ageas « Terug naar discussie overzicht

2021

347 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
voda
0
Beursblik: JPMorgan kiest voor ASR en NN
Zakenbank positief over verzekeraars uit de Benelux.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove is positief over verzekeraars uit de Benelux, omdat die een aantrekkelijk profiel bieden qua risico en beloning.

Topfavorieten zijn ASR en NN Group, die een eenvoudig verhaal hebben van stabiele groei van de winst of kapitaalaanwas in combinatie met een sterke balans. Beide verzekeraars hebben een Overwogen advies en

koersdoelen van respectievelijk 43,80 en 44,00 euro.

Van de vier verzekeraars Aegon, Ageas, NN en ASR bieden NN en ASR de hoogste dividendrendementen in de komende jaren, met 6,5 tot 7 procent voor ASR en 6,2 tot 7,2 procent voor NN. Aegon zit wat lager met 4,2 tot 7,1 procent en Ageas komt op 5,9 tot 6,8 procent. Voor Ageas is het advies Overwogen met een koersdoel van 60,57. Voor Aegon is er geen advies.

Voor de vier verzekeraars samen is het gemiddelde dividendrendement in de komende drie jaar 5,8 procent. Dat is boven het sectorgemiddelde van 5,2 procent, met kans op aandeleninkopen die het rendement verder kunnen verhogen.

In het eerste halfjaar had ASR een goede kapitaalaanwas, verwachten de analisten, dankzij de gunstige beweging van de rentes. Ook operationeel rekent JPMorgan op goede resultaten bij ASR dankzij lage schades bij de autoverzekeringen en die voor arbeidsongeschiktheid.

Voor NN Group verwacht de bank dat de verzekeraar 657 miljoen euro kapitaal zal genereren in de eerste jaarhelft. Recente overnames zullen ook de discussie bepalen, nu NN zijn aanwezigheid in Oost-Europa heeft uitgebreid met een overname in Polen en Griekenland.

Bij Ageas ligt de aandacht bij de winst, die dit jaar tussen 900 en 950 miljoen zou moeten uitkomen. De Aziatische tak maakt de resultaten volatiel, merken de analisten op. Zij rekenen op een aandeleninkoop van hooguit 130 miljoen euro. Maar die kan lager uitpakken of zelfs komen te vervallen, als er een substantiële overname wordt gedaan.

Bij Aegon ligt de focus op de afbouw van schuld, kapitaalaanwas en kostenbesparingen. De opties voor de Amerikaanse variabele lijfrentes blijven een discussiepunt en positieve uitspraken daarover zouden de koers kunnen steunen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
PERSBERICHT: Ageas kondigt een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aan
Ageas kondigt een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aan

Ageas kondigt vandaag aan dat de Raad van Bestuur heeft beslist een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen te starten voor EUR 150 miljoen. Dit op basis van de goedkeuring verleend door de aandeelhouders in mei 2021. Ageas zal het inkoopprogramma op 1 september 2021 starten voor een periode ten laatste eindigend op 29 juli 2022.

Het programma dat in lijn is met de financiële doelstellingen van de Groep onder de Connect21 strategie, zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de hoogst gangbare standaard in de industrie en conform de van toepassing zijnde regelgeving. Ageas zal met dit doel een onafhankelijke broker mandateren om het programma uit te voeren door middel van open markt inkoop op Euronext Brussel.

De teruggekochte aandelen zullen worden aangehouden als eigen aandelen. Ageas heeft de intentie zijn aandeelhouders voor te stellen deze aandelen te vernietigen, uitgezonderd het aantal aandelen dat nodig is voor aandelenplannen toegekend aan het senior management. Het inkoopprogramma van eigen aandelen zal geen effect hebben op de solvabiliteitspositie van de verzekeringsactiviteiten.

Ageas zal de markt in lijn met de van toepassing zijnde regelgeving blijven informeren over de vooruitgang van het programma.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen.Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo'n 45.000 werknemers en in 2020 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage

-- Pdf-versie van het persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
JdeFL
1
Als ik zie wat er bij inbev en bpost gaande is, zou ik denken dat een beetje geduld om bij te kopen geen kwaad kan.
jowi
0
Regeis
0
Wat een forse daling van de koers vandaag en ze zijn al relatief goedkoop! Aankondiging eigen aandeleninkoop en daarna zo mogelijk vernietiging van een x-aantal stuks. Volgens mij moet dat goed nieuws zijn voor de huidige aandeelhouders, als er minder aandelen in de markt komen dan zal naar verwachting de waarde toenemen? Niet dat ik heel veel aandelen Ageas heb maar ik vind het wel belangrijk om alles zo goed mogelijk te volgen en ook te begrijpen. Succes allemaal!
Sheriff
1
Koersdaling vandaag is gelinkt aan mindere Q2 resultaten waarbij nog steeds een Covid impact is. Q3 resultaten zullen ook iets minder zijn door claims overstromingen. En toch blijft het groeiverhaal zeer soliede. Ideale koopkans nu. Inkoopprogramma zal de koers alleen maar ondersteunen. Koersdoel 55-60 euro is realistisch.
jowi
0
Claims agv overstroming Q3 kunnen toch gewoon afgewezen worden omdat natuurrampen niet zijn verzekerd!!!
Akanr1
0
de natuurramp is inderdaad betwistbaar, maar zelf al zal AGEAS hier voor opdraaien, dan nog is dit een belachelijk lage koers. Toch 1 van de meest winstgevende bedrijven in de bel20.

Koersdoel richting 60 euro is inderdaad zeer realistisch, maar voor de geduldige belegger (gezien het markklimaat +/- 1 jaar). Dit aandeel staat zo goedkoop dat het voor mij een no-brainer is om hier mijn geld in te stoppen (30% potentieel rendement exclusief het dividend).
Sheriff
1
Waarborg 'overstroming' zit standaard in een brandpolis dus wel degelijk een impact. Verder is Ageas wel herverzekerd waardoor ze een groot deel van de schadelast kunnen doorschuiven.
Maar een impact, zij het beperkt, zal er wel zijn op de Q3 resultaten
Rowi62
0
Flinke domper bij Ageas. Azie is hun markt maar wat is er nou exact voor grote tegenvaller geweest en kan dit zo maar weer gebeuren?
Leefloon
0
quote:

Sheriff schreef op 11 augustus 2021 21:05:

Waarborg 'overstroming' zit standaard in een brandpolis dus wel degelijk een impact.
Los daarvan, het heeft een gegronde reden dat de verzekeraar het schadebedrag noemt en dat niet "gewoon afwijst". Oplossingen met "gewoon" erin zijn zelden gewoon, maar het staat iedereen vrij om Ageas toch zo'n tip te geven: www.ageas.com/nl/contact/algemeen-con...
Amateurke
0
ik snap het niet helemaal ....
Eigen vermogen van EUR 11,4 miljard of EUR 61,11 per aandeel.
vanaf 01/09/2021 gaat Ageas terug aandelen zelf inkopen .... ( dus eigen vermogen gedeeld door minder aandelen: prijs per aandeel stijgt ....)
een groot deel van de schade die Ageas moet uitbetalen voor de overstromingen komt gewoon via herverzekeraar terug bij Ageas . De impact zal dus niet catastrofaal zijn .
en toch lijkt Ageas aan te modderen.
Heeft er iemand een logische uitleg ?
JdeFL
1
• Ping An Insurance Group rapporteerde een daling van de halfjaarlijkse nettowinst met 15,5% na een verlies van 20,8 miljard yuan op investeringen in de ontwikkelaar China Fortune Land Development. De bruto geschreven premies van de groep daalden met 5% tot 422,5 miljard yuan, terwijl het aantal retailklanten met 2,1% steeg tot 223 miljoen. Het bankbedrijf boekte een nettowinststijging van 28,5% in de eerste helft van het jaar, met een ratio niet-presterende leningen van 1,08% tegenover 1,10% een jaar eerder. (bolero)
Sheriff
0
quote:

Amateurke schreef op 17 augustus 2021 17:23:

ik snap het niet helemaal ....
Eigen vermogen van EUR 11,4 miljard of EUR 61,11 per aandeel.
vanaf 01/09/2021 gaat Ageas terug aandelen zelf inkopen .... ( dus eigen vermogen gedeeld door minder aandelen: prijs per aandeel stijgt ....)
een groot deel van de schade die Ageas moet uitbetalen voor de overstromingen komt gewoon via herverzekeraar terug bij Ageas . De impact zal dus niet catastrofaal zijn .
en toch lijkt Ageas aan te modderen.
Heeft er iemand een logische uitleg ?
En bovendien heeft Ageas een zeer ambitieus groeiplan gepresenteerd voor de komende jaren waarbij
ze al bewezen dat ze het kunnen waarmaken. Zeer soliede financiele balans.
Alle fundamentals zijn er. Het beurssentiment ontbreekt momenteel.
Koersdoel 60-65 euro blijft intact. Mooi (bij)koopmoment
voda
0
Advies van J.P. Morgan over Ageas
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Ageas
Datum 06 september 2021
Advies Overweight
Koersdoel 49,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 6 september 2021 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Ageas blijft "overweight".

Het koersdoel wordt door J.P. Morgan verlaagd van 60,57 EUR naar 49,00 EUR.

Op 24 februari 2021 publiceerde Ageas zijn jaarresultaten.
voda
0
PERSBERICHT: Ageas rapporteert over de eerste week van de inkoop van eigen aandelen
In lijn met de Connect21-strategie initieerde Ageas vorige week het aandelen-inkoopprogramma zoals aangekondigd op 11 augustus 2021. Vandaag maakt Ageas bekend dat er 80.693 eigen aandelen ingekocht werden tussen 01-09-2021 en 03-09-2021.

Gemiddelde Laagste Hoogste
Aantal Totaal Bedrag koers koers koers
Datum aandelen (EUR) (EUR) (EUR) (EUR)
01-09-2021 35.750 1.536.485 42,98 42,70 43,24
02-09-2021 29.078 1.245.175 42,82 42,59 43,04
03-09-2021 15.865 676.223 42,62 42,45 43,08
Totaal 80.693 3.457.883 42,85 42,45 43,24

Vanaf de start van het aandelen-inkoopprogramma op 1 september 2021 heeft Ageas een totaal van 80.693 aandelen ingekocht voor een bedrag van EUR 3.457.883, ofwel 0,04% van het totale aantal uitstaande aandelen.

Het overzicht van het aandelen-inkoopprogramma is beschikbaar op onze website www.globenewswire.com/Tracker?data=DI... .

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2019 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage

-- Pdf versie persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
FORT1944
0
quote:

voda schreef op 6 september 2021 17:41:

PERSBERICHT: Ageas rapporteert over de eerste week van de inkoop van eigen aandelen
In lijn met de Connect21-strategie initieerde Ageas vorige week het aandelen-inkoopprogramma zoals aangekondigd op 11 augustus 2021. Vandaag maakt Ageas bekend dat er 80.693 eigen aandelen ingekocht werden tussen 01-09-2021 en 03-09-2021.

Gemiddelde Laagste Hoogste
Aantal Totaal Bedrag koers koers koers
Datum aandelen (EUR) (EUR) (EUR) (EUR)
01-09-2021 35.750 1.536.485 42,98 42,70 43,24
02-09-2021 29.078 1.245.175 42,82 42,59 43,04
03-09-2021 15.865 676.223 42,62 42,45 43,08
Totaal 80.693 3.457.883 42,85 42,45 43,24

Vanaf de start van het aandelen-inkoopprogramma op 1 september 2021 heeft Ageas een totaal van 80.693 aandelen ingekocht voor een bedrag van EUR 3.457.883, ofwel 0,04% van het totale aantal uitstaande aandelen.

Het overzicht van het aandelen-inkoopprogramma is beschikbaar op onze website www.globenewswire.com/Tracker?data=DI... .

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2019 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage

-- Pdf versie persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Een lage inkoopkoers is een zege voor de aandeelhouders , de Goden zijn tijdelijk gunstig gezind door een adviesverlaging
aandeelcrasher
1
is wel een artikel uit 2020, dus denk dat veel van de info al achterhaald is, ...behalve het recente inkoopprogramma.
347 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 43,060
Verschil -0,060 (-0,14%)
Hoog 43,320
Laag 42,700
Volume 298.979
Volume gemiddeld 414.113
Volume gisteren 260.268

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront