Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Prosus gaat als een raket binnen in felgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goudvinkje! 7 oktober 2021 18:42
    Een vraag voor de podcast over de werkwijze van IEX:

    Het komt regelmatig voor dat analisten een aandeel bespreken waarin zijzelf een long-positie hebben. Zou het niet beter zijn om dit aan een collega over te laten zonder directe belangen, zeker in het geval van een adviesverhoging?

    Meer algemeen: hoe komen de IEX-adviezen tot stand? Spreekt de analist op persoonlijke titel of wordt zijn analyse door de redactie controleert c.q. onderschreven?

    Alvast bedankt!
  2. Reijerinvesting 7 oktober 2021 19:08
    Vraag voor de podcast:
    Wat zijn de aandeelhouders rechten kwa informatievoorziening?
    Ik heb een aantal vragen over jaarverslagen en conferenties van een bedrijf en probeer al meer dan een maand in contact te komen met de chief investor relations.
    Maar ik krijg geen antwoord.
    Ik ben maar een kleine aandeelhouder, dus ik snap dat ik niet veel prioriteit krijg, maar is dat normaal?

  3. SpoorhuisinFrankrijk 7 oktober 2021 19:19
    Vraag voor de podcast:
    Wil graag de rente gedurende de dag volgen.
    Voor mij is de volgende een goede indicator.
    Rente Nederland 10 jaar IND:NLGGB10J.BONDS, wordt deze maar 1x per dag berekent of net zo als de AEX index doorlopend gedurende de dag ?
    Van de koersen van de staatsobligaties gedurende dag, wordt ik niet veel wijzer.
  4. Joyeuse 7 oktober 2021 20:57
    quote:

    Goudvinkje! schreef op 7 oktober 2021 18:42:

    Een vraag voor de podcast over de werkwijze van IEX:

    Het komt regelmatig voor dat analisten een aandeel bespreken waarin zijzelf een long-positie hebben. Zou het niet beter zijn om dit aan een collega over te laten zonder directe belangen, zeker in het geval van een adviesverhoging?

    Aan de andere kant.... een analist die een strong buy geeft, maar het aandeel zelf niet heeft, vind ik ook gek. Als je er zoveel vertrouwen in hebt, waarom koopt de analist het zelf dan niet?
  5. forum rang 4 StoplossBurner 7 oktober 2021 21:25
    Podcast vraag:

    Rente, rente, rente. Daar gaat het veelal om. Er is angst voor hogere rente vanwege inflatie, maar overheden die al technisch failliet zijn (denk aan de knoflooklanden in Europa) gaan dan toch geheel failliet indien dat het monetaire beleid wordt? De ECB gaat toch nooit een significant hogere rente toestaan om die reden? Voor USA en EM geldt dit toch ook in meer of mindere mate? In die zin is er toch al een flinke 'omgekeerde' bodem neergelegd voor het renteniveau?

    M.a.w. is een hogere inflatie met een min of meer gelijkblijvend renteniveau niet juist gunstig voor de koersen? Reëel gezien ga je er dan niet op vooruit indien de koersen inc. dividend gelijke tred houden met de inflatie, maar zijn er dan betere alternatieven?
  6. twinkletown 7 oktober 2021 22:10
    Vraag voor de podcast:

    Het fonds TABS Holland (o.a. PontMeyer en Jongeneel) met een notering aan NPEX blijft volledig onder de radar. WPA over het eerste HJ 2021: 8,18 EUR en dat is meer dan de winst over héél 2020. Onbekend maakt onbemind? Wellicht leuk om hier eens aandacht aan te besteden. Koers is rond de 110,00 EUR. Het fonds kent een klein aantal trouwe posters op IEX:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1371764/NPEX_T...
    tabsholland.nl/resultaten-tabs-hollan...
  7. dmv 8 oktober 2021 02:22
    Hoi Niels en Aren Jan,
    Een vraag/ suggestie voor de podcast met betrekking tot de visie binnen IEX op ESG beleggen en de energie transitie. Allereerst merk ik dat op IEX de termen ESG beleggen en energie transitie vaak door elkaar gebruikt, echter ESG staat voor Environmental (milieu), Social (maatschappij) & Governance (bestuur) en is breder dan enkel de energie transitie.
    Mijn suggestie over de berichtgeving over de energie transitie hieronder, allereerst mijn disclaimer ik ben werkzaam bij een Wind-Zon-Batterij developer in Australië (en o.a. long Shell), hiervoor was ik werkzaam binnen de LNG-industrie.
    Mijn suggestie is gericht op de transitie periode waar we nu en het komende decennia in zitten. We weten dat de energie mix gaat veranderen, ontwikkelingen gaan razendsnel en grote investeringen zijn en worden gedaan.
    In mijn gesprekken met mensen die niet in deze industrie actief zijn (of om andere redenen de ontwikkelingen volgen) merk ik dat de data die zij gebruiken vaak door de ontwikkelingen gedateerd is. Als ik zo vrij mag zijn zie ik dit ook zo nu en dan terug binnen de artikelen, en podcast, van IEX. Data die eerder juist was, zowel op het gebied van kosten als productie, zijn achterhaald en de ontwikkelingen blijven versnellen.
    Het lijkt mij interessant als een IEX meer aandacht aan die ontwikkelingen kan geven, zodat de beleggers meer inzicht hebben in de mogelijkheden (en risico’s).

    Hartelijk dank,
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links