Exmar « Terug naar discussie overzicht

Forum Exmar geopend

2.540 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
Kojo
0
@ Stefzele,

Wel deze morgen dacht ik eerst een kooporder te plaatsen ronde de € 3,25. Ik achtte het onmogelijk dat de koers 15% zou zakken. De resultaten zijn niet goed, maar we konden niets anders verwachten. Bovendien is de balans verbeterd en wordt er een degelijk dividend uitgekeerd. Toen ik de een pre-opening zag van € 3,32 begreep ik dat het een rollercoaster kon worden en heb ik net laag genoeg ingezet. Kwestie van geluk te hebben. Zo heb ik ook Barco deze week net gemist.

Mijn week is gemengd. Vandaag een mooie trade, want ik heb Exmar terug verkocht aan € 3,36. Bijna 11% netto op goed 4 uur tijd. En voor een aanzienlijke inzet. Dinsdag Virbac (ik handel wel eens graag in Franse aandelen omdat die iets volatieler zijn) verkocht aan € 286 terwijl ik ze in januari heb gekocht aan € 205. Maar deze week ook Vopak gekocht na de afstraffing na de resultaten. Twee dagen later werd het dividend uitgekeerd en ik dacht dat er net daarvoor nog een klein herstel kon optreden. Het is anders gelopen. Nu is het afwegen om mijn verlies te nemen of mogelijk lang wachten op een degelijk rendement.

Zoals ik je al meegaf, ook met Global Graphics heb ik de boot gemist toen ik bijna als eenzaat begreep dat er een mooie rit inzat. Dat is nu eenmaal de beurs. Ons huiswerk maken en af en toe ook geluk hebben dat men net wel of niet durft en kan aankopen of verkopen.
Stefzele1
0
@Kojo2, mooie resultaten voor deze week! Volgende week results van Kinepolis en Ontex(heb ik nog één pakket van liggen alsook één pakketje Barco’s) om te traden bij dalingen van de koersen...GG volg ik eigenlijk niet en Vopak nog minder alhoewel ik ook wel de Nederlandse beurs volg en handel...Frankrijk laat ik links liggen want bij Keytrade heb je daar bijkomende kosten waarom weet ik niet want had daar met Carrefour gehandeld en telkens €20 kosten extra...pppfff...alé enjoy your weekend en de economie steunen met de winsten van de beurs hé...lol...
Kojo
0
@ Stefzele,

Ontex heb ik ook, maar mijn GAK is iets te hoog om nu al te scoren: € 9;70. Ik verwacht wel positieve berichtgeving. Vooral voor wat betreft de toekomst. En wellicht zit er een mooie stijging in. Persoonlijk ben ik niet geneigd om ze snel van de hand te doen. Maar je weet maar nooit dat er elementen naar boven komen die me er wel toe doen besluiten. Als belegger moet je nu eenmaal heel flexibel zijn en soms snel kunnen en durven knopen doorhakken zonder de emotie te laten meespelen.

Voor Kinepolis ben ik heel benieuwd. Heb ik momenteel niet meer in portefeuille en is me ook te duur geworden om het aandeel nu nog kopen. Mocht de koers terugvallen, dan zal ik dat wel overwegen. Wat mij betreft is het vooral de kaspositie die momenteel belangrijk is. Het feit dat een bedrijf als Basic Fit gedwongen was om die te versterken toont aan dat bedrijven in de ontspanningssector erg lijden onder de huidige situatie. En in het tweede kwartaal zie ik nog geen fundamentele verandering in hun situatie. komen. Maar Kinepolis is wel een gezond bedrijf dat tegen een stoot kan. Bij een koersval kan het dan ook een heel interessante optie zijn om in te stappen.

Vandaag ook eens naar UCB gevist, maar mijn aas was iets te mager om een vis aan de haak te slaan.
Stefzele1
0
@Kojo2, UCB onder de €80 is één gokje waard om in portefeuille te nemen want vrijdag krijg je één dividend van netto €0,9 erbij en over 3 à 4 maand uitkomst bij de FDA...
Gooss
0
De oplawaai van de kwartaalcijfers blijkt toch goed verteerd.
Aan de heren kenners : hoe zit het met de prijzen voor transport? Nog zo hoog?
Kojo
0
Toch wel een vreemde kronkel om eerst een dividend van € 0,15 voorop te stellen en nu er nog € 0,30 bovenop te gooien. dat is een dividendrendement van ruim 9% netto. En dat voor een bedrijf waar niet alles rooskleurig is.

Ik vraag me af of er recente evoluties zijn die zouden moeten bekend gemaakt worden, dan wel of de hoofdaandeelhouder gebruik maakt van de situatie dat er wat geld in het laadje zit en dit wilt wegplukken om daarna de schulden te vergroten.
bruguy
0
15:50 (01/05) - Bron: De Tijd

Exmar moet op zoek naar nieuwe huurder voor hervergassingsfabriek

Grondstoffentrader Gunvor heeft het chartercontract voor de drijvende hervergassingsvergassingsfabriek van Exmar verbroken. Exmar heeft daarvoor een vergoeding ontvangen.

Eind 2017 sloot Exmar , de Antwerpse specialist in het maritiem vervoer en de behandeling van gassen, een charterovereenkomst voor zijn FSRU (floating storage and regasification unit). Die drijvende hervergassingsfabriek had Exmar op eigen initiatief laten bouwen, hopend op een boomende lng-markt. De gastankerrederij noemde aanvankelijk de ‘respectabele tegenpartij’ niet bij naam, maar al snel bleek dat het om Gunvor ging.

Het chartercontract met Gunvor ging midden 2018 van start en had een looptijd van tien jaar. De op Cyprus gevestigde grondstoffenhandelaar betaalde stipt de maandelijkse huur maar vond geen passende opdracht voor ‘FSRU S188’. Het tuig zou aanvankelijk in Bangladesh gepositioneerd worden, maar dat project ging niet door.

Arbitrage
Rond de FSRU brak in de herfst van 2019 een conflict uit tussen Exmar en Gunvor. Plannen rond een sale-en-leasebackoperatie met het Chinese CSSC gingen niet door, maar er vond wel een interne sale-en-leaseback plaats, zeg maar een verschuiving binnen Exmar. Gunvor deed daar moeilijk over en startte een arbitrageprocedure op.

Maandag raakte bekend dat het arbitragetribunaal ‘een gedeeltelijke definitieve uitspraak’ had gedaan die in het voordeel van Exmar uitdraaide.

Gunvor trok daarop zijn conclusies en vrijdag meldde Exmar in een persbericht dat Gunvor de charterovereenkomst voor de FSRU vroegtijdig had beëindigd. Ter compensatie heeft Exmar wel een beëindigingsvergoeding ontvangen die overeenstemt met twee jaar huur. Om welk bedrag het gaat, niet bekend gemaakt.

Exmar moet dus een nieuwe huurder zoeken voor de ‘FSRU S188’. Dat is een extra uitdaging want het bedrijf zit ook middenin een zoektocht naar een nieuwe opdracht voor zijn drijvende lng-fabriek Tango FLNG. Die zou voor lange tijd in Argentinië aardgas vloeibaar maken, maar de energiemaatschappij YPF verbrak vorig jaar het contract.
Shlomo
0
quote:

basinclab schreef op 7 mei 2021 11:48:

..en nu in een consortium stappen en bieden op SCI ...
splash247.com/three-finalists-in-the-...

NEW DELHI: The consortium led by Foresight Group may rope in a private equity (PE) investor as it readies a war chest to acquire stateowned Shipping Corporation of India (SCI) that has been put up for privatisation and gets it to focus on gas transportation

“The group has support from our family trust, our partners and we are in discussions with financial institutions. It’s too early to comment at this stage. If needed, we will raise resources from strategic investors, including financial institutions and PE funds,” said Manjari Mehrotra Seth, director, RK Mehrotra Holdings.

Foresight is a family-owned group with interests in offshore drilling, shipping, maritime training and footwear manufacture and retail. Foresight is expected to be the majority shareholder.

Ravi K Mehrotra, the chairman and founder of the group that also owns the Pavers England footwear brand, is hoping to get SCI to focus on the gas transportation business if his bid goes through.

“At the moment, gas constitutes only 5-6% of India’s energy basket and it plans to increase it to 15% by 2025… I saw an opportunity in helping India become a large gas carrier… The gas saga will last till 2035 and this will be the dominant business (if we get SCI),” said Mehrotra, who started his career at SCI when he joined as a marine engineering officer in 1964.

Now 79, Mehrotra said he insisted on getting Exmar NV because it has far better experience in gas carriers and was well entrenched in the LNG and LPG segments.

“They have awarded $1-billion expenditure on building ships to regassify on the ship itself. We don’t have to wait for anyone to put up pipelines, he said. Foresight’s consortium currently has Exmar and Dubai-based shipping company GMS DMCC.

“We have very little time because each gas carrier takes two years to build. We will create self-financing but we will seek clarity to ensure that GAIL will lift the cargo,” he said.

Foresight Group is also setting up a CNG port that will depend on a floating gas pipeline from West Asia for which it has earmarked Rs 2,000 crore, but the project is still four years away and a lot of elements remain untested.
Biobert
0
quote:

Kojo2 schreef op 30 april 2021 18:18:

Toch wel een vreemde kronkel om eerst een dividend van € 0,15 voorop te stellen en nu er nog € 0,30 bovenop te gooien. dat is een dividendrendement van ruim 9% netto. En dat voor een bedrijf waar niet alles rooskleurig is.

Ik vraag me af of er recente evoluties zijn die zouden moeten bekend gemaakt worden, dan wel of de hoofdaandeelhouder gebruik maakt van de situatie dat er wat geld in het laadje zit en dit wilt wegplukken om daarna de schulden te vergroten.
Ik kreeg zojuist het bericht dat Exmar een bruto dividend over 2020 van 0,30 heeft goedgekeurd. Er wordt dus geen 0,30 bovenop de 0,15, zijnde totaal 0,45 uitgekeerd maar 0,30. Dit voor de goede orde.
Stijne16
0
Ik begrijp ook dat het een dividend van 0,30 euro betreft. Een erg mooi rendement als je het mij vraagt. De toekomst ziet er goed uit, zeker als ik ook verneem dat er een contract voor de Tango tegen aanstaande zomer in de pipeline zit. Ik zit lang in Exmar. Heb reeds een erg mooi rendement, maar vermoed dat het wel eens zou kunnen dat het mooiste nog moet komen.
Philips De Stoute
2
Als je 2 000 aandelen hebt X 0,30 = 600 € bruto. Wel de voorheffing betalen dat eraf gaat = 30% = 180 € dan krijgt je 420 € netto op je rekening. Mooi meegenomen zou ik zeggen.
Na deze betaling gaat het bedrag (0,30 €) van de koers van het aandeel af. (Ex-Dividend)
En als er voor de Tango nog een goede deal is stijgt de koers ook eens!
keffertje
0
quote:

Philips De Stoute schreef op 20 mei 2021 15:03:

Als je 2 000 aandelen hebt X 0,30 = 600 € bruto. Wel de voorheffing betalen dat eraf gaat = 30% = 180 € dan krijgt je 420 € netto op je rekening. Mooi meegenomen zou ik zeggen.
Na deze betaling gaat het bedrag (0,30 €) van de koers van het aandeel af. (Ex-Dividend)
En als er voor de Tango nog een goede deal is stijgt de koers ook eens!
Met de volgende nuance: als je effectief 0,21 krijgt en de koers daalt met 0,30, kun je dus beter wachten tot na de dividendknip.

Ik verwacht zelf (geen garantie) dat de koers dus met (veel) minder gaat dalen.

In Belgie is het blad beurstips nogal gecharmeerd van dit fonds (na alle ellende en dito koersdips) dus als de lezers het fonds (her)ontdekken, en de vennootschap 'levert', dan kan het nog leuk worden.
Gooss
0
Iemand de presentatie gezien/gelezen van de aandeelhouders-vergadering? Ze lijken nogal positief gestemd over nieuwe deals voor Tango en FSRU S188.

Een negatief vooruitzicht zou een grote uitbreiding zijn van de wereldvloot voor LPG ("Strong LPG fundamentals but growing orderbook in largest segments").

Ondertussen houdt de positieve koers-tendens aan. Wegens het hoge divident? Verwachten jullie dan na 25 mei terug lagere koersen?
keffertje
0
quote:

Gooss schreef op 21 mei 2021 13:42:

Iemand de presentatie gezien/gelezen van de aandeelhouders-vergadering? Ze lijken nogal positief gestemd over nieuwe deals voor Tango en FSRU S188.

Een negatief vooruitzicht zou een grote uitbreiding zijn van de wereldvloot voor LPG ("Strong LPG fundamentals but growing orderbook in largest segments").

Ondertussen houdt de positieve koers-tendens aan. Wegens het hoge divident? Verwachten jullie dan na 25 mei terug lagere koersen?

Zie mijn posting hiervoor. Ik heb uiteraard geen glazen bol, maar denk dat het dividend voor een deeltje wordt ingelopen. Overigens kunnen Belgische aandeelhouders (vanwege een niet recupereerbare 30% voorheffing) er wellicht maandag nog voor kiezen de aandelen te vervreemden en ze later weer terug te kopen. Dat kan dus nog voor enige koersdruk zorgen.
Kojo
0
Op 8 juli heeft de FMSA een insidertransactie bekend gemaakt van Nicolas Savereys:

- Aard van de transactie: ANDERE
- Aantal: 1.748.251
- Prijs: € 5,72
- Bedrag: € 10.000.000

Heeft iemand een idee wat er kan begrepen worden onder ANDERE?

Paterke
0
Kojo
0
Dit is net wat me intrigeert: € 5,72 en een andere soort transactie dan een verkoop of aankoop. Hierbij de link: www.fsma.be/nl/node/172254.

Mocht een lid van dit forum hier zijn licht kunnen op doen schijnen, graag.
Philips De Stoute
0
3,66 € en de 2 eerste weken van mei, 4€ tot 4,20€. Is de prijs van LPG dan gezakt of de prijs van het vervoer?? Vanwaar deze grote daling van het aandeel?
Shlomo
0
Nutrien and EXMAR partner in building a vessel powered by low-carbon ammonia
Leaders in low-carbon ammonia manufacturing and liquefied gas transportation team up to reduce maritime
emissions
Nutrien (TSX and NYSE: NTR) and EXMAR (EURONEXT: EXM) announced today that they have signed a Collaboration
Agreement to jointly develop and build a low-carbon, ammonia-fueled vessel. Partners for over three decades in
transporting ammonia globally, Nutrien is one of the world’s largest producers of low-carbon ammonia and EXMAR
is a leading player and innovator in the transportation of liquefied gas products.
2.540 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 7,570
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,600
Laag 7,550
Volume 4.306
Volume gemiddeld 14.773
Volume gisteren 4.306

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront