Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Beperktedijkbewaking
1
quote:

leek2018 schreef op 7 september 2021 09:29:

[...]
Duurt niet lang meer of Nederlandse achternamen moeten veranderd worden in een naam, die niet oorspronkelijk Nederlands is.
Zou Ollongren mogen?
leek2018
0
quote:

ffff schreef op 8 september 2021 16:45:

Hoe je het ook draait of keert: Van Gaal presteert !

Peter
Zou ook kunnen door de inbreng van zijn assistent Henk Fräser.
Beperktedijkbewaking
4
quote:

jowi schreef op 7 september 2021 09:03:

[...]

Ik denk dat nieuwe verkiezingen wel degelijk iets zal uitmaken. Hoeveel kiezers hebben strategisch op D'66 gestemd?
D'66 zal de grote verliezer worden. PVV en JA 21 zullen meer stemmen gaan krijgen.
Eens over D'66. PVV weet ik niet.

JA21 zal denk ik wel winnen, en vlak BBB niet uit. Ik hoop dat die wat af zullen snoepen van de VVD, want die partij wil het graag gezellig houden maar heeft geen enkel idee over de problemen in dit land. Zo is de 'nieuwe' woningnood de schuld van vele partijen en opeenvolgende kabinetten, maar de VVD is wel de hoofdschuldige.

Daarnaast hebben we ook nog Omtzigt.

A Mao
3
Ondertussen zijn steekpartijen aan de orde van de dag, er gaat zowat geen dag voorbij zonder een steekpartij.
www.rijnmond.nl/nieuws/1373512/Jongen...
Echt een verrijking van onze cultuur de nieuwe “landgenoten”.

Beperktedijkbewaking
8
quote:

gokker schreef op 8 september 2021 17:26:

[...]
Met groot plezier zelfs, en ik geef die van Jowi, René en Peter er meteen bij. Dan kan IEX daar meteen een blijk op werpen.
Je hebt ze binnen 24 uur.
Ben benieuwd. Je hebt het maar druk met al die voornemens.

In de klimaatdraad heb je ook al een paar keer gedreigd om met cijfers te komen die voor eens en altijd mijn ongelijk zouden aantonen. Ik wacht nog steeds, kennelijk kost het moeite dat soort cijfers te vinden?

Voor degenen die de klimaatdraad niet volgen: ik neem het heel redelijke standpunt in dat er inderdaad iets met het een klimaat aan de hand lijkt, maar dat het met het smelten van de ijskappen wel meevalt. En dat het gemiddeld over de wereld ook niet meer is gaan regenen. En onderbouw dat keer op keer met harde cijfers.

Met anderen hier zeg ik: neem wat rust gokker, je maakt een overspannen indruk. Je raakt in allerlei persoonlijke fitties verzeild, waarin je hoe dan ook je gelijk wilt krijgen, terwijl de meeste nergens over gaan (over 'maagden' bijvoorbeeld).

O ja, je ging naar die demonstratie in A'dam, zei je. Die ging - zo begreep ik - over drie onderwerpen: coronamaatregelen, woningtekort en de toeslagenaffaire. Een raar mengsel.
Waarvoor was jij er eigenlijk?

objectief
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 8 september 2021 22:31:

[...]

Voor degenen die de klimaatdraad niet volgen: ik neem het heel redelijke standpunt in dat er inderdaad iets met het een klimaat aan de hand lijkt, maar dat het met het smelten van de ijskappen wel meevalt. En dat het gemiddeld over de wereld ook niet meer is gaan regenen. En onderbouw dat keer op keer met harde cijfers.

"het smelten van ijskappen wel meevalt"'?? ben je blind en kunt je niet lezen. ze smelten onder onze ogen weg en hele delen van de wereld worden door regen weggevaagd. Je leeft echt op een andere planeet.
josti5
3
quote:

gokker schreef op 8 september 2021 20:58:

[...]

Dappere spreuken, kort voor de publicatie van de lijst met racistische spreuken op dit draadje.

Maar wees gerust, jij komt er niet in voor.

Je ligt overhoop met een tiental mensen op IEX maar mij boei je te weinig voor dat soort tijdverdrijf.
Einde quote.

Geen antwoord op mijn vraag, dus.
Dat zegt genoeg.

Jammer, dat ik er niet in voorkom, want ben ooit al geschorst voor het gebruik van de term 'arme kleine zielige n.......s, het stereotiep dat de bedelorganisaties al tientallen jaren in TV-reclames misbruiken, en op deze plaats blijkbaar niet benoemd mag worden.

FF doorzoeken dus, dan kom ik vást wel in jouw rijtje, en daarmee doe je mij een groot plezier.

Enne: ik lig met niemand overhoop hoor - het is andersom.
En dezelfden die mij mij overhoop liggen, liggen óók met 10 anderen overhoop.

Lekker veilig: anoniem treiteren en ruzie zoeken, nietwaar?

Jij lust er óók wel pap van, zo te lezen.
rene l
4
De dagen beginnen overduidelijk korter te worden en 's avond begint het merkbaar al vroeg donker te worden.
De tijd tikt door, en eind oktober gaat de wintertijd al weer in.

De Eurofielen hebben tijden vergaderd over het het afschaffen van de zomertijd of om deze aan te passen.
Maar heel opmerkelijk, hier hebben ze ook geen overéénstemming over kunnen bereiken en daarom hebben ze het kort voor het zomerreces stilzwijgend maar op de lange baan geschoven.

Coro van Mora stapt tussentijds op, ik wist het wel, ontneem haar alle lobbyrechten voor de rest van haar leven.
Ze heeft gesjoemeld met papieren over de geluidsoverlast van vliegveld Lelystad, en wat bleek gisteren, de start- en landingsbaan is 700 meter te kort en voldoen niet aan de internationale veiligheidseisen.
Dan denk je, je schakelt dan toch even de Bataven in om wat extra asfalt te storten, maar nee, dat lukt niet, aan de éne kant stuit je op een snelweg, en aan de andere kant op de Police Academy.
En geld voor een luchtbrug is er niet.

Rutte en Kaag zag ik gisteren aan het eind van de middag nog op tv, ze kunnen wel op elkaar schieten, en niet alleen hun, het algehele zooitje ongeregeld heeft overduidelijk de pest aan elkaar.
Rutte lurkte aan een glas rode wijn, Kaag zat aan de Rosé, en anderen aan de witte wijn.
Onbegrijpelijk, drank en werk zijn niet te combineren als er belangrijke knopen doorgehakt dienen te worden, ik vond het een grote en buitengewone schandelijke vertoning op tv.
Je zou er zonnevlekken van voor je ogen krijgen en het gevoel bekroop mij dat ik naar wat fragmenten van een slapstick zat te kijken.

Ze hebben zo allemaal hun verlanglijstje, ik zou zeggen, geef ze zelfs geen 24h meer de tijd, serveer ze af, en schrijf nieuwe verkiezingen uit.
Dat is het beste voor ons land, want met de kennis van nu zal er heel anders gestemd worden.

De agressie op straat neemt maar toe, ik zie het ook, niemand gunt elkaar nog het licht in de ogen, taferelen met mensen die staren op hun smartphone waarbij alles in hun omgeving hun ontgaat, hardrijders binnen de bebouwde kom die zich tegoed doen aan lachgas en die zich vervolgens een ongeluk lachen en zichzelf te pletter rijden, diep triest.

De politie zegt ook, we raken de regie kwijt en de smartphone is wel het grootste probleem.
Ik zei laatst tegen zo'n agent, jullie moeten dit heel anders aanpakken.
Vorder de smartphone direct in, laat de betrokkende eerst de normale boete betalen.
En daarna kan degene een week later de smartphone na de overhandiging van 50 Euro aan handlingskosten zelf ophalen op het bureau.
Daarmee tref je ze recht in het hart, een week zonder smartphone, velen zullen dit niet overleven.
De agent zei tegen mij, deze heb ik nog niet eerder gehoord, maar het is wel een uitstekend idee.

En ik lees dan ook weer dat een jong knaapje zijn bij elkaar gespaarde messenset uit de supermarkt direct buiten voor de winkel uit gaat proberen, totale verloedering van de maatschappij.
Het moordlijstje van augustus viel relatief gezien wel mee, maar september maakt een flitsende start.

Het is de kroon op mijn werk zegt een actievoerder, Koning Pils moet voortaan de wilde zwijnen zelf gaan voeren anders gaat de subsidiekraan voor hem dicht.
Schiet de zwijnen maar af en eet ze lekker op, net als de wolven, dat gaat namelijk de volgende plaag voor de boeren worden.

Gistermorgen een flinke wegtrekker op de beurs, dit hebben we lang niet gezien, en achteraf viel de blikschade op dagbasis nog flink mee.
Maar ja, kijk maar eens naar het Aisniksje, slechts een paar fondsen domineren en staan genoteerd tegen een torenhoge k/w.
Voor de nodige is het zelfs dit jaar nog een roodshow, en het is niet alleen goud dat er blinkt.
Maar ja, je hoort het ook op tv, het is een geweldig beursjaar, ongekende stijgingen, en je moet toch wat met een rente die onder nul staat.

Ik vind het een onnatuurlijke situatie, de inflatie giert de klauwen uit, alles wordt schreeuwend duur, salarissen van de werkende mensenmassa stijgt amper, en Nederland is per inwoner de allergrootste donateur aan Brussel.
Als ik alles zo eens bij elkaar optel dan zou ik er een mooi lijstje van kunnen maken.
Ik zal het woord verarming maar niet in de mond nemen, want stel je voor, het gaat toch zo goed in Nederland.

De mensen hebben het blijkbaar nog te goed in Nederland, ons land is namelijk nog zeer in trek, en of we voor de kerst een nieuw Rampen-Kabinet hebben, ik heb gerede twijfels.
Ik zie wel wat in een combinatie van VVD/PVV/BBB/Omtzigt, ik weet namelijk zeker dat je hiermee met nieuwe verkiezingen direct een meerderheid hebt.

www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo
JP Samosa
1
Chinese gamebedrijven moeten 0.a. geweld uit ‘spellen ‘ ( games) gaan weren.
Ik zou zeggen,eindelijk iemand die wakker wordt
[verwijderd]
2
De ochtendblues van @rene I weer achter de rug.....

Ik kan er nog aan toevoegen de e-mail die ik gisteren ontving van mijn energiemij, je weet wel: altijd zo enthousiast stuntend bij een overstap, maar nu attenderend op de strenge, afgelopen winter en de volgende aanstaande verhoging van de prijzen, met de vraag of ik het maandelijks voorschot wil verhogen, om bijbetalingen aan het eind te voorkomen.....

Niet dat het onverwacht komt.

Spreek verder de hoop uit dat men hier de onderlinge fitties laat voor wat ze zijn. Je kunt zeker geïrriteerd, boos of woedend (etc.) zijn als je andere meningen leest of veronderstelde onwaarheden e.d., maar uiteindelijk geldt toch vaak zoals men in het Engels zegt: "Nobody gives a shit, so why bother?"
leek2018
1
quote:

jowi schreef op 9 september 2021 09:24:

Van die Chinezen kunnen wij nog veel leren.
Denk dat je van iedereen wel wat kan leren. Van de een wat meer dan de ander.
objectief
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 9 september 2021 09:45:

[...]
Jij bent puur een insinuerende onderbuik, jij leeft nergens.

Ik ken de cijfers, heb op dat gebied ook de nodige professionele ervaring.

Ieder zijn mening; maar jij bent duidelijk aan het wegkijken. De realiteit is keihard: met spoed de Co2 uitstoot verminderen en de meeste landen zijn hier gelukkig ook mee bezig.
Portisch
6
Zelfs harde kritiek raakt hem niet BDB !
Maar AB tje van mij voor je heldere opvatting.
Hij denkt dat alles met een mening is afgedaan.
Je moet hier alles met de rem erop optekenen, anders heb je zo een ban te pakken.
Hij doet het wel heel geraffineerd, het bloed onder je nagels vandaan halen zal ik maar zeggen.
Als je er op gaat letten, zoals ik, dan kun je op iedere post van hem wel reageren.
Dit kost wel wat negatieve energie, maar vooruit !
rationeel
1
quote:

Portisch schreef op 9 september 2021 10:21:

Zelfs harde kritiek raakt hem niet BDB !
Maar AB tje van mij voor je heldere opvatting.
Hij denkt dat alles met een mening is afgedaan.
Je moet hier alles met de rem erop optekenen, anders heb je zo een ban te pakken.
Hij doet het wel heel geraffineerd, het bloed onder je nagels vandaan halen zal ik maar zeggen.
Als je er op gaat letten, zoals ik, dan kun je op iedere post van hem wel reageren.
Dit kost wel wat negatieve energie, maar vooruit !
Het is waar wat je zegt, maar ik zou ook nog wel graag willen weten waarom hij dat al zoveel jaren doet.
JP Samosa
0
Beursgoeroe
0
quote:

rene l schreef op 9 september 2021 08:57:

De dagen beginnen overduidelijk korter te worden en 's avond begint het merkbaar al vroeg donker te worden.
De tijd tikt door, en eind oktober gaat de wintertijd al weer in.

De Eurofielen hebben tijden vergaderd over het het afschaffen van de zomertijd of om deze aan te passen.
Maar heel opmerkelijk, hier hebben ze ook geen overéénstemming over kunnen bereiken en daarom hebben ze het kort voor het zomerreces stilzwijgend maar op de lange baan geschoven.

Coro van Mora stapt tussentijds op, ik wist het wel, ontneem haar alle lobbyrechten voor de rest van haar leven.
Ze heeft gesjoemeld met papieren over de geluidsoverlast van vliegveld Lelystad, en wat bleek gisteren, de start- en landingsbaan is 700 meter te kort en voldoen niet aan de internationale veiligheidseisen.
Dan denk je, je schakelt dan toch even de Bataven in om wat extra asfalt te storten, maar nee, dat lukt niet, aan de éne kant stuit je op een snelweg, en aan de andere kant op de Police Academy.
En geld voor een luchtbrug is er niet.

Rutte en Kaag zag ik gisteren aan het eind van de middag nog op tv, ze kunnen wel op elkaar schieten, en niet alleen hun, het algehele zooitje ongeregeld heeft overduidelijk de pest aan elkaar.
Rutte lurkte aan een glas rode wijn, Kaag zat aan de Rosé, en anderen aan de witte wijn.
Onbegrijpelijk, drank en werk zijn niet te combineren als er belangrijke knopen doorgehakt dienen te worden, ik vond het een grote en buitengewone schandelijke vertoning op tv.
Je zou er zonnevlekken van voor je ogen krijgen en het gevoel bekroop mij dat ik naar wat fragmenten van een slapstick zat te kijken.

Ze hebben zo allemaal hun verlanglijstje, ik zou zeggen, geef ze zelfs geen 24h meer de tijd, serveer ze af, en schrijf nieuwe verkiezingen uit.
Dat is het beste voor ons land, want met de kennis van nu zal er heel anders gestemd worden.

De agressie op straat neemt maar toe, ik zie het ook, niemand gunt elkaar nog het licht in de ogen, taferelen met mensen die staren op hun smartphone waarbij alles in hun omgeving hun ontgaat, hardrijders binnen de bebouwde kom die zich tegoed doen aan lachgas en die zich vervolgens een ongeluk lachen en zichzelf te pletter rijden, diep triest.

De politie zegt ook, we raken de regie kwijt en de smartphone is wel het grootste probleem.
Ik zei laatst tegen zo'n agent, jullie moeten dit heel anders aanpakken.
Vorder de smartphone direct in, laat de betrokkende eerst de normale boete betalen.
En daarna kan degene een week later de smartphone na de overhandiging van 50 Euro aan handlingskosten zelf ophalen op het bureau.
Daarmee tref je ze recht in het hart, een week zonder smartphone, velen zullen dit niet overleven.
De agent zei tegen mij, deze heb ik nog niet eerder gehoord, maar het is wel een uitstekend idee.

En ik lees dan ook weer dat een jong knaapje zijn bij elkaar gespaarde messenset uit de supermarkt direct buiten voor de winkel uit gaat proberen, totale verloedering van de maatschappij.
Het moordlijstje van augustus viel relatief gezien wel mee, maar september maakt een flitsende start.

Het is de kroon op mijn werk zegt een actievoerder, Koning Pils moet voortaan de wilde zwijnen zelf gaan voeren anders gaat de subsidiekraan voor hem dicht.
Schiet de zwijnen maar af en eet ze lekker op, net als de wolven, dat gaat namelijk de volgende plaag voor de boeren worden.

Gistermorgen een flinke wegtrekker op de beurs, dit hebben we lang niet gezien, en achteraf viel de blikschade op dagbasis nog flink mee.
Maar ja, kijk maar eens naar het Aisniksje, slechts een paar fondsen domineren en staan genoteerd tegen een torenhoge k/w.
Voor de nodige is het zelfs dit jaar nog een roodshow, en het is niet alleen goud dat er blinkt.
Maar ja, je hoort het ook op tv, het is een geweldig beursjaar, ongekende stijgingen, en je moet toch wat met een rente die onder nul staat.

Ik vind het een onnatuurlijke situatie, de inflatie giert de klauwen uit, alles wordt schreeuwend duur, salarissen van de werkende mensenmassa stijgt amper, en Nederland is per inwoner de allergrootste donateur aan Brussel.
Als ik alles zo eens bij elkaar optel dan zou ik er een mooi lijstje van kunnen maken.
Ik zal het woord verarming maar niet in de mond nemen, want stel je voor, het gaat toch zo goed in Nederland.

De mensen hebben het blijkbaar nog te goed in Nederland, ons land is namelijk nog zeer in trek, en of we voor de kerst een nieuw Rampen-Kabinet hebben, ik heb gerede twijfels.
Ik zie wel wat in een combinatie van VVD/PVV/BBB/Omtzigt, ik weet namelijk zeker dat je hiermee met nieuwe verkiezingen direct een meerderheid hebt.

www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo

u heeft wel gelijk met al uw proza ............... maar alles is kansloos in dit land ................ ze blijven knettergek en luisteren niet .............Banenrepubliek 17.0 ...........
jowi
1
Beste Rene,

Je proza is een juiste weergave van de realiteit (velen willen dat niet inzien). Zeer herkenbaar.
Degenen die ontkennen dat kabinetten Rutte(n) rampenkabinetten waren, bevinden zich in een zeer lange winterslaap.
Het ene dossier na het andere komt nu bovenwater drijven. Allemaal agv onkunde.
leek2018
0
quote:

jowi schreef op 9 september 2021 13:11:

Beste Rene,

Je proza is een juiste weergave van de realiteit (velen willen dat niet inzien). Zeer herkenbaar.
Degenen die ontkennen dat kabinetten Rutte(n) rampenkabinetten waren, bevinden zich in een zeer lange winterslaap.
Het ene dossier na het andere komt nu bovenwater drijven. Allemaal agv onkunde.
Voor de meeste mensen is het leven in het algemeen toch een lange winterslaap.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2432 2433 2434 2435 2436 2437 2438 2439 2440 2441 2442 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -23,16 -0,13% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.749,74 +161,97 +0,25% 03:54
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront