AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
Lepre Chaun
0
Sentiment onder Belgische beleggers blijft positief, AB InBev in de rebound

Belgische beleggers zijn voor augustus nog iets optimistischer gestemd over de Bel20 dan vorige maand, zo blijkt uit de Beursduivel Sentimentspeiling voor augustus. AB InBev blijven favoriet.

Lepre Chaun
0
Hard seltzer nieuwkomers Anheuser-Busch InBev

De toetreding van Corona en Bud Light tot de markt voor hard seltzer komt na jaren van daling van de bierconsumptie in de VS.
Interessant is dat brouwers zich hebben aangepast aan de verandering in consumentenvoorkeuren en overschakelen naar een nieuw segment en zich richten op biercategorieën die groei laten zien,
zoals alcoholvrij bier.

Het verbruik van hard seltzer steeg vorig jaar met 130%

Bud Light’s VP Marketing Andy Goeler vertelde CNBC:

“Omdat we hier in het tweede jaar zitten, ben ik optimistischer dan ooit over de seltzer categorie en de positie van Bud Light daarin.”

Lepre Chaun
0
Deze Europese aandelen bieden opwaarts potentieel

In welke sectoren en aandelen is dan nog opwaarts potentieel te vinden?

Morningstar geeft een marktanalyse per sector en wijst top picks aan.

AB InBev: grote voorsprong

Het Belgische bierconcern AB InBev heeft nog altijd een schuld vanwege zijn acquisitie van SABMiller in 2016.
Maar het bedrijf heeft toch de beste kansen om op de lange termijn een bovengemiddelde groei te behalen, denkt Morningstar.
Onder andere door zijn onovertrefbare voorsprong op de concurrentie in diverse Afrikaanse markten en in Latijns-Amerika, waar het zelfs een monopolie-achtige positie heeft.

Fair value van Morningstar voor AB Inbev is 76 euro

Bijlage:
Lepre Chaun
0
Budweiser Brewing Group juicht resultaten toe met een boost van de Euro 2020-run van Engeland De Budweiser Brewing Group heeft beloofd te blijven investeren in het VK, aangezien het sterke verkoopcijfers voor het tweede kwartaal van 2021 onthulde, zelfs nog boven het pre-pandemische niveau.

De Groep - onderdeel van AB InBev dat Salmesbury Brewery exploiteert - zei dat het werd gesteund door de run van het Engelse voetbalteam in Euro 2020. Bud Lite sponsorde het team. AB InBev, dat ook merken als Stella Artois en Corona produceert, zei dat de omzet in het tweede kwartaal van 2021 met 27,6 procent is gestegen tot $ 13,5 miljard.

Dit vertegenwoordigde een omzetgroei van 3,2 procent ten opzichte van 2019, zelfs in de context van aanhoudende gevolgen in verband met COVID-19.

De Budweiser Brewing Group is al van plan om haar activiteiten in Samlesbury uit te breiden.
Paula Lindenberg, President voor het VK en Ierland, zei: “Dit kwartaal, waarin veel lockdown-beperkingen voor de horeca zijn versoepeld, blijft Budweiser Brewing Group UK&I een cruciale rol spelen bij het stimuleren van het economische herstel.

Nu we de terugkeer van de 'samen-momenten' die de kern van ons bedrijf vormen, beginnen te verwelkomen, zagen we volume- en waardegroei ten opzichte van 2019. “Een hoogtepunt dit kwartaal was onze Bud Light-sponsoring van het Engelse team, waarmee we een enorme 360-campagne door het hele land lanceerden, waardoor retailers, pubs en fans zich konden onderdompelen in het team en Engeland naar de finale konden juichen.

"Tijdens het toernooi kreeg Bud Light de meeste stemmen op social media" Ze voegde eraan toe: “Budweiser Brewing Group UK&I is een trotse Britse brouwer met een sterke aanwezigheid in het VK. “

Onlangs hebben we een rekruteringsactie gelanceerd voor meer dan 100 vacatures in onze commerciële business en in onze brouwerijen. "We zijn toegewijd aan het creëren en ontwikkelen van kansen voor meer mensen om geweldige dingen te bereiken."

DJ o Harry
0
Hyma Laya
0
KBC behoudt het koersdoel van € 80!
Aan de huidige prijs kopen houdt geen enkel risico in. Ik kocht er de afgelopen week al twee keer bij.
JdeFL
1
December 2018: 57.35, laagste pré-corona, zeg maar. Gaat het nu beter? Neen, niet in winst, noch in ebitda, en toch nog altijd zwakke vooruitzichten. Voor een gelijkaardige ebitda moet je al naar 2023 kijken.
Onder de 50? Ik verwacht het niet echt, maar het zou best kunnen. Die 57.35 was toen wel een laagste koers. Niet de beste referentie dus om aan af te wegen, maar als je op zoek bent naar een laagste koers geeft dat toch een idee. En corona is ook nog niet helemaal dood....
Lepre Chaun
0
Ze nemen gewoon meer personeel aan zoveel wordt er gezopen in UK.
Snap eigenlijk niet waarom We dalen.
Philips De Stoute
1
Laagste koers van dit jaar op 26 februari 2021. Geëindigd op 47,46 €. Dus zo laag kan het nog gaan, maar dit dan een 1 dags vlieg. Is daarna terug naar boven gegaan.

Hoogste koers dit jaar: 16 juni 2021 met koers van 65,34 bij sluiting beurs.
Leefloon
0
quote:

Philips De Stoute schreef op 4 augustus 2021 17:19:

Laagste koers van dit jaar op 26 februari 2021. Geëindigd op 47,46 €. Dus
Hoogste of laagste slotkoersen, dus. Dus?

Voor de rest van deze week, een momentopname bij sluiting van Brussel, is cfr. de markt de doorlopend variabele kans op een koers van € XX,XX of lager:

€ 50,00 0,55%
€ 51,00 5,04%
€ 51,50 14,95%
€ 52,00 35,96%
okeanos
0
Gemiddelde koers tussen 04/08/2020 en 04/08/2021 = 54,63
koers/aantal noteringen in diezelfde periode.
44 / 2
45 / 7
46 / 15
47 / 20
48 / 12
49 / 13
50 / 8
51 / 2
52 / 19
53 / 21
54 / 11
55 / 11
56 / 21
57 / 22
58 / 23
59 / 7
60 / 7
61 / 8
62 / 14
63 / 6
64 / 6
65 / 3
Lepre Chaun
0
AB InBev verkoopt beter dan pré-coronatijdperk

AB InBev zit weer op koers en doet het op een aantal vlakken zelfs beter dan voor de uitbraak van de coronapandemie. De Belgische bierbrouwer verkocht in het tweede kwartaal van dit jaar zo’n 145 miljoen hectoliter, ruim 21% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het eigen bierassortiment van AB InBev vloog als zoete broodjes over de toonbank en zorgde voor een volumetoename van 20,5%. Voornamelijk de opbrengsten van de drie wereldwijd gekende merken Budweiser, Corona en Stella Artois stegen met 23% tussen april en juni. Ook de niet-bieren deden het goed in het tweede kwartaal, de verkoop bracht zelfs een grotere volumetoename (23%) teweeg dan bij de eigen bieren. En het segment niet-bieren blijft een versnelde groei kennen. De gemiddelde brutowinst per hectoliter ligt een stuk hoger dan die van traditionele bieren, goed voor een opbrengstengroei van 45%. "De consequente toepassing van onze commerciële strategie heeft tot blijvende sterke prestaties geleid in het tweede kwartaal, met een volume- en opbrengstengroei die 3.2% groter was dan in 2Q19, oftewel vóór de pandemie, zelfs in het licht van de blijvende impact van COVID-19" aldus Michel Doukeris, CEO van AB InBev.

De opbrengsten van AB InBev gingen gedurende het tweede kwartaal van 2021 de hoogte in en stegen zelfs tot 13,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 11,4 miljard euro. Maar toenemende kosten op enkele belangrijke markten spelen de Belgische brouwer parten en zorgen voor lagere winstmarges dan verwacht. Zo brengt een krappere vrachtmarkt in de Verenigde Staten redelijk wat kosten met zich mee. AB InBev is bereid om ze te betalen omdat de brouwer prioriteit geeft aan de service voor klanten. De volume- en opbrengstengroei in Brazilië werd dan weer tenietgedaan door een hogere kostprijs van verkochte producten, wat het gevolg is van valuta- en grondstofprijsschommelingen in combinatie met investeringen in verkoop en marketing. Tijdens het tweede kwartaal van 2020 gold er een alcoholverbod in Zuid-Afrika en eind juni 2021 ging er een nieuw verbod van kracht dat duurde tot eind juli, wat een ongunstige impact heeft op de winstmarges in de laatste twee kwartalen. In Europa daarentegen gaat het wel de goede kant op en is er een geleidelijk herstel aan de gang sinds de opening van de horeca, al wordt er nog meer gekocht voor thuisverbruik. Ondanks de minder sterke winstgroei, blijven de verwachtingen voor 2021 ongewijzigd: AB InBev voorspelt nog altijd een groei van 8 à 12%.

Heineken worstelt met toenemende grondstofkosten

Ook Heineken publiceerde onlangs een rapport over de cijfers van de eerste jaarhelft van 2021. De Nederlandse brouwer staat op nummer twee, na wereldleider AB InBev, en verdubbelde de bedrijfswinst tot 1,6 miljard euro in vergelijking met de eerste zes maanden van 2020. “Onze bedrijfswinst is meer dan verdubbeld dankzij voortdurende en structurele kostenbeperkingen. Toch is er ook reden tot voorzichtigheid”, benadrukt Dolf van den Brink, CEO van Heineken. “Ten eerste blijft COVID-19 een factor, met de grootste impact op dit moment in belangrijke markten in Azië en Afrika. Ten tweede zien we een stijging van de grondstofprijzen die ons, bij de huidige niveaus, in de tweede helft van dit jaar zal beginnen te beïnvloeden en een effect zal hebben in 2022. Over het geheel genomen verwachten we dat de financiële resultaten over het hele jaar onder die van 2019 zullen blijven."

AB Inbev komt er beters uit !

www.gondola.be/nl/news/ab-inbev-verko...
Lepre Chaun
0
"Juni was recordmaand drankverkoop"

In de laatste weken voordat de nieuwe
Alcoholwet in werking trad,is er door
consumenten nog flink wat bier en wijn
ingeslagen.Marktonderzoeker IRI meldt
dat de verkoop in de periode voor 1
juli steeg met gemiddeld 32 procent,met
regionaal uitschieters tot 70 procent.
Kojo
0
quote:

Stefzele1 schreef op 5 augustus 2021 10:32:

Mooi instapmoment…
@ Stefzele,

Verwachte je niet dat de koers nog verder kan dalen tot rond de € 48? Dat was de vorige bodem eind februari/begin maart. Persoonlijk kijk ik dus de kat nog even uit de boom.
Mystical
0
quote:

Kojo2 schreef op 5 augustus 2021 10:50:

[...]

@ Stefzele,

Verwachte je niet dat de koers nog verder kan dalen tot rond de € 48? Dat was de vorige bodem eind februari/begin maart. Persoonlijk kijk ik dus de kat nog even uit de boom.

Ook al ben ik geen pessimist, ik denk wel dat we naar 48 euro kunnen. Dat is eigenlijk wel een enorm overdreven afstraffing voor mijn part.
Stefzele1
0
@Kojo2 & Mystical, koersen rond de €51,25 à €51,50 zijn toch al mooie koersen om in te stappen én ik vermoed dat we koersen onder de €50 niet zo rap gaan terugzien tenzij dat er ergens één correctie zou komen vanuit de VS…
5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 54,960
Verschil +0,800 (+1,48%)
Hoog 55,100
Laag 53,960
Volume 1.395.244
Volume gemiddeld 1.317.109
Volume gisteren 825.018

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront