Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave - 2021: het beslissende jaar

2.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 129 130 131 132 133 » | Laatste
Just TA
1
Vandaag was weer eens een mooie koopkans, nu hopen/wachten totdat de koers weer gaat stijgen.
Fijn weekend!
Bijlage:
HCohen
2
www.witteweekbladnieuw-vennep.nl/loka...
Vier Meren op de schop: van winkelcentrum naar Full Service Center
vr 27 aug 2021, 7:30 Winkels

HOOFDDORP Eigenaar Wereldhave gooit haar deel van winkelcentrum Vier Meren op de schop en lanceert een totaal nieuwe strategie. Een grootschalig onderzoek onder het winkelend publiek heeft uitgewezen dat er het een andere schort aan het gedeelte dat door het winkelvastgoedbedrijf wordt geëxploiteerd. ‘We zijn bezoekers kwijtgeraakt’.

Zo blijkt dat van de 5.6 miljoen bezoekers per jaar aan het centrum van Hoofddorp een overgroot deel niet of nauwelijks het overdekte gedeelte van Vier Meren bezoekt waar Wereldhave eigenaar van is. De passage, die loopt vanaf de ingang waar Miss Etam zat tot aan de ingang waar Mango zit, is niet aantrekkelijk genoeg om te bezoeken.

Dat heeft onder andere te maken met de breedte. In de afgelopen jaren heeft Wereldhave dit geprobeerd op te lossen door ter hoogte van La Place een terras te plaatsen en verder zijn er twee units met horeca geplaatst. Uiteindelijk allemaal zonder gewenst resultaat.

Op 1 januari 2022 gaat de schop in de grond en wordt Vier Meren verbouwd tot een Full Service Center. “Dit is een one-stop locatie waar boodschappen doen, winkelen, vrijetijdbesteding, ontspanning, sporten, gezondheid, werken en andere dagelijkse behoeften samen komen; ondersteund door slimme concepten én services”, beschrijft Rik Janssen, manager marketing and communication bij Wereldhave.
HCohen
4
www.witteweekbladnieuw-vennep.nl/loka...
Vier Meren wacht een complete herindeling
za 28 aug 2021, 7:30 Winkels

HOOFDDORP 'Mensen helpen hun dagelijks leven gemakkelijker en leuker maken', dat is het doel van Wereldhave bij de transformatie van winkelcentrum Vier Meren. Een project wat zo'n jaar in beslag gaat nemen.

"Winkelend publiek zal daar overigens niet veel van merken", aldus Rik Janssen, manager marketing and communication bij Wereldhave. "Het wordt een gefaseerde verbouwing, maar daardoor duurt deze wel iets langer."

Uit een uitgebreide klantonderzoek heeft de eigenaar van Vier Meren vier zogenaamde 'behoeftedomeinen' afgeleid. Deze klantbehoeften die zijn uitgewerkt in een blueprint voor een vernieuwd winkelcentrum: basics en boodschappen, genieten van het leven, (zelf) expressie en gezondheid & welzijn.

"Zo gaan we of zijn we al in gesprek met huidige huurders om te kijken of deze voldoen aan deze klantbehoefte. Ook met nieuwe potentiële huurders worden op dit moment gesprekken gevoerd. Inwoners in en rondom Hoofddorp verdienen bovengemiddeld, met de komst Hyde Park zal dit alleen maar toenemen."

Wereldhave streeft ernaar dat consumenten die hun Full Service Center bezoeken daar alles aantreffen wat zij in hun dagelijks leven nodig hebben, leuk vinden en belangrijk vinden.

Een smallere passage moet straks meer winkelend publiek trekken. - PR

VERANDERING Zoals gezegd gaat het winkelcentrum flink op de schop. Zo gaat de ingang bij Mango en Lincherie weg en wordt deze verplaatst naar de plek waar Shabu Shabu nu zit. Vanaf het Van Stamplein worden bezoekers verleid om straks via de vernieuwde en verbrede ingang de passage te bezoeken. Verder wordt de passage versmald tot zo'n 7,5 meter. "Dit betekent niet dat er meer winkeloppervlakte gaat komen, maar het is uiteraard wel zo dat een aantal winkels meer vloeroppervlakte gaat krijgen." De donkere tegels verdwijnen en vervangen door lichte tegels. Hierdoor krijgt de passage frisse aanblik.

De lift die nu naast de grote trap naar Albert Hein en de parkeergarage staat, krijgt een plek in de gevel bij Blokker. De trap wordt een stuk smaller, met deze gewonnen ruimte is er plek voor Every.Deli. Een 'versstraat' waar bezoekers terecht kunnen voor een snel broodje of een verse juice of smoothie.

Verder is Wereldhave op zoek naar partners op het gebied van sport en gezondheid. Een Sportdomein, zoals zij dat zelf noemen. Deze krijgt een permanente ingang aan de buitenkant van het winkelcentrum zodat dat het zeven dagen per week toegankelijk is. "Denk hierbij aan een sportschool en entertainment."

Ook wordt er een plek gecreëerd voor een 'The Point'. Hier kunnen consumenten pakketten ophalen en terugbrengen, pinnen, hun OV-chipkaart opladen en noem maar op. "Hier komen ook de openbare toiletten. In de huidige situatie ontbreken deze en is dit een van de meest gehoorde klachten van het winkelend publiek."

Verder wordt de horeca onder de loep genomen. Ziet er wel de juiste horeca? Volgens Wereldhave is er een hogere kwaliteit nodig, zeker met de komst van consumenten die straks komen wonen in Hyde Park. "Tevens gaan we branches clusteren. Denk aan Every.Deli, maar ook andere horeca moet een centrale plek gaan krijgen."

[verwijderd]
4
quote:

HCohen schreef op 28 augustus 2021 14:55:

"Hier komen ook de openbare toiletten. In de huidige situatie ontbreken deze en is dit een van de meest gehoorde klachten van het winkelend publiek."
Ongelooflijk dat men daar dan jarenlang niks aandoet.

Branco P
1
NLvalue ik zat nog eens te kijken naar koersontwikkelingen over een wat langere termijn en pik er een paar (low) punten uit:

November 1997 --> Maart 2009 --> Augustus 2021

ECP: 15 euro --> 19 euro --> 22 euro (+ 47%)

KLEP: 6 euro --> 14 euro --> 21 euro (+ 250%)

WHA: 49 euro --> 45 euro --> 13 euro ( - 73%)

Dat is dan exclusief die uitgekeerde dividenden, die tel je er uiteraard ook nog bovenop voor je totaalrendement.

Zou het misschien zo kunnen zijn dat er bij ECP en KLEP in het verleden steeds dingen relatief goed gedaan zijn en bij WHA relatief slecht? En zou dat te maken kunnen hebben met de kwaliteit van het management en de beslissingen die zij nemen op het gebied van aankopen én verkopen?
NLvalue
1
Je scoringsdrift is aandoenlijk. Als je wilt winnen, moet je wel weten welk spel er gespeeld wordt.

Afgelopen week ben jij gebruikt als pion in het spel van Wintermans.

Inhoudelijk- helder - winkelvastgoed is een categorie die je structureel moet onderwegen. De keuze voor ECP begrijp ik nog minder nu.
calvaille
1
Ik geloof niet direct in het verhaal over fraude (hoewel het niet onmogelijk is). Het verhaal steunt iets teveel op indirecte zaken en er zou iets meer direct bewijs moeten zijn voor mij om het serieus te nemen.

Dat het management kapitaal vernietigt staat voor mij als een paal boven water.
Midweekhandelaar
0
Shorters zijn lekker aan het shorten. Mijn stukjes worden uitgeleend en daar verdien ik lekker aan. Straks moeten shorters terugkopen met een short squeeze tot gevolg, daar verdien ik ook weer lekker aan. Ondertussen lees ik alle onzin wat ze hier neerkrabben. Blijf lekker shorten, mijn aandelen mag je lenen :)
[verwijderd]
0
quote:

Midweekhandelaar schreef op 30 augustus 2021 10:55:

Shorters zijn lekker aan het shorten. Mijn stukjes worden uitgeleend en daar verdien ik lekker aan. Straks moeten shorters terugkopen met een short squeeze tot gevolg, daar verdien ik ook weer lekker aan. Ondertussen lees ik alle onzin wat ze hier neerkrabben. Blijf lekker shorten, mijn aandelen mag je lenen :)
Ik denk dat je de €15 deal had moeten nemen. Komt niet meer terug. Wat wel terug komt zijn lagere koersen zodra het management meer mag verkopen tegen kortingen rond het LTV%. Wat resteert is straks een WPA van €1,20 met krimpende huren en een realistische koers die richting de €10 gaat.
NLvalue
3
quote:

calvaille schreef op 30 augustus 2021 09:20:

Ik geloof niet direct in het verhaal over fraude (hoewel het niet onmogelijk is). Het verhaal steunt iets teveel op indirecte zaken en er zou iets meer direct bewijs moeten zijn voor mij om het serieus te nemen.

Het verhaal van Wintermans is volledige bullshit - dat had branco kunnen, en moeten, weten voordat hij hier losging met samenzweringstheorieen

Chalal is de laatste 8 jaar CEO van een collectie biotech bedrijfjes - daarvoor heeft hij voor vH gewerkt (die ook in een paar van die tokootjes geinvesteerd heeft) , en in een nog grijzer verleden voor Kempen (toen Matthijs nog zn bul moest halen..)

Chalal zal ongetwijfeld vH enthousiast hebben gekregen om in GLPG te investeren - met die trackrecord moet je toch wel een heel creatief brein hebben om te geloven dat Chalal door vH gebruikt wordt om een fraude in Frankrijk met vH en WHA vastgoed op te zetten.

Dus hoe zit het dan echt?

Lighthouse mgt zijn zuid-afrikanen die al 4 jaar geleden in NL zijn neergestreken, en belangen in Hammerson zijn gaan sprokkelen
CEO en CFO zijn ex werknemers van Resilient - vastgoed toko die al 20 jaar op de beurs van Jo burg staat.

Die entiteit die al anderhalf jaar geleden is opgezet (waarvan Wintermans fraude suggereert...) , is gebruikt om europese belangen van Resilient onder te brengen in Lighthouse in ruil voor aandelen Lighthouse.

Lighthouse heeft zich verslikt in de aankoop van WHA Frankrijk en kreeg de financiering/emissie niet rond. Resilient is daarin gestapt, en is nu, naast direct eigenaar van 1/4 van de franse WHA entiteit waar die centra in zitten, nu ook eigenaar van 42% van Lighthouse door disproportioneel in te schrijven.

ALS je al gelooft dat Frankrijk een koopje was ( de Lighthouse emissie suggereert iets anders) - dan lijkt het erop dat de nederlandse vastgoed professionals hier gepiepelt worden door zuid-afrikanen..

Maar zoals Wintermans correct opmerkte - je zult dit soort dingen wel nooit weten als je alleen naar je DeGiro/Binck account zit te staren.

Case closed.
Branco P
0
quote:

NLvalue schreef op 30 augustus 2021 08:00:

Je scoringsdrift is aandoenlijk. Als je wilt winnen, moet je wel weten welk spel er gespeeld wordt.

Afgelopen week ben jij gebruikt als pion in het spel van Wintermans.

Inhoudelijk- helder - winkelvastgoed is een categorie die je structureel moet onderwegen. De keuze voor ECP begrijp ik nog minder nu.
Ik kijk vooruit. Dat is wat je moet doen als belegger. Of heb je gemist dat ECP de laatste tijd "ietsje" beter presteert dan KLEP/WHA?
NLvalue
2
Branco P
1
quote:

NLvalue schreef op 30 augustus 2021 15:15:

Het lijkt erop dat jij een wedstrijd wil winnen, waar niemand zich voor interesseert.
Ik wil niks winnen, ik wil alleen wel rendement op mijn investeringen.
Just TA
0
Is iedereen hier negatief over Wereldhave, of zijn er ook nog forumleden die het wat positiever inzien?
Ortega
1
googledata zegt retail-'verkeer' weer terug op pre-corona, geen lockdowns meer. Als Storm's CFO ook eens kwartaal-dividend terug invoert kan het nog wat worden.
NLvalue
0
quote:

Just TA schreef op 30 augustus 2021 16:13:

Is iedereen hier negatief over Wereldhave, of zijn er ook nog forumleden die het wat positiever inzien?
Tuurlijk. Dit is een dividendbelegging. Je krijgt volgend jaar e1 - en de jaren daarna ook.

Misschien wat koerswinst - 47% in 24 jaar is jaarlijks 1,6%. Misschien wat koersverlies - 73% in 24 jaar is iets van 2%.

WHA specifieke up & downsides zij goed bekend, en vrij marginaal - hard op weg om een suf aandeel te worden waar een paar posts per jaar meer dan voldoende zou moeten zijn.
Branco P
1
Tenzij natuurlijk de uitverkoop tegen 40% discounts door blijft gaan. Dan gaat het aandeel wel met nog ietsje meer dan met 2% per jaar dalen.
NLvalue
0
Ben je er al achter van welke 2 Italiaanse ECP objecten de hypotheekbank geen zaken meer wil doen met ECP?

Met andere woorden - als ik dat wel weet, en jij niet.. ben je je tijd niet een beetje aan het verdoen hier?
Branco P
1
Hoi NLvalue,

Zie jaarverslag 2020:

In April 2021, the Company extended three existing loans with ABN AMRO for a total amount of €100 million expiring in July 2021 for a period of three years.

Geinig, dat was een strikvraag van je. ECP doet in Italië al sinds jaar en dag zaken met ABN. ABN heeft ook een Italiaanse dochter meen ik, dus via die weg loopt dat wellicht. Dus gewoon 100mio bestaande leningen bij ABN verlengd. Nu met allerlei "Groene" fratsen erop en eraan.
Wintermans
1
quote:

NLvalue schreef op 30 augustus 2021 13:35:

[...]

Het verhaal van Wintermans is volledige bullshit - dat had branco kunnen, en moeten, weten voordat hij hier losging met samenzweringstheorieen

Chalal is de laatste 8 jaar CEO van een collectie biotech bedrijfjes - daarvoor heeft hij voor vH gewerkt (die ook in een paar van die tokootjes geinvesteerd heeft) , en in een nog grijzer verleden voor Kempen (toen Matthijs nog zn bul moest halen..)

Chalal zal ongetwijfeld vH enthousiast hebben gekregen om in GLPG te investeren - met die trackrecord moet je toch wel een heel creatief brein hebben om te geloven dat Chalal door vH gebruikt wordt om een fraude in Frankrijk met vH en WHA vastgoed op te zetten.

Dus hoe zit het dan echt?

Lighthouse mgt zijn zuid-afrikanen die al 4 jaar geleden in NL zijn neergestreken, en belangen in Hammerson zijn gaan sprokkelen
CEO en CFO zijn ex werknemers van Resilient - vastgoed toko die al 20 jaar op de beurs van Jo burg staat.

Die entiteit die al anderhalf jaar geleden is opgezet (waarvan Wintermans fraude suggereert...) , is gebruikt om europese belangen van Resilient onder te brengen in Lighthouse in ruil voor aandelen Lighthouse.

Lighthouse heeft zich verslikt in de aankoop van WHA Frankrijk en kreeg de financiering/emissie niet rond. Resilient is daarin gestapt, en is nu, naast direct eigenaar van 1/4 van de franse WHA entiteit waar die centra in zitten, nu ook eigenaar van 42% van Lighthouse door disproportioneel in te schrijven.

ALS je al gelooft dat Frankrijk een koopje was ( de Lighthouse emissie suggereert iets anders) - dan lijkt het erop dat de nederlandse vastgoed professionals hier gepiepelt worden door zuid-afrikanen..

Maar zoals Wintermans correct opmerkte - je zult dit soort dingen wel nooit weten als je alleen naar je DeGiro/Binck account zit te staren.

Case closed.

Bullshit .. interessante woordkeuze wanneer je je realiseert dat ik gewoon feiten uit het fd reproduceer, n.l.:
- in 2017/2018 presenteert Chahal zich daar als rechterhand van van Herk (NLValue: "...de laatste 8 jaar CEO van een collectie biotech bedrijfjes - daarvoor heeft hij voor vH gewerkt..." lijkt dan meer een halve waarheid - op zijn best - gezien voorenstaande)

- "ALS je al gelooft dat Frankrijk een koopje was ( de Lighthouse emissie suggereert iets anders)"
Dat lijken mij twee totaal veschillende zaken, vergelijk dit eerns met met "Gerrie Tokkie kocht een belachelijk dure tweedehands Toyota Starlet, want hij kreeg de financiering niet rond"

Dit lijkt mij eerder illustratief voor het feit dat je - zoals ik zei - een IPO op een beurs kunt gebruiken als soort van private placement instrument.. (vergelijk: 'Tokkie industries' heeft aandelen geplaatst op de NYSE, waarbij alleen bepaalde Amsterdam -Noord bewoners ingeschreven hebben en Wallstreet aan de zijlijn bleef).

Rest mij nog te zeggen dat Galapagos wat mij betreft ook meer en meer gaat lijken op een Nederlandse variant op Lernout & Hauspie ( nl.wikipedia.org/wiki/Lernout_%26_Hau... )

Overigens wordt nog onderzoek gedaan onder welk matras het geld van die Amsterdam Noord bewoners vandaan kwam. Dat onderzoek naar die IPO van Resillient in 2002 (direct na invoering van de Euro), zal er waarschijnlijk niet van komen..

2.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 129 130 131 132 133 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 14,180
Verschil -0,140 (-0,98%)
Hoog 14,400
Laag 14,040
Volume 194.151
Volume gemiddeld 96.163
Volume gisteren 257.091

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront