Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
vdBroek
0
quote:

voda schreef op 8 maart 2021 09:15:

[...]
Dat is een betrouwbaar adres waar ik ook diverse munten gekocht heb. Dit zijn de z.g. bullion munten. Niet te vergelijken met de z.g. verzamelaarsmunten. Normaal gesproken hebben deze een certificaat, zijn veel duurder dat de intrinsieke goudwaarde, maar de meerwaarde is dat ze maar in een beperkte oplage gemaakt zijn.
Dit maakt ze gewild voor verzamelaars. Ik ben er ook zo 1 van. Soms is de vraag naar een specifieke munt zo groot, dat de waarde een paar honderd procent kan oplopen. Niet altijd natuurlijk.
Van te voren is niet aan te geven welke munt zoveel waard kan worden in de toekomst.
Als je wilt verkopen krijgen je er altijd nog minimaal de dagprijs voor het gewicht voor. Dat zal zelden gebeuren. Voor het verkopen moet je wel meer moeite doen.
De bullion munten raak je zo tegen dagprijs kwijt.
Verzamelmunten blijf ik persoonlijk een lastig thema vinden. Het blijft enigszins wat een gek ervoor geeft toch? Of zie ik dat verkeerd? Koop op dit moment voornamelijk veel verschillende baren, zijn vaak net iets goedkoper dan bekende beleggingsmunten. Silvermountain is idd een goede partij! Persoonlijk koop ik de laatste tijd via goudzaken.nl/ . Lokale partij met een heel toegankelijke klantenservice.

Wil de aankomende periode wat munten sparen voor diversificatie (en hobby natuurlijk ;). Welke munten raden jullie aan? Zat zelf te denken aan de Krugerrand, Maple Leaf en Britannia munt (laatste vind ik vooral heel mooi).
bearishbull
0
quote:

vdBroek schreef op 28 juni 2021 12:34:

[...]

Wil de aankomende periode wat munten sparen voor diversificatie (en hobby natuurlijk ;). Welke munten raden jullie aan? Zat zelf te denken aan de Krugerrand, Maple Leaf en Britannia munt (laatste vind ik vooral heel mooi).

Dat zijn niet echt verzamel munten. Zie het als gouden baren met een leuker uiterlijk. Het zijn geen oude munten die zeldzaam worden en in illiquide handel weleens veel waard kunnen worden. Gewoon net als gouden baren krijg je er de goudprijs voor.

Ik zou kopen welke je zelf het mooiste vindt. Persoonlijk vind ik de maple leaf het mooist. Krugerrand is met koper gemixt en daarom meer roze goud en verder ook best saai. De Britannia is erg mooi (heb ik zelf in goud, platinum en zilver), maar oogt wel wat drukker dan een maple leaf. Sowieso kun je met geen van de 3 de mist ingaan. Allemaal bevatten gewoon 1 ounce goud en de handel is in alle 3 liquide genoeg om het weer kwijt te kunnen mocht je dat willen.
josti5
1
Slechts 13% van de fondsen zegt edelmetaal te willen kopen vanwege de stijging van de goudkoers. Dat suggereert dat pensioenfondsen steeds meer fundamenteel kijken naar goud. Ze overwegen het edelmetaal niet omdat de prijs stijgt, maar omdat het een instrument is om vermogen te beschermen. Bijvoorbeeld tegen geldontwaarding en negatieve rente.

Zoals het Global Palladium Fund zelf aangeeft hebben pensioenfondsen en beleggingsfondsen door het ruime monetaire beleid van centrale banken en de enorme tekorten en staatsschulden van overheden steeds minder mogelijkheden om vermogen te beschermen en te behouden. Zo leveren staatsobligaties steeds vaker een negatief rendement op. Dan is goud een aantrekkelijk alternatief.

www.hollandgold.nl/nieuws/driekwart-p...
bearishbull
0
voda
0
In muur gevonden goudschat met zeldzame munten uit tijd Zonnekoning op Franse veiling

Tijdens renovatiewerken in een oud landhuis in het westen van Frankrijk is een schat met gouden munten ontdekt. Ze zaten in een kist in een van de muren. In een portemonnee boven een balk bleken ook nog munten te zitten. Een veilinghuis maakte de vondst bekend in de aanloop naar de veiling eind deze maand.

Buitenlandredactie 02-09-21, 17:08 Laatste update: 02-09-21, 19:32

De veilingmeesters gaan ervan uit dat de gouden munten tussen de 250.000 en 300.000 euro opbrengen. De opbrengst wordt verdeeld onder de eigenaren en de vinders. Ze hebben het geluk aan hun kant want een Franse wet bepaalt dat alle archeologisch waardevolle vondsten op particulier eigendom automatisch aan de staat toekomen. De wet geldt voor eigendommen die verworven zijn na halverwege 2016. De eigenaars van het landhuis in Plozévet bij Quimper, in het uiterste westen van Bretagne, kochten het pand in 2012, aldus het veilinghuis in een persbericht.

Het echtpaar besloot het uit drie gebouwen bestaande landhuis samen te voegen tot één pand en besteedde de klus uit aan gespecialiseerde steenhouwers. Drie ambachtslieden ontdekten in een muur een metalen kist waarin tot hun verbazing oude gouden munten bleken te zitten.

,,De kist was ingebouwd in de muur en zat ingeklemd tussen de stenen”, zegt koper François Mion (63) terugblikkend tegen persbureau AFP. Een paar dagen later deden de steenhouwers een tweede ontdekking. ,,Boven een balk vonden ze iets wat een portemonnee moet zijn geweest met daarin een tweede hoeveelheid munten”, vervolgt hij.

Lodewijk XIV met haarlok
In totaal ontdekten de ambachtslieden 239 gouden munten, waaronder zogenoemde Louis d’or en dubbele Louis d’or uit de tijd van Lodewijk XIII (1610-1643) en zijn opvolger Lodewijk XIV (1643-1715), ook wel bekend als de Zonnekoning. Sommige munten zijn zeer zeldzaam, waaronder een dubbele Louis d’or uit 1646 waarop het profiel van de Franse koning staat afgebeeld met een haarlok die langs zijn nek valt.

De waarde van de munt wordt volgens het veilinghuis geschat op 15.000 euro. ,,Het exemplaar is zeer zeldzaam omdat er bijna geen een op de markt komt”, zegt veilingmeester Florian D’Oysonville van veilinghuis Ivoire Angers. Hij zal de goudschat op 29 september veilen.

De schat wordt volgens hem beschouwd als ‘de vrucht van spaargedrag van een rijke koopman of boer.’ De opbrengst van de verkoop zal volgens de tot juli 2016 geldende wet in tweeën worden verdeeld: de helft voor de drie ambachtslieden die de schat ontdekten, de andere helft voor de eigenaren van het landhuis.

www.ad.nl/buitenland/in-muur-gevonden...
josti5
0
Het net gaat zich verder sluiten:

EU wil alle bezittingen van burgers registreren

Ook zal worden nagegaan of gegevens over de eigendom van andere activa, zoals cryptomunten, kunstwerken, onroerend goed en goud, in het register kunnen worden opgenomen.

www.hollandgold.nl/nieuws/eu-wil-alle...
josti5
0
quote:

voda schreef op 10 september 2021 17:25:

Het moet niet gekker worden!
Einde quote.

Het wórdt ongetwijfeld gekker, Hans, véél gekker!
De ontwikkelingen gaan steeds meer in sneltreinvaart.

Om één of andere reden heeft 'men' haast gekregen.
Wellicht dreigt China roet in het globalistisch eten te gooien?
DeZwarteRidder
0
Goudstaven onderschept op Schiphol: vier arrestaties voor witwassen
22 min geleden
in BINNENLAND

SCHIPHOL - De marechaussee heeft deze maand in totaal zo’n 56 kilo goud in beslag genomen met een waarde van ruim 2 miljoen euro en 150.000 euro aan contanten. In totaal zijn vier mensen aangehouden op verdenking van witwassen, meldt de marechaussee woensdag.

Op 3 september vond de douane op Schiphol negen goudstaven met een totaal gewicht van circa 25 kilo en een geldbedrag van ruim 8500 euro in de bagage van een Nederlandse man. Hij was op weg naar Dubai en kon geen goede verklaring geven over de herkomst van het goud en geld. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen.

Onderzoek leidde vervolgens naar een bedrijfspand in Enschede, waar nog eens 29 kilo goud werd gevonden en een geldbedrag van ruim 42.000 euro. De 54 kilo aan goud (met een geschatte waarde van circa 2 miljoen euro) en het geld zijn in beslag genomen. De marechaussee doet verder onderzoek.

Op 6 september vond de douane nog eens 2 kilo goud (waarde circa 78.000 euro) in de bagage van een Italiaanse man en vrouw. Zij waren op doorreis vanuit Dubai naar Italië. Ook zij zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Het goud is in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk of er een verband is in deze zaken, zegt een woordvoerder van de marechaussee.
[verwijderd]
0
Goudhonden opleiden? kunnen honden goud ruiken?

Er is een enorme kapitaalvlucht gaande, het gaat zich verhevigen: alles cash maken of in goud omzetten en de EU terstond verlaten.

Hoeveel goud mag je eigenlijk legaal meenemen in het vliegtuig?

Voor mij zijn De Kinkerstraat en De Clerqstraat te Amsterdam het financiele centrum, een soort van Valuta Boulevard.
De knusse bedrijvigheid in de belcenters("Pakistan va 2 cent"), moneychangers, moneytransfers, kapsalons, pizzerias ed. geven mij de echte realiteit.

Euro bankpapier gaat hier in bundels en op gewicht over de toonbank, de van de postbode gejatte, dikke elastieken zijn maar wat hard nodig, fysiek goud is in de hele straat gangbare waarde overdracht.

Minpunt: crypto blijft om onduidelijke redenen nog achter.
DeZwarteRidder
1
Bij de Rabobank moet je tegenwoordig bij storting van bankbiljetten van 250 en 500 euro, 5 euro per biljet betalen.
De Rabo zegt dat geld nodig te hebben om uit te kunnen zoeken of er sprake is van zwart geld.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 september 2021 14:43:

Bij de Rabobank moet je tegenwoordig bij storting van bankbiljetten van 250 en 500 euro, 5 euro per biljet betalen.
De Rabo zegt dat geld nodig te hebben om uit te kunnen zoeken of er sprake is van zwart geld.
Hahahahaaa, de aanmaak van een 500 euro biljet doet 17 eurocent kosten, een "250" biljet is nieuw voor mij! allen voor oost Europa perhaps?

Je kunt die hoge coupures tracken and tracen op uniek nummer, maar de circulatie is natuurlijk minimaal.

De Schoenendoos gaat natuurlijk alleen open tijdens bijzondere gebeurtenissen zonder aanwezigheid bankier/ambtenaar.
devil80
0
quote:

drooglegging schreef op 15 september 2021 14:35:

Goudhonden opleiden? kunnen honden goud ruiken?

Er is een enorme kapitaalvlucht gaande, het gaat zich verhevigen: alles cash maken of in goud omzetten en de EU terstond verlaten.

Hoeveel goud mag je eigenlijk legaal meenemen in het vliegtuig?

Voor mij zijn De Kinkerstraat en De Clerqstraat te Amsterdam het financiele centrum, een soort van Valuta Boulevard.
De knusse bedrijvigheid in de belcenters("Pakistan va 2 cent"), moneychangers, moneytransfers, kapsalons, pizzerias ed. geven mij de echte realiteit.

Euro bankpapier gaat hier in bundels en op gewicht over de toonbank, de van de postbode gejatte, dikke elastieken zijn maar wat hard nodig, fysiek goud is in de hele straat gangbare waarde overdracht.

Minpunt: crypto blijft om onduidelijke redenen nog achter.
10K ;-)
er zit ook nog een verschil in legal tender en antieke goud munten overigens...
voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 september 2021 14:43:

Bij de Rabobank moet je tegenwoordig bij storting van bankbiljetten van 250 en 500 euro, 5 euro per biljet betalen.
De Rabo zegt dat geld nodig te hebben om uit te kunnen zoeken of er sprake is van zwart geld.
Nog in de war met het vuurtoren biljet? :-)
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 15 september 2021 16:57:

[...]
Nog in de war met het vuurtoren biljet? :-)
Je hebt gelijk, ik bedoelde natuurlijk het 200 euro-biljet.
voda
0
Barrick Gold: bitcoin gaat er met de gouden glans vandoor

Categorie: Analyse en Advies , Tip , Redactioneel
Door Paul Weeteling op vrijdag 24 september 2021

Barrick Gold: bitcoin gaat er met de gouden glans vandoor
Barrick Gold: BUY KOERS: $18,25 KOERSDOEL: $25 UPSIDE: 37%

www.iex.nl/Premium/Adviezen/727773/Ba...
ffff
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 september 2021 14:43:

Bij de Rabobank moet je tegenwoordig bij storting van bankbiljetten van 250 en 500 euro, 5 euro per biljet betalen.
De Rabo zegt dat geld nodig te hebben om uit te kunnen zoeken of er sprake is van zwart geld.
Ik lees het NU pas en geloof mijn eigen ogen niet.....

Bankbiljetten zijn wettig betaalmiddel. Volgens mij verliest de Rabobank het proces om bij storting van een 200 Euro biljet een betaling van 5 Euro af te houden.

Overigens: Een rekening in buitenland openen en die verzinnen NIET deze flauwekul. Maar het geeft wel aan, hoe stapje voor stapje, de maatschappij in een richting geduwd wordt die de socialisten wensen......

Peter
Rowi62
0
En hoe weet de Rabo of het zwart geld is vraag ik me af. Ze zijn al tot de orde geroepen over dit soort zaken.

En dan het Rabo online bankieren:
- vrijdag 24 september geen beleg orders door een vastlopend verplichte cursus
- september 2021 : aanmelden met randomreader moet je nu drie maal zo snel doen als voorheen anders verloopt de code; ik faal 1 van de 2 keer bij spoed orders en vloek de kamer stijf hier
voda
0
Beursblik: vooruitzichten goud blijven negatief
Hogere rente en dollar maken goud minder aantrekkelijk.

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor de goudprijs zijn negatief. Dit schreef ABN AMRO vrijdag in een analyse.

Edelmetalen-analist Georgette Boele wees erop dat de goudprijs nu 7,5 procent lager staat dan begin 2021, rond 1.755 dollar, en vermoedelijk eind dit jaar op 1.700 dollar per ounce uitkomt. Volgend jaar daalt de goudprijs volgens ABN AMRO zelfs nog verder, tot 1.500 dollar.

Waarom de goudprijs onder druk staat? "Ten eerste hebben beleggers hun verwachtingen rondom de Fed aangepast. Ze denken dat de Fed nu eerder overgaat tot het verhogen van de rente dan dat ze eerder aannamen", aldus Boele. ABN AMRO houdt rekening met een eerste renteverhoging begin 2023, terwijl een meerderheid van de beleidsmakers van de Fed zelfs een verhoging in 2022 niet uitsluit.

Een aantal andere centrale is al begonnen met het verkrappen van het beleid, waardoor de rentes op staatsobligaties stijgen. "Dat is negatief voor de goudprijs", aldus Boele.

Daar komt bij, dat de Amerikaanse tweejaarsrente gecorrigeerd voor inflatie zal stijgen, volgens de edelmetalen-strateeg.

"We verwachten een iets grotere stijging dan waar de markt nu rekening mee houdt. Anderzijds denken we dat de inflatie in de VS gaat afnemen. Als gevolg hiervan stijgt de tweejaarsrente gecorrigeerd voor inflatie. Dit werkt negatief door op de goudprijs", aldus Boele.

Bovendien is de dollar dit jaar met 5 procent gestegen. Een hogere dollar is volgens de edelmetalenspecialist van ABN AMRO ook niet gunstig voor de goudprijs.

Tot slot houden beleggers nog steeds veel posities in goud aan, aldus Boele, oftewel men heeft dus al goud gekocht.

De goudprijs noteerde vrijdag licht lager rond 1.759 dollar per troy ounce.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Gemberthee
0
quote:

josti5 schreef op 10 september 2021 17:19:

Het net gaat zich verder sluiten:

EU wil alle bezittingen van burgers registreren

Ook zal worden nagegaan of gegevens over de eigendom van andere activa, zoals cryptomunten, kunstwerken, onroerend goed en goud, in het register kunnen worden opgenomen.

www.hollandgold.nl/nieuws/eu-wil-alle...
Als dit er ooit doorkomt dan zal er een burgeroorlog uitbreken.
8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.706,40 -131,00 -0,73% 18:26
US30^ 37.924,96 -88,50 -0,23% 16:57
US500^ 4.995,45 -53,80 -1,07% 17:18
Nasd100^ 17.243,34 -305,46 -1,74% 16:59
Japan225^ 37.415,98 -585,73 -1,54% 16:59
WTI 82,16 +0,08 +0,10% 18:25
Brent 87,12 +0,13 +0,15% 18:25
EUR/USD 1,0643 0,0000 0,00% 18:26
BTC/USD 64.527,99 +940,21 +1,48% 17:55
Gold spot 2.391,08 +11,70 +0,49% 18:26
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront