BE Semiconductor « Terug naar discussie overzicht

BE Semiconductor - jaardraadje 2021

5.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 258 259 260 261 262 » | Laatste
upsidedown
0
quote:

clearfederer schreef op 5 oktober 2021 11:51:

[...]

The looming default of Evergrande — the second largest property developer in China — continues to send nervous vibes across global markets.

And “Rich Dad Poor Dad” author Robert Kiyosaki is predicting a major crash because of it.

“HOUSE of CARDs coming down. Real estate crashing with stock market,” Kiyosaki tweeted last week. “China’s Evergrande Group cannot pay. Valuation of properties fake. Will real estate crash spread to US? Yes.”

He also told Kitco News on Wednesday that this “is going to be the biggest crash in world history.”

De beste man gaf ook nog 3 tips om je daartegen te beschermen, maar gaf daarnaast aan dat ook die 3 eerst klappen zullen krijgen.
Die 3 zijn overigens niet ASML, ASMI en BESI, maar Goud, Zilver en Bitcoin.

Hmm evergrande is denk ik met name een probleem voor de chinese economie. Ik denk dat het wel los loopt. Heb kiyosaki wel eens vaker moord en brand horen roepen mbt wereldeconomie.
Maareh dit las ik vandaag op msn.
------
De naam Evergrande dreigt net zo berucht te worden als Lehman Brothers dat in 2008 was. De Chinese vastgoedreus wankelt en dat verontrust financiële markten tot ver buiten de grenzen van China. Maar hoe groot de schuldenberg van omgerekend zo'n 260 miljard euro ook is, Evergrande is misschien maar het topje van de ijsberg.

De wereldeconomie worstelt met stijgende prijzen, vertraagde levering van producten en tal van tekorten. Dat kan tot serieuze problemen leiden in de nabije toekomst.

Er branden momenteel vier rode lampjes die een bedreiging kunnen vormen voor de wereldeconomie. We nemen ze hieronder door.

1. De problemen van Evergrande raken financiële markten wereldwijd
De Amerikaanse hypotheekcrisis van 2008 was bijzonder, omdat het hele financiële systeem hierdoor even leek te wankelen. Sindsdien zijn economen alert op zogenoemde 'zwarte zwanen'. Dat zijn gebeurtenissen waarvan de kans dat ze optreden klein is, maar die enorme gevolgen hebben als ze zich voordoen.

Een variant hierop is de 'grijze neushoorn': een gevaar waarvan je wel weet dat het bestaat, maar dat je pas serieus neemt als het in volle vaart op je afkomt. Evergrande zou best eens een grijze neushoorn kunnen zijn.

Na jarenlang enorm veel schuld op zich te hebben genomen om snelle groei te financieren kampt de Chinese vastgoedreus nu omgerekend zo'n 260 miljard euro schuld, terwijl de Chinese overheid vooralsnog niet bijspringt.

In een tijdsbestek van slechts enkele weken is de beoordeling van de kredietwaardigheid van Evergrande fors gedaald en zijn Chinese particuliere beleggers in opstand gekomen tegen het bedrijf.

Aandelenmarkten zijn er nog niet gerust op dat een eventueel faillissement van Evergrande ordelijk zal verlopen en slechts beperkte invloed heeft op de Chinese economie.

Evergrande heeft nog minder dan een maand om achterstallige rentebetalingen te voldoen en een faillissement te voorkomen. Maar nu de deadline nadert en het bedrijf moeite heeft geld bij elkaar te krijgen, kijken beleggers gespannen uit naar het verdere verloop van deze crisis, die bredere gevolgen kan krijgen voor China en de wereldeconomie.

2. Deglobalisering leidt tot hogere kosten
De houding van de Chinese overheid ten opzichte van Evergrande is exemplarisch voor de strengere aanpak van grote bedrijven van eigen bodem. Dit heeft internationaal twijfel gezaaid over de risico's van beleggen in Chinese aandelen.

Afgelopen jaar stak de Chinese overheid een stokje voor wat de grootste beursgang uit de geschiedenis had moeten worden, die van de financiële dienstverlener Ant Group van techmiljardair Jack Ma. Deze actie schokte het internationale vertrouwen in de onafhankelijke positie van grote Chinese techbedrijven.

Intussen is de regering van de Amerikaanse president Joe Biden bezig om het handelsbeleid ten aanzien van China uit te stippelen, waarbij handelsminister Katherine Tai al tegen nieuwssite Politico heeft gezegd dat er voor miljarden aan importheffingen kunnen komen op Chinese producten.

"Het tijdperk van oogkleppen op en het streven naar steeds grotere economische verbondenheid met China is voorbij en komt niet meer terug", zegt hoofdeconoom Ian Shepherdson van Pantheon Macroeconomics.

Door de ontkoppeling van de VS en China en mogelijk een nieuwe ronde van Trumpachtige invoerheffingen, neemt de kans toe dat de inkoop van producten die in China worden gemaakt, duurder wordt. Deze hogere kosten zullen bedrijven uiteindelijk doorberekenen aan consumenten.

Het zou ook kunnen dat mondiale toeleveringsketens anders worden ingericht. China heeft de VS en Europa tientallen jaren voorzien van spullen die worden gemaakt met goedkope arbeid. Als westerse bedrijven elders gaan kijken bij het uitbesteden van productie-activiteiten kunnen consumentenprijzen als gevolg van hogere productiekosten verder stijgen.

3. Hoge energieprijzen werken destabiliserend
Naast de gevolgen van 'deglobalisering', waarbij meer frictie tussen regionale machtsblokken leidt tot hogere productiekosten voor bedrijven, is er op korte termijn ook de energiecrisis.

De wereldwijde energieprijzen zijn fors omhoog gegaan, terwijl producenten proberen te voldoen aan de snel gestegen vraag, nadat grote economieën hun coronamaatregelen hebben versoepeld. In Europa zijn de gasprijzen tot recordhoogte gestegen.

Ook olieprijzen zijn sterk opgelopen, waarbij een vat Noordzee-olie in een jaar tijd 90 procent duurder is geworden.

De stijging van energieprijzen is een belangrijke oorzaak van de toenemende inflatie. Centrale banken zitten daarbij met een dilemma. Ze willen rentes graag laag houden om het economische herstel te ondersteunen.

Maar als de inflatie voor langere tijd hoog blijft en de koopkracht van de dollar en de euro ondermijnt, moeten centrale banken het soepele monetaire beleid mogelijk sneller dan gedacht terugdraaien, wat betekent dat rentetarieven gaan oplopen. Gelet op de hoge schuldniveaus in de wereld, is dat geen prettig vooruitzicht.

4. Het stagflatie-spook
Experts zijn bang dat de problemen in industriële toeleveringsketens kunnen zorgen voor een gevaarlijke cocktail van zwakkere economische groei, hoge werkloosheid en sterk stijgende prijzen. Dat kan leiden tot het allergrootste risico voor de wereldeconomie: stagflatie. Dat is een combinatie van stagnerende economische groei en toenemende inflatie, die voor het laatst optrad in de jaren 1970.

Evergrande is bij dit alles simpelweg de meest zichtbare bedreiging van de wereldeconomie. Maar daarnaast zijn er andere 'monsters' die net onder het wateroppervlak op de loer liggen.
------
Ach ja zo zijn er altijd wel zaken waar je je druk over kan maken.
ff_relativeren
0
shorter Millennium International Management gaat van 0,51% naar 0,47% netto short, en verdwijnt daarmee onder de meldingsgrens.
boer
0
quote:

Patience schreef op 5 oktober 2021 15:18:

[...]Besi is al gecrasht daar heb je geen crash voor nodig.;-)))).
Dus Besi is al ver genoeg gezakt?
Harry Nik
0
Dit zijn volgens mij de koopjes jagers die de prijs opdrijven..want we zijn al zo ver gedaald dat het echt niet lager mag/kan. We gaan zien.
bedoekt
0
Besi gaat omzet/winst verdubbelen dit jaar tov 2020, verwacht ik.
Koers van € 90,00 dit jaar moet mogelijk zijn.
boer
0
quote:

bedoekt schreef op 6 oktober 2021 01:19:

Besi gaat omzet/winst verdubbelen dit jaar tov 2020, verwacht ik.
Koers van € 90,00 dit jaar moet mogelijk zijn.
Eerst zien dan geloven
bedoekt
0
quote:

boer schreef op 6 oktober 2021 04:58:

[...]

Eerst zien dan geloven
Als je het ziet, ben je te laat.

Je bedoelt eigenlijk te zeggen "ik geloof het niet".... Dat mag.
Harry Nik
0
Ik zeg 3 dingen:

1 dead cat bounce
2 never catch a falling knife

3 succes allemaal weer vandaag!
nine_inch_nerd
0
Het positieve is dat alles weer iets zakt. Het is de onrust (al breed beschreven) in het algemeen en alle indexen hebben hier last van. Dus nogmaals gezegd niks te maken met Besi zelf. Deze week zal ons veel zeggen...
Of de de algemene bodem/correctie bereikt is.
StoplossBurner
2
quote:

Harry Nik schreef op 6 oktober 2021 09:37:

Ik zeg 3 dingen:

1 dead cat bounce
2 never catch a falling knife

3 succes allemaal weer vandaag!
4. buy the dip!
Harry Nik
0
Zal me niks verbazen als er nog 10 euro van de koers af gaat en we op ongeveer 45 a 50 als weerstand stuiteren. Gaat nu te steil naar beneden. Meestal krijg je een wat afvlakkende daling, dan bodem testen, en als dan mee zit pas de stijging.
Zie de afvlakkende daling nog niet zo goed terug in de grafieken.
boer
0
quote:

bedoekt schreef op 6 oktober 2021 07:31:

[...]

Als je het ziet, ben je te laat.

Je bedoelt eigenlijk te zeggen "ik geloof het niet".... Dat mag.
Dat bedoel ik niet. Ik hoop het wel omdat ik xe zelf ook heb niemand weet het.
nine_inch_nerd
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 6 oktober 2021 09:50:

Het positieve is dat alles weer iets zakt. Het is de onrust (al breed beschreven) in het algemeen en alle indexen hebben hier last van. Dus nogmaals gezegd niks te maken met Besi zelf. Deze week zal ons veel zeggen...
Of de de algemene bodem/correctie bereikt is.
...om een indruk te geven:

Hoewel de Amerikaanse beurzen zich op dinsdag nog herstelden van de verliezen een dag eerder, was het beeld in Azië vanochtend al negatief.

"De problemen met het Amerikaanse schuldenplafond blijft een focuspunt voor beleggers", aldus analisten van SEB. Vandaag zullen de Democraten een derde poging doen om goedkeuring te krijgen in de Senaat om dit plafond te verhogen. Naar verwachting zullen de Republikeinen ook deze poging afslaan, aldus SEB. Volgens minister van Financiën, Janet Yellen, zal het schuldenplafond rond 18 oktober bereikt zijn.

Ook zorgen over de hoge energieprijzen blijven boven de markt hangen, zo ziet investment manager Simon Wiersma van ING. "Oliebedrijven zullen extra profiteren, maar dan heb je alle voordelen wel gehad", aldus Wiersma. "Duurdere energie zal de inflatie verder opstuwen en daarmee ook de druk vergroten op de centrale banken om minder te gaan stimuleren."

"Hoe langer de inflatie hoog blijft, hoe meer het 'tussen de oren' gaat zitten bij bedrijven en consumenten. Dat kan een negatief effect hebben op het vertrouwen", zo waarschuwde de expert van ING.
Harry Nik
0
Als ik het allemaal lees vraag je je af waarom we nog niet veel harder zijn gezakt.
Kort resume:
Giga brandstof prijzen -> inflatie
Enorme personeelstekorten
Amerikaanse schulden plafond bereikt?
Rentes gaan kennelijk weer omhoog
Fabrieksorders veel minder
Komen van een top uit 1 van de langste stijgingen van de beurs
Chinees bedrijf heeft +-200 keer meer schuld dan er Chinezen zijn :-)
Huizenmarkt lijkt toch wel iets oververhit

Veel goed nieuws is het niet hé?
En dan zijn er nog mensen die zeggen dat we binnenkort vast weer gaan stijgen.

Ik twijfel.
Harry Nik
0
Ik kijk even naar meer koersen...en krijg de indruk dat we live een crash mee maken nu. Gaat wel hard neer zo her en der
nine_inch_nerd
0
Zelfs de financiële fondsen en Shell doet nu mee. Dus niet alleen cyclische fondsen. Zegt wat.

Crash vind ik een groot woord, trouwens. Correctie...
Joseph185
2
quote:

bedoekt schreef op 6 oktober 2021 01:19:

Besi gaat omzet/winst verdubbelen dit jaar tov 2020, verwacht ik.
Koers van € 90,00 dit jaar moet mogelijk zijn.
Als je ook maar met lager rekening houd. Bijvoorbeeld 45. Voorlopig zitten we op een koers rond de 63,40 en de kandidaat kopers verdienen geld door te wachten. Het zal best goed komen op de lange duur maar iedereen is al vooruit gelopen op de goede cijfers die nog moeten komen. Ik wacht het relaxed af en eet er niet minder om. De beurs is voor geld dat ik over heb.
nine_inch_nerd
0
Opleving Wall Street lijkt alweer voorbij

Woensdag, 6 oktober 2021 13:03
Wall Street zal na de opleving van dinsdag toch weer met verlies van start gaan nu de rente verder oploopt.
De combinatie van stijgende rentes en de ontwikkelingen op de energiemarkt "wakkert het negatieve sentiment aan", aldus Steen Jakobsen van Saxo Bank.
Woensdagmiddag rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P ruim een procent in het rood en de Nasdaq lijkt bijna 1,5 procent lager van start te gaan.

"De problemen met het Amerikaanse schuldenplafond blijft een focuspunt voor beleggers", aldus analisten van SEB. Vandaag zullen de Democraten een derde poging doen om goedkeuring te krijgen in de Senaat om dit plafond te verhogen. Naar verwachting zullen de Republikeinen ook deze poging afslaan, aldus SEB. Volgens minister van Financiën, Janet Yellen, zal het schuldenplafond rond 18 oktober bereikt zijn.
5.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 258 259 260 261 262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:36
Koers 142,350
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 146,500
Laag 139,850
Volume 443.463
Volume gemiddeld 481.619
Volume gisteren 443.463

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront