Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

hirshi
0
Hier aan de Costa Blanca worden huizen nog steeds afgeprijsd.
De room is eraf maar voor een fancy prijs koop je iets moois

Geen gekte zoals in Kikkerland met zijn eeuwige motregen.
Hier ook geen hutje mutje Harry Mens recreatiehuis voor goud geld.

Prima belegging met het oog op het Spaans/Nederlands belastingverdrag.
Dat houdt in dat als je in Spanje inkomstenbelasting betaalt de Nederlandse fiscus je niet belast.
Voor een paar tientjes Spaanse belasting een besparing van duizenden euro's in box 3.
Met vakantiegenot

Je moet het wel zien.
Ik snap de mensen niet die voor tonnen investeren in een vakantiehuis in Nederland.
Zoek de zon op.

jonas
0
Hirshi kijk maar eens naar overhead bij Rode Kruis en je weet genoeg. Ik doe het liever heel direct.

Rode Kruis is wel nodig net zoals Unicef, maar staat bij mij bepaald niet nummer 1 qua effectief geld besteden. Bij UN organisaties is het vaak al 20 % minus en dan moet het nog naar de beoogde doelgroep in een land en gaat er weer ca 40% vanaf.
Waarom zijn bijvoorbeeld de luxe Hotels in Afrika zo duur?

Antwoord . Omdat ze vol zitten met dik betaalde ontwikkelingswerkers. Heb ze zelf gezien en meegemaakt. Oh oh wat is het toch geweldig Deugmens te zijn op andermans kosten!. Gingen ze mij nog trachten de les te weten vanwege niet helemaal politiek correct zijn. Heb me maar ingehouden, maar de bediening zei me de volgende ochtend toch wel erg gestoord te hebben aan die kwallen.

Groet, Jonas
hirshi
0
quote:

asti schreef op 11 oktober 2021 21:32:

Hirshi, wat versta je onder een fancy prijs?
asti je bent kampioen vragensteller en maakt de mooiste tekeningen (maar dat terzijde).

Zo'n vraag is niet eenvoudig te beantwoorden.

Een mooi drie kamer appartement van pakweg 100 vierkante meter in een aantrekkelijke badplaats voor pakweg één tot anderhalve ton is geen probleem.
Een fancy prijs voor iets moois.
Het hogere segment ligt uiteraard meer gedifferencieerd.
Heb je belangstelling?

morgen1
2
podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly93...

Knot waarschuwt voor instabiliteit van de financiële markten. 'Zijn verhaal is gebaseerd op de financiële markten, wat is het probleem als de koersen dalen? Dat is niet leuk, dat snappen we, maar wat is daar het probleem van? Te veel geld als oorzaak van het huizenprobleem? Wat dacht Klaas ervan om de rente verhogen? Dan wordt het voor beleggers interessant om te kijken of ze een huis kopen of obligaties.'

'De kern van het probleem is niet de jubelton en aftrekposten, de kern van het probleem is hogere rente. En dat kan weer niet vanwege de financiële markten. Blijkbaar is de angst voor koersdaling allesbepalend voor Klaas Knot en zijn monetaire beleid. En dan dat onwaarschijnlijke gelul over klimaatrisico. Denk je echt dat verzekeraars daar geen rekening mee houden? Denk je nou echt dat die verrast gaan worden als er een keer een overstrominkje is? Wat denk je dat het werk van verzekeren is? Dat is nadenken over risico's, onder andere klimaatrisico's en dat wordt verdisconteerd in de premies.'

'Mijn persoonlijke bullshitmeter is gecrasht na één minuut Klaas Knot. Dat is niet erg, maar Klaas is niet een of andere wappie. Als een wappie totale onzin uitslaat, dan zegt je: ga jij eens even een boek lezen. Maar dit is een verantwoordelijke autoriteit van een belangrijk instituut. Dat biedt weinig vertrouwen. Alle problemen die er zijn worden veroorzaakt door gratis geld. Hij draait overal omheen, de rente moet omhoog. Ontsla die vent.'

Over Kees de Kort

Econoom Kees de Kort geeft elke dag net na 12:00 uur zijn (eigen) kijk op de financieel-economische wereld. Luister live in BNR Zakendoen of wanneer je wilt via bnr.nl/keesdekort, Apple Podcast en Spotify.
Straddleman
1
quote:

asti schreef op 11 oktober 2021 21:13:

[...]

Wat is er nou 'gek' aan het weggeven van twee bakjes frambozen...
Dat moet je eens aan dat 3e kind vragen.
jonas
0
Hirshi voor geld overboeken naar verre landen Remitly!

Ik herken dit helemaal. Echt met jouw Eurotjes kan je veel betekenen. Je lost de grote wereldproblemen er niet mee op, maar geeft toch voldoening wat direct te kunnen doen.

Zo heb ik mijn eigen project; Vriendin in Kaapstad in fantastisch mooi Zuid Afrika en Kaapstad. Ze is en was slim handelsvrouw, maar dat is wisselende inkomsten. Nu zit ze op het spoor de zorg, verpleegster worden ofzo. Het is mooi dat te ondersteunen. Dat is dus helpen opdat zij zichzelf kan helpen Daarnaast traject rijbewijs halen. En ze doet haar best. In kader onbetaald stage moeten maken, is al enthousiast aan de slag. In de ochtend om 6.15 uur is het al eerste bericht van Goede morgen Jonas.

Draai ik me nog een keer om en denk wees wat blijer met hoe goed je je hebt. Tja las vandaag im sterrenbeelden: Maagden zijn intelligent en wat perfectionistisch ingesteld en hebben moeite zaken die niet maar zo maar even vallen op te lossen te laten begaan.
Ik moet dus dingen laten begaan en ja daar zit zeker wat in.

"Hier in Spanje heb ik pas nog geld overgemaakt naar mijn oude schoonmoeder in Cuba.
Anderhalf jaar in coronatijd heb ik dat Nederland geprobeerd maar dat bleek nergens mogelijk.
Hier in Spanje gewoon op het postkantoor. Afhalen met een code op het postkantoor in Havana en klaar is Kees.
Wat in Nederland niet kan is hier in Spanje geen enkel probleem.

Mijn schoonmoeder heeft een maandpensioen van ongeveer 400 pesos. Een peso is 0,036 Euro waard. Reken maar uit.
Met gas en electriciteit is de helft al bijna op

Wat overblijft is voor voedsel middels een bonnensysteem en wat opscharrelen op de zwarte markt.
Maar bijna niets is te krijgen in dat land.
Zij was de koning te rijk met onze donatie.
Ik heb er vaak gelogeerd. Jaar na jaar en heb geweldige herinneringen, zou er een boek over kunnen schrijven"
DeZwarteRidder
0
Gekte op woningmarkt, nu ook overbieden op huurhuis: ‘Loopt echt uit de klauwen’

Zo oververhit is de woningmarkt: om een huurwoning te bemachtigen moet je meer bieden dan de maandelijkse huurprijs. Onderhands gebeurt dit al even op de vrije huurmarkt, maar er bestaat nu ook een website waarop je kunt bieden op een huurhuis. De Woonbond is niet blij met deze ontwikkeling. „Overbieden op huurwoningen laat zien dat het echt uit de klauwen aan het lopen is.”
Josselin Gordijn 12-10-21, 09:01 Laatste update: 09:22


Een appartement van 47 vierkante meter op de Utrechtse Jutfaseweg. Inclusief moderne meubels, een luxe keuken en een tuintje, exclusief gas, water, licht en internet. Maandelijkse huurprijs: die staat niet vast, maar de ondergrens ligt rond de 1150 euro.

Op rebid.nl staat het huis aangeboden: via de website kun je een bezichtiging plannen en meebieden op de prijs. Die staat nu, na acht biedingen, op 1350 euro. Over vier dagen verloopt het biedproces en mag de verhuurder zeggen naar welke bieder het huis gaat.

Klinkt als de markt voor koopwoningen? Misschien, maar overbieden op huurhuizen is niet nieuw, zegt Marcel Trip van de Woonbond. „Vijf jaar geleden hoorden we dit nooit, nu geregeld. Het gaat dan om mensen die een woning willen huren en van de verhuurder horen dat ze de woningen krijgen als ze 100 euro meer bieden. De kans is groot dat dit veel vaker gebeurt dan wij weten; het wordt natuurlijk niet aan de grote klok gehangen.”

Dit is een uiting van een niet-wer­kend woonsys­teem
Marcel Trip, Woonbond

Van het bestaan van deze website weet de Woonbond pas sinds kort. Trip: ,,Dit is een uiting van een niet-werkend woonsysteem. Wij vinden al langer dat woningen in de vrije sector te duur zijn en dit drijft de prijs alleen maar op. Maar de ervaring leert dat mensen liever duur wonen, dan níet wonen.”
Transparantie

De website Rebid is ontstaan uit onvrede over de huurmarkt, vertelt Daniel Raadschelders van Rebid. „Toen ik een aantal jaar geleden zelf op zoek was naar een huurwoning ergerde ik mij enorm aan het feit dat ik met 50 andere kandidaten op een bezichtiging stond en achteraf keer op keer hoorde dat de woning was verhuurd aan een kandidaat die meer bereid was te betalen dan werd gevraagd.”

Raadschelders startte de site in 2020. Vandaag (maandag) staan er 68 woningen op door heel Nederland. Uit de regio Utrecht staan er negen huizen op de site. Als verhuurder kun je er terecht met je woning, als huurder kun je een account aanmaken en bij vijf huizen gratis kijken en bieden; daarna koop je ‘credits’ waarmee je kunt bieden. En dat bieden, dat gaat in stappen van 25 euro, je kunt zien wat er geboden wordt én lager bieden dan de gevraagde huurprijs.

Overbieden op huurwonin­gen laat zien dat het echt uit de klauwen aan het lopen is
Marcel Trip, Woonbond

Raadschelders: „De prijs die wordt gehanteerd is vaak lager dan de gewenste vraagprijs van de verhuurder, voornamelijk om snelheid van verhuur te behouden en leegstand te voorkomen. In de meeste gevallen wordt er door de verhuurder ook niet gekozen voor het hoogste voorstel bij het selecteren van een huurder, maar wordt er ook gekeken naar inkomen, samenstelling van de huurders, en naar bijvoorbeeld huisdieren.”
‘Uit de klauwen’

Het Utrechtse huurteam, de organisatie die huurders bijstaat bij ondersteuning bij te hoge huurprijzen en ander huurwanbeleid, hoort de verhalen over overbieden ook regelmatig. „Op de vrije markt mag een verhuurder vragen wat ‘ie wil”, zegt Fleur van Leeuwen.

Zij onderwerpt bovengenoemde woning aan de Jutfaseweg aan een check via het puntensysteem waar het Huurteam de waarde van een woning mee vaststelt. „We kijken onder andere naar oppervlakte, WOZ-waarde, energielabel, faciliteiten. Dit huis heeft een zwevend toilet, een design afzuigkap... ik zie het nu natuurlijk alleen op foto’s, maar deze woning zou niet boven de 850 euro uit moeten komen.”

Maar: dat puntensysteem wordt niet doorgetrokken in de vrije huurmarkt, er zijn veel mensen op zoek naar een huurwoning en dus is het ‘wat een gek ervoor geeft’. Volgens Trip van de Woonbond is het aan de politiek om dit op te lossen. „Overbieden op huurwoningen laat zien dat het echt uit de klauwen aan het lopen is.”
Liberalisatiegrens

De Woonbond heeft een checklist voor huurders die niet weten welke regeling op hen van toepassing is. Je bent sociale huurder als je kale huur bij aanvang van het huurcontract onder de liberalisatiegrens zat. Dan is de huur beschermd middels het puntensysteem. Dit jaar is die grens 752 euro en 33 cent.

AD.nl
ffff
0
Hirshi,

Met belangstelling al jullie postings hierboven gelezen. Rest mij aan jou de vraag: Heb jij in Spanje ook satelliet tv? Achtergrond vn mijn vraag is, dat ik het allemaal mooi en aardig vind om ineen ander land te leven, maar dat ik toch verdomd graag via de satelliet het nieuws uit Nederland en België volg.

Sinds 8 jaar begrijp ik al die Turken en Marokkanen toch zo goed die ook een schotel tegen hun gevel gemonteerd hebben......

Peter
[verwijderd]
0
www.at5.nl/artikelen/211399/tankers-m...

"Tankers met gevaarlijke stoffen, zogenoemde kegelschepen, mogen in ieder geval voorlopig niet meer aanmeren bij het ADM-terrein. Vanwege een juridisch conflict met de nieuwe eigenaar van het terrein, Wim Beelen, zijn de ligplaatsen tijdelijk opgeheven"

BOEM! 1-0 voor Beelen, en er gaat nog meer komen he!

De enorme lap grond mag dus niet bebouwd worden met huizen, zelfs niet in deze tijd.

Een mooi bos wellicht? een Vrijstaat met eigen wetten?

Tegen de huidige inflatie is deze lap grond over 6 jaar het dubbele waard(in euros)
[verwijderd]
2
quote:

Straddleman schreef op 11 oktober 2021 22:08:

[...]

Dat moet je eens aan dat 3e kind vragen.
Het is gewoon een rotstreek, je speelt ze tegen elkaar uit op een erg vieze manier.

Is het een optie om een nieuw lijntje te openen onder de titel "Toe opa, vertel nog eens over vroeger"

De kleinkinderen: "Opa is soms wel een beetje raar, hij stinkt soms ook behoorlijk, maar hij heeft wel veel centjes die later naar ons gaan!"
jonas
0
Tja, tja Hirshi Cuba!

Het droomparadijs van de GroenlLnks ex communisten. Vriend van mij zijn vader zat als ex CPN in Frelimo bestuur een soort fanclub van Castro hier. Stomende bijeenkomst in een gevuld Paradiso met fantastische verhalen over het geweldige socialistische paradijs aldaar. Zijn vader ging zelfs als bouwvakker gratis daar jaarlijks werken voor de opbouw van de communistische hemel. In Nederland hadden we een schrijver Mulisch een matig auteur die helemaal idolaat van Castro was.

Ach in Amsterdam proberen ze dat als GroenLinks nog eens over te doen met Woke-ideologie. Krijg je linkse nat achter de oren studentjes die toe moeten zien hoe de politie zijn werk doet. Zit te wachten op die inmiddels opgeheven straatnamen commissie die niet voldeed aan de Woke normen en weer is ingesteld volgens nu wel de juiste Woke normen.

Wanneer krijgen we nu eindelijk eens de Femke Halsemastraat! Verdorrie dat duurt wel allemaal lang zeg! Eigenlijk is trouwens een straat te weinig voor deze deugprinses. Zou de Dam die toch wat aan racisme in verre andere doet denken herdopen in de Femke Halsemadam.

Groet, Jonas

jonas
0
Peter

"Met belangstelling al jullie postings hierboven gelezen. Rest mij aan jou de vraag: Heb jij in Spanje ook satelliet tv? Achtergrond vn mijn vraag is, dat ik het allemaal mooi en aardig vind om ineen ander land te leven, maar dat ik toch verdomd graag via de satelliet het nieuws uit Nederland en België volg"'.

Herken dit wel. Vindt het nog steeds gek dat mijn kinderen geen krant abo hebben. Heb zelf 1 abo en lees de rest wat op het net of koop ze. In buitenland vaak Financial Times om de dag mee te beginnen. In Zuid Afrika een B&B met Netflix etc zonder reguliere zender vond ik eigenlijk maar niks. Maar ja Times are changing!

Aangaande jouw Luxemburg. Vrij saai landje. Herinner me Echternach met die kabelbaan. Die zat dus vast en laag stil en ik zag een man met klein kindje daar urenlang hangen op honderden meters hoogte. Verschrikkelijk ik met mijn hoogtevrees en dan daar. Had me rot gezweten met springneigingen. Oef oef.

Aangaande de huizenmarkt ben ik overigens van mening dat de overheid hier alleen maar zaken heeft verstoord met zgn sociale maatregelen die volkomen verkeerd zijn uitgepakt. Nu zijn volgens de NPO de investeerders de grote grote boeven. Ach zo een naïef denken daar. Waarschijnlijk hebben ze daar vage gemakkelijke studies zoals communicatie, politicologie, antropologie gedaan.

Volgens de hippe dames en heren is het tegenwoordig nog allemaal nog simpeler want op de achtergrond zijn de boeren nu weer de grote boeven en moeten we vooral geen vlees eten en Wokie zijn. Daarmee zou dan het klimaatprobleem zijn opgelost etc

Sla tegenwoordig ook vaak het journaal al over en eigenlijk bij RTL is het vaak niet beter met dat Popie Jopie dom gedoe met morgen gaan we ten onder aan het klimaat en weer een heronome man die zich vrouw voelt en kleedt is als zijnde half vrouw zich benoemend in Kerkdriel gediscrimineerd! Verschrikkelijk en ja u als beste kijker bent schuldig want U heeft niet op GroenLinks of Kaag gestemd!

En links is enorm gedecimeerd vooral GroenLinks en toch zouden we een linkse regering moet krijgen? Nu ja tellen is sowieso niet het sterkste punt bij de NPO. Terugkijken op eerdere propaganda als staatsomroep ook niet.

Neem zoiets als warmtebedrijf Rotterdam. Dagenlang was dat een soort oplossing zo van warmte vanuit Europort hup naar de kassen in Naaldwijk. Nu volkomen mislukking en over de E 500.000.000 die de toch al wat arme Rotterdammers moeten gaan ophoesten melden ze niets. En zo zijn er meer voorbeelden van propaganda nepnieuws. De bezem moet er bij de NPO echt goed doorheen. Eerst met afschaffing NPO 3 wat geld vrijmaken en dan voral kijken of die verzuilde opzet nog bij de tijd is en het mes erin1

Groet,, Jonas

hirshi
0
quote:

ffff schreef op 12 oktober 2021 12:37:

Hirshi,

Met belangstelling al jullie postings hierboven gelezen. Rest mij aan jou de vraag: Heb jij in Spanje ook satelliet tv? Achtergrond vn mijn vraag is, dat ik het allemaal mooi en aardig vind om ineen ander land te leven, maar dat ik toch verdomd graag via de satelliet het nieuws uit Nederland en België volg.

Sinds 8 jaar begrijp ik al die Turken en Marokkanen toch zo goed die ook een schotel tegen hun gevel gemonteerd hebben......

Peter
Peter,

Ik heb geen satelietschotel.

Als ik op mijn laptop 5euroVPN instel op een Nederlandse server kan ik alle tv -kanalen van mijn Hollandse Ziggo abonnement bekijken.

Bij een tijdschriftenhandel stort ik een bedrag met vermelding van telefoonnummer en leverancier Simyo en van dat tegoed koop ik van tijd tot tijd 25 gigabites voor € 9,- bij Simyo alsmede gigabites tegen een gereduceerd weekendtarief. Gigabites bijkopen doe ik via de telefoon. Het bedrag wordt dan van het tegoed dat ik heb gestort afgeschreven.

Als ik mijn mobiele telefoon instel op Wi-Fi hotspot kan ik inloggen, het internet op en dus alle zenders van Ziggo bekijken.
Een voordelige oplossing, beter dan alles wat ik eerder uitgeprobeerd heb middels bekabeling.
Een satelietschotel heb derhalve ik niet nodig.

Mvrgr.
Gemberthee
0
quote:

ffff schreef op 11 oktober 2021 13:41:

DIT draadje is ook alweer meer dan tien jaar oud. Zoals ik jullie al vaker verteld heb, hecht ik aan oude analyses minstens net zo veel waarde èn aandacht dan aan de allermooiste rapporten over de toekomst.
Niet alleen is de stelling van het draadje, verwoord in de kop van het draadje, totaal niet uitgekomen, maar ook de laatste posting van Hans/ Voda uit het Fanancieel Dagblad geeft toch een resem cijfers waar je echt van opkijkt.
Ten eerst die enorme toename van de huizenprijzen in héél Europa, het ene land nog meer dan het andere land en het hangt natuurlijk ook weer af van welk startpunt je neemt.
IEDERE keer als ik in mijn leven een grote lap grond, een villa, weer een villa of de kinderen onroerend goed kochten, had je dat onbestendige gevoel weer veel te veel voor dat onroerend goed te betalen. Maar iedere keer bleek dat een verkeerd gevoel te zijn geweest, want al enkele jaren later, maar zeker tien jaar later bleek grond, onroerend goed in de vorm van een appartement, villa een hele goede investering.

Ook in dit draadje zijn de sombere verwachtingen jaarlijks terug te lezen. Op zich goed om alert te blijven.....Maar op een gegeven moment ook een kat een kat noemen: de mensen die dan toch hun zuurverdiende centen in onroerend goed staken, hebben het goed gedaan. En die woekerpolissen dan...? Tja, ook dat is een houding: Koop niet boven je macht en je kunt gewoonweg niet in de situatie komen dat de bank je dwingt je huis weer te verkopen in een periode dat de prijzen wel gezakt zijn.

Uiteindelijk ben ik het volkomen met Jowi eens: Onroerend goedprijzen geven wel degelijk de inflatie aan, ZEKER als je eens rustig 30, 50 zelfs 80 jaar terugkijkt. Enkele jaren geleden mijn kinderen een grote gift gegeven, maar wel met de wellicht vreemde eis van mij: Jullie mogen er alleen maar onroerend goed mee kopen. Geen aandelen, geen auto's, geen kunst..... Alleen maar een stuk grond met een mooi huis erop: Blijft gewoon de allerbeste investering, ( in mijn optiek en ook de LES van dit draadje ) al heeft Covid natuurlijk meegeholpen om eigen gerieflijk onroerend goed meer te doen waarderen, omdat mensen gedwongen waren veel thuis te blijven.

Peter
Peter,
Je lijkt mij een bijzonder toffe vader. Ik heb jammer genoeg nog geen handgift gekregen.

Joshua
Gemberthee
1
quote:

jonas schreef op 11 oktober 2021 13:51:

Ach ach Peter,

Denk je nu echt dat jouw achter achter achter kleinkinderen een foto op de schoorsteen zullen hebben staan van dit is onze geweldige lieve verre verre opa Peter aan wie jullie je centen hebben te danken?

Je mag al blij zijn als het niet al na 3 generaties helemaal op is.

Groet, Jonas

PS Ben zelf we aan het kijken naar belastingvrij schenken en terug lenen, maar vrees dat nauwelijks meer interessant is.
Als je denkt dat jouw (klein)kinderen je geld zullen verkwisten, mag je altijd wat aan mij overmaken.
Ik zal het als een goede huisvader investeren zodat je zuur verdiende geld niet in rook opgaat.
Ik beloof plechtig dat ik je foto zal inkaderen op mijn schouw.

Gemberthee
2
quote:

josti5 schreef op 11 oktober 2021 18:00:

[...]

Einde quote.

Ja, herkenbaar :-)
3 van onze 4 kids staan niet meer van 10K met de ogen de knipperen...
Dus beperken wij ons vooralsnog maar met 'leuke dingen': weekeindjes uit met z'n allen, etentjes en zo.
'Quality time' heet dat tegenwoordig.

Voor mijn ouders was een schenking van 1000 euro aan de 4 kids al een 'godsvermogen', waartoe zij precies twee keer in staat waren.

En onze kids hebben geen 10.000 euro meer nodig - houden zélf hun financiële broek op. Sterker nog: geld schenken is inderdaad alléén maar een last...

Inflatie???

Het nut van 'vader en moeder zijn' hebben wij dan ook maar een generatie verder verschoven, naar het nut van 'opa en oma zijn'.

Dat varieert van alle tijd voor ze hebben in de speeltuin, tot en met hulp om nummer 1 lotenverkoper Grote Club Actie van de dansvereniging te worden.

Het gaat in feite om kleine dingen, waarvan je hoopt, dat ze groot genoeg zijn, om in hun herinnering te blijven.

En de blik die je terugkrijgt, is een enorme beloning-op-het-moment.

Zo haalde ik zaterdag 4 bakjes frambozen bij mijn vaste groenteman: 3 + 1 gratis, totaal 5 euro.
Loop naar mijn fiets, en daar staat een beteuterd gezin met drie kinderen: het beloofde ijsje ging niet door, want de ijswinkel was al dicht.

Op mijn vraag op zij frambozen lustten, zeiden 2 kids 'ja'.
Allebei een bakje gegeven.
Had je die blikken moeten zien...

Ik wil maar zeggen: het stelt niks voor, maar héél kleine 'gekke dingen doen' brengt altijd weer positieve verbazing, en vaak een gulle lach :-)

Nou, nog één dan: ik probeer altijd een beetje galant te zijn voor mensen: deuren openhouden, fietsers voorrang geven en zo. Mannen én vrouwen, natuurlijk.
Nu kent Nederland heel veel lelijke en/of sombere vrouwen (ihmo).
En als ik dan 'galant' ben, zeg ik er tegen die vrouwen vaak bij: 'dit doe ik alléén voor móóie vrouwen, hoor'!

Altijd weer heerlijk, die reacties :-)

Geweldig verhaal.
Gemberthee
0
De dochter van Steve Jobs moet geen handgift verwachten:

Dochter Steve Jobs gooit hoge ogen als model: “Zijn kinderen krijgen geen cent van zijn fortuin”
De dochter van Steve Jobs, de voormalige topman van elektronicabedrijf Apple, loopt in de kijker als model. Eve Jobs (23) gooide dit najaar hoge ogen op de Paris Fashion Week en werd na afloop door het iconische modemagazine ‘Tatler’ uitgeroepen tot IT-girl. Ze zal die carrière nodig hebben, wil ze haar rijkelijke levensstijl kunnen handhaven, want haar moeder liet in een interview al verstaan dat haar kinderen geen cent hoeven te verwachten van het familiefortuin.

www.hln.be/buitenland/dochter-steve-j...
jonas
1
Knap van D'66.

Armoede bij anderen als duurzaam verpakken. Zal wel te maken hebben met ons racistisch verleden of niet juist gender wokegedoe.

Het is allemaal zo dom en van zo laag niveau met dat D'66. Aan Universiteiten mensen op grond van kleurtje benoemen en niet op basis van capaciteiten? Minister van '66 die even gaat voorschrijven dan het woke moet in het onderwijs cultuur etc . Mensen aanstellen op gender en kleur. Volgens mij is zo iemand gewoon in mijn taal crazy, compleet cazy dus, doorgedraaid, gestoord.

De gekte in die machtsgeile partij is inderdaad van de politicologen, spindocters en het COC D'"66 inmiddels compleet doorgeslagen.

Kitty Herweijen

"Zomaar denken recht te hebben op een eigen wasmachine en keuken met je gezin? Het is te gek voor woorden. Althans, dat vindt Reinier van Dantzig, frontman van D66 Amsterdam. In de wooncrisis komt hij in interviews aanzetten met wat hij zelf waarschijnlijk ’innovatieve’ ideeën vindt. „Appartementencomplexen in Zuidoost of Nieuw-West met een gemeenschappelijke binnenplaats, waar kinderen kunnen spelen, met een wasmachinevoorziening en een kookfaciliteit, bijvoorbeeld”, zo stelde hij trots voor in een interview als een van de oplossingen voor de wooncrisis.

D66 over hobbelige energietransitie Amsterdam: ’Niet iedereen zal hier kunnen wonen’

Niet in spierwit Zuid

Toch opvallend dat Van Dantzig in zo’n interview de nadruk legt op Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Nieuw-West. Je weet wel, plekken waar vooral allochtonen wonen. Voor zijn eigen spierwitte buurt Amsterdam Zuid, waar hij geboren en getogen is, ziet de man van de inclusieve partij blijkbaar niet dezelfde ’innovatieve’ ideeën voor zich.

Maar Van Dantzig staat niet alleen. Hij is onderdeel van de bredere frugal maffia die niets liever lijkt te doen dan met opgeheven vingertje op krantenpagina’s prediken dat het vooral voor de ander wel allemaal een onsje minder kan. Het ouderwetse Hollandse dominee-geluid dat tegenwoordig vooral naar beneden trapt, vermomd achter een sluier van zogenaamd fris en praktisch ’realisme’.

Bijna elke week staan er in een krant wel allerlei tips hoe je je het beste kunt aanpassen aan de bizarre realiteit dat in Nederland de armoede stijgt, veel mensen geen normaal huurhuis meer kunnen betalen, energierekeningen door het dak gaan en het feit dat mensen die werken tegenwoordig in de problemen kunnen komen als hun wasmachine stuk gaat, omdat ze door de hoge lasten amper buffers hebben. Nevermind de Grondwet waarin is vastgelegd dat bevordering van woongelegenheid een taak van de overheid is. De frugal maffia die door de krantenpagina’s trekt predikt andere oplossingen: heb je überhaupt wel een huis nodig? Waarom ga je niet gewoon in een camper wonen die je voorziet met water van het benzinestation, zo raadt NRC mensen die krap bij kas zitten maar toch willen sparen aan.

Progressieve bespaartips

Andere leuke bespaartips uit de krant van de progressieve bovenklasse: je kunt ook voortaan je eigen maandverband uitwassen of zelf yoghurt maken. Een literpak yoghurt in de supermarkt van 0,85 -- tut tut, dat kan allemaal best wat minder stelletje luxepoezen! Tip: ’Warme volle melk een nachtje laat staan in een thermoskan. Door de warmte vermenigvuldigen de yoghurtbacteriën zich.’

Als millennial word je inmiddels online doodgegooid met vlogkanalen van mede-millennials die deze gierige zelfkastijding helaas als ’nieuwe levensstijl’ hebben omarmd, omdat ze blijkbaar inmiddels denken dat ze niks beters verdienen. PowNed zond recent een documentaire uit over FIRE: financially independent, retire early. Een online beweging uit dezelfde ruif. Jonge mensen die voornamelijk bang zijn dat de pensioenfondsen leeg zijn straks, sparen elke cent en hopen op jongere leeftijd met pensioen te kunnen. De realiteit zag er droevig uit: een jonge hbo-docent die met de lichten en verwarming uit thuis zit en nooit iets leuks doet. Maar de frugal maffia zal trots op hem zijn.

Bekijk ook:

Op je veertigste met pensioen, hoe kan dat?

Op een van de vlogkanalen kwam ik vorige week weer een ander schrijnend voorbeeld van deze frugal zelfkastijding tegen, in de vorm van een tiny house. Sanne, een leuke meid van rond de 30, goedverzorgd en met een baan leidt ons trots rond in haar ’duurzame’ 26 m2. Daar woont ze met haar vriend zonder aangesloten te zijn op het riool. Stroom moeten ze zelf opwekken.

Dit had vroeger pure armoede geheten en hopelijk waren de bewoners gered door de woningwet van 1901, maar in 2021 mag je blijkbaar in je handjes knijpen met een woonwagen met een ’duurzame’ marketingstrik eromheen. Als het aan de frugal maffia ligt dan, die de lat maar steeds lager legt en verwacht dat je er vooral bij blijft glimlachen"
jonas
0

Ach ja ik kom dan ook uit een arm sukkel gezin met 7 kinderen en moest met broer op 1 kamer en was boos op vader toen hij bod op groter huis op de 1000 gulden liet springen want ik wilde eigen kamer. En dan hadden we het nog beter dan heel wat andere gezinnen Volgens D'66 nu was ik per terugwerkende kracht dus onterecht boos, want de arme mensen moeten juist blij zijn met een duurzaam kippenhok?

Overigens qua smaak en zonder geldgrenzen zou ik nu ook niet dat al te grote willen qua kamers. Niet echt gezellig die zalen van kamers. Ga je toch in een hoekje zitten. Meest trist werd ik van vriendjes en vriendinnen in de Amsterdamse grachtenpanden met al die duistere ruimte en klein lichtje in een hoekje. Soort graflucht aldaar. Meestal kwamen ze dan ook bij ons thuis. 20 mensen/kindjes in huis was bij ons dan ook heel gewoon, maar dat was dan niet vanwege D'66 flauwekul uit Zuid

Groet, Jonas
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.694,50 -142,90 -0,80% 21:03
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,38 +0,30 +0,37% 21:03
Brent 87,35 +0,36 +0,41% 21:03
EUR/USD 1,0652 +0,0008 +0,08% 21:03
BTC/USD 64.425,98 +838,20 +1,32% 20:05
Gold spot 2.396,77 +17,40 +0,73% 21:03
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront