Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wanneer betaalt Rabo weer de volle 6,5% op de certificaten?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX in Actie

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen.

Meer over IEX in Actie

Recente artikelen van IEX in Actie

  1. 23 okt Box-3-plannen vinden geen draagvlak onder beleggers 9
  2. 19 okt Doe mee aan de Box 3-enquête! 10
  3. 18 okt 7 duidelijke bezwaren tegen de voorgestelde Box 3-belasting

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mariah 21 juli 2021 16:26
    BIj acties als deze hoort ook eerlijke voorlichting aan de beleggers. Waaruit blijkt dat de houder van dit certificaat recht heeft om 6.5% te ontvangen? Ieder die de prospectus leest zal vaststellen denk ik dat de houder helemaal geen rechten heeft. Het zou wel zo netjes zijn ten aanzien van de beleggers en ten aanzien van de Rabobank als IEX in Actie daar eerlijk en duidelijk over is.
  2. I.N.Courant 21 juli 2021 17:07
    Ik heb de vraag tijdens de jaarvergadering van de certificaten gesteld waarom niet opnieuw het ontbrekende contante deel in certificaten wordt betaald.Het antwoord is: dan zijn we straks als we weer het volle bedrag gaan uitkeren veel te veel geld kwijt. Immers dan moet de 6,5% over aanzienlijk meer certificaten worden betaald. Dat wil de rabo niet.
  3. Delisted 21 juli 2021 23:04
    Gedupeerden die op een slecht moment hebben verkocht? Dan ben ik door heel vaak gedupeerd toen ik aandelen verkocht, kunnen jullie voor mij ook een rechtzaak aanspannen tegen al die bedrijven?

    Andere bedrijven verminderen ook dividend om financiële risico's te verminderen. Niks mis mee dat Rabobank dat hierbij ook doet.
  4. sl280 22 juli 2021 07:47
    ik weet het niet hoor maar: "Rabobank is voornemens om een vergoeding van €0,13674 per Rabobank Certificaat uit te keren op respectievelijk 29 maart, 29 juni en 29 september 2021."

    3x 0,13 = ongeveer 0,40 = ongeveer 6,5%

    Het staat er letterlijk, of ben ik gek? Storm in een glas water als gevolg van niet goed lezen misschien?
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 juli 2021 07:58
    quote:

    sl280 schreef op 22 juli 2021 07:47:

    ik weet het niet hoor maar: "Rabobank is voornemens om een vergoeding van €0,13674 per Rabobank Certificaat uit te keren op respectievelijk 29 maart, 29 juni en 29 september 2021."

    3x 0,13 = ongeveer 0,40 = ongeveer 6,5%

    Het staat er letterlijk, of ben ik gek? Storm in een glas water als gevolg van niet goed lezen misschien?
    Rekenen is duidelijk niet je beste vak.
  6. forum rang 5 theo1 22 juli 2021 09:29
    Gedupeerd vind ik inderdaad wel een groot woord. Die certificaten staan gewoon op 135%, en hebben maar even onder de 100% gestaan. Gewoon dik boven nominaal dus. En zoals eerder gezegd, de certificaathouders hebben helemaal geen rechten. De Rabobank heeft alleen een morele plicht die vergoeding (ze vermijden zelfs het woord "rente" bewust) te betalen.

    Als je zo begint zijn de aandeelhouders van ABN Amro (ik ook helaas) pas echt gedupeerd. Geen dividend, geen concreet uitzicht op dividend en een ingestorte koers. Dan hebben de Rabo certificaathouders niks te klagen. Het is geen spaarrekening.
  7. PingPong 22 juli 2021 09:44
    quote:

    schreef:

    Opnieuw krijgen beleggers niet waar ze recht op hebben
    De boodschap luidt niet anders dan dat de houders van de 6,5% Rabobank Ledencertificaten opnieuw niet de uitkering ontvangen waarop zij recht hebben. In plaats van €0,40625 per certificaat ontvangt een certificaathouder slechts €0,13674. Of het gemiste deel van €0,26951 wordt ingehaald is onzeker.
    IEX en die zogenaamde "gedupeerden" zouden de prospectus van die certificaten eens moeten lezen, dan zouden ze weten dat die 6,5 % helemaal geen recht is. Ik ga hier natuurlijk niet de gehele tekst van de prospectus posten, maar toch een paar zinnen:

    "The decision on whether or not payments will be made on the Rabobank Participations (and therefore on the Rabobank Certificates), the amount of any such payments, and the date of the payments is made at the full discretion of the Executive Board. .............. Rabobank’s payment policy is only a statement of intention: the holders of the Rabobank Participations and the holders of Rabobank Certificates may not derive any rights from any statement made by Rabobank that it intends to make payments on the Rabobank Participations as described below."

    De houders hebben dus geen enkel recht, de Rabo bepaalt of en hoeveel men krijgt.
    Die 6,5 % is slechts een maximum, geen recht.
  8. [verwijderd] 22 juli 2021 15:17
    Ik heb ook al gebeld met ze hoe het zit. Krijg een belachelijk antwoord. Ik voel me opgelicht. De aanleiding was een te verwachten financiële crisis als gevolg van omvallende bedrijven door Corona. Is niet gebeurd. Beurzen zijn alleen maar verder gestegen. Bank maakt enorme winst. Wat is het zijn van een lid met ledencertificaten dan nog waard? Echt balen.
  9. [verwijderd] 22 juli 2021 15:20
    quote:

    DeAnalist schreef op 22 juli 2021 10:55:

    Lopen een muis en een olifant over een brug. Dan zegt de muis, "wat stampen we hard, he?"

    Wat is de rol van IEX en wie is gedupeerd? Volgens mij, niets en niemand.
    De leden die certificaten hebben met de verwachting dat bij normale omstandigheden er een couponrente wordt uitgekeerd. Die zelfde leden zien dat deze bank de ECB richtlijn gebruikt om ze niks te hoeven uitkeren. Kijk, als de bank in nood is, dan heb ik daar als lid ook begrip voor. Maar niet wanneer de voorspellingen van de ECB niet zijn uitgekomen. Ik heb juist voor deze vorm van 'beleggen' gekozen om hier een net rendement op te behalen voor mijn oude dag.
  10. PingPong 22 juli 2021 16:08
    Rabo is een cooperatie en kan daardoor geen aandelen uitgeven.
    Daarom geven ze eeuwigdurende achtergestelde leningen (Rabo certificaten) uit.

    Ze hebben hetzelfde risico als aandelen. Daar is van begin af aan in diverse media toch vaak genoeg op gewezen. Als Rabo failliet gaat ben je de laatste in de rij van schuldeisers.

    Ze keren géén vaste rente uit. Lees de prospectus!

    Als er minder dan 6,5 % uitgekeerd wordt dan wordt het verschil met 6,5 % niet later alsnog uitgekeerd. Lees de prospectus!

    Rabo is niet verplicht om ze ooit af te lossen. We z'n geld terug wil moet maar proberen om ze via de beurs verkopen aan andere beleggers. Lees de prospectus!

    Rabo heeft het recht om (na goedkeuring door DNB en ECB) de certificaten af te lossen tegen nominale waarde, oftewel tegen 100%. Lees de prospectus!
    Wie ze nu koopt tegen de huidige koers van 137% lijdt bij aflossing tegen 100% een fors koersverlies.

    Denk niet dat Rabo niet failliet kan gaan. De tijd dat Rabo de meest solide bank van NL was is allang voorbij. In de VS lopen tig rechtszaken door diverse partijen tegen Rabo vanwege dat LIBOR gedoe. Rabo (en andere betrokken banken) hadden weliswaar een deal met de Amerikaanse overheid, maar een rechter daar heeft daarna beslist dat dat niet bindend is voor partijen die zich gedupeerd voelen; die mogen Rabo alsnog aanklagen voor schadevergoeding, en dat gebeurt door velen. Zulke zaken slepen jaren voort maar als Rabo in de VS één rechtszaak verliest dan is het hek van de dam.

    @Leon1964: Lees de prospectus!
  11. Kopzorgen over erfpacht 22 juli 2021 19:15
    Klaas Knot heeft ze weer bruin gebakken. Investeerders in banken en verzekeringsmaatschappijen hebben over 2020 geen enkel rendement ontvangen maar mogen wel het volle pond Box 3 belasting betalen. Ook het rendement 2021 lijkt bij de banken weer op de tocht te staan. Onze Overheid weet niet meer waarmee ze bezig is.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links