Heijmans « Terug naar discussie overzicht

3e kwartaal '21

238 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
joeparkers
3
quote:

Profitmaker schreef op 19 augustus 2021 14:28:

Ja morgen 14 plus verwacht PM
een ding is jammer: je hebt zelden of nooit gelijk
salud
1
@PM: Ik zal ook even aan mijn Moeder vragen wat ze er van vind.
(Maar een spaarvarken waar wat centjes in zitten is niet om mee te spelen maar voor "Later als je groot bent". :)
salud
0
Het is triest dat BAM de handdoek in de ring gooit na weer een zepert bij een groot infra project.
Kennelijk is het voor Nederlandse bedrijven te gevaarlijk.
Buitenlandse bedrijven daar en tegen kunnen hun verantwoordelijkheid wat makkelijker ontlopen of zijn niet meer te traceren.
(zie Europoles)
Wij komen wat infra betreft op deze manier rechtstreek in de handen van Turkse of Chinese bedrijven terecht.
Lekker makkelijk voor mensen die hier en daar een steekpenninkje willen opstrijken maar de belastingbetaler zit uiteindelijk met de schade en ondeugdelijke producten opgescheept.
Dit is precies hoe het "Grote Geld" geld verdient.
Hoop dat Heijmans "recht door zee" blijft.

Veel geluk morgen.... Salud
Rob_vd
0
Het is weer ouderwetse derby #BAM (vandaag mooie cijfers, maar wel afschrijving) vs #Heijmans (morgen cijfers) op Damrak. Eens zien, zoals dat zo mooi heet, of de bordjes dan worden verhangen #AEX

Nu serieus: afgezien van die afschrijving zijn de cijfers van BAM goed. Dan pakt wellicht Heijmans morgen ook goed uit, want het management daar heeft ook risico als eerste prioriteit. Ik heb helaas geen consensus voor morgen, maar het fonds is niet duur. Een mooie outlook kan misschien wonderen verrichten.

Daar duiden koers en verwachtingen wellicht op: er is weer even nieuwe fantasie nodig.

DNFTT
0
voda
1
07:24
*Heijmans omzet H1 2021 881 miljoen euro tegen 839 miljoen euro H1 2020
07:24
*Heijmans orderportefeuille eind H1 2020 2.039 miljoen euro tegen 1.972 miljoen euro eind H1 2020
07:24
*Heijmans onderliggende EBITDA H1 2021 35 miljoen euro tegen 41 miljoen euro H1 2020
07:24
*Heijmans verwacht omzet, onderliggende EBITDA 2021 gelijk aan 2020 ondanks voorziening 34 miljoen euro voor Wintrack II
07:24
*Heijmans positieve kasstroom eind H1 2020 44 miljoen euro tegen nettoschuld 37 miljoen eind 2020
Rob_vd
0
Wintrack II

Arbiters hebben geoordeeld dat opdrachtgever TenneT de beide overeenkomsten die stammen uit februari 2017 met de combinatie Heijmans Europoles BV op 6 september 2018 rechtmatig buitengerechtelijk heeft ontbonden.

De combinatie kan zich niet verenigen met dit oordeel. Hoger beroep kan ertoe leiden dat het vonnis geen standhoudt. Ondanks dat wij het vertrouwen hebben in een gunstige afloop, heeft Heijmans voorzichtigheidshalve € 34 miljoen voorzien in de halfjaarcijfers van 2021.
Groot onderhoud Zee en Delta Zuid in Zeeland

Assetlife voor de 'nieuwe Deltawerken'
Zoals verwoord in het artikel 6.29 van het jaarverslag 2020, blijft er een verhoogde schattingsonzekerheid gelden. De overeenkomsten betroffen het ontwerp en de realisatie van nieuwe hoogspanningsmasten voor twee tracés en had een contractsom van circa
€ 250 miljoen. Indien ook in hoger beroep wordt geoordeeld dat TenneT de overeenkomsten rechtmatig buitengerechtelijk mocht ontbinden, zou dat na een nog te voeren schadestaatprocedure kunnen leiden tot een omvangrijke uitstroom van middelen, boven de nu voorziene € 34 miljoen. Om de procesgang niet te verstoren, zal Heijmans lopende de arbitrage geen nadere uitspraken doen.
Stroop
0
Dat er een nieuwe voorziening genomen moest worden op wintrack dat was al wel duidelijk toch? als ze uitkomen met nu weer 34 miljoen dan heb je niks te klagen als aandeelhouder denk ik, volgens mij waren de meeste inschattingen dat het beduidend meer zou gaan kosten.
Rob_vd
0
quote:

Stroop schreef op 20 augustus 2021 07:57:

Dat er een nieuwe voorziening genomen moest worden op wintrack dat was al wel duidelijk toch? als ze uitkomen met nu weer 34 miljoen dan heb je niks te klagen als aandeelhouder denk ik, volgens mij waren de meeste inschattingen dat het beduidend meer zou gaan kosten.
Het blijft alleen nog steeds speculeren wat het uiteindelijk echt gaat kosten. Als die 35 zeker zou zijn, dan zou de koers daar wel eens goed op kunnen reageren.
Rob_vd
0
Voorziening drukt resultaten Heijmans
Vrijdag 20 Augustus 2021 | Bron: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft in de eerste zes maanden van 2021 het onderliggend resultaat onder de prognoses zien uitkomen door een stevige voorziening op een project. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit het halfjaarbericht van de bouwer.

De EBITDA daalde op jaarbasis van 41 miljoen naar 35 miljoen euro. ING ging vooraf uit van een onderliggend EBITDA van 38 miljoen euro, de analistenconsensus rekende op een onveranderd resultaat van 41 miljoen euro.

Wintrack II

Voor het project Wintrack II maakte Heijmans vrijdag een voorziening bekend van 34 miljoen euro. Als deze buiten beschouwing zou worden gelaten, bedraagt het onderliggende resultaat 69 miljoen euro.

De arbitragezaak met Tennet betreft een contract voor The Wintrack II dat Tennet in oktober 2018 introk vanwege een verschil van inzicht. Het project betreft de bouw van nieuwe hoogspanningsmasten voor Eemshaven-Vierverlaten en Borssele-Rilland. Heijmans was daarbij verantwoordelijk voor de constructie van de funderingen van de masten.

Heijmans zei "voorzichtigheidshalve" een voorziening te treffen, na een tegenvallend vonnis. Een hoger beroep is in voorbereiding, aldus de bouwer.

In het onderliggende EBITDA is geen rekening gehouden met de afschrijvingen op joint ventures, exclusief afwaarderingen vastgoed, reorganisatiekosten, boekresultaten op de verkoop en kosten van grondsaneringen.

De omzet over de eerste zes maanden lag op 881 miljoen tegen 839 miljoen een jaar eerder.

Op nettoniveau daalde het resultaat van 15 miljoen euro naar 10 miljoen euro.

Heijmans sprak in een toelichting van stijgende winstmarges in alle sectoren.

"Het verdienvermogen van Heijmans heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en is nu op een robuust niveau bij een evenwichtig risicoprofiel", meent CEO Ton Hillen.

De orderportefeuille stond aan het eind van de verslagperiode op iets meer dan 2 miljard euro tegen net geen 2 miljard euro aan het eind van het eerste halfjaar van 2020 én aan het eind van 2020.

De onderneming liet wel een onverwacht positieve kaspositie zien van 44 miljoen euro aan het eind van het eerste halfjaar. Aan het eind van 2020 was er nog sprake van een nettoschuld van 37 miljoen euro, aan het eind van het eerste halfjaar van 2020 was dit 43 miljoen euro. ING ging uit van een nettoschuld van 18 miljoen, de consensus van 43 miljoen euro.

Outlook

Heijmans verwacht ondanks de voorziening dat het operationeel resultaat over 2021 op jaarbasis gelijk blijft. Over 2020 lag dit op 85 miljoen euro.

"Met name bij Infra en Vastgoed verwachten we een uitstekend operationeel resultaat", aldus de bouwer. Door faseringen van projecten zal de omzet komend halfjaar iets lager liggen dan in de laatste zes maanden van vorig jaar, verwacht Heijmans. De jaaromzet zal min of meer gelijk zijn aan die in 2020. De schuld zal licht dalen.

Het aandeel Heijmans sloot donderdag op een rood Damrak 3,8 procent hoger op 13,18 euro.
MOEdig Voorwaarts
0
Onderliggend zijn de cijfers waanzinnig goed; onderliggende EBITDA 69 mln vs 41 mln consensus.

Voorziening voor Wintrack is iets hoger dan ik had gehoopt + de onzekerheid over de uiteindelijke uitkomst duurt voort.

"If it is found on appeal that TenneT’s out-of-court dissolution of the agreements was lawful, a subsequent damages procedure could result in a considerable outflow of resources, over and above the € 34 million we have set aside."

Gezien de huidige winstgevendheid zou je bijna hopen dat deze ellende nog even voortduurt, dan kunnen ze straks zelfs de hele oorspronkelijke aanneemsom aftikken zonder problemen ;)

Gelukkig vallen de cijfers volgens de "kenners" bij RTL Z tegen. Laten we hopen dat de markt daar ook zo over denkt ;)
Moneyball
0
Kenners bij RTL Z…zelfbenoemd inderdaad. Echte kenners werken bij investment fondsen, niet bij RTL.

Verbaas me toch altijd over die grote voorzieningen. In dit geval is het niet eens een ontwerp of bouwfout, maar enkel stopzetting en gemaakte kosten voor aanbesteding. Aanbestedingskosten van > 34 miljoen op een opdracht van 250 mln? Lijkt me erg veel.
Maria-argenta
1
Dit is heel erg veel, en ik kan me nog herinneren dat de woordvoerster van Heijmans destijds verzekerde dat het geen nieuw 'probleemdossier' zou worden. Zo zie je maar weer.
Moneyball
0
Ondanks een voorziening die bijna de helft is van de jaarlijkse ebitda toch op hetzelfde sterke resultaat als vorig jaar uitkomen. Operationeel onderliggend zeer sterk. Vooruitkijkend noteert het dan aan pakweg een KW van pakweg 5 a 6 voor 2022. Waar vindt je een dergelijke verdiencapaciteit nog tegenwoordig?
Daexter
0
quote:

Stroop schreef op 20 augustus 2021 07:57:

Dat er een nieuwe voorziening genomen moest worden op wintrack dat was al wel duidelijk toch? als ze uitkomen met nu weer 34 miljoen dan heb je niks te klagen als aandeelhouder denk ik, volgens mij waren de meeste inschattingen dat het beduidend meer zou gaan kosten.
Nee hoor. De slechts gepubliceerde inschatting was van ING en die gingen uit van een voorziening van 25 miljoen die nog genomen zou moeten worden. Daar zitten we dus ruim 10 miljoen boven.

Ruim 10 miljoen, want lees het PB maar eens goed door tot het eind. Er staat doodleuk dat het mogelijk nog erger wordt.

Aandeelhouder loopt bij een door velen hier genoemde pay out ratio van 40% dus minimaal 70 cent dividend mis. Misschien dat jij dat niet jammer vindt.....
MOEdig Voorwaarts
0
Schitterende koersreactie!

PM als contra-indicator heeft weer fantastisch werk afgeleverd.

Ben lekker aan het uitbreiden en putjes schrijven.
238 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 17:35
Koers 16,880
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 16,980
Laag 16,640
Volume 46.706
Volume gemiddeld 116.158
Volume gisteren 46.706

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront