog doorloopt van sekse zal veranderen. Een man wordt een vrouw, en een vrouw zal een man worden.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 28 juni 2021 10:32:

[...]

Panem et circenses (Brood en spelen), is nu juist dé manier om het volk in toom te houden.
Dat, en ook saamhorigheid, het gevoel van samen, de liefde voor ONS:)

Niet wat de globalist graag ziet dus;)
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2262 2263 2264 2265 2266 2267 2268 2269 2270 2271 2272 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 874,67 -9,40 -1,06% 16 apr
AMX 920,06 -11,23 -1,21% 16 apr
ASCX 1.216,87 -12,72 -1,03% 16 apr
BEL 20 3.796,92 -56,82 -1,47% 16 apr
Germany40^ 17.760,40 -5,83 -0,03% 16 apr
US30^ 37.794,75 0,00 0,00% 16 apr
US500^ 5.049,49 0,00 0,00% 16 apr
Nasd100^ 17.714,17 0,00 0,00% 16 apr
Japan225^ 38.426,12 0,00 0,00% 16 apr
WTI 84,74 -0,32 -0,38% 16 apr
Brent 89,88 -0,38 -0,42% 16 apr
EUR/USD 1,0615 -0,0010 -0,10% 00:09
BTC/USD 63.920,81 -2.292,11 -3,46% 00:09
Gold spot 2.384,55 +2,11 +0,09% 00:09
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 102,650 +1,850 +1,84% 16 apr
BESI 143,600 +1,000 +0,70% 16 apr
ASML 913,400 +2,500 +0,27% 16 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,760 -1,760 -6,90% 16 apr
RANDSTAD NV 46,740 -1,790 -3,69% 16 apr
NN Group 42,390 -1,040 -2,39% 16 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront