Prosus « Terug naar discussie overzicht

Prosus in 2021

14.404 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 ... 717 718 719 720 721 » | Laatste
pim f
3
Als belegger vind ik het maar zo zo maar als wereldburger kan ik me voorstellen dat een overheid internetreuzen inkadert, de algoritmes van facebook google en youtube zorgen bv voor zeer negatieve effecten op de wereld. Zie de beste documentaire over dit onderwerp ooit, The Social Dilemma (https://www.netflix.com/nl/title/81254224). Dus al kost het inperken van de macht van grote internetbedrijven mij geld, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het nodig is en wel wereldwijd. Overigens vertrouw ik de Chinese regering ook voor geen cent.
buy&hold-style
1
quote:

objectief schreef op 15 augustus 2021 11:56:

[...]

Dat is nu juist het kernpunt, door de invloed van de Chinese Overheid komen de Chinese tecn.giganten stuk voor stuk met heel magere verwachtingen (ze kunnen nog moeilijk winst maken), waardoor de k/w nog steeds te hoog staat en er nog meer daling te verwachten is.
Magere verwachtingen, kunnen nog moeilijk winst maken??

In Q4 2020 maakte Tencent $2,53 per aandeel, over Q1 2021 $2,82.
De afgelopen 10 jaar was de gemiddelde groei in winst per aandeel per jaar voor Tencent 33%. De afgelopen 3 jaar 30%.

Ik kan niet in de toekomst kijken, analisten die doen alsof ze dat wel onder de knie hebben voorspellen een groei tussen 20% en 30% groei. Er is geen fundamentele verandering in de business case. Ja, regels zullen beter gehandhaafd worden, misschien scheelt dat wel een aantal procenten groei. Het aandeel is in ieder geval zeer gevreesd op jet moment.
De koersvorming draait om angst en onbegrip waarbij cijfers, feiten en analyse geen rol spelen. Hou het hoofd koel, dan zal dit op termijn een uitstekende koopkans blijken te zijn geweest.
objectief
0
quote:

buy&hold-style schreef op 15 augustus 2021 14:18:

[...]

Magere verwachtingen, kunnen nog moeilijk winst maken??

In Q4 2020 maakte Tencent $2,53 per aandeel, over Q1 2021 $2,82.
De afgelopen 10 jaar was de gemiddelde groei in winst per aandeel per jaar voor Tencent 33%. De afgelopen 3 jaar 30%.

Je komt met oude berichtgeving; dat is niet meer relevant. Sinds enkele maanden/tot 1/2 jaar heeft de Chinese overheid ingegrepen, waardoor deze bedrijven aanzienlijk minder winst gaan maken en/of geen winststijging meer.
[verwijderd]
1
Op hoe zij de cashflow interpreteren valt wel wat af te dingen. Tencent is voor een behoorlijk deel ook een venture capitalist (net als Prosus). Is er genoeg cash dan wordt er flink geinvesteerd en dus daalt de free cashflow.

De operating cashflow groeit gemiddeld 22,3% over de laatste 3 jaren, de free cashflow 19,7%.

Noot : ik kijk naar de cijfers in CNY
[verwijderd]
0
quote:

objectief schreef op 15 augustus 2021 15:46:

[...]

Je komt met oude berichtgeving; dat is niet meer relevant. Sinds enkele maanden/tot 1/2 jaar heeft de Chinese overheid ingegrepen, waardoor deze bedrijven aanzienlijk minder winst gaan maken en/of geen winststijging meer.
In 2018 heeft de overheid ook ingegrepen, de winst steeg dat jaar (hoewel wat minder) gewoon door. Een jaar later was het vertrouwde groeitempo weer opgepikt.

Het is gewoon afwachten tot we de cijfers zien. Tencent haalt trouwens ook steeds meer winst binnen van buiten de Chinese landsgrenzen.
buy&hold-style
0
De tijd zal het leren Objectief, we gaan het zien. Veel beleggings succes toegewenst ondertussen.
buy&hold-style
1
quote:

kassa! schreef op 15 augustus 2021 15:50:

Op hoe zij de cashflow interpreteren valt wel wat af te dingen. Tencent is voor een behoorlijk deel ook een venture capitalist (net als Prosus). Is er genoeg cash dan wordt er flink geinvesteerd en dus daalt de free cashflow.

De operating cashflow groeit gemiddeld 22,3% over de laatste 3 jaren, de free cashflow 19,7%.

Noot : ik kijk naar de cijfers in CNY
Helemaal mee eens Kassa!, de cash flow analyse is bij (de investeringsmij) Tencent het verkeerde instrument.
[verwijderd]
0
Bob laat zijn swab plan niet mislukken,. nu niet en nooit niet, ongeacht wat de chinees allemaal doet. hij heeft trouwens ook nog een paar grootbanken achter zich staan. daar kan hij nog wat aan hebben.

Ik kan niet ontkennen dat het allemaal wel spannend wordt in dit aandelen modderbad.
Ayous
1
Chinese overheid bijt in eigen staart:

### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

Een poging van de Chinese overheid om een 'ernstig door het grootkapitaal gekaapte' sector te beteugelen, lijkt averechts uit te pakken. Strenge nieuwe regels voor bedrijven die bijlessen voor scholieren organiseren, jagen grote aanbieders weg.
Leraren die een-op-eenbegeleiding aanbieden profiteren. Ze schroeven hun prijzen op, zodat alleen de allerrijksten hun kinderen nog kunnen laten bijspijkeren. De tarieven lopen van ruim €60 tot richting de €400 per uur, schrijft persbureau Bloomberg.
Eind juli zette de Chinese staat een offensief in om de sector, waar jaarlijks €85 mrd in omgaat, onder controle te krijgen. Dit raakt vooral grote ondernemingen die geld verdienen met het aanbieden van online groepslessen. Aanbieders mogen niet langer een winstoogmerk hebben. Beursgangen en overnames zijn verboden, net als het ophalen van buitenlands kapitaal. Buitenlandse leraren en investeerders, waaronder grote namen zoals Tiger Global Management en het Singaporese staatsfonds Temasek, worden verbannen uit de sector.
Andere beperkingen lijken erop gericht overbelaste kinderen te beschermen. Bijles tijdens vakanties en weekends is verboden, en kinderen jonger dan zes jaar mogen niet meer meedoen.
Aandelenbeleggers kozen het hazenpad en waardeerden de bijlesbedrijven voor omgerekend miljarden euro's af. Aanbieder New Oriental bijvoorbeeld verloor op de beurs van Hongkong in twee dagen tijd ruim twee derde van zijn marktwaarde. Sindsdien is het aandeel redelijk stabiel op dat veel lagere niveau.
Bytedance, het bedrijf achter socialmedia-platform TikTok, trok vrijwel direct de stekker uit een groot deel van zijn onderwijsactiviteiten en ontsloeg honderden medewerkers. Ook andere spelers beperken hun aanbod.
Woekerprijzen
Dat drijft volgens Bloomberg ouders in de armen van particuliere bijlesleraren. Die hebben een ijzersterke marktpositie en kunnen dus woekerprijzen vragen voor hun lessen. Het is een ironisch gevolg van een ingreep die excessen juist zou moeten tegengaan.
Ouders hebben het gevoel weinig keus te hebben. Ieder jaar in juni doen miljoenen leerlingen mee aan de gaokao, het grootste schoolexamen ter wereld. Het resultaat bepaalt wie naar welke universiteit gaat. Vorig jaar kwam nog geen 2% van de 11 miljoen deelnemers bij een topinstelling terecht.
Het idee van de gestandaardiseerde test was dat sociaal-economische achtergrond geen rol speelt: de slimste, meest vlijtige studenten komen bovendrijven. Maar over de hele wereld staat deze methode van selectie onder druk, omdat bevoorrechte deelnemers onevenredig goed presteren. In Nederland adviseerde de Onderwijsraad in april nog te stoppen met de Cito-toets voor achtstegroepers.
Allesbepalende test
Veel Chinese leerlingen leven hun hele jeugd toe naar het gaokao-examen. De druk is enorm. 'De ouderen hebben geleerd dat alleen een vooraanstaande positie je enigszins kan beschermen tegen de autoriteiten in deze hiërarchische samenleving,' zei de Duitse psychoanalyticus Tomas Plänkers. Veel ouders liggen krom om hun (vaak enige) kind zo goed mogelijk voor te bereiden op die allesbepalende test.
Zo is een wapenwedloop ontstaan. Voor een goede score is bijles eigenlijk onontbeerlijk. Grote techbedrijven zagen een gouden kans: de meeste ouders hebben helemaal geen geld voor een dure privéleraar. Daarom stortten ondernemers en investeerders zich op het aanbieden van online groepslessen.
De Australische zakenbank Macquarie becijferde al eens dat de markt tussen 2019 en 2023 bijna zou verdubbelen, tot €155 mrd. Investeerders pompten vorig jaar omgerekend ruim €8 mrd in bijlesbedrijven.
Vijfjarenplan
Het was bijna onvermijdelijk dat Peking een keer in zou grijpen. De tijd dat het kapitalisme hoogtij kon vieren in het communistische China is voorbij. Dat ondervonden succesvolle techbedrijven zoals Alibaba aan den lijve. Uit een nieuw voorstel voor een vijfjarenplan blijkt dat de machthebbers van plan zijn de teugels voorlopig niet te laten vieren. President Xi Jinping stuurt China steeds meer terug richting een streng geleide economie.
Vorige maand was het dus, na al langer rondzingende geruchten, de beurt aan bijlesbedrijven. De officiële reden voor de overheidsinterventie was dat aanbieders misbruik maken van de enorme druk die het gaokao-examen op leerlingen en hun ouders legt. Sommige bedrijven maken zich daarbij schuldig aan misleidende reclame.
Daarnaast, schrijft Bloomberg, zijn beleidsmakers bezorgd dat de bijleshype destabiliserend kan werken. Ouders steken hun spaargeld in dure cursussen, terwijl de kinderen gebukt gaan onder een almaar hogere werkdruk.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1408108/chine...
Chiddix
0
voda
0
Prosus rondt vergroting free float af
Aandelen geruild met Zuid-Afrikaanse moederbedrijf Naspers.

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft een herstructurering van zijn kapitaal uitgevoerd met de aangekondigde aandelenruil tussen het Europese dochterbedrijf Prosus en het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf Naspers. Dat maakte Prosus maandag voorbeurs bekend.

Na de transactie heeft Naspers nog steeds een meerderheidsbelang van 56,92 procent in Prosus. Omgekeerd heeft Prosus nu ook 49 procent van het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Naspers in bezit.

Door deze transactie stijgt het aantal vrij verhandelbare aandelen Prosus, de zogeheten free float, van 27 naar circa 60 procent.

Ook verdubbelt het eigenaarschap van Prosus van de mondiale portefeuille met consumenteninternetbedrijven ruimschoots, stelde CEO Bob van Dijk van Prosus en Naspers maandag in een toelichting.

Dit maakt Prosus een groter bedrijf in de Europese Stoxx 50 Index. Op de beurs van Johannesburg krijgt het overmatig grote Naspers een wat minder zwaar gewicht.

Naspers blijft eigenaar voor 57 procent van de aandelen Prosus, waar dat eerder 73,2 procent was. Maar omdat Prosus nu bijna de helft van de aandelen Naspers bezit, namelijk 49 procent, is het economische belang van Naspers in Prosus nog slechts zo'n 40 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
tmaster
1
Goed we het rondje goochelen met getallen afgerond en het gaat de koers dus 0,0 iets brengen. Ziet er naar uit dat we een euro lager openen..
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 16 augustus 2021 08:08:

Prosus rondt vergroting free float af
Aandelen geruild met Zuid-Afrikaanse moederbedrijf Naspers.

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft een herstructurering van zijn kapitaal uitgevoerd met de aangekondigde aandelenruil tussen het Europese dochterbedrijf Prosus en het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf Naspers. Dat maakte Prosus maandag voorbeurs bekend.

Na de transactie heeft Naspers nog steeds een meerderheidsbelang van 56,92 procent in Prosus. Omgekeerd heeft Prosus nu ook 49 procent van het Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Naspers in bezit.

Door deze transactie stijgt het aantal vrij verhandelbare aandelen Prosus, de zogeheten free float, van 27 naar circa 60 procent.

Ook verdubbelt het eigenaarschap van Prosus van de mondiale portefeuille met consumenteninternetbedrijven ruimschoots, stelde CEO Bob van Dijk van Prosus en Naspers maandag in een toelichting.

Dit maakt Prosus een groter bedrijf in de Europese Stoxx 50 Index. Op de beurs van Johannesburg krijgt het overmatig grote Naspers een wat minder zwaar gewicht.

Naspers blijft eigenaar voor 57 procent van de aandelen Prosus, waar dat eerder 73,2 procent was. Maar omdat Prosus nu bijna de helft van de aandelen Naspers bezit, namelijk 49 procent, is het economische belang van Naspers in Prosus nog slechts zo'n 40 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dit is een belachelijke en volkomen onzinnige aandelenruil waardoor de onderwaardering nog groter zal worden.
Chiddix
1
quote:

tmaster schreef op 16 augustus 2021 08:30:

Goed we het rondje goochelen met getallen afgerond en het gaat de koers dus 0,0 iets brengen. Ziet er naar uit dat we een euro lager openen..
Voor het oog heeft het dan geen invloed , dat de freefloat is uitgebreid. Koers Prosus zakt straks een euro omdat Tencent 4% in de min staat.
Grijze_massa
0
quote:

Willie W. schreef op 16 augustus 2021 08:42:

Maak er maar 2 van....
Gezien Tencent -4% doet, zal dat wel oplopen tot een eurootje of 3 lager. Zijn we inmiddels ook wel weer gewend.
W-Handelaar
1
quote:

W-Belegger schreef op 12 augustus 2021 15:20:

[...]

Ik lees even een paar dagen terug hier op dit Forum. Veel geroep dat we de 80 gaan zien deze week. Intussen is de waarheid anders. Mijn shorts gaan nu goed, ingestapt boven 78 en een eerste deel gaat er rond 74 uit (zie grafiek Ad Nooten waarom) want ik had iets meer daling verwacht (kan morgen al gebeuren). Met de rest blijf ik zitten tot ong 72,5 maar dat is iets voor volgende week.
Koersdoel vorige week inderdaad precies goed voorspeld, de short positie kan nu geen verlies meer opleveren.

Voor nu: draaien van short naar long (eerste aankooptranche) rond 72,5.
14.404 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 ... 717 718 719 720 721 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 30,810
Verschil -0,395 (-1,27%)
Hoog 31,255
Laag 30,595
Volume 3.682.318
Volume gemiddeld 2.993.862
Volume gisteren 5.204.558

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront